Last news in Fakti

28 Юни, 2014 13:46 962 1

Порошенко удължи примирието със 72 часа

  • украйна-
  • примирие-
  • петро порошенко

В същото време продължават боевете в размирните проруски региони

Порошенко удължи примирието със 72 часа - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът на Украйна Петро Порошенко удължи примирието със 72 часа до 22 часа на 30 юни, предаде АП.

Решението е взето на базата на решението на Съвета за национална сигурност и отбрана. Очаква се властите в Киев да си върнат контрола над граничните пунктове „Изварино“, „Должански“ и , „Красний партизан“. Освен това трябва да бъдат освободени всички заложници, вкл. наблюдателите на ОССЕ.

Порошенко посочи, че иска прекратяване на придвижването на проруските сепаратистки въоръжени формирования в Донецка и Луганска област.

Президентът посочи, че няма да се търпят изградените или поставените отново барикади и съоръжения, които пречат на връщането на мирния живот в Донбас.

В случай на неспазване на условията на режима на неупотреба на сила, Украйна "си запазва правото на предсрочно прекратяване на този режим в зоните, където той не се изпълнява".

В същото време продължават боевете в размирните проруски региони на Украйна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вежливые люди

    3 0 Отговор
    Коломойский отказался подчинятся приказу Вальцмана о прекращении огня.Батальон Донбасс двинулся на Киев. Это уже не просто вызов. Это сепаратизм внутри незалежного хохловского Рейха! Гражданская война пришла к укродебилам. Домайданились!

    Слава незалежного рейха! Укродебилам сала!
Новини по държави: