25 Юни, 2021 18:37 1 238 1

Италианският премиер призова за промени в ЕМА

  • марио драги-
  • ема-
  • промени-
  • ваксини-
  • объркване

Според Марио Драги Европейската агенция по лекарствата се нуждае от реформа

Италианският премиер призова за промени в ЕМА - 1
Снимка: БГНЕС

Пандемията показа необходимостта от промени в Европейската агенция по лекарствата (ЕМА), каза италианският премиер Марио Драги пред репортери на пресконференция след двудневни преговори с лидерите на ЕС, съобщи Politico, предаде агенция „Фокус“.

Той каза, че е повдигнал въпроса за ЕМА и вярва, че има известен консенсус относно необходимостта от промени след „последната година“, през която от време на време са наблюдавани разминаващи се позиции от страна на ЕМА и националните правителства по време на пандемията.

„Видяхме забележително объркване“, каза той и добави: „Необходимо е усилване или може би реформа на EMA.“

По отношение на ваксините той каза, че руската ваксина „Спутник V“ „не е успяла да получи одобрението на EMA и може би никога няма да го получи“, докато китайската ваксина Sinovac може да не е „адекватна за справяне с пандемията“, добави той, като спомена как случаите са се увеличили в Чили въпреки наличието на китайската ваксина, повдигайки въпроси относно нейната ефективност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защитава ит. интереси

    2 1 Отговор
    Италианецът си гони интереса. Вече произвеждат СпутникV и искат да го продават.