Last news in Fakti

20 Юни, 2014 12:17 1 460 2

Седем убити при нови сражения в Украйна

  • украйна-
  • наводнения

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен тревожно отбеляза, че Русия е подновила да струпва войски по границата си с Украйна

Седем убити при нови сражения в Украйна - 1
Снимка:АП/БТА

Най-малко седем украински войници са били убити през изминалото денонощие в сражения в размирните проруски региони Донецк и Луганск, съобщава АП.

Ескалацията на напрежението става на фона на очаквания план на украинския президент Петро Порошенко за регулиране на напрежението в страната.

Порошенко посочил, че отново ще обяви едностранно временно примирие в опит да се намери изход от кризата.

В телефонен разговор Путин и Порошенко са обсъдили подробности от мирния план. Порошенко е подчертал необходимостта от въвеждане на ефективен граничен контрол и бързо освобождаване на заложници.

Късно в четвъртък вечерта, Путин председателства заседание на Съвета за сигурност на Русия, за да се обсъди кризата в Украйна, съобщиха от Кремъл.

Най-малко 356 души, включително 257 цивилни, са били убити от 7 май досега в ескалацията на насилието в югоизточната част на Украйна.

Говорителят на украинското министерство на отбраната Владислав Селезньов заяви, че освен седемте убити има и 30-тина ранени войници в ожесточени боеве в района на Донецк. Селезньов посочи, че 300-тина сепаратисти са били убити, но в момента тази информация не може да се потвърди.

В телефонен разговор с украинския президент Петро Порошенко руският държавен глава Владимир Путин е изказал своето безпокойство за растящото напрежение и кръвопролития в югоизточна Украйна.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен тревожно отбеляза, че Русия е подновила да струпва войски по границата си с Украйна. Този акт на Кремъл беше определен от Расмусен като стъпка назад.

Ние забелязваме военни маневри на руската армия близо до границата с Украйна, отбеляза Расмусен. Факти.бг вече писа, че елитни руски десантни части от ГРУ се прехвърлят близо до границата с Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вежливые люди

    8 0 Отговор
    Сбылась мечта майданутых укродебилов. Благодаря помощи "великой Америки" их убогое государство стало таким же "свободным и процветающим" как Ирак, Афганистан и Ливия - скакать теперь укропитеков придется как чертям на раскаленной сковородке много лет, до посинения! А хто не скаче, той москаль!
  • 2 Христо Христов

    4 0 Отговор
    До автора на статията
    Уважаеми Венци, въпреки, че като журналист минавате за човек на словото, ще трябва да Ви коригирам - и двете думи - Югоизточна Украйна, се пишат с главна буква!(съществителни собствени имена).
Новини по държави: