27 Декември, 2020 19:44 22 698 264

Кремъл води мащабна война срещу истината за ваксините

  • ес-
  • кремъл-
  • русия-
  • война-
  • истина-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • ваксинация-
  • дезинформация-
  • европа

В ход е мащабна кампания по дезинформация на населението

Кремъл води мащабна война срещу истината за ваксините - 1
Снимка: Shutterstock

Докато страните от Европейския съюз стартираха ваксинирането на населението срещу коронавируса, заразил над 80 милиона души по света, в интернет, по телевизията и на улицата се води мащабна война срещу истината. Нейната цел е да се дискредитират западните ваксини. Докато целият свят е фокусиран върху овладяването на пандемията, точната информация е от решаващо значение, а в много случаи тя е с цената на човешки живот.

Прокремълската дезинформация обаче се опитва да подкопае доверието във ваксините, като в същото време се превъзнася руската ваксина, макар московските клиники за ваксинация да са празни. През последните месеци бяха разпространени множество фалшиви новини и конспиративни теории, свързани с пандемията от COVID-19. Европейската служба за външна дейност публикува само част от лъжите за ваксините.

Лъжите

Основните наративи в дезинформационната кампания са следните: ваксините са вредни; Бил Гейтс иска да контролира населението чрез чипове; руското надмощие и успех; Западът иска да дискредитира руската ваксина; теориите за фармацевтичните компании.

Често срещана лъжа е, че западните ваксини са разработени за финансови цели, докато руските ваксини – за да спасяват животи. Друга лъжа е, че западните производители разчитат на експерименти и непроверени технологии. След отравянето на руския опозиционер Алексей Навални се появи и теория, че Съединените щати използват опита за убийство, за да блокират „успешната” руска ваксина. „Западът загуби надпреварата с Русия” и „Западът критикува руската ваксина, защото не може да приеме нейното превъзходство” са две от лансираните тези, които целят да променят обществените нагласи.

Фабриката за лъжи на Кремъл разпространи и фалшива новина, че американците са започнали тестване на коронавирусната ваксина на украински войници. Преди месеци бяха разпространени и лъжи, че войници на НАТО вече са били ваксинирани срещу COVID-19. Коронавирусната ваксинация ще намали световното население – това също е често срещана лъжа. Класически пример за дезинформация е твърдението, че Световната здравна организация и „Майкрософт” саботират руската ваксина, както и твърдението, че в отчаяна нужда от ваксина Европа се обръща към Русия.

„Pfizer фалшифицира клиничните си изпитания” и „Руската ваксина е поръчана от редица страни, за разлика от западните ваксини” също са две лъжи, подчертаха от дипломатическия корпус на ЕС. Друга лъжа е, че Русия е намерила начин да лекува COVID-19. „Ваксините не действат, тяхното производство е част от стратегията за нов световен ред” е друга лъжа. За съжаление тази дезинформационна кампания не подмина и България. Макар България да отчита много по-висока смъртност от другите страни в Европа и да изпитва сериозен недостиг на медицински персонал, едва между 30-35% от българите са готови да се ваксинират, сочат данните на DW. Скептицизмът към ваксините може да има сериозни последствия.

Истината

Ваксинирането е единственият начин да се овладее коронавирусната пандемия. От нейното начало заразените в света са над 80 милиона, а смъртните случаи, свързани със заболяването, са 1,7 милиона. Когато е ваксинирано, едно лице е по-малко вероятно да предаде инфекциозната болест на други хора. Затова хората, които се ваксинират, могат да помогнат да бъдат предпазени онези, които не могат да бъдат ваксинирани. Те включват бебетата, децата, възрастните хора и хората със слаби имунни системи, като например пациенти с рак. Тези групи печелят от това, че останалите хора се ваксинират, тъй като тогава болестта не може да се разпространи в общността.

Като помага на повече хора да останат в добро здраве, ваксинацията спомага за намаляване на социалните и психологическите последици от болестта за хората и намалява бремето за болниците и здравните системи. Това означава, че ресурсите могат да се използват за борба с други заболявания като рака или болестта на Алцхаймер. Когато дадено лице получи ваксината, тя ще предизвика имунен отговор. При повечето ваксини срещу COVID-19 се изискват две дози за изграждане на имунитет. Ако по-късно лицето се зарази с вируса, имунната му система го разпознава. Тогава системата е подготвена да атакува вируса.

Колкото по-голяма част от населението бъде ваксинирана, толкова по-бързо ще бъде овладяна тази здравна криза. Европейската агенция по лекарствата не би си позволила да разреши използването на ваксина, която не е клинично тествана, или която представлява риск за здравето на населението. Европейската агенция по лекарствата оценява всички данни и провежда независима и задълбочена научна оценка на ваксината. Безопасността и ефективността на ваксините, които са получили разрешения за търговия при условия, се наблюдават строго както всички лекарства чрез установената система на ЕС за наблюдение на лекарствата. От статистическа гледна точка нежеланите реакции са редки или много редки. Безопасността и ефективността на разрешените ваксини срещу COVID-19 се наблюдават строго както всички лекарства чрез установената система на ЕС за наблюдение на лекарствата.

И докато западните страни започват да ваксинират населението си с проверени и безопасни ваксини, ситуацията в Русия е малко по-различна. Федерацията първа в света обяви (през месец август), че е създала ваксина срещу коронавируса, но и сред самите руски граждани има скептицизъм относно твърденията на Кремъл и контролираните от държавата медии за това постижение. Associated Press предаде, че московските клиники, които предлагат ваксиниране на здравни работници и учители, са празни. Гражданите са загрижени заради ускореното разработване на „Спутник V”, поставяйки под съмнение прозрачността на изнесената информация и ефективността на препарата. Русия се сблъска с международен скептицизъм и критика заради прибързаното обявяване на ваксината, макар да не бяха извършени най-важните етапи от изпитанията. 59% от руснаците не желаят да бъдат ваксинирани със „Спутник V”, дори да е безплатно. Лекари и учители споделят, че не желаят да правят експерименти с живота си.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 201 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сПас

    445 74 Отговор
    Дениз и ти си един жалък списвач,продал се за няколко гроша.Мисирков ,

    Коментиран от #67, #79, #127, #253

  • 2 ГРУ

    244 35 Отговор
    Истината мнооого боли...
  • 3 Наръчник на младия терорист

    22 73 Отговор
    Днес се ваксинирах, като кафевото е искам паааааккккл!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Левски

    425 77 Отговор
    Кои гарантира че това тук е истината! Жена ми рботи 30г. в ХЕИ София! Няма ваксина която да се сахранява при -70!!! Просто това е нещо друго но не и ваксина!

    Коментиран от #27, #63, #91, #256

  • 6 Верно ли

    339 35 Отговор
    Как па не се сетих бе! Не били свръх неадекватните политически решения и малоумни мерки виновни за това, че хората не вярват вече на правителствата за изкуствено съсдадената Корона криза, от Кремъл са виновни! Мдааа, все го забравям този лош чичко Путин!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Йосиффф

    330 54 Отговор
    АВТОРЪТ ДАЛИ Е НАЯСНО ,ЗАЩО ВСИЧКИ ДАНСАДЖИИ ИСКАТ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ ЕДИНСТВЕНО САМО С РУСКАТА ВАКСИНА. СЛУЧАЙНО,А?!

    Коментиран от #219

  • 9 Шпек

    323 41 Отговор
    Я,поредната лъжлива новинка на Денисчо.Получи ли морковче,зайче?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 На тръни

    115 19 Отговор
    са номера няма да мине....и тез ваксини на гранули и на животните против бяс...
  • 12 Доцент Мангъров

    275 56 Отговор
    Руската ваксина по нищо не остъпва на западните и дори е по-добра от тази на Астра Зенека, а и по някои показатели и от тази на Пфайзер.

    Коментиран от #20, #29, #48, #90

  • 13 игор

    72 218 Отговор
    Удариха болшевишката пропаганда в десетката.
  • 14 Те американците не

    220 33 Отговор
    им вярват, та ние ли да им вярваме на лъжливите дезинформатори от ЦРУ!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 АБВ

    69 215 Отговор
    Руснаците и те са се чипирали , и те не вярват и не искат да си слагат тяхната ваксина. Мрат като мухи. Обаче...нашите клакьори русофили и комунисти се кълнат по форумите, че искат да се ваксинират с руската ваксина .На практиака иначе са страхливци и мишоци ,имат само една голяма уста....

    Коментиран от #78, #112

  • 17 Вовата

    250 20 Отговор
    А защо производителите на запад са освободени от отговорност тогава
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Охо Бохо

    205 30 Отговор
    Въх тоя Кремъл, тоя Путин бъркат в г~з а на еврои атлантически те джендъри. Ден не минава да не ги обвинят за нещо и да пропагандират собствените си успехи.
  • 20 тнхг

    42 152 Отговор

    До коментар #12 от "Доцент Мангъров":

    Затова ли в руските болници няма желаещи за ваксинация ?

    Коментиран от #46, #245

  • 21 Иван

    166 18 Отговор
    Эабравихте ли,животни,какъв вой беше в САЩ и ЕСЛБГТQ срещу руската ваксина?
  • 22 АЙДЕ ПАК ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪКА

    204 41 Отговор
    РУСИЯ ПРЕДЛОЖИ СЪТРУДНИЧЕСТВО С ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ПО СВЕТА. .СЛЕД КАТО ПЪРВИ РЕГИСТРИРАХА ВАКСИНА ПРОТИВ КОВИД 19. .АВГУСТ МЕСЕЦ. ...НО ЕВРЕИТЕ ИСКАТ ДА СИ ПРОДАВАТ ТЯХНАТА НЕЕФЕКТИВНА ВАКСИНА! !АСТРА ЗЕНЕКА. .ДОРИ ИСКАХА ДА КУПЯТ ОТ РУСНАЦИТЕ ТЕХНОЛОГИЯТА. ...СПУТНИК Е МНОГО ЕФЕКТИВНА И БЕЗОПАСНА. .ВСЕКИ ВТОРИ БЪЛГАРИН ИСКА ДА СЕ ВАКСИНИРА С СПУТНИК РУСКА ВАКСИНА. ..НО ТЯ НЕ СЕ ВНАСЯ И Е ЗАБРАНЕНА В БЪЛГАРИЯ. ....

    Коментиран от #33

  • 23 Курумпе

    210 22 Отговор
    През 5 минути..Нова статия за великата полза от Правилната Еврейска Ваксина!!!На малоумни ли ни правите...
    Глашатаите са под строй и нема Празник, няма делник - като латерни, все едни и същи Опорни точки!!!
    То не са филми и директни включвания от центъра на събитието...то не са дитирабми .....
    Ма НЕ ВИ ВЕРВАМЕ бре Другари от БКП2-/ГЕРБ-ДПС–ДС/, дето сте начело на измамният живот дето ни пробутвате вече 35години!!!

    Коментиран от #30

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 чичо Скруч

    103 12 Отговор
    сатанистите яко,лъжкат,аре у лево в с.Лево-чево,
  • 26 Иван

    104 19 Отговор
    Еврейските сатанински нацистки плъхове от Дойче Синагогово Веле да се ваксинират с руската ваксина.

    Коментиран от #72, #150

  • 27 Японеца

    56 37 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    В ХЕИ България са още в 1975г! Статията е на Дойче веле!
  • 28 Hoho Boho

    128 8 Отговор
    Пълна манипулация!
    Никой не коментира чия е ваксината,
    а това - защо ни правят на малоумни..
  • 29 Потрес

    158 19 Отговор

    До коментар #12 от "Доцент Мангъров":

    Астра зенека се отказа от предишните си схеми на ваксина и сега разбработва нова съвместно с руската Спутник5. Това не е майтап. Четвте повече, инбформирайте се! Нв бъдете тулупски зомбита на севда те.

    Коментиран от #82

  • 30 Под Еврейска Ваксина имаш предвид

    20 92 Отговор

    До коментар #23 от "Курумпе":

    .. ваксината на ПИ'Ч'КИН ШАЛОМОВ или... Чи'фут'ите от КГБ?!?

    Коментиран от #38, #124

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Спутник 5

    103 12 Отговор
    И мене ще ме спират като Северен Поток.Накрая в БГ ще оцелеят само хлебарките и Столипиново..
  • 33 А така

    19 70 Отговор

    До коментар #22 от "АЙДЕ ПАК ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪКА":

    За теб е най добра кожена руска

    Коментиран от #255

  • 34 другарят

    90 17 Отговор
    А, ето кой ще обвиним за всичко! "КРЕМЪЛ"! Само че не се посочват имена! Може би имат предвид тухлите в стените на "КРЕМЪЛ"!??

    Коментиран от #66

  • 35 един от многото

    131 20 Отговор
    Всеки си спомня какво се пишеше след като Русия обяви , че имат готова и работеща ваксина. Никой от запада не я прие , макар , че за нея не трябват такива температури. И сега какво очаквате от Русия , да започне да хвали ваксините на западняците , ще стане ама иска чакане! Каквото повикало , такова се обадило.
  • 36 Професора

    117 18 Отговор
    Бил Гейтс е заръчал такива статии да излизат има пари и плаща за ковид пропаганда.
  • 37 Лъжат, без да се изчервят

    108 8 Отговор
    Всичко е демагогско писание с едничка цел. Да се отклони ВИНАТА на СЗО, за пълният провал за предварителни мерки срещу заразата, за точен план за ограничаването й. Има си думи: СЛЕД ДЪЖД, КАЧУЛКА

    Коментиран от #215

  • 38 Курумпе

    90 13 Отговор

    До коментар #30 от "Под Еврейска Ваксина имаш предвид":

    Слушай тея дето ти дават трохичките, да кълвеш, та от Глад да не умреш..тея са от ДС, с евро-гейски наклонности ала Соломон Паси и Атлантическите клубове на гей-бераСти....Ждролявци , ждроляви...
  • 39 Бесен Язовец

    94 17 Отговор
    Сороснята пропагандира, че Руската ваксина,, Спутник 5" не струва и клиниките в РФ са празни!
  • 40 Много смешно

    112 15 Отговор
    Днес трима колеги изразиха мнение в открит разговор , че искат право на избор на ваксина. Не искам да посочавам коя избраха защото ще ме обявят е пространството че съм комунист. А аз просто се чувствам свободен човек и реалист..... Мислещ реалист.
  • 41 Професора

    106 14 Отговор
    Западните сороси пропагандират, че джендарството е нещо нормално!

    Коментиран от #52, #87

  • 42 хахаха

    82 19 Отговор
    поредния украински пасквил...жалки укри, а денисчо е украинско с.г.н.
  • 43 JEB

    24 86 Отговор
    руското чудо е толкова добро..че никой не го е чул и видял досега
  • 44 ВСИЧКО РУСКО Е БОКЛУК! ФАКТ!

    28 110 Отговор
    КОМПЛЕКСАРСКИЯТ СТРЕМЕЖ НА ХИЛАВИЯ ОРЪ'ФЛЯК С МОНГОЛОИДНИЯ СУ'РАТ И ВИСОКИ ТОКЧЕТА- ВОВА ПИ'Ч'КИН ,..ДА СЕ СРАВНЯВА С ВЕЛИКИТЕ СИЛИ И МОГЪЩИ ИКОНОМИКИ Е.... ТРОГАТЕЛНО И.. ПРЕДИЗВИКВА ЕДИНСТВЕНО... СНИЗХОЖДЕНИЕ,ПОДИГРАВКИ И ..УНИЖЕНИЯ ЗА... ИМП'ОТЕНТ'НИЯ ЗАВРЪЗЛЯК !
    ДА СИ РОДЕН В... КОМУНЯГО-ЧИФУТСКИЯ КЕ'НЕФ....Е... ПРИСЪДА 3.. ОБРЕЧЕНОСТ!
  • 45 Мислете

    62 15 Отговор
    Дори не смеят да споменат главната конспиративна теория,че ваксината е отрова и ще ви направи кротки зомбита.говорят само за някакъв чип.чип ще има но той ще е голям като оризово зрънце и ще ви го имплантират в ръката след като ви направят зомбита с ваксината.

    Коментиран от #68

  • 46 Чепа

    99 12 Отговор

    До коментар #20 от "тнхг":

    Ти първо погледни в своята кочина . Като гледам какви опашки се вият в нашите болници свят да ти се завие. Те ще се оправят имат ВАКСИНА и е изнасят в целия свят . Проблема е друг защо нямаме право на избор .А всички под строй и честито на печелившите , нали сме пазарна икономика . ИЗРАЕЛ и други държави имат РУСКА/КРАВАРСКА и КИТАЙСКА . Ти готов ли си И БИ ЛИ РИСКУВАЛ да се ваксинираш с КРАВАРСКА създадена за 5 месеца
  • 47 Стефан Петров

    121 16 Отговор
    Що за глупости пишете. Представителите на Астра Зенека официално признаха,че тяхната ваксина е по-слаба, отидоха в Москва и подписаха договор за сътрудничество с руснаците. Докато руската ваксина въздейства на новата разновидност на Ковид, защото е двувалентна, то западната не действа защото е едновалентна. за това обаче у нас не се пише и говори. На българските СМИ е поставена генерална линия- за Русия да се говори или нищо, или лошо.

    Коментиран от #56, #80

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Истината

    107 9 Отговор
    До този момент сигурните неща са следните:
    1. Ваксините не са тествани достатъчно - тествани са за кратко време и само върху здрави и млади хора.
    2. Никой не е казал досега колко трае имунитетът от тези ваксини, защото това не се знае.
    3. Никой не иска да поеме отговорност за нежелани реакции или смърт, причинени от ваксините, затова се иска подписване на т.нар. Информативно съгласие преди ваксинация. Досега никого не са карали да подписва подобен документ преди ваксинация.
    4. Уверността, с която се говори за нещо, каквото и да то, което дори все още не е позлвано от никого, да не говорим, че не е и доказано, буди огрномни съмнения у здаво мислещия човек.

    Коментиран от #182

  • 50 Москва слезам

    29 98 Отговор
    Руснаците си вкараха автогол с постоянната пропаганда че били "първи", а не бяха свършили фаза 3. Американските ваксини си минаха всички изпитания преди да тръбят че са готови. Затова светът не вярва на Москва, дори и ваксината им да става за зеле.

    Коментиран от #64

  • 51 Емил Боев

    54 18 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Знаят те какво е дезинформация западните свине първият от тях е Уилям Хърст съмишлинек на Хитлер вторият е Робърт Конкуест този пък е най главният фантазьор и истински оракул на буржоазията Към тези двамата ще прибавя и Александър Солженицин има и други дезинформатори съвременни но тези тримата са професорите по тази наука другите техни наследници са техни ученици във днешно време .
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 JEB

    16 62 Отговор
    знам само че дядя путя се скатава и не бие спутника
    ето това е важното

    Коментиран от #212

  • 54 Много ви здраве

    16 69 Отговор
    При положение че вирусът може да те усмърти, доказателствата на американските ваксини са предостатъчни за хора като мене в рисковата група. Няма да чакам 10 години за повече доказателсва когато вирусът може да ме удари всеки момент. Вие не се ваксинирайте - и без това няма ваксини за всички.
  • 55 И сега какво

    55 7 Отговор
    пак няква битка между сащ и русия.. егати ситуацията

    Коментиран от #70

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Професора

    79 16 Отговор
    Който не харесва Бил Гейтс е или руснак или русофил който не вярва на Бил Гейтс IT спецалиста вирусолога е профан! 😁😁😄😄Който не копува краварско е комунист😁😁😀😀който мисли сам също е комунист!
  • 58 новина

    18 61 Отговор
    На Позитано 20 са получили от руската ваксина спутник V.Първо ще се ваксинират главните чугуни.

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Напикана соросня

    51 8 Отговор
    Квичи кат прасе на кантар!
  • 61 Така,.. така

    15 3 Отговор

    До коментар #58 от "новина":

    А.. в САРАИТЕ ли ше им я...ПОСТАВЯТ?😂
  • 62 жжжжжжжжжжжж

    23 90 Отговор
    Всяка вест, която идва от Кремъл е лъжа.
    Не знам - толкова патихме от СССР толкова мъки и концлагери и терор. Имного българи продължават да вярват. Вече 70 години ни пропагандират колко е лош целия свят, как всички са лъжци, сал една Москва казва истината. Ами това е само достатъчно да се замислиш.

    Коментиран от #98

  • 63 12udar

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    150+
  • 64 Домбас

    39 8 Отговор

    До коментар #50 от "Москва слезам":

    Минаха за 6 месеца краварите минаха на минерална водица в 1 ml. опакована!
  • 65 JEB

    17 70 Отговор
    цялата работа е че болните мозъци в кремъл обвиняват запада..в западният интернет за греховете които са присъщи предимно на тях..опитват се да се обявят за конкурентно способни на западни милиардни компании без никакъв вършен одит и контрол какви ги вършат..декларираха че ваксината им е 97 процента и завъртяха латерната колко са големи

    Коментиран от #86

  • 66 Дългия

    8 29 Отговор

    До коментар #34 от "другарят":

    Ами то там освен тухли и пънове има ли друго?
  • 67 usd8sd8ds

    40 4 Отговор

    До коментар #1 от "сПас":

    Не се е продал. Той е убеден, че понеже е еврейче и е от "богозибраните", които в момента вкарват добичетата в кошарата, ще се надмее на нас. Но той лошо е чел "тората", защ
  • 68 Калоян

    42 5 Отговор

    До коментар #45 от "Мислете":

    Кротки зомбита,които ще се възпроизвеждат много трудно поради уврежданията на половата система в следствие на промяната на ДНК ниво което ще предизвика ваксината.
  • 69 Тотална манипулация

    73 9 Отговор
    Щом някой цитира "данни" от DW може ли да му вярвате !?!?!? Натискът от ЕС и корпорациите да ни промиват мозъците в "правата вяра" е огромен, ОГРОМЕН !
  • 70 Емил Боев

    52 10 Отговор

    До коментар #55 от "И сега какво":

    А тя сега битката едва започва и няма да е само между САЩ и Русия ,до края на този век ще се реди пъзелът между големите империи Китай ,Русия Османската империя и САЩ .Това ще бъде чист бридж и ли във краен случай покер . А британската империя ще наблюдава картите .Като се има на пред вид че Китайската империя е първа по икономика вече и със Русия е във отлични отношения вече се разбира кой ще бъде победител във тази игра .Азия най големият континент е вече затворена врата за Американците каквото взели от там взели другото остава а Китай и Русия този факт е истината .А къде сме ние ,ние сме отново на губещата страна със нашите нови господари и сме обречени не да бъдем сервитьорите във тази игра а да изчезнем като народ такава ще е съдбата ни .
  • 71 Всичко е лъжа

    58 6 Отговор
    Само Гей Билтс не лъже бухаххахаха
  • 72 12udar

    5 4 Отговор

    До коментар #26 от "Иван":

    150000000000000000000+++++++++++++++
  • 73 винкело

    42 9 Отговор
    ПЛЮЕТЕ НА ЕДИНСТВЕНАТА ЧИТАВА ВАКСИНА Е СПУТНИК - НАС.РАНАТА ФАЗЕРСКА ДА ГО ДУ - НА МИНИСТЕРО ЖА МУ ПОРАСНЕ ВУЛ.ВА
  • 74 Сделано в СССР

    14 55 Отговор
    Ето статия с възможност руските еничари да изкат копейки ;))))
  • 75 Другия

    67 6 Отговор
    ВЯРВАХМЕ НА СОРОСНЯТА ЗАПАДНА И НЕЙНАТА ПРОПАГАНДА ДО 1989Г СЛЕД ТОВА РАЗБРАХМЕ, ЧЕ СА ЛЪЖЦИ И ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ СЕ ОБЕЖДАВАМЕ, ЧЕ СА ТАКИВА!!!!
  • 76 Антигерб

    72 11 Отговор
    Хайде пак руснаците ви виновни за истината за ваксините но и вие не я казвате
    - колко време трае имунитета от ваксината ви - руснаците поне казаха ориентировъчно около 2 години
    - защо трябва и хора които са преболедували вируса и те да се ваксинират - по какво се различава имунитета на тези прекарали вируса от ваксината
    - руската и тази на Астра Зенека са по една и съща технология и въпреки че на Астра Зенека не е готова от нея са поръчани най-много бройки а руската е напълно пренебрегната.
    - защо не кажете по технологията mRNA (каквато е на Пфайзер) колко ваксини са създадени до сега

    И докато западните страни започват да ваксинират населението си с проверени и безопасни ваксини, ситуацията в Русия е малко по-различна.

    Ето това е дезинформацията - проверени и безопасни - кога успяха да ги проверят. И защо тогава освободихте производителите от отговорност щом са проверени и безопасни.

    Общо взето обвиняват Русия че разпространявала дезинформация когато не Русия а обикновените граждани на държавите им ги хващат в откровени лъжи - но Русия е за замазване на очите.
  • 77 МЪДЕВ

    6 2 Отговор

    До коментар #56 от "ЗАЕВИ ТИЯ.. ПОЗИТАНО-СОРОСПИЙСКИ..":

    ЗАРАДИ БАЦУНЛЯКА БЕ,ЗАРАДИ ТОВА НЕЩО
  • 78 Охо Бохо

    49 9 Отговор

    До коментар #16 от "АБВ":

    Не знам от какво измират руснаците, ама Вие американофилистиците се пръскате от злоба.
  • 79 9е9ед9д9д

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "сПас":

    Не, той не се е продал. Той е убеден, че е еврейче и, че сега е от богоизбраните, дето вкарват говедата в кошарата. Той не е чел правилно "тората", инак би знал, че от баща ЕВРЕЙ и майка НЕЕВРЕЙКА не се ражда еврейче и той просто си е един МЕЛЕЗ.
    п.п.
    Знаете ли значенитето на думата "джамбаз"? Най-общо става дума за крадец на чужди животни. Та и на НАХИЛЕНКИЯТ МЕЛЕЗ фамилията идва от там!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 12udar

    3 3 Отговор

    До коментар #31 от "Бесен Язовец":

    1000000000000+++
  • 82 Чукча писател ...

    2 6 Отговор

    До коментар #29 от "Потрес":

    Забрави "Цитирам ТАСС " :)))

    Коментиран от #122

  • 83 Калоян

    36 4 Отговор
    Кротки зомбита,които ще се възпроизвеждат много трудно поради уврежданията на половата система в следствие на промяната на ДНК ниво което ще предизвика ваксината. Добрият роб не се възпроизвежда,не мисли и има кратък живот
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 JEB

    14 35 Отговор
    след 2 години всичко ще е ясно..но от страни като китай русия и северна кореа не излиза достоверна информация за ковид в нито един ден от годината..така че си пресметнете следващите действия много добре..туй че ще ви чипират не е много важно защото не представлявате стопански интерес..ако имаше нещо важно в главите ви тогава щеше да има реална опасност
  • 86 Антитрол

    52 6 Отговор

    До коментар #65 от "JEB":

    Абе скрий се бе соросоиден трол - нямало външен одит при руснаците - единствени те предлагат всичката документация на други да могат да я произвеждат. Кажи една западна компания която предлага на други да произвеждат ваксината им - няма такова нещо всики гледа да налапа най-голямото парче от баницата.

    Коментиран от #234

  • 87 12udar

    5 3 Отговор

    До коментар #41 от "Професора":

    +++++++
  • 88 JEB

    5 19 Отговор
    не чувам някой да е приел обаче..

    Коментиран от #99

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Казуар

    11 23 Отговор

    До коментар #12 от "Доцент Мангъров":

    Чиляк, ти да не би да си участвал в разработката и тестването на руската ваксина, или пишеш по инерция и хал хабер си нямаш от нещата.

    Коментиран от #180

  • 91 ПореденПрофесор

    11 28 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    Това ли е причината за различаване дали една течност е ваксина или не. Ако се съхранява на - 70 градуса абсилютно еднозначно показва че не е ваксина. По българските форуми се срещат най-много експерти във всички области. Запада може само да завижда.
  • 92 ужас

    66 5 Отговор
    Ваксината на АстраЗенека се оказа пълен провал. Има ефективност 60%. За сега ги спасява предложението за сътрудничество със създателя на руската Спутник-V. Миналата седмица в присъствието на Путин в Москва беше подписано споразумение за извършване на експеримент върху доброволци с комбиниране на двете ваксини. АстраЗенека е едновекторна и се инжектира 2 пъти един и същ материал. При руснаците първия път се ваксинира едновекторна, а втория-двувекторна ваксина. Сега ще изпробват първия път едновекторна АстраЗенека, а втория път двувекторна Спутник. Всички западни ваксини, които съществуват днес действат 6 месеца.
    Руснаците говорят за 2 години. Руската се съхранява при -20 гр., другите при -70. През 1908 г Академик Мясников получава Нобелова награда за постижения точно в областта на ваксините. Така, че руснаците са водещи в тази материя. И никой в научните среди не го отрича. Отричат го разни русофоби, които се занимават с оплюването на Русия.

    Коментиран от #116, #143, #175

  • 93 Вълко Червенков

    10 63 Отговор
    Само лоботомирани,безмозъчни русофилистични подлоги и най-долна болшевишка измет вярват на рускенефска пропаганда.Това е елементарен тест за интелигентност.Русофилистиците се позиционират някъде между павианите и гибоните.Останалите маймуни са по-умни от тях.

    Коментиран от #96, #113

  • 94 В.В.П.

    46 5 Отговор
    Както и всичко това,което пише Дениз става и в други държави...Че руската е помия,и само ,,Модерна,е човешката...Затуй ,аз провинциалиста,реших да не се ваксинирам..Докато издържа..не ми пука...А,,,Денис е пълен б. клук...
  • 95 българина

    45 5 Отговор
    ЕК да пита Оливър Стоун защо избра руската......

    Коментиран от #223

  • 96 А,ти се връщай,,

    23 3 Отговор

    До коментар #93 от "Вълко Червенков":

    В гроба,подчовеко.!!!.Мааарш..зомбии..!!

    Коментиран от #148

  • 97 Емил Боев

    47 6 Отговор
    Преди време прочетох изказванията на един Английски пастор ,той предлагаше идеята да се забрани на бедните да раждат деца ,защото раждали бедни .Деца трябвало да раждат само богатите .Така мислят за нас Англосаксите ,като се имана пред вид че те са ни новите господари ,не се учудвам че нашият народ е обречен на затриване .

    Коментиран от #105, #111

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Антитрол

    45 4 Отговор

    До коментар #88 от "JEB":

    Като си със запушени уши с доларчета как ще чуеш - Индия, Унгария, Южна Корея и Бразилия.

    Намаше да има спекулации ако бяха предложили от всички ваксини включително и руската и кой каквато иска - това е демокрация но тогава западните компании ще загубят много доларчета - демокрацията е за пред тъпаците - доларите са по важни.

    Коментиран от #102

  • 100 А ваксина

    9 3 Отговор
    СРЕЩУ ГЪБИ ,КОГА Гъбичката Candida auris (Кандида аурис) паразитира при хора с отслабен имунитет. Тя бавно, но уверено се разпространява по цялото земно кълбо
  • 101 Истината

    14 43 Отговор
    Руската мощ и успехи, накрая завършват с купони за хляб и безследно изчезнали... Всеки може да тества истината.... кой би си пратил децата в Русия, сложил ваксина произведена там и си купи произведено там... Лесно се смята ! Лъжа, пропаганда и азиатски цирк, товах е реалността.
  • 102 Рублофил

    8 31 Отговор

    До коментар #99 от "Антитрол":

    Само копейките могат да отворят ушите за такива "новини " :)))
  • 103 ПАК ЩЕ ВИ ИЗЛЪЖАТ НА

    25 4 Отговор
    ИЗБОРИТЕ 28.03.2021. .ЛЪЖАТ ВИ С ИЗБОРИ. .ЛЪЖАТ ВИ С ВАКСИНИ. .
  • 104 Кински

    12 34 Отговор
    Русия ще спаси света.хахахаха само спутника става ей .само дето Путин не се ваксинира .иначе излезе и тръбеше че са първи .
  • 105 Англосаксите

    16 5 Отговор

    До коментар #97 от "Емил Боев":

    Са дървени пишки и само плашат
  • 106 Ники

    53 8 Отговор
    Тези наистина ни имат за малоумни.
    След като прочетох статията навярно трябва да мразя Русия и да обичам запада?
    Това ли е целта на тази написана повърня?
  • 107 Истината

    45 10 Отговор
    Не забравяйте кой спаси Италия в най трудния момент на пандемията! руската армия и нейните най добри вирусолози на световно ниво.отидоха в Северна Италия с около двайсет военни камиона и спасиха Италия докато американците пускаха самолети с италианското знаме но това не е помощ а лицемерие.

    Коментиран от #109, #110

  • 108 Novus Ordo Seclorum

    12 25 Отговор
    Знаем че сте редакция от евтини уличници, но само да ви напомня, че сте червен сайт!
  • 109 Марто

    35 6 Отговор

    До коментар #107 от "Истината":

    Те правят манифестации защото са лицемери! русия е тази която помага и спасява народи от лапите бедствия и робство.
  • 110 Лъжата

    8 20 Отговор

    До коментар #107 от "Истината":

    :))))))) Верно ли :))))) 1 рубла = 2 стотинки

    Коментиран от #115, #117

  • 111 Подобни изказвания

    8 19 Отговор

    До коментар #97 от "Емил Боев":

    Са заложени в теориите на много психиатри и психолози, що се касае за здраво и годно за общество поколение. Най известното изказване е на руски академик, като никъде не се акцентира на богатството, а на качествата на родителите. Изопачаваш ватник такъв
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 !!!?

    10 23 Отговор
    Русофилите са ваксинирани по рождение със "сПутник 5"...по коментарите ще ги познаете !!!?
  • 115 Марто

    17 4 Отговор

    До коментар #110 от "Лъжата":

    Можеш сам да провериш в интернет.аз нямам нужда от пари,красивите неща стават безплатно но не мисля,че ти можеш да разбереш.

    Коментиран от #121

  • 116 Рублофил

    9 27 Отговор

    До коментар #92 от "ужас":

    Браво . Изкара бонус от 5 копейки .:))) Я пак ...

    Коментиран от #120, #134, #142

  • 117 Логически, а не граматически

    4 4 Отговор

    До коментар #110 от "Лъжата":

    Невежа! Ако имаш дълъг в рубли и най големия доларов резерв, искаш стабилен долар и евтина рубла?
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Просветен илюминат

    28 1 Отговор
    Държавите трябва да се подготвят по-добре, смята директорът на организацията
    Сегашната пандемия от коронавирус няма да бъде последната. Историята ни учи, че това не е последната пандемия, както и че епидемиите са част от живота, заяви генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус.
    От къдее получават тези информации?
    Питам за един приятел?
  • 120 Терек

    16 3 Отговор

    До коментар #116 от "Рублофил":

    Ще платите подлостта си с най скъпата цена.бъди сигурен и започвай да трепериш защото това което то предстои е меко казано страшно
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Zrock

    15 3 Отговор

    До коментар #82 от "Чукча писател ...":

    Не глупчо цитатът е от цял свят и е истина. Клекнаха на Путин в ефир.

    Коментиран от #133

  • 123 гого

    6 24 Отговор
    Уау !!! Респект за статията .Точно тук не очаквах да срещна истината.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Истината

    29 8 Отговор
    Не забравяйте кой спаси Италия в най трудния момент на пандемията! руската армия и нейните най добри вирусолози на световно ниво.отидоха в Северна Италия с около двайсет военни камиона и спасиха Италия,докато американците развяваха италианското знаме от ВКЪЩИ. но това не е помощ а лицемерие.
  • 126 В.В.П.

    21 3 Отговор
    Отстъпвам ,,моята,, ваксина на ,,политици,ГЕРБЕРАСТИ,и на тролове. И на ГОШИТО Харизана. Експерт по дясна политика...Хаха,,да си спасят мизерните кожи....Не искам благодарности..
  • 127 ИМПЕРИАЛИСТ

    29 7 Отговор

    До коментар #1 от "сПас":

    COVID-19 не е ВИРУС, защото няма ДНК. Затова се казва КОРОНА-ВИРУС. Има частично РНК и всъщност е огромна органична молекула с неустойчив строеж, което води до безброй мутации... ЕФЕКТИВНА ваксина не може да се създаде заради БЕЗБРОЙНИТЕ му мутанти. В природата са регистрирани НАД 1700 корона-вируси, най-много по животните...
    Спасението е здрав и силен организъм, който НЕ Е ТРОВЕН ОТ ДОКТОРИТЕ С ВСЕВЪЗМОЖНИ ХАПЧЕТА ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО С ГОДИНИ. Прилагат от НОЩ тези рестриктивни мерки защото друго не могат да измислят, тъй като в случая медицинската и фармацевтична мафия са напълно безпомощни...
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Просветен илюминат

    25 2 Отговор
    Като докарате ваксини с камион на Jack Daniels ми се обадете,тогава може и да се ваксинирам.
    😉🙃🙂😅🤣
  • 130 no name no face no number

    26 4 Отговор
    Така като го чета за мен лъжата според вас е Истина и вярвам в нея и истината според вас е лъжа за мен. Благодаря ви западнали джендъри i hate you
  • 131 РУСКАТА ВАКСИНА

    33 5 Отговор
    МОЖЕШЕ ДА СПАСИ СВЕТА. .ЗАЩОТО Е СЪЗДАДЕНА ОТ НАЙ ОПИТНИТЕ ВИРУСОЛОЗИ В СВЕТА. ...НО ЕВРЕИСКИТЕ МАСОНИ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ НЕЩО РУСКО ДА СЕ ПРОДАВА! !!
  • 132 Настрадин Ходжа

    33 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари" !? Абе простаци, защо сте публикували тая мълшава статия, дето от край до край е главна обиди, пък ми триете коментарите безсилни идиотизирани некадърници!?!?!? Без мерак сте правени боклуци!!!
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 мужик

    5 36 Отговор
    Руска простотия! Ваклината им е като ЗАЗ! Пали веднж на 100 пъти.Нещастници ! Още харчат от българското злато.

    Коментиран от #137

  • 137 Машина

    17 1 Отговор

    До коментар #136 от "мужик":

    Кажи го на онези със нивите дето вече триисет години катерят планините.
  • 138 ваню

    9 25 Отговор
    Истината другари боли.Нима някой си е мислел ,че Русия няма да съботира всичко което става в Европа.Или че може да се изправи срещу целия демократичен свят с фалшиви новини ,хакерски атаки и свръхвъоражаване и да няма санкции.В Русия няма закони както ЕС какво може да се очаква от ваксината и-само недоверие.

    Коментиран от #145

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Естествено е, ако съм от западна

    14 1 Отговор
    фармацевтична компания да тъжа за руския пазар и е лесно да обвиня пропагандата и разбира се Кремъл. Такава им е логиката, иначе не препоръчвам нито западната, нито руската.
  • 141 Рико

    3 18 Отговор
    Начините за справяне с тази т.н. държава са 2 : изолация или ликвидация.
  • 142 kremlinru

    17 2 Отговор

    До коментар #116 от "Рублофил":

    Встреча по случаю подписания меморандума между НИЦЭМ имени Гамалеи, компанией «АстраЗенека», РФПИ и «Р-Фарм»
    Владимир Путин провёл в режиме видеоконференции встречу по случаю подписания Меморандума о намерениях в области профилактики новой коронавирусной инфекции (COVID-19) между Национальным исследовательским центром эпидемиологии и микробиологии имени Н.Ф.Гамалеи, компанией «АстраЗенека», Российским фондом прямых инвестиций и компанией «Р-Фарм».

    21 декабря 2020 года12:40Москва, Кремль

    Коментиран от #147

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Джендърски "демократични" лъжи

    32 2 Отговор
    Ами защо руската ваксина е закупена от Великобритания и Израел с молба за съвместна универсална доразработка. Ваксината не изисква такива ниски температури за съхранение, по-евтина е (окоро 5 Е) и по-надежна.
  • 145 no name no face no number

    30 2 Отговор

    До коментар #138 от "ваню":

    Ква демокрацията гони бре, къде си видял тва нещо???Чист грозен гнусен капитализъм си е и помен няма от демокрация

    Коментиран от #156

  • 146 ужас

    20 2 Отговор
    kremlin.ru/events/president/news/64683/videos
    Видео за сключването на споразумението между АстраЗенека и Спутник.
  • 147 Рублофил

    7 26 Отговор

    До коментар #142 от "kremlinru":

    Така си и знаех - от руски путински източник - ЛЪЖА , разпространявана от тролове :))))
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Копейкин

    5 18 Отговор

    До коментар #143 от "ужас":

    "Кремъл води мащабна война срещу истината за ваксините " - чукчата цитира руска преса :)))))))

    Коментиран от #188

  • 150 Вече

    2 4 Отговор

    До коментар #26 от "Иван":

    Вече го направиха. Прочети на ДВ " Как се ваксинирах с руска ваксина" в две частни.
  • 151 Гунчо

    38 3 Отговор
    Денисе Джамбазов, ако кажеш кой ти поръча тази "статия", ще те призная за баш драскач.
    Никъде в руската електронна преса не съм прочел нито една от горните глупости, които си написал. Мога да ти кажа, че редовно посещавам руски новинарски сайтове и никъде няма коментари и сравнения, които явно сам си измислил и си решил да се направиш на интересен.
    Имах регистрация в този сайт от самото му начало, оттогава той се е превърнал в помийна яма и поле за изява на такива "блогъри" като Денис Джамбазов, демек, на пишман журналя и поръчкови статии. Жалко, добре започнахте преди няколко години, но явно няма да свършите добре.

    Коментиран от #155, #168

  • 152 Бог е велик

    8 0 Отговор
    облечете се във всеоръжието Божие, за да можете устоя против дяволските козни, защото нашата борба не е против кръв и плът, а против началствата, против властите, против светоуправниците на тъмнината от тоя век, против поднебесните духове на злобата. Заради това приемете Божието всеоръжие, за да можете се възпротиви в лош ден и, като надвиете всичко, да устоите. И тъй, стойте, като си препашете кръста с истина и се облечете в бронята на правдата, и обуйте нозете си в готовност да благовестите мира; а над всичко вземете щита на вярата, с който ще можете угаси всички нажежени стрели на лукавия; вземете и шлема на спасението и духовния меч, който е Божието слово;
    Послание на св. ап. Павла до Ефесяни 6:11‭-‬17
  • 153 Василев

    29 5 Отговор
    Не успях да прочета целия парцал. Явно заплащането е малко и е на обем. Много евтин опит за манипулация, но за сметка на това пък дълъг!
  • 154 ежко

    27 2 Отговор
    Не е Кремъл...Много лесно обяснение Джамбазов!Ако беше жив Кадафи, сигурно той щеше да е!
    Факт е ,че доверието на населението към управляващите е подкопано, изронено.То не беше дълбоко законспирираното Трансатлантическо споразумение,дето така и не се публикува съдържанието му,ама щеше да мине като едното нищо!То не беше Истанбулстата конвенция и т.н. Елитите са далече, далече от това което иска масата, и нищо чудно,че са загубили доверие!
    За нашите местни Тикви последното важи умноьено по хиляда, защото не са само тъпи, но и са папагали и слуги!
  • 155 На кого му дреме ?!

    4 12 Отговор

    До коментар #151 от "Гунчо":

    ... за наранената руска душа на Гунчо
  • 156 ваню

    11 29 Отговор

    До коментар #145 от "no name no face no number":

    Ти май не си живял през комунизма.Аз съм бил граничар и съм виждал скелетите на хора бягащи от НРБ и оставени за назидание на границата.Сега си пътувам където си искам Германия ,Гърция и т.н.Хората имат шанс да работят и живеят където си искат.Ама на некъдърните все властта им е виновна.От никоя власт няма да получиш нещо наготово.

    Коментиран от #159, #161, #163, #192

  • 157 Съжалявам

    8 2 Отговор
    Обаче ако са "лъжи" , защо се публикуват цели статии? Съмнително...
  • 158 Обратното

    17 0 Отговор
    май е по-верно. Спутник се продава повече и е по-ефтин.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 JEB

    4 4 Отговор
    сега си говорих с един 18 годишен сърбин от сръпска република
    близо до баня лука..пак им говорят за война там..туй е затворен кръг
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 JEB

    3 7 Отговор
    булдога ги посети тия дни може да им е обещал дронове неща
    в белград са вечният комплекс може пак да прегърнат идеята
  • 163 оруел

    16 1 Отговор

    До коментар #156 от "ваню":

    Скоро няма да можеш да пътуваш, защото същите комунисти са взели властта в Брюксел, ЕКомисия. Която се назначава, а не се избира.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 JEB

    5 7 Отговор
    виж сега мишо комунизмът в западна европа е отдавна измислен
    по специално в швеция норвегиа литва латвия естония германия белгия
    испания..няма нищо лошо само че там работи при вас не
  • 166 Гого

    30 1 Отговор
    Отново гигантски лъжливи новини в тази "статия". Тя даже не е и подписана. Огромна лъжа е цялата статия.
    1.Русия няма как да твърди, че това е конспирация на Бил Гейтс, след като прави собствена ваксина (освен и ако и тя не е в конспирацията).
    2.Абсолютно вярно е че СЗО и ЕК разработваха ваксината в тясна връзка със фармацевтичните компании и им помагаха да подготвят цялата документация за регистрацията. За да им напълнят гушите. Помислете колко бройки закупиха за ЕС и при какво население. Ако населението на ЕС е около 400 млн със старците и пеленачетата и ако приемем, че доброволно ще се ваксинират около 50% от населението, това прави около 200 млн ваксини. Пита се за кого поръчаха и платиха 1 млрд? С кои пари?
    3.Запада внасял проверени и безопасни ваксини. Че кога ги провериха за 6 месеца, при необходим тестов период от няколко години?
    И още много лъжливи твърдения в тази статия. Това си е чиста проба пропаганда, но от най долните. Тези, които са писали тази статия са продажни журналисти. Заради такива като тях свободата на словото сме на 111 место. Ама май и него не заслужават.
  • 167 JEB

    1 11 Отговор
    при вас комунизмът работи само под внушението на шик и калашников зад него..жалко е че не го разбирате това е водораздел в отношенията

    Коментиран от #171

  • 168 Фъкoff

    5 18 Отговор

    До коментар #151 от "Гунчо":

    Не си гледал RT. Една нафукана руски на я "академик" естествено дрънкаше цял час точно написаното. Руснаците лъжат почти колкото Путин. Почти всички руснаци!
  • 169 JEB

    2 10 Отговор
    бухал пак нищо не разбирате от числа дори на пфизер ваксината да работи на 60 процента може да редуцира бройката на смъртните случай и заразени до ниво което подлежи на контрол
    просто биеш ваксини докато не спре не са важни номерата
  • 170 Калоян

    24 2 Отговор
    Няма нъжда Русия да дискредитира запада. С подобни бълвочи написани по поръчка от псевдожурналисти като дениз, като бълвочите на дойче веле и ню йорк таймс западът сам се дискредитира изключително успешно, без помощ отвън.
  • 171 no name no face no number

    5 1 Отговор

    До коментар #167 от "JEB":

    Някакви вицове разказваш, в тези прогнили капиталистически кочини и комунизъм хахаха
  • 172 fghj

    20 1 Отговор
    Истината повторена около 50 пъти, така и не отговори на масовите въпроси:
    -Колкот траен имунитет ще създаде ваксината и как е изчислено това време?
    -Изобщо възможно ли е да се изчисли, докато не мине това време?
    -Защо тежките алергични реакции стоят - неизследвани в инструкцията публикувана от МЗ?
    -Защо първата пратка беше ОК да е от 2 до 8 градуса, а новите вече ще са на -70?
    -Защу им трябваше божи служител при първото ваксиниране?
    -Кога бързите тестове се развиха и стана с 95% точност, при условие, че на опаковката са произведени преди месеци, когато не бяха сигурни?
    Просто някой "експерт" да отговри поне на един върос.
  • 173 JEB

    0 3 Отговор
    добре
    обяснявате ми на мене как ще спре цялата работа ти да видиш
    обади ми се като получиш 15 стимулиращи ваксини
  • 174 Черният гологан

    3 12 Отговор
    Верно е че някои хора се прадават за няколко гроша,но пък руските гъзоблизци го правят безплатно!
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Не забравяй

    8 0 Отговор
    РУСИЯ ИНФОРМИРА!!!
  • 179 Bellingcat

    20 0 Отговор
    ако е така кой ли накара лично шефа на Британската „АстраЗенека“ да кацне в Москва и да подпише даговор с тях за сътрудничесво и да пее пред журналистите колко са добри руснаците това не е фейк имаго на всякаде в нета

    Коментиран от #191

  • 180 Доцент Мангъров

    30 3 Отговор

    До коментар #90 от "Казуар":

    Руската вакцина против Ебола спаси Западна Африка от епидемия. Доказано е научно и всячески, че превъзхожда по ефективност в пъти вакцините на Мерк и ГСК и бе създадена две години по рано. Руснаците имат огромен опит и силна школа в микробиологията, биохимията и т. н. Може да са изостанали в някои технически сфери, но в създаването на ефективни и евтини вакцини са напред от всички. И главното, знайте, че щом има такъв вой срещу руската вакцина в западните СМИ, то значи тя е по-добра. В руските СМИ няма такава пропаганда срещу вакцините на Пфайзер,както в западните. Следя ги нещата и не съм платен или пък драскач на глупости.
  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Отговорът е прост

    23 4 Отговор

    До коментар #49 от "Истината":

    1.На практика руската ваксина е преминала фактически третия етап тестове, ваксинирани са повече от 40 000 души общо и то преди началото на масовата ваксинация.Сега са много повече.
    2.Имунитетът създаден от Спутник V е до две години , в зависимост от обема на предизвикания имунен отговор, заявено от ръководителя на Института "Гамалея" , създал ваксината.
    3. Ефективността на Спутник е до 95% , официално заявено.
    4. Руският Институт за разлика от Пфайзер не е поискал от властите на никоя държава да бъде освобождаван от отговорност за страничните реакции на ваксината Спутник, а Пфайзер го направиха и Великобритания ги освободи от отговорност.
    5.Здравомислещ се пише слято.
    ПС. Подчертавам , че съм писал само за Спутник V, защото руснаците имат още две ваксини на различни етапи на изпитването, като втората Вектор е почти накрая.

    Коментиран от #186, #189

  • 183 стоян георгиев

    5 19 Отговор
    българия е наи-силно засегната от руската дезинформация по отношение на ваксините.ще загинат хилояди невярващи във ваксините за съжаление.тва не е наи-лошото обаче.българския народ е напълно зомбиран по маса въпроси от рускат пропаганда и губи ежедневно от ресурсите си във всяка една посока!
  • 184 стар пожарникар

    4 17 Отговор
    всички росо/филисти'ци трябва да ги кастрираме и мъд0ратура
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 1234

    11 1 Отговор

    До коментар #179 от "Bellingcat":

    kremlin.ru/events/president/news/64683/videos
    Видео за сключването на споразумението между АстраЗенека и Спутник.
  • 192 1234

    17 0 Отговор

    До коментар #156 от "ваню":

    Ама и ние сме служили граничари. Защо мислиш , че само ти си бил. Това не е истина

    Коментиран от #195

  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Nnn

    2 11 Отговор
    За спутник руския министър обяви, че ваксината не е ефективна ако се употребява алкохол, а виден техен вирусолог се възмути че не дават никаква специфична информация, а едиствено по броя на активните вируси ваксината съответства на ветеринарна, където не е важно животното да оцелее, а е по-важно да не зарази другите. Така че руснаците съвсем мъдро не се ваксинират, а отделен е момента, че в рашка няма нито достатъчно биореактори, които са внос от Германия, нито достатъчно капачки внос от китай за масово производство. А в света няма друга нация с английско мислене или английско чувство за хумор или прагматизъм, а английската ваксина е на същия принцип като руската и островитяните съвсем в техен стил правят съпоставка, но не предлагат руската ваксина за свободна продажба, дори при положение че точно те дадоха първи разрешение за ваксината на американо-германците!
  • 195 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор

    До коментар #192 от "1234":

    Е, ние бяхме граничари, на ромънската граница и там имаше скелети, на крави и кучета, нали помниш

    Коментиран от #197

  • 196 Не се пробвай

    8 1 Отговор

    До коментар #186 от "стар пожарникар":

    Не се пробвай ...нещо нЕмаш аргументи ...що така сороститутко.

    Коментиран от #199

  • 197 Ами лъжеш

    16 0 Отговор

    До коментар #195 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма човек служил в Гранични войски, който да напише рОмънска граница...гледайки правописа ти , ти си отроче на "демокрацията" и си образован по новото време. Затова не знаеш, че се пише рУмънска, а не рОмънска.

    Коментиран от #200

  • 198 Анджело

    9 4 Отговор
    Изобщо не са лъжи твърденията на руснаците. Путин ако пожелае изобщо няма да допусне чужди ваксини в Русия. За какво им е да лъжат. Докато втората част на статията си е компрометирана. Западняците гледат И Печалбата даже най-вече. Ако аз реша да се ваксинирам бих предпочел руска ваксина или китайска
  • 199 стар пожарникар

    0 3 Отговор

    До коментар #196 от "Не се пробвай":

    не съм соросоитка ще го нат ъпча на м,аик=ти в п0т'катъ плитка

    Коментиран от #246

  • 200 СЕЛАНОВЦИ

    9 0 Отговор

    До коментар #197 от "Ами лъжеш":

    Не лъже, познавам го. Заедно служихме на граничните катери. Но той си е пр0зт чко милиционерче
  • 201 Монгола

    19 3 Отговор
    Жалки соросоиди ако не са Москва и Пекин ще умрат от глад няма да има срещу кого да пишат глупости. Западната демокрация мирише на пошлост и шантаж!

    Коментиран от #203

  • 202 Нане

    4 1 Отговор
    Тръмп я измислил 10% натриев хипохлорит муш и си нов
  • 203 Калоян

    11 1 Отговор

    До коментар #201 от "Монгола":

    По-скоро дълбоката държава ,която досега контролира (не се знае обаче докога) , Сащ ( Съединени американски щати ) ,както и останалият свят ! Те са пошлите и долнавците - луциферианците ,а не народа на запад ,макар,че със всички сили и средства ги дезинформират и дезориентират ,но да се надяваме ,че със 2-рият мандат на Доналд Джейк Тръмп нещата ще тръгнат към по-добро !
  • 204 И къде

    11 2 Отговор
    Да ги намерим тези десетки лъжи на Кремъл да ги почетем бе Денисе? Айде дай линкове, посочи източници, че ми стана интересно. Сигурно Путин ги облъчи родните тикви да превозват с бус за салами ваксини, и пак да станем за таш.ак на цялата галактика.
  • 205 Девиз Джурай

    10 3 Отговор
    В краен случай по добре руска ваксина отколкото маймунски рнк през 6 месеца до безконечност. Руската ваксина поне е за около две години и т.н.
  • 206 Нас Вече

    2 0 Отговор
    НИ Ваксинираха и сега не знаят кой скри противоотровата
  • 207 Мангъсарян

    1 0 Отговор
    Аз умникът болен от простотия измислих най великата простотия - да взема да се ваксинирам и после мога да ваксинирам всички Убави жени по земята безплатно и 100 процента ваксината ще подейства след 9 месеца
  • 208 Калоян

    14 1 Отговор
    А доколкото до руската ваксина ,, СПУТНИК V " ,тя е въведена за да спаси повярвалите във измислената КОВИД ПЛАН-ДЕМИЯ руснаци ,и да се ваксинират със нея ( във която няма нищо ,защото нищо се лекува с нищо) ,а не да попаднат на Бил Гейтс ваксините ,който са със летален край ! Русия също се бори със дълбоката държава и капиталистическата - еврейска - ционистка ДИКТАТУРА ! Няма как да обясниш на всички ,че ковид 19 е една пълна измислица ,създадена с цел редукция и оказване на пълен контрол на цялото човечество ! И затова на такива заблудени хора ,повярвали ,че ,,болестта е много страшна ",и че ваксината е единственото спасение ,Владимир Путин е измислил ваксина руско производство ,за да се инжектират със нея и да бъдат спокойни ,да вярват ,че ще са здрави и застраховани,а не да си инжектират ваксините зад ,които стоят световните капиталисти и човеко-мразците,и да отидат при Свети Петър ! Ваксините убиват ,осакатяват,СТЕРИЛИЗИРАТ ! Вече има много смъртни случаи във целият свят ,следствие на ваксините на сатаниста Гейтс ,който е явен поддръжник на евтаназията и плана за депополация на световното население ! Те - елитът не ваксинират децата си ,но пък са много загрижени за на другите хора и семействата им ! Защо се пита във задачата ? На елитат ваксините няма нищо общо със нашите . Те се ваксинират със цел реклама ( пиар ) , за да могат да накарат наивниците да повярват ,че всичко е наред и е за тяхно добро ,след което да ги последват ,и да предадат богу дух

    Коментиран от #210, #213

  • 209 дрдрдр

    18 2 Отговор
    Статията е доста лъжлива и гнусна, явно руската е по добра и това е факт ! Китайската също е за предпочитане ! Ивермектина ние ще го произвеждаме .
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 КОНТРАТА

    13 1 Отговор
    И Хитлер се е мислил за демократ и носи демокрация е сега е същото на Запад! Дано да се задавите с менте демокрацията си алчни капиталисти!
  • 212 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 213 Пепи

    7 1 Отговор

    До коментар #208 от "Калоян":

    Напълно си прав ,че се ваксинират със цел реклама ,за могат да повярват хората,ще са напълно безвредни ! Дали са го разбрали обаче ? Какво става със Тея избори във щатите ,някой знае ли ,че тука пл наше медии съвсем ни объркаха ? Ти казват ,че Тръмп печели, ту казват ,че Байдън във крайна сметка кой ще е ? Еее само дано не е Джо Байдън ,че ни е спукана работата . Той човека бил болен от деменция и може вече да е забравил ,че е участвал на изборите ,пък и казват ,ще е фигурант на Ротшилд и др подобни . А пък какво се оказа хора ,че камила Харис ,всъщност е Камил Харис . Леле ,аз съвсем се обърках . Единия с деменция , другата т.е вицето не е тя , а е той . Е добре в крайна сметка кой кой е ?
  • 214 Калоян

    2 2 Отговор

    До коментар #210 от "Ко каза ко":

    Не ви разбрах,имате предвид дали има жужето Путин ли ,и ако да къде да го има ? Кви хапчета ,кви джуджета ?
  • 215 Консултант КИ

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "Лъжат, без да се изчервят":

    От 11 години преподавам правилата за провеждане на клинични изпитания и е добре регламентирано как се правят те. Целта им е да се съберат статистически данни за безопасността и ефективносста на новия продукт, които до момента е бил тестван само на животни.
    Във фаза 1 винаги се започва с млади доброволци в добро здраве за да се не повлияят резултатите от заболяванията на участниците. За да се види кои реакции се дължат на продукта, част от участниците са на плацебо, безвредно, неактивно хапче изглеждащо идентично.
    Ако няма неприемливи странични реакции, във фаза 2 се включват и хора с хронични заболявания и различна възраст. Трябват повече участници за да има достатъчно данни за анализ във всяка подгрупа. Сраничните реакции се класират по сила (леки, средни, силни) и то това дали са свързани с продукта или с нещо друго.
    Ако има сериозни странични реакции, т.е. свързани с хоспитализация, настъпване на необратими увреждания или смърт, и анализът показва, че се дължат на изследвания продукт, а не както с двата случая на Астра Зенека на описана и известна предистория на алергична свръхчувствителност, тогава продуктът не трябва да се предписва на тази подгрупа или, ако това не помага, да не се използва изобщо.
    Във фаза 3 при ваксините се изискват 10 пъти повече участници, около 40.000 (срещу около 4.000 при лекарствата), тъй като са предназначени за масова ваксинация. Ако тя не покрие поне 70о/о от населението, от нея файда няма да има.
    Този път порад

    Коментиран от #216

  • 216 Консултант КИ

    8 0 Отговор

    До коментар #215 от "Консултант КИ":

    Този път поради спешноста на ситуацията, някои от правилата бяха нарушени. Поради липсата на време за изследване на дългосрочните странични реакции, всички одобрени ваксини имат временно, условно одобрение, което може да бъде снето, ако се окаже, че рисковете в даден момент се окажат повече от ползите.
    Необичайно е и това, че някои производители поискаха да бъдат освободени от съдебни отговорност поради липсата на време за изчакване на евентуални дългосрочни ефекти, а няма предвидени застрахователни програми които да покрият исковете за нанесени такива щети. Преди те се осигуряваха от спонсорите, но засега по този въпрос цари пълно мълчание. Авось пронесёт (дано се размине).
    Реално в момента се провежда някаква необявена фаза 4 с участие на цялото земно население, затова има подписване на информирано съгласие, което не се знае точно колко отразява цялата информация за известните рискове. Особеното е, че тук 3 от ваксините за първи път у човека внасят генетично модифициран организъм (ГМО), който ще се възпроизвежда там. Поради непрестанните мутации на вирусите, в дългосрчен план поведението му е трудно предвидимо.
    Поради неадекватните действия и противоречиви и нелепи разпоредби на неграмотните улу служебно зависими връзкари и в С З О, и във всички национални и международни институции, както и поради тоталната липса на прозрачност (търговската тайна задължава), идеята за всеобща ваксинация бе тотално компрометирана и има големи шансове да бъде прова
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 219 ДАНСАДЖИя

    8 0 Отговор

    До коментар #8 от "Йосиффф":

    ти да не внушаваш, че нашите калинки някой ги информира. Бг дансаджия и информация е оксиморон! Там са похотливи калинки, като женската на пипоня, които ще разберат последни за каквото и да е. Форумс на факти сме 100 пъти по-в час със Света, ;)
  • 220 Марин Колев

    15 2 Отговор
    Аз работя и живея в Москва. Жена ми е лекар и работи само с COVID пациенти. Преди ни беше много страх да не се заразим. Преди две седмици си поставихме и втората част от руската ваксина СПУТНИК.
    Жена ми сега има толкова анти тела, че вече работи без защитни костюми, а само с обикновена маска. Ако има някакви странични ефекти ще ги споделя.Засега само след първата ваксина имах само леко зачервяване на местото, където ми пиха ваксината. Нищо друго.Съседите ни са военни и те бяха едни от първите ваксинирани.И те са много добре. Явно ваксината работи. Поне вече не живеем в такъв стрес като преди 10 месеца. Но не приемам ваксинирането да бъде задължително. Това може да е само по желание и доброволно. Така мисля аз.

    Коментиран от #236

  • 221 Бай Шиле

    9 2 Отговор
    Този Денизчо,с глупостите дето постоянно пише,де факто работи ЗА Русия.
  • 222 Мирко

    13 1 Отговор
    Нищо не разбирам от ваксини. Факт е обаче, че Форбс приеха трима нови милиардера в клуба на 50 - те най-богати в света. Шефа на Пфайзер и двамата собственици на другата немска ваксина. Толкова за лъжата за парите. Отделно ЕС избра доставчик по политически причини, а не по медицински. Доверието в политиците е много ниско. За България то е критично. Каквото и да ни кажат, препоръчат или задължат, нашият отговор винаги ще е не. Правителство начело с този мин. председател има доверие около 15 % или по-малко. Не му вярваме и сме го хващали над 100 пъти да ни лъже и да ни краде. Всеки човек бил той министър или член на щаб получава абсолютно същото доверие. Тоест липсата на такова. Толкова за доверието и теорийте на конспирация. Самата статия пак е политическа и е против Русия. Защо не подозирате Виетнам или Киргистан един път за разнообразие?
  • 223 ggggg

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "българина":

    По препоръка на Едуард Сноудън предполагам...
    Гледай му филма...
  • 224 Заплес

    4 4 Отговор
    Чакам Путин да се вакцинира със Спутник V. А до тогава не вярвам на никой.

    Коментиран от #233

  • 225 Баба Ванга

    1 4 Отговор
    Казах ви Малко му остана
  • 226 Еврогей

    8 5 Отговор
    Руската ваксина е вредна за геймъжете защото нулира ректалната им незадоволеност!!!
  • 227 вакса

    4 2 Отговор
    А бре лъжци, вие как си представяте чипирането??? То няма да е чип, а ще е нещо като тези ваксини които карат организма да работи по чужда програма на изкуствената РНК. Не работи нормално организма, а произвежда белтъци по зададена външна програма. Като вирусите при компютрите. Бил ГеЙ е собственик на 25% от компаниите за ваксини?? Да ги смъмри Христос всички самозабравили се "елити" . Може и да бъркам но трябва време а не юруш на ваксините. Кой знае след време какви ще са страничните ефекти???
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Expat

    13 2 Отговор
    живея в Москва и съм убеден, че този "автор" никога не е чел сериозно руски сайтове... Никой тук не се занимава с чуждите ваксини, просто не им е тема. Отбелязват бегло коя страна с каква ваксина ще работи, къде какво е лицензирано и ТОЛКОВА!
    Пълен трол, жалко, че ФАКТИ пропадат до такова дъно!

    Коментиран от #232

  • 230 Гост

    10 5 Отговор
    Не, че имам чак толкова нещо против Русия, но тази активна про-руска пропаганда ми идва малко в повече! Това да събереш на едно място всички измислени в интернет фейк глупости, като ги подпишеш като руска пропаганда. И след това да напишеш всички анти-руски тези. Ами това не е статия, а база данни за подобен вид неща... И тези теми са си чисти клишета. Само тъпоумни могат да определят всичко написано като истина.

    Ето например:
    "Eврoпeйcкaтa aгeнция пo лeкaрcтвaтa нe би cи пoзвoлилa дa рaзрeши изпoлзвaнeтo нa вaкcинa, кoятo нe e клиничнo тecтвaнa, или кoятo прeдcтaвлявa риcк зa здрaвeтo нa нaceлeниeтo."
    Ако заменим само фразата "Eврoпeйcкaтa aгeнция пo лeкaрcтвaтa" с "Комунистическата партия", то веднага получаваме идеален вид на добре познат ни лозунг от бившия режим.
  • 231 въпросчето

    5 2 Отговор
    Към автора. Тогава, защо Щатската АСТРА ЗЕНЕКА се кооперира със СПУТНИКА за по-нататъшни съвместни подобрения на двете ваксини?
  • 232 Хахаха

    10 2 Отговор

    До коментар #229 от "Expat":

    Абсолютно сте прав! Разчитат на това, че в България вече малко хора могат да четат алтернативти медии.
    Трябва мтого да не уважаваш себе си и читателите да им предоставиш тоя пасквил за четене.
    Не съдете по себе си- в Русия никой не обсъжда никакви други вакцини. Руснаците не са идиоти.
  • 233 Хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #224 от "Заплес":

    До дни, предполагам
  • 234 При ФЕД

    4 1 Отговор

    До коментар #86 от "Антитрол":

    Не е имало одит точни никога, камоли външен, за това печатането на пари е изрядно! Печатат ги в правилния размер и форма и вградени защити. Единствено не знаят колко точно са напечатали но при краварите точността не е важна, все пак не са швейцарци
  • 235 Бай Шиле

    1 0 Отговор
    Абе, от време на време виждам цитати на факти в руски сайтове.Лента ру и т.н...ама тихо сега В Русия съм. В РУСИЯ СЪМ
  • 236 Лъжата

    2 7 Отговор

    До коментар #220 от "Марин Колев":

    Ама верно ли живееш в Москва ? :)))) Трол
  • 237 fdfdkh

    10 3 Отговор
    Чудех се защо. Защо бълвате такива нелепости и ми просветна! За да оправдаете някак Нелепите санкции срещу СП2, и др. Това е, кратко и ясно.
  • 238 Аз40

    9 3 Отговор
    Майко мила! Заболя ли ви истината, педо-елит? Стига крихте Ипщайн-аферата, в която са записани и великите ви фарма гиганти: и Гейтс, и Рокфелер ... Пак ли опряха до атаки срещу Русия, защото хората по целия свят задават въпроси, на които не получават отговори. Умишлено извъртат информацията, за да я изкарат кремълска-пропаганда? Как защитават Бил Гейтс и другите, падам от смях! Защо подписваме декларация, че никой не носи отговорност освен самите ние, когато се съгласим на ваксинация? Има милиони въпроси, на които никой не получава отговори!
  • 239 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 240 Bon voyage

    3 4 Отговор
    Определяте като "истина" събития, които още не са се случили. Тази статия е религиозна, не е информативна.
  • 241 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 242 F.D

    8 2 Отговор
    ...в сайтът на НАТО се твърди че членовете на НАТО никога не са имали конфликт помежду си. пълна лъжа Турция нападна Гърция и анексира Кипър.В сайта на НАТО се твърди че всички членки на съюзът имат еднакви права.Глупости.НАТО е американска организация общо взето квото решат от там -това е.Било то дали някъде да се водят военни действия или къде да се разполагат различни военни формирования както и коя държава каква техника да има.И най-вече.От кого да я купи.В сайтът на НАТО пише,че организацията никога не е водила война а се грижи за световният мир. Югославия,Ирак,Либия,Сирия,Афганистан са все държави в които НАТО активно води военни действия-имат пехота,танкове,авиация и флот,пускат бомби изстрелват ракети и тн и тн.. Лъжите на Русия са също толкова големи колкото лъжите на САЩ.
  • 243 AQXX

    1 10 Отговор
    Израел изследва Спутник V и отказа да я използва! Няма нужда от повече коментар.
  • 244 pojpj

    3 8 Отговор
    Спутника е ветеринарна ваксина, за животните предназначени за коляне. Какво сравнение може да има изобщо, то е пълна подигравка с човешкия живот!

    Коментиран от #257

  • 245 Ти от къде

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "тнхг":

    получаваш тази информация,защото е много лъжлива. Контактувам с колега лекар в червената зона на една от болниците в Санкт Петербург и от там идват други новини различни от тези,които подаваш ти. И за да те разоблича в лъжа гнусна ще ти кажа,че ваксинацийте не се провеждат само в болници,а повечето са в специално създадени пунктове за да не се нарушава работата в болничните заведения.Личи си,че си доста умствено ограничен за да пишеш такива лъжи.
  • 246 Не се

    5 1 Отговор

    До коментар #199 от "стар пожарникар":

    Не се оправдавай... Сороститутка си ...очевидно е ...само сороспиите пишат глупни.
  • 247 Гост

    5 5 Отговор
    Толкова смотано племе като руснаците няма никъде.
  • 248 Россия

    2 2 Отговор
    Най големите шматки
  • 249 КОНСТАНТИНОВ

    3 1 Отговор
    ТОЗИ ДЕНИС ДЖАМБАЗОВ НЯКАКЪВ ШАМАН ЛИ Е,НЯКАКЪВ ИЗСЛЕДОВАТЕЛ НА БАКСИНИ ЛИ Е ИЛИ ОБИКНОВЕН МАНИПОЛАТОР?СПУТНИК НЕ Е ДОБРА ЕДИНСТВЕНО ЗА ТОВА ЧЕ Е РУСКА,А НЕ КРАВАРСКА.
  • 250 1122

    2 0 Отговор
    Всеки е прав за себе си!Остава хората дали ще повярват или не на тия приказки и от двата лагера.Времето ще покаже КОЙ Е КРИВ,И КОЙ Е ПРАВ! Ако след ваксинирането положението се подобри....в последствие МОЖЕ и други да се ваксинират НО : при положение на какво ниво е корупцията по света,нищо чудно първите ваксини,ако излязат сполучливи.....дали следващите няма да бъдат ЕДНА ГОЛЯМА КОНСПИРАЦИЯ на САТАНИСТИТЕ и да бъдат чипирани болшинството от населението на планетата.Това може да е едно приспиване на населението за да се изпълни пъкления план....който съвсем ясно е описан в БИБЛИЯТА.....така,че времето през което се развиват сега тия събития напълно отговарят на писаното.
  • 251 незнайко

    3 0 Отговор
    ( Публикувано във факти.бг: Лекари и учители споделят, че не желаят да правят експерименти с живота си.) ДОБРО УТРО, ЧЕ КОЙ ИСКА ??? Нас ще ни задължат по един или друг начин !!!
  • 252 ФАКТИ

    6 3 Отговор
    Каква война може да се води срещу фактите?
    Нали сайта е "факти"?
    Американската компания Глаксо притежава лабораторията в Ухан от където е изтекъл "случайно" коронавируса
    СЛУЧАЙНО Глаксо притежава компанията Пфайзер...
    И случайно Пфайзер правят ваксина срещу съшия този вирус...
    Много случайности..
    Но това са ФАКТИТЕ ..
    СЛУЧАЙНО някой да не си помисли нещо за конспирации?
    Всичко е станало СЛУЧАЙНО..
  • 253 Трябв

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "сПас":

    да прогресира момчето.Това са ценностите на днешната младеш.
  • 254 Румбурак

    5 1 Отговор
    Джамбазов ще му стане ясно, че на измамниците, лъжците и тези, които работят против населението на държавата в която живеят и биват отрязвани ушите и носът; затова да има предвид и да не бъде изненадан
  • 255 Как знаеш

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "А така":

    многократно си е биеш кожената ваксина .Охлабил си яко и са те одрязали затова злобееш.
  • 256 Зоро

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Левски":

    Това , че жена ти работи в ХЕИ не значи , че разбира от ваксини , а точно обратното. Изказването ти само показва , че сте ниско интелигентни ( невероятно тъпи и прости ) селяндури на които никой не трябва да обръща никакво внимание
  • 257 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #244 от "pojpj":

    Всъщност това се оказа фалшива новина.
  • 258 Георги Бяндов

    1 2 Отговор
    В Русия също се разпространяват антиваксърски глупости. Това оборва основната теза на публикацията, която по същество прави същото, в което обвинява руснаците: хули им ваксината. Освен това авторът не си е направил труда да затрудни четенето ни с публикуване на доказателства или с цитирането на източници на "информацията" си.
  • 259 КУРнинов

    2 2 Отговор
    накрая спутника ще се окаже подсолена дестилирана водичка за заблуда на населението!
  • 260 емо73канар

    2 1 Отговор
    Дениз, за колко сребърника бе бате. Ако си мъж признай. Ако не си мъж, изтрий този коментар.
  • 261 Хари

    1 1 Отговор
    Тази впиянчена и простовата нация друго не може. Тия винаги са лъгали. Най-голямата им лъжа, която коства много животи е относно Чернобил. Тук трябваше да екзекутират комунистите скрили от страх пред господаря си взрива в Чернобил... А тия сега дето споделят тези руски лъжи в социалните мрежи трябва да бъдат изтребени с камъни.
  • 262 Гьобелс

    0 0 Отговор
    Този Дениз ми е ученик
  • 263 Дани

    1 0 Отговор
    Коментарите под тази статия са илюстрация на написаното в нея и доказателство за верността му.
  • 264 Истината

    0 0 Отговор
    Е само 70 градусова Пърцуца по 100 грама вечер