Last news in Fakti

8 Март, 2021 06:16 2 751 5

Плевен решава за допълнителни мерки

  • плевен-
  • мерки-
  • коронавирус-
  • операции

Очаква се да бъдат прекратени плановите операции

Плевен решава за допълнителни мерки - 1
Снимка: БГНЕС

В Плевен ще заседава областният оперативен щаб за борба с коронавируса, предаде БНР. Заради увеличения брой новозаразени с коронавирус се очакват допълнителни мерки, сред които и спиране на плановите операции.

До 19 март са спрени свижданията в болниците в областта. Покачването на новозаразените е и причината за разширяване на ковид отделението в болница "Сърце и мозък". Административният директор Мартин Митев:

"Засега като брой легла успяваме да се справим. Наблюдаваме тежки случаи, които имат нужда от реанимационно лечение. От днес ще разкрием нови 10 реанимационни легла. в момента имаме 10 съществуващи, като нямаме нито едно свободно."

"Очаква се да бъдат прекратени плановите операции за определен период от време", заяви областният управител д-р Красимир Трифонов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Питам

    16 4 Отговор
    При отворени кръчми ???

    Коментиран от #3

  • 2 Анонимен

    2 4 Отговор
    При отворени училища ???
  • 3 Отговарям

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Питам":

    В кръчмите има по 2-3 маси заети , “питащият “ ???Кръчмите ли са ти виновни ?
    Ти в големите вериги , банки , офиси за бързи кредити ... ходил ли си ?
    Айде “питай” ...
  • 4 Аз40🏴‍☠️

    2 1 Отговор
    Сега ще се притиска по етапно общините за да не се вълнува населението. Всеки трябва да се събуди с факта, че никой премиер, щаб или кмет няма правомощия да ни затвори или да наложи забрана за дишането на въздух.
  • 5 потребител

    0 0 Отговор
    А случайно да забелязвате,че се притискат областите с най-малко влияние на ГЕРБ?