Last news in Fakti

29 Юни, 2014 15:30 1 905 4

Боевете в Украйна продължават

  • украйна-
  • примирие

Неколкостотин души се събраха днес край сградата на президентската администрация в Киев с искане държавният глава Петро Порошенко да отмени примирието

Боевете в Украйна продължават - 1
Снимка: АП/ БТА

Продълженото от украинския президент Петро Порошенко едностранно примирие до понеделник продължава да не се зачита от проруските сепаратистки милиции, които действат в Донецк и Луганск, отбелязват световните медии.

Най-малко петима украински военни са били убити при нападения на проруските милиции срещу техните постове.

Последните продължават да обстрелват украинските сили за сигурност.

Напрежението продължи да се покачва и между двустранните отношения между Киев и Москва след като три снаряда, изстреляни от проправителствените сили, паднаха на руска територия, в Ростовска област.

Един от тях се е взривил в населено място, но няма пострадали. Нанесени са материални щети на сграда на руската митническа служба. Москва поиска от Украйна виновните за обстрела да бъдат незабавно наказани.

Въпреки обявеното примирие, продължават сблъсъците в размирната Източна Украйна. И двете враждуващи страни се обвиняват взаимно в нарушения на примирието.

Междувременно стана известно, че и последните четирима наблюдатели на ОССЕ са били освободени от проруските сепаратисти в източната част на Украйна, предаде АП.

Международните експерти бяха задържани в края на май и прекараха 32 дни в плен. Специалната мониторингова мисия потвърди новината в официалната си страница във Фейсбук.

Междувременно стана известно, че поделение на министерството на вътрешните работи в Донецк е била превзета без бой от сепаратистите.

Неколкостотин души се събраха днес край сградата на президентската администрация в Киев с искане държавният глава Петро Порошенко да отмени примирието в Източна Украйна .

Протестиращите искат освен това да се въведе военно положение и да се предприемат по-крути действия срещу терористите и да се поиска от САЩ и ЕС да въведат нови санкции срещу Кремъл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    БУРГАС И ГРАД БЪКАН С ПРЕСТЪПНОСТ.ТОКУ ЩО МИ ОТКРАДНАХА ЗАРЯДНОТО НА ТАБЛЕТА.З А ПЕТНАДЕСЕТ МИНУТИ.А КАЗВАТ ЧЕ НЯМАЛО ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ.ОТ МОЯ АПАРТАМЕНТ ВИ КАЗВАМ. -НЯМА ДА МРЪДНА ОТТУК-НИЩО ЧЕ ОНЯ КАЗА "ТЯ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ ОТТАМ
  • 2 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    ЛИГИТЕ ИМ ИЗТЕКОХА ЗА ТОЯ АПАРТАМЕНТЖАЛКО,ХУБАВ НО ПРИСТЪПЕН ГРАД. .
  • 3 Maria Stoianova

    0 0 Отговор
    КАКТО ВЪРВЯТ НЕЩАТА УКРАИНСКОТО ДЕРЕДЖЕ ИДВА КЪМ БЪЛГАРИЯ.НЯМА ОПРАВИЯ.СМЕНИХ ЧЕТИРИ ПАТРОНА И ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА БРАВА.ТО МАЙ ВЕЧЕ И В ДЪРЖАВАТА НЕ СТАВА.
  • 4 tost

    2 0 Отговор
    Марийке ма ,добре ли си?Намали малко дрогата,че взех да се обърквам
Новини по държави: