Last news in Fakti

7 Октомври, 2020 15:16 1 649 2

Тръмп е накарал 21% от американците да сложат маски

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • маски-
  • коронавирус-
  • президент

Президентът Тръмп също попадна в статистиката на заразените с COVID-19

Тръмп е накарал 21% от американците да сложат маски - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Около 21% от американците са посочили, че е по-вероятно да сложат предпазна маска и да спазват физическа дистанция, след като беше съобщено, че американският президент Доналд Тръмп е диагностициран с COVID-19, предаде bTV.

Въпреки противоречивите информации за здравното му състояние и продължаващото незачитане на мащабите на пандемията и опасностите на болестта, диагнозата на американския президент е повлияла благоприятно на обществото.

В анкетно проучване, проведено от Axios-Ipsos на територията на Съединените щати, един на всеки пет американци са посочили, че биха сложили маска след диагнозата на Тръмп. За останалите, обаче, новината не е повлияла на избора и държанието им. Проучването е проведено сред 405 възрастни на територията на Щатите. Анкетата сочи също, че около 12% от участниците е по-вероятно да сложат предпазни ръкавици.

Междувременно друга анкета на Си Ен Ен сочи, че две трети от американците смятат държанието на президента Тръмп спрямо коронавируса за безотговорно. 69% от американците не вярват на информацията, която излиза от Белия дом за здравето на президента. Едва 12% вярват на почти всичко. Анкетата сочи също, че неодобрението на действията на Тръмп спрямо пандемията е достигнало нови високи нива – около 60% от хората не одобряват как той се е справил със ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5232

    7 0 Отговор
    " сред 405 възрастни на територията на Щатите" Ще падна от смЕх, 405души от 320 милиона :D В днешно време , да му писне на човек от дезионформация.
  • 2 Рошко

    3 0 Отговор
    Ако решаваше сам нямаше да сложи и на тези21%