30 Юни, 2021 18:04 3 506 62

Кацаров закрива националния ваксинационен щаб, създава нов

  • стойчо кацаров-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • коронавирус

За подпомагане на дейностите по ваксиниране в страната се създава консултативен съвет

Кацаров закрива националния ваксинационен щаб, създава нов - 1
Снимка: БГНЕС

Националният ваксинационен щаб ще бъде закрит. Това стана ясно по време на днешното заседание на министрите в служебния кабинет.

Предлага се да се преустанови дейността на Националния ваксинационен щаб, създаден през 2020 г. за приемане на Национален план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

За подпомагане на дейностите по ваксиниране в страната, се създава консултативен съвет по ваксини от експерти с по-широка експертиза и с по-широка обществена представителност, съобщават от правителствената пресслужба. Новият съвет ще подпомага министъра на здравеопазването в организирането и провеждането на ваксинациите, изготвянето на обществена информация и осъществяването на комуникация с цел повишаване на доверието във ваксинацията и постигането на висок ваксинационен обхват в страната.

Остава възможността, министърът да създава съвети като експертни консултативни звена, при необходимост от консултативна помощ от външни експерти за решаване на проблеми от специалната му компетентност, се казва още в съобщението, посочват от здравното министерство.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    61 16 Отговор
    Затвор за НОЩ и Ангелов!

    Коментиран от #6

  • 2 Миризлив пор

    24 53 Отговор
    Направихте всичко за да дискредитирате ваксините. Сега никой не иска да се боде, а на есен кога се напълнят болниците пак по къщите.

    Коментиран от #11, #18

  • 3 др Гей Билтс

    51 6 Отговор
    Нови психопати ще плашат стадото.
  • 4 Вуте

    50 9 Отговор
    Стойчо́ от 30 години не практикува! Какво му разбира вече дупнишката кратуна от медицина?

    Коментиран от #10, #60

  • 5 Ново старо

    49 5 Отговор
    "Не по врат, а по шия" Стига с тия щабове, съвети, комитети и т.н. синекурни истории. Трима човека на кръст стигат, ама кадърни и необвързани с политика и идеологии. А за ваксинациите конкретно– ПРАВО на избор на всеки гражданин на РБ и на родителите на непълнолетните. В никакъв случай по задължение, защото няма да ви се получи, ама хич дори.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Филип Георгиев

    28 18 Отговор
    БРАВО!!!!!!
    КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ!!!
    СЕГА БAЙ ШИЛE, AHГЕЛOB, БAЛTOB И MИHET4ЙСКИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ РАЗСЛЕДВАНИ С ПОВДИГНАТИ ОБВИНЕНИЯ.
  • 8 така ще

    22 5 Отговор
    е когато неподходящия човек попада не на подходящото място така ще е в България така е вече70 години от 1944 година когато комунистите взеха власта и слагаха свои хора та до днес
  • 9 Ким

    16 10 Отговор
    До #1 ждрольо,кацата беше човекът който твърдеше, че няма вирус,но след като едва оцеля реши,че другите не са направили достатъчно ваксини а той ги свали от 30хил. на 12-15хил.
  • 10 Филип Георгиев

    15 14 Отговор

    До коментар #4 от "Вуте":

    САМО БAЯ ВИ ГAHЯ РАЗБИРА. ОТ ВСИЧКО. ВАШ'ТА СВЪРШИ. НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ БЕ ГEPБEPACTИ ДOЛHИ

    Коментиран от #14, #15

  • 11 Петя

    19 40 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    В чужбина съм,тук не чух по тв някой да говори против ваксините.Всички се ваксинират.И млади хора,и възрастни.Който още не го е направил,ходят 2 пъти в седмицата да им правят тестове.Говоря за персонала на хотелите.Имам познати българи които се ваксинират доброволно.Тук няма зелени коридори.Записват се за ден и час за ваксинация.А в бг всички са много ербапи,но така ще е докато вируса не ги докопа.Първи ще викат за помощ.

    Коментиран от #23, #31, #36, #39, #41, #42, #46, #50, #56

  • 12 ВЪЖЕ И САПУН

    23 15 Отговор
    Кунчев - ЗА РАЗСТРЕЛ. Минетчикси - ЗА РАЗСТРЕЛ. Ботокса - ЗА РАЗСТРЕЛ. Балтов - ЗА РАЗСТРЕЛ. Ананиев - ЗА ТАЗСТРЕЛ. Джипката - ЗА РАЗСТРЕЛ... ЕТО ЕДНА СТАТИЯ ВЪВ ФАКТИ, КОЯТО ПО СПЕШНАТА ПРОЦЕДУРА СЕ МЪЧАТ ДА ИЗТИКАТ КЪМ ПО-ЗАДНИТЕ СТРАНИЦИ Публикувано във факти.бг: "България през локдауна: По-малко раждания и повече домашно насилие" https://fakti.bg/bulgaria/592006-balgaria-prez-lokdauna-po-malko-rajdania-i-poveche-domashno-nasilie-
  • 13 бас държа

    22 8 Отговор
    че Кантарджиев ще откаже да слезе от екран под предтекст, че служи на Софийска община, разбирай Фънда. За Ангелов не съм убеден, защото като бъдещ политик, който води листа във Варна се е покрил, а офисът на ГЕРБ там е заключен. Мутафчийски продължава да си почива на морето, а и отдавна му минаха мераците да се появява на екран, че много псувни отнесе. Нямам идея какво ще прави без НОЩ Кунчев, а не ме интересува. Ще останем в историята на епидемията от Ковид, че бяхме единствената страна в света, която имаше такова животно.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 кьорфишек

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "Филип Георгиев":

    След време Бая ви Ганя ще бъде заменено с бая ви Славуца,примерно,нали?
  • 16 dfu

    12 4 Отговор
    Кацаров, махай маските!
  • 17 Майна

    32 2 Отговор
    Кацаров е поредния продажник по веригата...НЯМАТ НИЩО ЧОВЕШКО ТЕЗИ, ГОТОВИ ДА ПОГУБВАТ ЧОВЕШКИ ЖИВОТИ ЗА ИНТЕРЕСИ И ПАРИ....
  • 18 лайкучка

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    И защо пишете минуси?Дайте някакво смислено обяснение.Или празните кратуни не раждат нищо?

    Коментиран от #20

  • 19 Аденаоера од Банкиа

    7 1 Отговор
    И тиа че си заминат ма много че проветраваме след них!
  • 20 Майна

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "лайкучка":

    Д-р Джоузеф Меркола,,Колко „огнища“ и „пандемии“ ще са необходими, преди хората да осъзнаят, че всеки път са излъгани?

    Подобно на военно-индустриалния комплекс, индустриалният комплекс Pandemic Virus включва редица институции и образувания от различни сектори, всички от които се подкрепят, за да поддържат илюзията възможно най-дълго.

    В случая с китайския вирус, те продължават да правят шарадата повече от година, тъй като милиони лековерни хора следват точно това, носейки маските си и получавайки инжекциите си по принуда от техните владетели.

    Коментиран от #21

  • 21 ВЪЖЕ И САПУН

    8 2 Отговор

    До коментар #20 от "Майна":

    САМАТА ИСТИНА КАЗВАТЕ, СЪГРАЖДАНИНО. АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН.
  • 22 защо

    14 5 Отговор
    никой не говори за ефективноста на тези експериментални ваксини и за техните твърде опасни влияния като миокардити перикардити съсиреци и още по малко знайни дълготрайни ефекти? Най важните въпроси много случайно се заобикалят. И защо и напънат за бърза ваксинация докато още народа е психясан от страха че утре ще се мре. Истинска пандемия няма нужда от 24 часа 7 дена на седмица да се рекламира с фалшиви тестове, но психологическата война има.
  • 23 поздравления

    10 19 Отговор

    До коментар #11 от "Петя":

    за поста. Всичките ми приятели, които живеят в чужбина са ваксинирани, при това без някой да ги задължава. Не избират ваксина - каквато предлагат в момента. Аз също се ваксинирах, защото не обичам да се вкарвам във филми и да чета конспиративни теории. Лошото е, че когато ни нападне следващата вълнА /а това ще стане/ ще започнат оплювките по здравната система. От много години се ваксинирам и срещу грип. За всичките тези години не съм кихнал даже и съм спестил сума пари за лекарства, но не това е най-важното. Най-важното е, че най не обичам да ме тръшне грип. Всъщност всичко е въпрос на избор и на имунна система. Всеки прави своите избори сам и поема отговорностите за тях. "Никой не ни спасява, ние сами спасяваме себе си. Никой не може и никой не би трябвало да го прави. Ние трябва сами да извървим пътя си." - Буда

    Коментиран от #30

  • 24 Майна

    10 4 Отговор
    Още от Меркола,,Включва филантропски организации, които действат като теглещи струни, инфлуенсъри и центрове за печалба, Министерството на отбраната, което е едновременно крава на пари и провокатор, академици, които осигуряват връзки с обществеността, и академични организации с нестопанска цел, които действат като перачи на пари“, добавя Меркола .

    Тъй като индустриалният комплекс на Pandemic Virus има имидж, който трябва да поддържа, той се стреми да изглежда уважаван, като се прави на полезен и прозрачен. Ето защо академичните среди, благотворителният сектор и други „авторитетни” субекти обикновено се привличат, за да служат като прикритие.

    „Заедно те помагат да се замъгли реалният дневен ред под фурнир за уважение и обществено благо“, предупреждава Меркола.

    „Една от най-новите тактики на пропаганда, използвана в усилията за формиране на общественото мнение и обезсърчаване на любознателността, е да се обвиняват всички разследвания в„ антинаука “.
  • 25 КАЦАРОВ, РАЗКАРАЙТЕ ТОЗИ ВИТАНОВ,

    6 4 Отговор
    Този и Лъчезар Томов за за освидеталстване и лечении!!!
  • 26 Стриявам

    9 15 Отговор
    Обвързаха ваксините с политиката!
    Кретени!
    Аз го изкарах и се ваксинирах,всичко е ок,не светя в тъмното и не смущавам WiFi.
    Зимата не желая да чувам ревящи пред болниците и големи драми за умрели в линейки.Да умират,като са толкова тъпи!
    Имам 20 ваксини за каквото се сетиш,детето ми е вече млад мъж,бил съм много близо до атомната централа в СССР по време на избухването и въпреки това съм жив и здрав.Чакам хейтърите и антиваксърите!Строявам ви по домова книга!
  • 27 СусБе

    8 5 Отговор
    Ще стрелят ли новите със пушки-спринцовки по улиците?! Със ваксина или отрова ще са пълни?! Поне бързо да се мре без да се мъчим!
  • 28 НАВРЕМЕТО ПО ПРОГРАМА ХОРИЗОНТ НА Б.Н.Р.

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "зъл пес":

    ИМАШЕ ЕДИН ДЕТО СЕ ПРЕДСТАВЯШЕ_АРТЪЧКИ ОТ СОФИЯ И ПО ВСИЧКИ ТЕМИ ИМАШЕ ОТГОВОРИ И МНЕНИЯ ОТ Я ДО А😀ТЕ И ТОЯ Е СЪЩИЯ!

    Коментиран от #54

  • 29 Родител

    2 10 Отговор
    Издайте заповед, че разрешавате ваксината за деца от 12 години нагоре, както пише в упътването на Пфайзер.
  • 30 Майна

    12 7 Отговор

    До коментар #23 от "поздравления":

    Най-трагичното е да цитираш Буда във връзка с тези убийствени терапии....,,Ваксината,, ли е дала отражение или нивото ти е такова, та и затова си се ,,ваксала,,...

    Коментиран от #35

  • 31 Познай кой

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "Петя":

    Ха ха от 30 години съм в "страната на свободата" и трябва да ти кажа че западът е много по овчи от българският народ. Това че масово се ваксинират не е мярка за индивидуално мислене а за стаден ефект. Те са почти напълно зомбирани.

    Коментиран от #62

  • 32 До поздравления

    7 9 Отговор
    Аз също се ваксинирах срещу Коронавирус, въпреки че не се ваксинирам срещу грип, защото не вдигам температура, нито дори хващам хрема или кашлица от грип, минава ми с 2 дни болки в мускулите, но имам други ваксини през последните години срещу хепатит А и Б например.

    Коментиран от #37

  • 33 хоу хоу

    3 7 Отговор
    Такива щабове имахме само ние/задунайската кочина/ и /съветска/Русия. В нормалните държави имат съвети. Какво НАТО, СЕНТО и СЕАТО, всичко е по Руски/съветски/ модел. Да живее БКП и КПСС! Вечна дружба товарищи.
  • 34 До 22

    5 3 Отговор
    Напротив, говори се и се пише. Риск от съсиреци има при жени, които вземат противозачатъчни. Доказани случаи с Астра Зенека.

    Коментиран от #40

  • 35 а на тебе

    3 6 Отговор

    До коментар #30 от "Майна":

    големият ти ум ли те накара да мислиш, че съм жена. Така съм избрал, така съм направил. Някъде да съм агитирал да се ваксинираш? Точно на място си е цитатът на Буда, ама едва ли знаеш кой е той.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 аз написах

    5 7 Отговор

    До коментар #32 от "До поздравления":

    че е въпрос на имунна система по отношение на грипа. Там е работата, че имунната ни система е безсилна срещу нещо, което аз не наричам Корона вирус, а зараза. И е много подла. Наскоро ни препоръчаха да гледаме "Зараза". Аз препоръчвам "Заразяване". Едно към е едно е ситуацията.
  • 38 Хайде

    7 9 Отговор
    Хайде оня Софийенина и сити други разбирачи от ваксини да прочетат листовката на аналгин и на аспирин.Нека после говорим за рискове!
    Всяко едно лекарство носи огромни рискове,но това причина ли е да бе ги използване когато се налага??????
    Хайде да спрем с идиотските теории и да прочетем медицинска литература,а не фрог,бивол или една жена каза.
    При всички случай риска от истинския Ковид е пети по-голям от ваксината.Говоря от опит защото прекарах и двете,болестта едва не ме уби,ваксината не!

    Коментиран от #52

  • 39 Историк

    8 6 Отговор

    До коментар #11 от "Петя":

    Не та знам откъде се пръкна,ма взе да досаждаш на всички!Я бегай да опъваш леглата и да миеш WC,че хората в Италия ти плащат да работиш,а не да киснеш във форумите...създаваш лош имидж на иначе работливия ни народ!
  • 40 Брат Боян

    13 3 Отговор

    До коментар #34 от "До 22":

    Работя в голяма болница интензивно отделение и ще ти кажа че преди около месец имахме доста пациенти със съсиреци след ваксинации и те всички или почти всички бяха мъже. Двойно и тройно проверявам това което медиите говорят но и най много вярвам на това което сам съм видял.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 1 Отговор
    Имате 15/100000,от памтивека сте под 1%,не махате маските,в тази жега.....целта ви да докарате гъбични инфекции,или туберкулоза,ли??искате да дупчите,защо ???Да не отидат зян,че вече им изтече срокът,ли??Това НЕЩО в бг няма да се появи,ще си намери ниша в Албиона!Там са 300/100000!!!....
  • 44 Боли ме

    5 14 Отговор
    Всяко едно лекарство някога е било експериментално!Факт!
    Никой не е чакал да минат 5-10г за да види дали вреди.Когато изкараш Ковид и се бориш за глътка въздух,същевременно развиваш възпаление на бъбреците с жестоки болки не питаш дали лекарството е изпитвано,съгласен си на всичко за да оцелеел!Това е,другите сте просто путьовци-наивници!Аз избрах ваксината защото не желая да се гърба за въздух както се гърчех 6 месеца по-рано.Никакъв шанс!Ако трябва още една ще си сложа ,боли ме к..ра за антиваксърите!

    Коментиран от #47, #48, #53

  • 45 Санитар

    12 2 Отговор
    Стига ревали решението е правилно.Ако мислите,че въобще някой някъде лекува корона вирус жестоко се лъжете.Всички умряха в болниците а вие ваксърите за момент не си зададохте въпроса,защо?Гледахте щаба от некадърници със зейнала уста и налупвахте по 2 маски после идвате при нас с вирусна и бактериална пневмония 2 в 1.Бактериалната лесно откриваме ама вирусната само по тестове е пунта мара.При това положение и Бог не може ви спаси от глупоста.Когато става въпрос за болница не забравяйте,че освен здраве има и смърт и това е мястото
  • 46 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Петя":

    Петя освен ваксинация има и Среща с НЕЩОТО,нарича се преболедуване!Когао преболедуваш петя получаваш доживотен Имунитет и срещу спайк протеина и срещу мембраната и срещу ядрото на НЕЩОТО Петя!Затова в бг петя това НЕЩО е на 0,5%,а във великобритания е на 300/100000...Там са ваксинирани!но понеже вариациите са безкрайни на НЕЩОТО,то ще те разболее дори да се ваксинираш всеки ден!
  • 47 Само питам

    12 3 Отговор

    До коментар #44 от "Боли ме":

    Ако това което казваш е истина първо фактът че си жив доказва че този "вирус" не е опасен колкото го представят, второ какъв тест ти направиха за да докажат че твойто белодробно възпаление е от някакъв вирус? Интересно ми е да знам.
  • 48 5555

    7 2 Отговор

    До коментар #44 от "Боли ме":

    Когато антибиотика те остави без бъбреци друга ще запееш.
  • 49 НАТОВЕЦА

    11 3 Отговор
    СЕГА ВИДЯХТЕ ЛИ КОЙ КОЙ Е?НАТОВЕЦА СЛУЖИ НА ГЛОБАЛИСТКО-САТАНИСТКАТА СЕКТА И НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ БОЮ,ЩЕ ВИДИТЕ ЗА В БЪДЕЩЕ КАКВИ ЩЕ ГИ РЕДЯТ И ДРУГИТЕ КОРОНА-СЕКТАНТИ НЯМА ДА ВИ ОСТАВЯТ ВЪЗДУХ ДА СИ ВЗЕМЕТЕ ЩЕ ВИ РАЗСИПЯТ ГОСПОДАРИТЕ ИМ ГИ НАТИСКАТ.

    Коментиран от #51

  • 50 Слави

    16 3 Отговор

    До коментар #11 от "Петя":

    В чужбина сте най-големите слабоумници с най-промитите мозъци.
    Освен това за коя чужбина говориш - Франсетата например бойкотират ваксините - те в чужбина ли са? В Русия също - те в чужбина ли са? В чужбината ви - например САЩ половината от лекарите отказват ваксината - те прости ли са или си мислиш, че ти си по-умна от тях?
  • 51 Слави Трифонов

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "НАТОВЕЦА":

    Натовеца не го ли плюхте до вчера, че е назначен от Решетников?
  • 52 профито

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "Хайде":

    Аспирина може да ти навреди при дълготрайна употреба, ваксината трупясва доста бързо - научете се да четете и тогава да говорите, а не само да повтаряте опорки от телевизора спонсорирани от рекламодателите на телевизора

    Коментиран от #57

  • 53 Иван

    13 1 Отговор

    До коментар #44 от "Боли ме":

    Изкарал си тежка пневмония, която може да е вирусна, гъбична или бактериална. Поинтересувай се за вирусът сарс ков2 и ще видиш, че още не е изолиран и въпреки всичко продължават да лъжат. Ще има нов щаб или комисия , защото за тях е трудно на този етап да признаят истината и да кажат " измамихме ви с един грип " . Всеки човек може да боледува от време на време и това не беше тръбено по медиите. Преди 2020 година не си ли боледувал?
  • 54 Гого

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "НАВРЕМЕТО ПО ПРОГРАМА ХОРИЗОНТ НА Б.Н.Р.":

    Нещо като Димо Падалски от "Минута е много"
  • 55 Димкуф

    2 2 Отговор
    Тези на шефа защо не закрият и БГ за да могат повечко чичко паричко да сложат в торбите.Така са работили и работят бившите
    и настоящи от БСП - Ра..... партия.Кутев 1 гласувал за Пеевски за шеф,Манолова предс.на НС ,Станишев 2007 чрез покойния Ст.
    Данаилов правят закон за Бобоков и Божков,като им узаконяват
    бизнеса,а сега ги хвърлят на вълците и се отричат от тях,нали
    Вие г=да от БСП нар.предст.гласувахте за тях,Вие ги създадохте а сега искате да се покриете,няма как всичко го има в документите на НС и Д вестник.Кутев да каже защо гласува 1 за Пеевски нали
    е говорител на шефа.
  • 56 Ирина

    12 2 Отговор

    До коментар #11 от "Петя":

    В чужбина се ваксинират на първо място тези които имат какво да губят - бизнес, пари по - ценни от здравето. После онези които нямат минимални познания за това що е то имунна система и гледат само тв- този вид хора ходят с маска и след ваксината , за всеки случай да се чувстват още по - сигурни. После има хора които знаят че не е редно да се боцкат точно с тази ваксина но рискуват , защото нямат изход -често за да останат на работното място и родители които се страхуват да не им отнемат децата . Но по принцип се знае че болшинството от хората са незнаещи и предпочитат да се доверят на властите в трудните моменти , за това планът за намаляване на населението ще бъде реализиран. Не се обиждайте а разсъждавайте.
  • 57 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #52 от "профито":

    аспирин всеки ден вземам от 13г 8 февруари.не съм пропускал ден!Хемоглобинът ми е 150 преди няколко може би над 2 седмици правих!Тромбоцити в норма!Ако имате проблем с аспирин в смисъл непоносимост....Има решение вместо аспирин,краищата на краставиците ,които хвърляте изяжте на 6-8 краставици те са също аниагреганти!
  • 58 3333

    8 1 Отговор
    Абе и тука вакс тролове, абе да ви питам кво пищите, нали сте ЗАЩИТЕНИ?Няма да умирате вие, какъв е проблема тогава?
  • 59 Политолог

    4 3 Отговор
    На този глупак, кой му да де диплома за лекар
  • 60 Не разбирам

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Вуте":

    Какви са тия плюсове на тъпия ти коментар.Изглежда че заблудените овце от стадото не са малко.Жалко!
  • 61 NeXu s

    0 1 Отговор
    Каруцаров, като типичен комунист, щв слага свои хора.
  • 62 Бойк Обор Исов

    0 1 Отговор

    До коментар #31 от "Познай кой":

    Потвърждавам 100%.
    Живял съм в т.нар. "свободен свят" 25 години.