10 Март, 2021 21:02 3 315 7

Румъния вече не изисква тест за транзитно преминаващите

  • коронавирус-
  • румъния-
  • тест-
  • граница-
  • транзитно преминаващи

България попада в т.нар. "жълта зона"

Румъния вече не изисква тест за транзитно преминаващите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Транзитно преминаващите през територията на Румъния граждани, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, включително България, с лично превозно средство, са освободени от изискването за представяне на отрицателен RT-PCR тест, съобщиха от Министерство на външните работи.

Това ни информира Министерството на външните работи на Румъния във връзка с въведените на 6 март 2021 г. нови ограничителни мерки при влизане на български граждани, вследствие на включването на България в списък с държави от т.нар. жълта зона. Според тях транзитно преминаващите през територията на Румъния, пристигащи от държави от т.нар. жълта зона, и които пътуват с обществен транспорт, независимо по суша или по въздух, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди качване в превозното средство.

Изключения от това изискване се правят за деца на възраст до 3 г. включително, както и за граждани, които са си направили ваксина срещу SARS-CoV-2 и са получили и втората доза от нея, ако са минали най-малко 10 дни между поставянето на втората доза от ваксината и датата на влизане в Румъния. Изисква се и съответната медицинска документация, която да потвърди датата на имунизация. Още за въведените на 6 март 2021 г. при влизане в Румъния мерки за пристигащите от България може да прочетете тук.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 свобода

    6 0 Отговор
    Мила България,
    Върви по твоя път,
    Не поглеждайте към други европейски държави
    Спрете да тествате хора с фалшиви тестове
    и препоръчваме препарати, които не са тествани и вредни за хората
    Прекратете фалшивата „пандемия“ и освободете страната си от тази пропаданда
    Хората заслужават уважение
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Истина

    4 0 Отговор
    Модератор изтрива коментари и защо? Истината е по-интересна от лъжа :)

    Коментиран от #7

  • 4 Румъния не вярва на нашите Стъквистики,

    3 0 Отговор
    Явно и те са разбрали каква игра се играе Предизборно в България!!! Имат посолство у нас, както навсякъде половината персонал са разведки, и то не Глупаци!! Станало им е ясно какъв е предизборни Театър, затова са спрели да искат тестове на границата!!
  • 5 Стъкмистики. Статистики?

    1 0 Отговор
    Статистики??
  • 6 И Румънците разбраха, че при нас се

    3 0 Отговор
    Прожектира филма "Пунта Мара". И спреха да искат тестове на границата!!! Дали Българите разбраха, че Яко ги лъжат в момента!!! Целта е да бъде Уплашен избиратели, да не отиде да Гласуват!!! Планови операции, отваряне, затваряне, плана "Пунта Мара "в действие!!! Недей те да"кълвете"на празни кукички!! Гласувайте!!!!
  • 7 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Истина":

    На тях им плащат да ни лъжат