8 Юли, 2021 08:38 8 003 111

Проф. Христова: Няма да избегнем вълната от Делта варианта, прекаралите COVID-19 не са защитени

  • ваксина-
  • щама делта-
  • коронавирус

Директорът на НЦЗПБ обясни защо е важно да се ваксинираме точно сега

Проф. Христова: Няма да избегнем вълната от Делта варианта, прекаралите COVID-19 не са защитени - 1
Снимка: Shutterstock

43 случая на Делта варианта на коронавируса са установени от Националния център по заразни и паразитни болести чрез целогеномно секвениране.

Директорът на НЦЗПБ проф. Ива Христова заяви в студиото на предаването "Денят ON AIR", че става дума за последните 95 секвенирани проби, като голяма част от тях са насочено подбрани.

"Още при PCR теста имаме данни, че не се държат като алфа варианта у нас. В никакъв случай процентът на Делта варианта в нашата страна не е 40 и няколко. Трудно е да се каже, но при всички случаи е под 30%. Още месец - 50%, и още месец - 75%", обясни тя пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Христова подчерта, че Делта вариантът много бързо набира скорост и няма как да го избегнем. Много по-лесно се предава и навсякъде измества циркулиращите в момента варианти.

"В четвъртата вълна със сигурност ще бъде доминиращ, но вярвам, че тя няма да е с толкова много заболели като при третата. Тези, които са го изкарали, не са напълно защитени, но само част от тях ще заболеят", прогнозира директорът на НЦЗПБ.

Доказаните случаи на южноафриканския вариант у нас в момента са два, потвърди проф. Христова.

"Като за доброволна ваксинация в нашата страна 15% не е малък процент, защото с с грипни ваксини бяха под 5%. Немалка част от хората изчакват и не им се вярва, че ще дойде четвърта вълна. Да не мислят, че имунната система е копче - включваме днес и от утре ни защитава", посочи още тя.

По думите ѝ не е необходима трета доза ваксина заради Делта и Бета вариантите на коронавируса. Наличните ваксини предпазват в доста висок процент срещу двата варианта.

"Трета доза може да се наложи, ако имаме доста по-сериозна мутация или ако се окаже, че имунитетът спада под защитния минимум. Към момента знаем, че имунитетът от ваксините държи една година, но не знаем дали ще е година и малко, две години или доживот", каза проф. Христова.

"Мутацията на Делта+ е свързана донякъде с избягване на свързване с неутрализиращите тела, което ще затрудни имунния отговор дори при ваксинирани и преболедували. Все още мутацията е с много слабо разпространение. 5-10% по-ниско е предпазването от Делта варианта чрез ваксините", заяви още тя.

И изтъкна, че сме в най-дивия период на коронавируса, ще го опитомяваме в продължение на няколко години.

Миокардит след ваксинация е много рядка странична реакция, дори не може да се направи пряка връзка при част от случаите, стана ясно още от думите ѝ.

"Страничната реакция е около ваксинирането или няколко дни след това. След 10 години човек от всичко може да се разболее", поясни проф. Ива Христова.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктор

    209 26 Отговор
    Това не е щам, а вариант! Спрете да плашите хората вече! Аман от циркове! Няма да се ваксинират повече! Това е. Хората вече не ви вярват на тъпизмите! Скрий се кукувицо!

    Коментиран от #50

  • 2 Активист на БКП

    108 7 Отговор
    Па Кантарджиев друго разправя...
  • 3 русенец

    173 13 Отговор
    Един друг "професор" тия дни обясняваше, че прекаралите заболяването са с по-траен имунитет от тези , които са се ваксинирали. Лекарите не учите ли от едни и същи учебници или медицината не е наука, а по-скоро е шаманство? Как да се ваксинираме , когато вие не се ваксинирате и няма двама лекари на едно и също мнение по темата с ковида.

    Коментиран от #13, #92

  • 4 яко ни лъжат

    122 14 Отговор
    МАЛЕ, ГОУЕМА ЛЪЖА, А ТИЯ БОЦНАТИТЕ ТАКА СА ЗАЩИТЕНИ, ЧЕ ПИТАЙТЕ КОРИТАРЧО!!!!
  • 5 Рошко

    29 17 Отговор
    Дано дано делта да не ни прескочи, даже както много пъти писах искам си секта форса варианта, и къде остана статистиката за професори и доценти че вече и аз се вземам за такъв
  • 6 Някой

    130 12 Отговор
    Неспирна пропаганда за "ваксиниране" с непроверени препарат. Иникой не носи отговорност за последствията.

    Коментиран от #17

  • 7 Рошко

    40 5 Отговор
    Да ви @@@@м аз на вас авто коректора
  • 8 Г-Н корупция

    75 9 Отговор
    КАТЕГОРИЧНО НИКОЙ НЕ ИСКА ВАКСИНА В БЪЛГАРИЯ !!!! От това се умрало…. Хахахах А ОТ КОРУМПИРАНИ КАТАДЖИЙ В СОФИЯ НЕ СЕ УМИРА ????????? На акцията за дрога всеки спрян с положителен тест СЕ ОПРАВЯ ,ако даде 500-1000 лв !!!!! После се качваш в колата и караш …. ТОВА НИ УБИВА НЕ КОРОНА !!! КАЗВА СЕ КОРУПЦИЯ !!!!!!!

    Коментиран от #18, #21

  • 9 Истината

    112 10 Отговор
    Цирка и облъчването на стадото продължава...
  • 10 Турист

    29 60 Отговор
    Пускайте още туристи и есента ще видите къде зимуват раците.

    Коментиран от #29

  • 11 Капитан фон Клинкерхофен

    68 6 Отговор
    Ах Пресвета Майко Дево Мария...от Гуадалупе...От тези няма отърваване.....
  • 12 dfu

    130 14 Отговор
    Професорке, 80% от медиците у нас не искат да се ваксинират. Ковид вируса не отговаря на стандартите за опасен вирус, спри се с противонародната агитация.

    Коментиран от #61

  • 13 МАФИЯ НА ББ

    60 7 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    КОГАТО ЧУЯ ЧЕ РАЗБОЙКО БОРИСОВ СЕ Е ВАКСИНИРАЛ ПУБЛИЧНО, ТО И АЗ ВЕДНАГА ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМ. ОПИТЕН ПИНГВИН НЕ ИСКАМ ДА СТАВАМ.

    Коментиран от #77

  • 14 yordan

    89 5 Отговор
    ИЗКАРАХА ДРУГОТО ПЛАШИЛО.
  • 15 Тя каза нещо което не трябваше!

    130 5 Отговор
    Щом прекаралите Ковид 19 също могат да се заразят при положение, че имат антитела, значи и ваксинираните могат да се заразят, нали така професор Христова???

    Коментиран от #23, #62, #89

  • 16 тая офцъ

    97 9 Отговор
    до кога ще ни занимава с глупости? Толкова е професорка, колкото аз съм атомен физик. Да каже колко пари е получила, за да манипулира и плаши хората. Измислената пландемия я разбраха всички нормални хора какво мероприятие беше, само ковидофцете не рабраха и се боцка ли боцкат...
  • 17 русенец

    82 5 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    Напротив! Ти сам си носиш отговорността! Даже я декларираш и се подписваш.:) На помня при друга ваксина да са изисквали от мен да се подписвам, че аз сам си нося отговорността ако нещо се прецака.
  • 18 Така е

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "Г-Н корупция":

    В овча купел и Борово катаджийте изключват камерите или ми казват да не се показвам пред нея и да не говоря . Въобще не се притесняват от корупцията защото в България най много да ги накажат леко . “Постата” на beso и улица народно хоро искарват по 20 -30 хиляди на ден
  • 19 АДА НА СЛАВИ

    44 9 Отговор
    ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА ВИ ОБЛЪЧВА ДЕНОНОЩНО, ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ МЕТОДИ И НАЧИНИ. ИМАМ ГОЛЯМО СЪМНЕНИЕ ,ЧЕ ФАКТИ СА МЕДИЯ НА ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА.
  • 20 мародер

    53 5 Отговор
    Бе тези професорски титли от бит-пазар ли ги купувате!? От веднъж всички се юрнахте да парадирате хората да се ваксинират а вие не се ваксинирате.
  • 21 Пич

    12 7 Отговор

    До коментар #8 от "Г-Н корупция":

    Толкова си се чалнал , че не схващаш темата ... Какви катаджии ти гонят празната глава...???

    Коментиран от #30

  • 22 честен ционист

    5 36 Отговор
    Делта+ ще ви разкаже играта..
  • 23 123

    69 3 Отговор

    До коментар #15 от "Тя каза нещо което не трябваше!":

    Точно така е! Всичкото е една манипулация. Доц. Мангъров го каза, че щом не получаваш имунитет след преболедуване, значи и ваксината няма да ти помогне. Да видим сега каква нова лъжа ще измислят, за да си пробутват "ваксините", които са всичко друго но не и ваксини.

    Коментиран от #57

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Доцент Мангъров

    27 8 Отговор
    Яко ще се мре, това бяха думите на един генерал от ВМА (скрит кандидат за президент на Боко). Коронавирусът е създаден изкуствено и затова медиците не могат да дадат точен отговор. Ако беше естествено появил се вирус, то тогава и старите учебници по медицина щяха да са основното нещо в борбата срещу болестта.
  • 27 Гост

    46 3 Отговор
    Кога лелята проведе изследвания, за да знае кой, как и кога може да се зарази с това делта Нещо, че прогнозира "вълна"? Дрънка точно обратното на казаното от бай Шиле преди 2 дни, за когото рИва като магарица, че го уволнил....
  • 28 Ще я уволнят

    53 3 Отговор
    Очаквам до няколко минути да изтрият тази статия, госпожата си го каза директно, че ваксините не помагат срещу вируса
  • 29 Счупи тъпомера

    31 3 Отговор

    До коментар #10 от "Турист":

    И защо от туристите, ще стане чак есента, а не сега? Нелогично ми звучиш :)

    Коментиран от #59

  • 30 Имаш ли висше образование?

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Пич":

    Или поне средно … за да усмивки връзката между двете … и защо на никой не му пука ! Не сто се сърдя ,но се образовай малко и ще ти светне лампата …
  • 31 boiko

    38 1 Отговор
    Голям глад идва, ще забравите за вируси и за всичко останало!
  • 32 шльондра

    29 2 Отговор
    Аман от такива изкуфели същества от нечовешки вид, с купени дипломи на кило и с ненаситни за пари душици черни! Няма никакви вируси, майна! И да си затваря устата гнусна!
  • 33 iiiii

    42 3 Отговор
    Отнеха 1 година от живота нека не позволяваме да ни откраднат още една
  • 34 Кой и даде "книжката"за "професор" ?!

    13 3 Отговор
    Или шофира по българските сокаци без книжка,като столипинче,г-жа "професорката" ??
  • 35 1111

    30 2 Отговор
    ще се намерят 99 нови спасителя да ни спасяват като си правят пачки за къщи и коли а ние с маски без работа
  • 36 hyhy

    34 3 Отговор
    този път не си затваряйте заведения и други работете си теглете им една
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 jjkjkji

    43 4 Отговор
    Аз вярвам на специалиста -вирусолог Мангъров, не на администратора некадърник христова!
  • 39 boiko

    47 3 Отговор
    Най масово ваксинираните държави в момента са с най голям брой заразени може да проверите и си направете сами изводи

    Коментиран от #93

  • 40 jjkjkji

    23 3 Отговор
    доктори ще правят пари народа ще беднее затваряйки заведенията и прочие
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 boiko

    31 1 Отговор
    С фалшиви тестове можем да се лъжем още 10 години
  • 43 1111

    43 1 Отговор
    Не му ли светва на някой лампичката как и защо при толкова малко заразени в момента постояно говорят за пикове и идващ апокалипсис
  • 44 hyhy

    32 1 Отговор
    ще ви затварят без работа и пари ще си измислят луди бройки още от сега варят жабата в бавна тенджера
  • 45 boiko

    18 1 Отговор
    ще ви затварят без работа и пари ще си измислят луди бройки още от сега варят жабата в бавна тенджера
  • 46 1111

    29 2 Отговор
    Вирус има разбрахме само не разбирам защо оставят хора без работа затваряйки ги : 1- минали са 2 години ну може всяка година да затваряш до без край години наред . 2 - има ваксина който го е страх се ваксинира и за вуто темата приключва да не се притеснява за нормалните дето може да умрем 3- който го е страх никой не го кара ня сила дя ходи в заведения
  • 47 Артър

    21 1 Отговор
    В крайна сметка обществото толкова деградира, че купуване на гласове се приема за нормално. За герб говоря ...
  • 48 boiko

    21 2 Отговор
    без значение коя партия е на власт в страната , да се готвим за поредната тежка икономическа и здравна зима в бедната и корумпирана България
  • 49 yordan

    20 3 Отговор
    10 ДЕНА РАЗКАЗВАТЕ ВЕЧЕ ЗА ВАКСИНИТЕ .АМА И ТАЯ ТАКТИКА НЕ ДЕЙСТВА.ВСЕКИ ПОЛИТИК И ЛЕКАР НЕ ИСКА ДА СЕ ВАКСИНИРА АМА ВСЕКИ ДЕН ПРИКАЗКИ И ХОРОСКОПИ
  • 50 Нищо нищо

    6 20 Отговор

    До коментар #1 от "Доктор":

    Като дойде вълната, ще повярват!
  • 51 Един

    25 4 Отговор
    Глупости на търкалета пак! А делтата като протича по-леко от алфа варианта защо да се ваксинирам? (а къде са бетата и гамата - или пропуснахме да ги използваме? ) А те врясъците са защото ваксините хартисаха ! И няма как да оправдаете похарчените пари!!! и така отново .... МАЙМУНИЗАЦИЯ, МАЙМУНИЗАЦИЯ !
  • 52 Съйко

    3 24 Отговор
    Всичко е руска рулетка, драги, рискуваш да се заразиш и си носиш последствията, понякога директно към отвъдното, биеш си ваксина и нещо се случва със здравето ти след 5 години и обвиняваш нея, нищо че си пушиш, ядеш вредни храни и си попийваш. "Поживем - увидем", са казали руснаците, но по-важното е да оцелеем. Моите познати вече са със 6 по-малко.
  • 53 човешки фактор

    21 3 Отговор
    Всичко е предвидено. Ще има още много варианти и щамове. Защото апетитите са големи! Жаждата за власт и световно господство - също!
  • 54 До 46 Емигрант

    3 34 Отговор
    Като искаш да не те затварят, ваксинираш целия персонал, който не иска, си търси работа другаде. Ваксината ще бъде задължителна за целия обслужващ сектор от тази есен. Това се прави масово в ЕС, скоро ще дойде и в БГ Вече става трудно да си намериш работа, ако не си ваксиниран. Ваксиниран означава вече и отговорен за здравето на околните.
    Работодателите не вземат на работа неваксинирани вече.

    Коментиран от #58

  • 55 Някой

    24 2 Отговор
    Някой професор може ли да обясни защо на 07 юли 2020 година в Англия има починали 67 човека когато още няма вакси кампания.. На 07 юли 2021 година има починали 67 човека при масирано ваксиниране. От мвсц февруари до юни има починали 117 човека, като 68 % от тях са били ваксинирани. От Америка се приготвя новият модел, който ще се казва ИПСИЛОН.. Горната информация е на министъра на здравеопазването на Англия..

    Коментиран от #60

  • 56 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 2 Отговор
    Това 10метровата анаконда ли е!Как може толкова професор да има в това подобие на държава???Погледнете какво списвате....Какви де..ли с титли използвате за да плашите хората!Разберете за тези,които се плашат е достатъчен и радиоапарат и тв...За тези в интернет това не хваща дИкИш!
  • 57 Защитава около 70%ваксината

    3 15 Отговор

    До коментар #23 от "123":

    от вариант Делта. А от Делта +може би и по-малко. Може да се заразят и ваксинирани, но преболедуват явно по-леко. Големият брой заразени и ниския брой починали в Англия( държава с масово ваксиниране) го доказва. Ако там започнат яко да измират значи ваксините не предпазват. Но поне засега не се случва... Така че и преболедувалите и ваксинираните са в известна степен защитени, но не напълно. Вариант Делта и Делта +са с по-различна симптоматика. Много характерни са стомашно чревните проблеми,разстройство, повръщане и болки в гърлото. Боледуват повече млади, активни хора и затова смъртността е сравнително по-ниска поне засега.
  • 58 За....

    17 2 Отговор

    До коментар #54 от "До 46 Емигрант":

    За моето здраве отговарям АЗ. Защо застрахователни компании не плащат ако имаш застраховка живот, получиш увреждания или пукнеш.

    Коментиран от #98

  • 59 време

    19 1 Отговор

    До коментар #29 от "Счупи тъпомера":

    Трябва малко повече време да се разпространи, понеже от 7 до 12 дни след заразяването се проявява. Ваксините наистина не го спират. Вижте Израел - 90% ваксинирани, а по 500 новозаразени на ден.

    Коментиран от #64

  • 60 Посочи източника

    5 0 Отговор

    До коментар #55 от "Някой":

    По възможност на английски език.

    Коментиран от #78

  • 61 неблагодарност

    3 19 Отговор

    До коментар #12 от "dfu":

    Не отговаря затова сме на трето място по смъртност. Разбрал си и ти, егоист, какво е опасно. Внимавйте по-младите, защото има отгоре възмездие. Мислите се за недосегаеми, не зачитате живота на по-старите и болните , ама и вие ще стигнете тия години.
  • 62 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 2 Отговор

    До коментар #15 от "Тя каза нещо което не трябваше!":

    Ако сте преболедувал и да искате не можете да се разболеете,вероятноста според СЗО е 0,00005%,а и вие трябва вътрешно да усещате сам!Вътрешния глас на човека е по точен от простфесорско мнение.На пилето му сложих вода и то се окъпа в нея,а после зацвърка доволно...

    Коментиран от #66

  • 63 Гост

    18 4 Отговор
    Аз да питам тогаз: Вакца-нираните защитени ли са?! Щото има и друго - вакца-ниран не означава непременно имунизиран, нъл тъй професорице?!
  • 64 йок

    4 17 Отговор

    До коментар #59 от "време":

    Не са 90 процента ваксиниринаи, освен това ортодоксалните евреи не са се ваксинирали. що се отнася до заболяване, може и да се разболеят някои, ама виж смъртността колко е по-ниска. Виж и в Англия, дето имат тук там някой умрял от толкова заразени, а при нас от 100 заразени на ден, средно по 10 човека заминават и това е отдавна, трябваше отдавна да няма смъртни случаи или да са единични с толкова бройки заразени. Не ми се мисли ако делта наистина е по-заразен и пак по няколко хиляди тръгнат да се заразяват.

    Коментиран от #72, #80, #90

  • 65 Хаха

    30 2 Отговор
    Как така преболедувал не е защитен а ваксиниран е???От къде са знаели как ще се измени вируса за да помага тази ваксина???
  • 66 честен ционист

    5 13 Отговор

    До коментар #62 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Няма значение, 180 дни и сте в същата кастова група на неваксинираните.

    Коментиран от #74, #83, #95

  • 67 Катранджиев и Ива Христова!! Единия

    18 1 Отговор
    Говори едно, другия обратното!!! Не са ли научили нещо до сега, като Врачки говорят!!! Професори!!! Остава да се появи и Витанов, Физика, който знаел къде е новата вълна, и ни дебела, Балтов също знаел къдее, но е пази за Президентските избори!!
  • 68 дебнела

    3 0 Отговор
    дебнела
  • 69 Бачо Киро

    22 3 Отговор
    Докторката май не е чувала за последните новини от Израел. Ваксините не действат на делта варианта и има тежко болни ваксинирани даже. Та айде стига с тая пропаганда за бъркочите ... Егати панацеята ги изкараха... Забъркани миналата година, ма пазели от всичко.... Един ден всеки ще го изкара... За 1 година и половина няма 400 милиона души от 7.8 милиарда са го минали... В Индия примерно, какъвто е коптор, трябваше половината да са заразени барем... Яжте, пийте и си носете новите дрехи....
  • 70 Недоволна

    24 2 Отговор
    България е страната с най- много професори.Колко струва , да кажат ,че и аз да стана.Нямат вече авторитет.Всички им се подиграват.Едно време трудно се ставаше професор.Сега девалвира.

    Коментиран от #94

  • 71 АНОНИМЕН

    20 2 Отговор
    Пост от лятото на 2020г. :
    Вируси, бактерии е имало има и ще има! Служилите в казарма, докато имаше такава ни ваксинираха и за холера! Някога преди и малко след 1970 година като деца ни вкарваха в класните стаи и ни облъчваха с ултравиолетова светлина! И тогава е имало грипове, шарки....! Нямаше такава медийна истерия! И тоя вирус ще премине както и предишните!
    Мийте си ръцете, плодовете и зеленчуците, че тръгнаха и летните разстройства! Пазете себе си и близките си и си живейте живота!
  • 72 Бачо Киро

    8 2 Отговор

    До коментар #64 от "йок":

    Ма майко, ти си взел числата у нас за някаква база 😂😂😂😂😂😂 Те си ги пишат в движение нашите....
  • 73 Коча

    28 2 Отговор
    В условията на моята застраховка"Живот" пише , че ако се подложа доброволно на медицински експеримент и ми се случи лошото, тя не важи и няма да я изплатят.
  • 74 Бачо Киро

    16 0 Отговор

    До коментар #66 от "честен ционист":

    Че ваксината колко време ще ти държи мислиш? 20 години? Въобще наясно ли си какво е ваксина и как работи? Що сте такива тухли....
  • 75 идетрибунал

    21 2 Отговор
    Ех професорке Христова,черна душа в бяла престилка,а не си ли помислила,че идва НЮРНБЕРГ-2 за такива еничари на световният античовешки капитал сътворили,провеждащи и направляващи този заговор срещу човечеството!Печатарите на зелени хартийки от фашингтон ще опитат всичко само и само безнаказано да грабят света!Препоръчвам ти да тренираш да си дръпнеш очите и гледай на изток!
  • 76 Копипасте

    19 0 Отговор
    "Риба се лови в мътна вода"
    Най-много се краде с писалката през време на война, криза, "пандемия"!
    Проверете кои от известните фигури притежават верига лаборатории в които се правят и тестове за КОВИД! Чии фирми произвеждат, внасят, продават на едро маски, дезинфектанти, cлeдвaт вaкcинитe, ръкавици.... и на какви цени и надценки се работи?! И ще разберете къде батко Яким Донев от "Дами канят" е скрил ключа от бунгалото!
  • 77 А де

    3 9 Отговор

    До коментар #13 от "МАФИЯ НА ББ":

    Аз пък искам да видя Руменчо Радев да се ваксинира!
  • 78 По ясно

    6 0 Отговор

    До коментар #60 от "Посочи източника":

    По ясно как да ти се каже. Върни се и прочети коментара. ДОКЛАД НА МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО............ Защо на 19 ще отпаднат абсолютно всички мерки, маски и ограничения
  • 79 До 58

    2 9 Отговор
    Носи си отговорността за собственото здраве, никой не ти пречи. Може обаче да се наложи да си търсиш работа скоро.

    Коментиран от #91

  • 80 123

    9 1 Отговор

    До коментар #64 от "йок":

    Такива ковид-идиоти поддържат пландемията. Я се похвали с какво де ваксна.
  • 81 123

    15 1 Отговор
    И тази платена маcтия плаши с измисления ковид.
  • 82 Даже по зле...

    8 3 Отговор
    Който откаже задължителната ваксина, да си плати лиценза на уиндоуса! - Бил Гейтс.
  • 83 Тъпанар

    15 1 Отговор

    До коментар #66 от "честен ционист":

    До циониста, 6 месеца след загуба на обоняние за 3 дни антителата ми са 165. Т.е. съм с имунитет, съжалявам, че ощетявам бигфармата, но няма да се ваксинирам.
  • 84 Абе тия

    17 0 Отговор
    професори нищо не важат пред математика, който се оказа, че и математик не е, ами прост начален учител. Много ми липсва това момче. Пуснете го и него да облъчва, че е голям артист. Все едно от сатиричния са го взели...

    Коментиран от #88

  • 85 Иван

    14 1 Отговор
    Къде е сероепидемиологичното проучване на Кацаров, което да покаже колко хора са минали през вируса? Нали казваше, че ще има резултат от него до края на юни.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 9325

    5 1 Отговор
    Дрън дрън това ви е изгодно, нали!
  • 88 Иван

    15 0 Отговор

    До коментар #84 от "Абе тия":

    За начален учител се изисква много морал и честност. Този се храни като очерня учени като Чорбанов и Мангъров.
  • 89 Даже по зле...

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Тя каза нещо което не трябваше!":

    Ниещо ни сте разбрали.... Тези дет имат антитела в следствие на ваксини имат СУПЕР МЕГА ХИПЕР яки тела и нищо не ги лови. Само те ще останат живи след деветия вал. А тез дет са преболедували-язък за барута :) :) :)
  • 90 Я по добре

    7 0 Отговор

    До коментар #64 от "йок":

    чети правилно --Публикувано във факти.бг:
    Вчера бяха регистрирани 60 нoви случая на коронавирус от нaпрaвeнитe общо 12 258 теста.
    Тoвa прaви с 27 случая по-малко от предния ден.
  • 91 Има.........

    9 0 Отговор

    До коментар #79 от "До 58":

    Достатъчно закони с които човек може да се защитава.. Можеш да си свалиш формуляра и видиш какво включва насилието... Мене лично неможеш ме заплашва с работа.
  • 92 ковитолог

    12 2 Отговор

    До коментар #3 от "русенец":

    Лекарите не са шамани , а ТЪРГОВСКИ дружества ! Бройката на умрелите ги интересува само като рекламна брошурка .

    Коментиран от #111

  • 93 Защото

    11 1 Отговор

    До коментар #39 от "boiko":

    ваксинираните заразяват неваксинираните. Затова ги карат да ходят без маски. Потърсете и го прочетете, не мога да го пусна, защото ми трият коментара.
  • 94 ами купи си

    5 1 Отговор

    До коментар #70 от "Недоволна":

    Продават дипломи за професори.
  • 95 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 2 Отговор

    До коментар #66 от "честен ционист":

    Боли ме.....Ако донякога пътувам да играя в Германия и ми трябва ПСР,ако дам х за ПСР предварително ще искам 12по Х!внучките виждам всеки ден по СКайп ,а жена ми сега ще даде пари,ще видим дали и антигенен тест важи!Накрая ще се съберете вси заедно с анакондата и толупа в ЦСЗ!ПС..Повече,много повече ме притеснява иди...ското шофиране на бг...Дано оцелеем и тази година сред вас бг-напук на НОИ и бюроклатите!!!
  • 96 Въх

    5 3 Отговор
    Много луди бъзльовци има тука, ей. Ваксинираните ги били заразявали, ей, затова ги пускали без маски. Мислете малко, Кацаров разпуска мерките, за да гласуват за неговата партия.Не ме е страх нито от Корона, нито от ваксинирани. Ще умра, когато Господ е решил да ми вземе живота, във всеки случай нямам желание да ходя по улиците с треперещи крака и да съм бреме за близките. Предпочитам да си отида по-рано от този свят
  • 97 учуден

    9 0 Отговор
    Абе, не разбирам как се намират хора с титли да дрънкат публично глупости, не разбират ли, че така плюят на сурата си, подронват си авторитета да го кажа иначе. Та нали утре ще се види, че са говорили глупости тези професори и прочие тъпанари... На всичко отгоре и математици взеха да се изказват компетентно и да правят прогнози къде и как ще се разпространява вируса... абе, що не се гръмнете бе???
  • 98 Защото

    8 0 Отговор

    До коментар #58 от "За....":

    "Изключени от застрахователно покритие рискове:
    Участие на застрахованото лице в дейности или мероприятия с експериментална, клинично-изследователска цел.
    Застрахователните компании отказват покритие на застраховка живот, тъй като пострадалият се е самонаранил, поставяйки си експериментална ваксина срещу к----д."

    Коментиран от #106

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 перничанин

    7 0 Отговор
    Интересно, докато не е директор или част от НОЩ, всеки вирусолог е на кантар "за" или "против" ваксините, изберат ли ги и веднага стават твърдо "за". Кантарджиев вече не е и може и да казва истината.
  • 101 Нюрнбергски Кодекс!

    12 0 Отговор
    Как откриваш ваксина, за неизолиран вирус (Не! Не е изолиран, има само компютърен модел, и за тези които твърдят че е изолиран, има награда, която достигна 1,5 милиона Евро, за доказателство/изолат, които още никой не е взел.... )
    Еквивалентно на, открива се бензинов мотор, но бензина още не е открит - ха, чудеса!
    Г-жо професорке, за Нюрнбергския Кодекс да сте чували???
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Нюрнбергски Кодекс!

    12 1 Отговор
    Аз доколкото знам, тези които се продават, ги наричат ...... , а не професори, специалисти, експерти, вирусолози, политици и пр.
    Та колко струва, г-жо професорке, да си продадеш душата?
    Надявам се достатъчно, че играта е голяма, от световен мащаб е все пак.
    "Човек след 10 години може да се разболее от всичко"
    Човек не се разболява, ей тъй, съвсем естествено, от каквото и да било. Човек се разболява от причинители!!!! Проста биохимия професорке!
    От причинителите, си имаме на всеки ъгъл, и всичките, щедро предоставени на човека от вас, най долната сган на 21 век - фарма индустрията и тяхните "лекари"/лакай-служители, професори, специалисти и пр., масовото месопроизводство, млечната индустрия, пестицидната зеленчукова и плодова индустрия/производство, зърненото гмо производство, онези толкова ни обичащи до смърт... политици и техните кукловоди с болни мозъци и логично също без души.
    Професорке..., погледнете докладите на ЕМА! И сравнете смъртността след/поради ваксинация, и смъртността "от"/със ковид - резултат (плюс-минус) 2:1 за ваксинациите.
    А за скандала, разкрит/опоменат дори и по масовите медии в Германия, с PCR тестовете не чухте/четохте ли бе професорке?! Всичко над 30 цикъла е за боклука!
    А за скандала, разкрит/опоменат дори по масовите медии в Германия, с фалшивите данни за интензивните легла, не четохте/чухте ли бе професорке?!
    А за скандала с маските?!
    Какво ли питам..., всичко си знаехте от самото начало.
  • 104 Нюрнбергски Кодекс!

    9 0 Отговор
    Професорке..., погледнете докладите на ЕМА! И сравнете смъртността след/поради ваксинация, и смъртността "от"/със ковид - резултат (плюс-минус) 2:1 за ваксинациите. А за скандала, разкрит/опоменат дори и по масовите медии в Германия, с PCR тестовете не чухте/четохте ли бе професорке?! Всичко над 30 цикъла е за боклука! А за скандала, разкрит/опоменат дори по масовите медии в Германия, с фалшивите данни за интензивните легла, не четохте/чухте ли бе професорке?! А за скандала с маските?! Какво ли питам..., всичко си знаехте от самото начало.
  • 105 "Факти" трие коментари факти

    6 1 Отговор
    "Човек след 10 години може да се разболее от всичко" Човек не се разболява, ей тъй, съвсем естествено, от каквото и да било. Човек се разболява от причинители!!!! Проста биохимия професорке! От причинителите, си имаме на всеки ъгъл, и всичките, щедро предоставени на човека от вас, най долната сган на 21 век - фарма индустрията и тяхните "лекари"/лакай-служители, професори, специалисти и пр., масовото месопроизводство, млечната индустрия, пестицидната зеленчукова и плодова индустрия/производство, зърненото гмо производство, онези толкова ни обичащи до смърт... политици и техните кукловоди с болни мозъци и логично също без души.

    Коментиран от #110

  • 106 Ето....

    5 0 Отговор

    До коментар #98 от "Защото":

    Ето че си дойдохме на думата. Лицето ХИКС се е самонаранило. За да се стигне до там то е било доведено от масиран психо тероризъм и заплахи.. Какво предвижда закона за лица които с действията си подтикват други към самонараняване или самоубийство.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Айде

    4 0 Отговор
    да се разберете кога говорите истината и кога лъжете - кантарджиев твърди сега, че няма по-силно от естествения имунитет, тази и стойчо казват, че плюят на естествения, истината била само в инДжекцийките. Добре, че българинът е скептик и подозрителен по природа и не е лесно да го метнеш.
  • 109 Просветен илюминат

    2 0 Отговор
    Ето къде е уловката на поредната медийна пропаганда за да се зомбират овцете да ходят и да се боцкат с ваксини:
    Директорът на НЦЗПБ обясни защо е важно да се ваксинираме точно сега
    Проф. Христова: Няма да избегнем вълната от Делта варианта, прекаралите COVID-19 не са защитени
  • 110 Просветен илюминат

    2 0 Отговор

    До коментар #105 от ""Факти" трие коментари факти":

    Човек сам се разболява и сам си е лечител.
    От гледна точка на квантовата физика материята не съществува,т.е. тялото не боледува,а ума,но медиците лекуват с хапчета,а те лекуват ли?
  • 111 Просветен илюминат

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "ковитолог":

    В една търговска мрежа успеха се измерва в пари,ако няма болни и оборот какво следва?