Last news in Fakti

22 Юли, 2021 10:15 11 000 98

Черен рекорд на заразените в Гърция, евакуират туристи

  • черен рекорд-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • миконос-
  • отлив на туристи

Посетителите чакат на опашки по няколко часа, за да се тестват и да напуснат острова

Черен рекорд на заразените в Гърция, евакуират туристи - 1
Снимка: Shutterstock

Черен рекорд в Гърция с над 3500 заразени за ден. Това е най-големият брой заразени за последните 3 месеца и близо 2 пъти по-голям от отчетените случаи в понеделник. Най-много са заразените в региона около Атина, който е и най-населен, но множество случаи има и по островите Крит, Миконос, Санторини, Парос и Родос, които са популярни ваканционни дестинации, съобщават гръцките медии.

Туристите напускат Миконос, където до понеделник са въведени извънредни мерки. Други изобщо отказват да тръгнат на планираната почивка и масово анулират резервациите си.

Посетителите чакат на опашки по няколко часа, за да се тестват и да напуснат острова. "Парите и времето ми отидоха на вятъра. Взех си отпуска, а се оказа, че няма смисъл. Довиждане, Миконос", казва Дина, туристка от Саудитска Арабия, цитирана от БНТ.

"Днес е рожденият ми ден и имах планове за страхотно парти. Сега просто трябва да се прибера в хотела", споделя Алдън Гат, турист от САЩ.

Отливът на туристи от най-популярния гръцки остров и то в разгара на сезона е тежък удар за туристическия бранш. "Съсипват икономиката на острова в един и без това труден момент за нас. Вече имаме много отменени резервации, туристи, които са тук, просто си тръгват. Това е истинска катастрофа", недоволен е Ираклис Цисмопулос, от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.

Собствениците на заведения на остров Миконос отправиха гневно обръщение към правителството, че прехвърля вината за разпространението на вируса върху туристите и нощните заведения. От опозицията също критикуват премиера за липса на стратегия и занижен контрол от страна на властите. До 26 юли са в сила вечерен час и забрана за музика, а нарушителите са заплашени от огромни глоби от 50 000 евро до 200 000 евро, предава БНР.

Полицията пусна дронове над Миконос, за да следи за струпвания на хора. Въпреки това в частни вили и на яхти всяка вечер продължават да се събират младежи. Под прицел на здравното министерство са и други острови с висок брой на заразени с Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    50 15 Отговор
    Резултатите на ,,ваксинацията,,, ...ЪЕПЪРВА ЩЕ ЖЪНАТ ОТ ТЕЗИ,,ВАКСИНИ,,

    Коментиран от #19

  • 2 123

    67 11 Отговор
    Нали бяха ваксинирани гърците? Що така са заразени.
  • 3 БАЙ Х@Й ‼️

    36 1 Отговор
    Няма ЦИФРА 3500 !!!!!

    Коментиран от #4, #9, #15

  • 4 БАЙ Х@Й ‼️

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Както няма буква Йоана !
  • 5 ХАХАХАХА

    23 6 Отговор
    КОМЕДИЙНО ШОУ ТОВА ЩЕ ВИ Е ПОСЛЕДНОТО ЛЯТО ДРУГАТО ГОДИНА ВИ ПОЧВАТ НО СТЕ ТОЛКОВА ЗАБЛУДЕНИЧКИ ОТ ЗОМБИВИЗОРИТЕ.
  • 6 123

    25 1 Отговор
    Не лъжете! Най-голямата цифра е 9. 3500 е число - четирицифрено!
  • 7 Псевдоним

    51 2 Отговор
    Това е целенасочен удар по туристическия бранш на гърците. Целта е хората да се огънат и да приемат фашистките мерки и "ваксини". Гърците вече се огънаха веднъж и сега няма да ги оставят на мира. Абсолютна мутренска схема за изнудване, също като "доброволните застраховки" през 90-те години на миналия век.
  • 8 хмм

    26 4 Отговор
    А в Австралия ваксинирани са дали положителни тестове за СПИН.

    Коментиран от #18, #25

  • 9 гтпгтп

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Това са общоприети последствия на опростачването.
  • 10 Хаджи Генчо

    47 6 Отговор
    Всяка държава, която се е подлъгала да ваксинира гражданите си - къде чрез измама, къде чрез икономика принуда, си плаща с реципрочен процент заразени спрямо ваксинирани! Забележете, че в България ваксинираните са най малко в Еврейския съюз и съответно най малко заболели има... Изводът е ваш!

    Коментиран от #17, #20, #69

  • 11 Инквизиция

    32 4 Отговор
    Връщаме се във мрачното средновековие, скоро ще има лов на вещици, и изгаряне на клада на хора не ваксинирани. Тотален контрол на държавата, а ние тука ревем за ДС. КГБ и ФБР ще са пионерски организации пред това което ни очаква. Очаква ни новата инквизиция.
  • 12 ПКП Я

    14 14 Отговор
    Друго си е във фекалните води на черноморието! И за това се черни Гърция за уж това и онава!
  • 13 Тони

    45 2 Отговор
    Интересно, как така скочиха случаите точно когато в Солун хиляди протестират против безумията около ковид... Случайно сигурно? ;)
  • 14 Пепи

    10 2 Отговор
    Йоанке, има разлика между цифра и число.
  • 15 Бай Вълчан

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Има бе, има и малки, големи, огромни, нищожни. Например по панелните блокове са огромни. Аха, искаш да кажеш на пишещите деликатно, че не различават цифра от число. Няма смисъл, много е “сложно” за проумяване. Нали са учили за журналисти, защото математиката им е била трудна.
  • 16 QR Виза

    20 3 Отговор
    "Парите и времето ми отидоха на вятъра..." Това ви го бая от година не се хабете да им давате пари докато не си променят сбърканто отношение, към туристите, ама на не слушате ! Мицотакис си гони цели поставени му от господарите му и не му пука ни за туристи ни за гърци! Очаквайте през Сезон 2022 голямата разпродажба на острови !
  • 17 гж ж

    4 24 Отговор

    До коментар #10 от "Хаджи Генчо":

    Когато умрелите станат най-много ще коментираш ли. Примерно до месец.

    Коментиран от #23, #27

  • 18 😷😷😷

    22 3 Отговор

    До коментар #8 от "хмм":

    Не е учудващо при положение, че при разработката на ковид 19 вируса са използвани части и от генома на ХИВ вируса. Логично е да го има и при някои видове ваксини и тестовете за хив да реагират. Разбира се това не значи, че са болни от ХИВ, но никой не знае след време какви, ще са последствията от "ваксините" ?
  • 19 Ваксиниран1403

    5 37 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Резултата е следствие на не достатъчна ваксинация 43% е много далече от 70% 85% или 100%. С 43% ваксинирани 3500 ако нямаха толкова ваксинирани щяха да са 10 хиляди сега. Ние сме на 12.5% ваксинирани и съответно скоро ще гоним десетки хиляди нови случаи на ден.

    Коментиран от #22, #53, #98

  • 20 Ваксиниран1403

    5 30 Отговор

    До коментар #10 от "Хаджи Генчо":

    Когато навлезем в делта вълната малкото случаи при нас също ще станат много.
    Индия като не бяха ваксинирани защо бяха много зле до преди няколко месеца? Индонезия като няма много ваксинирани защо са много зле сега?
    Русия като нямат много ваксинирани защо пак са зле? Япония като не са с толкова много ваксинираните защо положението им се влошава с всеки ден?
    Когато се влоши и нашето след около месец каква ще е новата опорна точка на антиваксърите?

    Коментиран от #39

  • 21 Hoho Boho

    20 1 Отговор
    Очевидно ваксините са причината за тези рекорди.
    Нявсякъде по света се наблюдава същата тенденция.

    Коментиран от #29

  • 22 Счупи тъпомера

    24 3 Отговор

    До коментар #19 от "Ваксиниран1403":

    Ей го на, хипохондрика се появи. Нали според теб тази седмица щяхме да гони 500 на ден, ама то като се боднеш и оглупяваш, ако не си си бил такъв и преди това, щом си се боднал.

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФЕН

    8 2 Отговор
    Замислете се над 2 тези:1 теза ваксините са ПУПТАМАРА- има логика за бума . 2-теза : като се ваксинират заради страха от усложнения доктора случайно пропуска ръката и цели кошчето ама издава сертификат та всеки да е доволен от пациента до ѝпфайзер ит.н. и пак бум.
  • 25 Димитър

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "хмм":

    В Израел също, след ваксините се оказаха положителни на хив.
  • 26 Живея

    20 3 Отговор
    В Гърция от 20 години.Горд съм,че съм българин.Говори се,че Мицотаки взима за всеки един ваксиниран пари .Имало някаква тайна сделка.Може и да е вярно,но за сега са само слухове.Наскоро убиха един журналист,който имал доказателства за мафиотската олигархия и Мицотаки.Но така и не се разбра нищо.

    Коментиран от #33, #35, #70, #71

  • 27 БАЙ Х@Й ‼️

    16 3 Отговор

    До коментар #17 от "гж ж":

    То имаше един дето не му стигнаха чувалите ! Ние помним , за теб не знам
  • 28 Ваксиниран1403

    4 19 Отговор

    До коментар #22 от "Счупи тъпомера":

    Нищо не съм казвал колко ще гоним тази седмица, но до няколко месеца ще минем 10 хиляди ново заразени за ден. На ден умиращите от корона вирус ще гонят 400. Началото навсякъде плавно и постепенно, но после се променя рязко скоростта. До преди 25 дни в Гърция новите случаи на ден бяха паднали до 366.

    Коментиран от #30

  • 29 Ваксиниран1403

    3 14 Отговор

    До коментар #21 от "Hoho Boho":

    Такава тенденция има само в главите на антиваксърите, но когато ги попиташ за страните в които има делта вълна и много малка степен на ваксинация се правят на разсеяни. Аз пак питам ами за Индия, Индонезия, Русия, Япония на какво се дължи?

    Коментиран от #31

  • 30 БАЙ Х@Й ‼️

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Ваксиниран1403":

    Значи за по - малко от 100 дни ще трябва да започне да ни повтаря

    Коментиран от #32

  • 31 БАЙ Х@Й‼️

    19 4 Отговор

    До коментар #29 от "Ваксиниран1403":

    Питане му е майката ! Питай щом маските предпазват защо над 70% от заразените са носили маски , как ги е препазило ? Какво стана с маски на открито и бариери на пътя, те как препазиха? Щом ваксинираните пренасят зараза , защо да са с привилегии ? Щом една ваксина предпазва 50% , това ваксина ли е ? Защо до сега човечеството е карантинирало болни и контактни , но сега затваря здрави ? Питай ...

    Коментиран от #36, #40

  • 32 Ваксиниран1403

    4 18 Отговор

    До коментар #30 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Ще повтаря и потретва както това се случва с всички страни в, които се разпространява делта варията.Епидемичната вълна породена от делта варианта на вируса ще мини през всички страни без значение дали в тях са много ваксинираните дали са малко или изобщо нямат ваксинирани,както такава вълна породена от английския вариант мина през всички страни . Въпроса е след тази вълна какви ще са последствията в съответните страни. Данните говоря за трагедия в страните с ниска ваксинация, а в страните с голяма степен на ваксинация за вълна голяма колкото предходната или по-малка съчетана със смъртност повече от десет пъти по-малка от смъртността която са регистрирали при предходната им вълна .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ковидаpите

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Живея":

    Тайна, тайна, колко да е тайна хаха За посклефните 2 г., колко пъти ходи до Израел и посреша израелски делегации, добавяме и Англия и т.н. Просто гърците са заcпали и огpаничени и изобщо не вдяBат, какво 3ло им виси над главите!
  • 36 Ваксиниран1403

    4 10 Отговор

    До коментар #31 от "БАЙ Х@Й‼️":

    От маска до маска има разлика. От носене до носене на маска също има разлика. Ако това, че някои си е слагал пред устата някакъв парцал пред устата овреме на време и е очаквал да се предпази така това говори само за неговото нерационално мислене. За вероятност за предаване на заразата от ваксиниран и не ваксиниран има подробни изследвания вече доказващи драстично намаляване на вероятността след ваксинация. Ако и двамата са ваксинирани вероятност от заразяване става почети нулева. Тоест ако контакта е ограничен само до напълно ваксинирани хора вероятност от разпространение спада драстично ето защо е напълно оправдано ваксинираните да се ползват със свобода, а не ваксинираните да бъдат ограничавани драстично във всичко. Да и 50% ефективност е повече от нищо така че е ваксина. Да не говорим, че не всички ваксини са с под 50% ефективност спрямо делта варията.Отделно освен ефективност по отношение предпазване от заразяване има и ефективност по отношение предпазване от тежко боледуване и смърт и всички ваксини имат ефективност много близка до 100% по това отношение.

    Коментиран от #45

  • 37 Госあ

    6 2 Отговор
    Цялата тая пасмина ще се върне в държавата да разпространява вируса. Но няма проблем, защото били ваксинирани....
  • 38 Госあ

    9 3 Отговор
    Потребителите на експерименталните ваксини са огромна заплаха за останалите, които са мнозинство в България. Трябва да се вземат мерки, защото иначе ще стане отново страшно.
  • 39 Госあ

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ваксиниран1403":

    В Япония положението се влошава при 70 заразени в 13млн Токио? Ти луд ли си или какъв ве ? Много смъртни случаи има там нали ? Я виж краварите и германците как добре се справят! Хахахахаха А Япония предполагам ще ваксинират населението си, когато си направят или внесат безопасна ваксина.

    Коментиран от #41

  • 40 Ваксиниран1403

    7 7 Отговор

    До коментар #31 от "БАЙ Х@Й‼️":

    Когато е имало епидемия човечеството от дълбока древност е прилагало поставяне под карантина на всеки които идва от другаде. Не случайно едно време всеки кораб е трябвало да стои в 40 дневна изолация преди екипажа му да бъде допуснат на брега. Това че точно тези ефективни мерки не се приложиха почети никъде в света е причината да има пандемия продължаваща втора година. Между другото има страна която постъпи съвсем адекватно още от самото начало и съответно няма проблемите на всички други. Тази страна е Нова Зеландия, но там от самото начало за всеки влизащ на нейна територия имам задължителна карантина, и то не в дома, а в специален център под охрана. Повече от година и половина мина вече, а там има само 26 починали човека и 2835 зарази ли се при население от около 5 милиона. За това се мълчи обаче нали.
  • 41 Ваксиниран1403

    3 8 Отговор

    До коментар #39 от "Госあ":

    В Япония новите средно дневните случаи към 24.06.2021 са 1438 към 21.07.2021 вече са 3285. Сигурно това не е влошаване за теб.
    Делта вълната минава през всички страни точно както преди нея мина Алфа вълната. Въпроса е след тази вълна какви ще са последствията в съответните страни. Данните говоря за трагедия в страните с ниска ваксинация, а в страните с голяма степен на ваксинация за вълна голяма колкото предходната или по-малка съчетана със смъртност повече от десет пъти по-малка от смъртността която са регистрирали при предходната им вълна .

    Коментиран от #42, #43, #44

  • 42 Госあ

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ваксиниран1403":

    Евала бе пич, на заглавие за страхотно увеличаване на броя заразени в Гърция ми пишеш нек'ви разсъждения. Хахахаха Тази бройка за цяла Япония е към 123 млн население, същата е за Гърция. А за смъртните случаи в Израел след ваксинация нещо да кажеш? Щото те казват

    Коментиран от #46

  • 43 axouxo

    8 3 Отговор

    До коментар #41 от "Ваксиниран1403":

    Ходи се боцкай бе,поройник.Нещо не ти е вярна статистиката.Същия си като оня смотаняк витанов.За домашно:виж страните с найй-висок процент факсинирани и процент заразени,спрямо нефакс-заразени.+ тези и смъртност/факс-нефакс.Айде мий краката и си лягай.

    Коментиран от #54

  • 44 Госあ

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ваксиниран1403":

    Последствията ще бъдат, че някои страни няма да подложат населението си на ваксинация с РНК ваксини при които се наблюдават много странични ефекти, включително тежки и включително смъртни случаи. Това ще са последствията.

    Коментиран от #48

  • 45 бахо

    4 4 Отговор

    До коментар #36 от "Ваксиниран1403":

    Носи си маската тогава и мълчи.Ама да не я махнеш и като се къпеш,ей?
  • 46 Ваксиниран1403

    3 6 Отговор

    До коментар #42 от "Госあ":

    Смъртните случаи след ваксинация са същите като смъртните случаи сред не ваксинираните. Никой не очаква,че ваксината гарантира безсмъртност, че новината за починалите да и се предава някакво значение. Ваксинирани хора умират както и не ваксинирани. Ваксинирани хора се разболяват от всякакви други болести както се случва и с не ваксинирали се. Ако се ваксинират масово хора с много заболявания в напреднала възраст е напълно естествено и логично сред тях да има и починали въпроса е,че този брои е напълно същия на хората в същата възрастова група в същата страна които не са се ваксинирали. В момента в Изриел средната дневна смъртност от корона вирус е двама човека на ден. Вярно е че преди делта вълната при тях смътността беше спаднала до 1 случаи за 2 седмици, но това показва ефективността на ваксинацията модела се повтаря в всички страни по света с висока степен на ваксинация. Там смъртността е повече от 10 пъти по-ниска от тази от предходните им вълни, а в страните с ниска степен на ваксинация е съизмерима с тази от предишните им вълни.
  • 47 Пепи -Перник

    5 2 Отговор
    Малко статистика : на остров Крит,! на всеки 5минути излита и каца самолет! На столичната аерогара София на всеки 1час излитат или кацат 5 самолета през светлата част на деня! Въпроса е, къде ще кацнат повече заразени?
  • 48 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Последствията са че някои страни предвидливо и цели съобразно решиха изобщо да не прилагат по-ниско ефективните и с по-голям брой странични реакции не РНК ваксини. Сега вече се вижда ефекта от това тяхно решение и колко по-леко минава при тях делта вълната за разлика от страните които прилагат и от другите ваксини. Нещо повече колко по-голям е относителния дял на използване на другите ваксини толкова по-близко е максимума на делта вълната до максима на алфа вълната им.

    Коментиран от #50

  • 49 Госあ

    3 4 Отговор
    Ваксинираното е само част от мерките. И това всеки разумен човек го знае и знаеше от самото начало. При реална ефективност на ваксините от малко над 60% не можеш да ми говориш за вълшебна приказка и е крайно неетично да вкарваш експериментална технология с доказано по високи странични ефекти от останалите само заради печалбата. Понеже се интересувам от острова, от там го заявиха, че ще ваксинират масово, когато са убедени на първо място в безопасността на препарата. А те изобщо не са убедени в това за РНК ваксините. Точно затова разработват собствена протеинова ваксина.
  • 50 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ваксиниран1403":

    Аха, разбирам. Ето в Китай колко заразени и колко смъртни случая има и от вируса и от ваксините за разлика от Израел и сащ. Хахахаха

    Коментиран от #55

  • 51 Госあ

    4 1 Отговор
    Сладури, рекламират система за хетероложна експресия на вирулентен и активен вирусен протеин в човека, все едно рекламират кремвирши.
  • 52 Евакуация

    1 1 Отговор
    На какъв език да се смея...
    ЕГАТИ ЦИРКУСА
    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ваксиниран1403

    3 5 Отговор

    До коментар #43 от "axouxo":

    Разбира се когато някои излага мнение подкрепено с данни, което не ви харесва и противоречи на необоснованите ви теории, то непременно статистиката е грешна. На това му се казва невъзможност да си защитите тезите в които вярвате. Цифрите говорят достатъчно всеки, който иска да погледне нещата обективно може да го направи и да си направи сам изводите, а не да вярва на простотите тиражирани масово.
  • 55 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "Госあ":

    Коя друга страна освен Китай която използва китайски ваксини може да се даде за пример в подкрепа на тази теза?
    Какво беше положението в Чили което използва почети 100% само китайска ваксина и имаше степен на ваксинация по-висока от всички други страни?
    Китай кога точно са обявили много заразен въобще?
    В Китай действат ли други противоепидемични мерки?
    Колко сериозни са тези мерки?
    Китай имаше ли проблем с епидемията и преди да започне ваксинация?
    В Китай какъв точно е режима за влизане в страната?

    Коментиран от #56, #58

  • 56 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "Ваксиниран1403":

    В Чили, ефективността на Синовак е точно толкова, колкото бяха посочили преди това. Това се установи, за разлика от файзер.

    Коментиран от #59

  • 57 Госあ

    9 1 Отговор
    А най забавното е,че същите тези които с гордост произвеждат шиповия протеин в клетките си, ми говорят за биодомати и са твърдо против ГМО растенията. Включително еврокалинките у Брюксел. Хахахаха хахахаха хахахаха

    Коментиран от #60

  • 58 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ваксиниран1403":

    Уточнение - 85% Синовак и 15 % файзер.
  • 59 Ваксиниран1403

    2 6 Отговор

    До коментар #56 от "Госあ":

    Смъртността в Чили изобщо не спадна, а остана абсолютно същата каквато имаха и преди ваксинацията. В всички други страни с висока степен на ваксинация използващи не китайски ваксини от всички типове се вижда очевадно поне десетократно спадане на смъртност. Извода всяка друга ваксина е в пъти по-добра от китайските. Като държите на протеинова ваксина я чакайте. Сега тепърва започнаха предварителен преглед на документацията на тази на пастор дано се окаже ефективна, но не хвалете китайските за които данните говорят за противното.

    Коментиран от #61, #63

  • 60 Ваксиниран1403

    2 4 Отговор

    До коментар #57 от "Госあ":

    В ГМО няма нищо лошо. Въпроса е в начина по които се използва. Какви цели си поставящ е важно, а не какви средства използваш. Всичко когото се постига чрез ГМО може да се постига и чрез селекция но много по-бавно. Просто ако в единия случаи необходимото време е годни, а другия случаи е хиляди години.

    Коментиран от #62

  • 61 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #59 от "Ваксиниран1403":

    Ефективността на файзер в Израел срещу симптоматиката падна на 64%. А срещу смъртни случаи 90%. Тоест изравни се със Синовак. Синовак още в началото показа по ниска ефективност от Синофарм. Това говорят цифрите при 60% ваксинирани в Чили от които 15% с файзер и без никакви мерки и над 70% в Израел с мерки (носене на маски на закрито). Смъртните случаи от самите ваксини се покриват, като само Швейцарски съобщиха за 16 случая, а Норвегия за 24. Накуп. файзер, разбира се

    Коментиран от #66

  • 62 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #60 от "Ваксиниран1403":

    Аааа така ли.
  • 63 Госあ

    2 1 Отговор

    До коментар #59 от "Ваксиниран1403":

    "Черен рекорд в Гърция с над 3500 заразени за ден. Това е най-големият брой заразени за последните 3 месеца и близо 2 пъти по-голям от отчетените случаи в понеделник. " и земи разсъждавай над това. У Гърция конвенционални ваксини ли ползват? Или протеинови? Хахахаха ай, не ме занимавай повече.

    Коментиран от #64

  • 64 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #63 от "Госあ":

    Това повече ли е от максимума които имаха гърците при алфа вълната си?
    Не имаха 3075 средно дневни нови случая в началото на април, а сега имат 2675 средно дневни нови случая на база 7 дни. Тоест са на 87% от предходната си вълна. Изриел при алфа вълната си имаха 8395 за сега при делта вълната 1039. Тоест те са 12% от предната си вълна. Ето голямата разлика когато се използват само РНК ваксини. С Великобритания разликата е още по-голяма въпреки, че там ваксинацията е в по-голяма степен отколкото при гърците. Но англичаните използват много повече не РНК ваксини за разлика от гърците. Испанците също са много по зле отколкото в Изриел и са се доближили много повече до предходния си максимум, но и те използват не малък дял не РНК ваксини. В САЩ нещата ще са показателни като видим как ще се развият, те ще са по-зле от Изриел, но много по-добре от другите страни защото дела на не РНК ваксини при тях е значително по-малък.

    Коментиран от #65

  • 65 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Ваксиниран1403":

    При тази стратегия, да се спасява безмисления туризъм и развлекателен бизнес с измислени ваксини, ще се появяват непрекъснато нови щамове и ваксините ще бъдат все 64% ефективни. Така е с РНК'овите вируси, противно на цифрите изнасяни от рекламните отдели.
  • 66 Ваксиниран1403

    1 4 Отговор

    До коментар #61 от "Госあ":

    Не се хващай на всяка медиана сензация. Да Изриел действително обяви първоначални данни според които ефективността е падна до 64%, но никой тук не си направи труда да спомене как са получени тези процент. Когато човек се информира малко по задълбочено нещата се оказва, че изобщо не са толкова сензационни, но да оставим това на страна. Дори и да прием, че действително това е процента. Кой направи някаква оценка на ефективността на китайските ваксини срещу делта варианта. Веднага приемаш, че тя ще си остане пак 60%, a може да се окаже, че е под 40% или даже 30%

    Коментиран от #67, #68

  • 67 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #66 от "Ваксиниран1403":

    Правят се отчетите за новите щамове. И теоретично се очаква по голяма ефективност заради комплексно представения антигенен набор от целия вирус, така както става при всички ваксини досега. И така както преболедувалите имат по висок имунитет. Ти май не разбираш,че от файзер умират хора. Накуп. 24 ваксинирани дават фира едновременно. При ефективност от 64% . Супер, а ?

    Коментиран от #72

  • 68 Госあ

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "Ваксиниран1403":

    Разбира се, че не са сензационни. Това се очакваше. 98% ефективност срещу РНК'ов вирус. Хахахаха хахахаха хахахаха По скоро трябва да се обърне внимание на тежките странични ефекти и смъртността от файзер и модерна ;)
  • 69 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хаджи Генчо":

    Нали ганците сте много умен народ нали?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Горд българин

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Живея":

    От коментара ти се разбира защо ви смятат а хора от втора категория
  • 72 Ваксиниран1403

    2 7 Отговор

    До коментар #67 от "Госあ":

    РНК ваксините спасяват човешки животи и то много. Единични смътни случаи дори да се окаже, че са предизвикани действително от ваксините са нищо на фона да хилядите всекидневно умиращи хора от върлуващата епидемия. Само в САЩ поставените дози са над 339 милиона къде многото починали? Колко са?

    Коментиран от #73, #74, #76

  • 73 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Ваксиниран1403":

    Да си дойдем на думата. Целия този шум с 98% ефективност при тези ваксини е заради това, да се оправдаят страничните ефекти. Но ефективността всъщност не е 98%, дори срещу смърт от вируса, а 68% срещу симптоматика. На доказаните конвенционални ваксини, само 60%. Ха.
  • 74 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #72 от "Ваксиниран1403":

    "Израел съобщава за връзка между редки случаи на сърдечно възпаление и ваксинация срещу COVID-19 при млади мъже" списание Сайънс, юни. ;)
  • 75 Госあ

    4 2 Отговор
    Какво се получава, когато се окаже насочен натиск върху най варабилния епитоп на РНК'ов вирус, така както става с РНК'овите ваксини, което би станало и с протеиновите ваксини (но поне са без толкова странични ефекти) в средата ? Аз ще ти отговоря, мутации.

    Коментиран от #78, #79

  • 76 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #72 от "Ваксиниран1403":

    VAERS: в Америка 438.440 регистрирани ТЕЖКИ последици от ковидваксините, от които 9.048 починали, 26.818 хоспитализации, 2.152 случаи на анафилактичен шок, 2.486 случаи на парализа на лицето, 985 спонтанни аборти, 3.324 сърдечни инфаркти, 7.463 трайни осакатявания. Според статистиката на германското министерство на здравеопазването до 13.05.21 57.146 ваксинирани са дали положителен ковид тест, 33.269 ваксинирани са се заразили и разболяли от ковид, 6.221 ваксинирани са били хоспитализирани заради ковид, 2.707 ваксинирани са умрели от или с ковид.

    Коментиран от #77

  • 77 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #76 от "Гост":

    Вие сериозно ли повдигате въпроса за 10 хиляди докладвани потенциално свързани с ваксинацията случая. В САЩ поставените дози ваксини са 339 милиона .В най-тежките дни на епидемията смъртните случаи за ден в САЩ бяха около 4500. Докладвани случаи и доказана връзка са две много различни неща. Това, че някой които е ваксиниран и умира не значи, че умира от ваксината непременно. Много са случаите само в антиваксърските глави. В Германия поставените дози ваксини са над 87.9 милиона. Числата които цитирате говорят за огромна ефективност. Данните които идат от Испания показват също,че много над 90% от всички нови случаи са сред не ваксинираните. А факта, че почети всички тежко боледуващи под 60 години в Изриел са не ваксинирани какво говори. В момента имат 14 тежки случая на хора под 60 които не са ваксинирани и само един на ваксиниран

    Коментиран от #80

  • 78 Ваксиниран1403

    3 5 Отговор

    До коментар #75 от "Госあ":

    Процеса мутация е напълно случаен и пропорционален на боря копирания(репликации). Вируса се приспособява чрез този случаен процес. Но вирусите не мога да правят целенасочено мутации те не са “интелигентни”, а разчитат само на случайността. Веднъж получела се дадена мутация ако тя дава някакво предимство на вируса. Тя чисто еволюционно става доминираща. Вероятността за възникване на мутации е винаги една съща и е свързана само с броя на копиранията на вируса. Тези копирания се случват в всеки един заразен човек. Ако човек не може да се изчисти дълго време от вируса при него има много повече копирания на вируса и съответно статистическата възможност за мутации се увеличава много. Именно това е причината при хора с проблеми в имунната система се откриват често такива мутации, а и на много места именно в такива хора се търсят целенасочено чрез изследване на проби от тях. Но боря на копиранията на вируса зависи и от боя на заразените хора тоест разпространението на вируса. При повече заразяване вероятност за възникване на мутации нараства прогресивно. Мутации възникват и при заразени хора без никакви проблеми с имунния отговор. Имунния отговор на всеки индивид е специфичен да и той определя времето за което този човек се изчиства от вируса. Това време пък определя броя копирания на вируса в съответния човек. Вероятността за възникване на мутация е чиста статистика връзката с имунитета е единствено и само времето което има вируса да се копира. Ваксинирания чове
  • 79 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #75 от "Госあ":

    Ваксинирания човек дори и да се разболее тъй като заболяването е много по-леко и кратко съответно вероятността в него да възникне мутация е в много по-малко отколкото в един не ваксиниран човек. Ваксините няма как да предизвикат мутации. Ако се появи на базата на случайността мутация заобикаляща напълно или частично имунитета създаден от дадена ваксина тя може да се разпространява и сред ваксинираните и това и дава еволюционно предимство, но и без ваксина тази мутация е щяла да си възникне. Абсолютно антологично стоят нещата и с естествения имунитет след преболедуване. Вируса мутира и ако има достатъчно копирания в него ще възникна мутации които заобикалят и естествения имунитет. Голямата разлика е че при масова и високо скоростна ваксинация вируса няма това време за да стигне до такава мутация. Именно заради това масовата ваксинация може да унищожи напълно един вирус макар и той да е мутиращ , а естествения имунитет няма как да направи това. Той няма как да се случи масово и бързо за цялото население едновременно. Ваксинацията може не малко стани показаха че става за съжаление има и такива страни като нашата които са на другия полюс с ваксинацията. Именно то гарантира възникването на нови мутации, а не самото ваксиниране.

    Коментиран от #81, #89

  • 80 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #77 от "Ваксиниран1403":

    Не 10.000, а почЕти 500.000 ТЕЖКИ случая след ваксинация. ПочЕти 10.000 са само РЕГИСТРИРАНИТЕ починали във връзка с ваксината. Щетите от тези ваксини са колосални. Нямат равни по щети с други ваксини.

    Коментиран от #82

  • 81 Гост

    0 3 Отговор

    До коментар #79 от "Ваксиниран1403":

    То добре обясняваш за мутациите ама е валидно за ваксини в класическия смисъл, а не за "ваксини". Нали знаеш, това тези против ковид не са ваксини.

    Коментиран от #83

  • 82 Ваксиниран1403

    2 5 Отговор

    До коментар #80 от "Гост":

    Щетите са практически нулеви. Защото 95% от всички докладвани случаи се доказва, че нямат никаква връзка с ваксинацията освен времевото съвпадение. Но дори и за момент да приемем, че имат тава е смъртността за три дни при върха на епидемичната вълна. До тук жертвите на епидемията в САЩ са 625 хиляди. Дори и да прием, че всички 10 хиляди човека са починали заради ваксините при 50% ваксинирана част на населението тава е цена която е много по-малка от 625 хиляди загубили живота си заради епидемията. Числата са напълно несравними.

    Коментиран от #84

  • 83 Ваксиниран1403

    3 3 Отговор

    До коментар #81 от "Гост":

    Това което обяснявам е нещо принципно и няма нищо общо с конкретен вирус или ваксина. Това е принципно положение и никои вируси или ваксина не могат да го променят. “Ваксините” са си ваксини, както и вируса си е вирус и се развива и еволюира както всички други вируси.

    Коментиран от #90

  • 84 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #82 от "Ваксиниран1403":

    Ъхъъъ Нямат връзка, ама защото не оттърва да имат връзка с ваксинацията, защото ще секне печалбата От началото досега толкоз противоречия и абсурдни неща с тез ваксини. Толкоз много изследвания за вредата от тях,но не излизат на бял свят.

    Коментиран от #86

  • 85 Име

    5 3 Отговор
    че гърците нал бяха повечето ваксинирани? ко стама?

    Коментиран от #87

  • 86 Ваксиниран1403

    3 4 Отговор

    До коментар #84 от "Гост":

    Спекулации е всичко, няма нито едно достоверно изследване което да доказва каквото и да е по без порен начин. Единствено за печалбата сте прав. Всичко е пари, но нещата са много по различни от това което се тиражира масово. Аз още миналата година казах как ще стоят нещата с ваксините: Ваксините ще решат проблема, но докато стане това загубите в човешки животи и съсипани икономики ще нарастват още много. Ваксината ще е безопасна и ефективна, но действието и ще е кратко и от тук нататък тя ще бъде периодична всяка година или няколко пъти в годината. Няма да се ваксинират всички и вируса ще продължи да циркулира сред хората. Това е целта на кампаниите срещу “вредните” ваксини. Просто се прилага доброто старо разделяй и владей. Така ще е защото фармацевтичните компании, тяхното политическо лоби и собствениците им не биха изпуснали тази златна възможност всички правителства да се абонират за техните продукти завинаги и да получават сигурна и гарантирана печалба за години напред. Ако ваксините не са ефективни или имат странични ефекти тази цел няма да се постигне. Ще се продадат еднократно и край, а те не преследват еднократна продажба. Също така ако се ваксинират всички и вируса изчезне отново няма как да се печели дългосрочно.

    Коментиран от #93

  • 87 Ваксиниран1403

    3 3 Отговор

    До коментар #85 от "Име":

    Само 43% са ваксинирани и това е много далече от 70% 85% или 100%. С 43% ваксинирани 3500 ако нямаха толкова ваксинирани щяха да са 10 хиляди сега. Ние сме на 12.5% ваксинирани и съответно скоро ще гоним десетки хиляди нови случаи на ден.
  • 88 цецо ченгето

    0 3 Отговор
    аз сам с ваксина и не ме естрах да му мислят антиваксарите август сам в Гърциа
  • 89 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #79 от "Ваксиниран1403":

    Пълни глупости.
  • 90 Госあ

    2 0 Отговор

    До коментар #83 от "Ваксиниран1403":

    мутациите вънзникват случайно следствие на репликацията, но когато има натиск от средата се фаворизират тези, които дават предимство. Това е фундаментален закон.

    Коментиран от #91

  • 91 Ваксиниран1403

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Госあ":

    А аз какво съм написал? Случайно да е нещо различно от това?
    Има ли голямо разпространение има мутации, нямали голямо разпространение няма и мутации. Кое е глупост?

    Коментиран от #92

  • 92 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Ваксиниран1403":

    Аз съм написал, че когато има разпространение което се случва с туризма и развлекателния бизнес, въпреки ваксините, и натиск върху най варабилния епитоп срещу който толкова специфично са насочени ваксините, ще има и мутации в него.
  • 93 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #86 от "Ваксиниран1403":

    Искаш да кажеш, че самите производители на ваксините подклаждат антиваксърските кампании срещу ковидваксините? За да не се ваксинират всички и така да си циркулира вируса и да се развиват мутации, че те да си гарантират по тоя начин дългосрочна сигурна и гарантирана печалба?

    Коментиран от #94

  • 94 Ваксиниран1403

    1 0 Отговор

    До коментар #93 от "Гост":

    Дали директно те, дали тяхното лоби или отделни хора на, които им се плаща не е толкова важно. По важното е, че те неправият достатъчно да обърнат нагласите което противоречи на прав поглед на интереса им. Най-лесно е да оставиш някой да експлоатира страховете на хората като не правиш нищо. Просто се прилага разделяй и владей. На антиваксърите е дадена огромна трибуна. Те и техните теории не са цензурират достатъчно нито в социални мрежи нито в популярни места за видео споделяне. Интернет гигантите си траят и имитират дейност в тази посока. Дали производителите на ваксини на фона на паричните потоци които получават сега нямат възможност да въздействат за налагане на цензура? Правят ли ги? Още повече политици в много страни вземат откровена страна на антиваксърите. Дали всичко това е случайно? Ами ако наситена се целеше това което се заявява официално това щяха да са действията на властите в различните страни? Къде е научно обоснованото оборване на всяка антиваксърска простотия? Защо изобщо се стигна до толкова мащабна епидемия? Защо всички повтаряха, че вируса трябваше да бъде контролиран а не унищожен? Нима наистина това беше невъзможно или просто не беше желано? Защо за страна която направи “невъзможното” има пълно недейно затъмнение в целия свят? Защо Нова Зеландия има само има само 26 починали човека и 2835 зарази ли се при население от около 5 милиона и това вече втора година?

    Коментиран от #95, #96

  • 95 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #94 от "Ваксиниран1403":

    Страх се сее със вируса. Вижданията ти са много далече от реалността. Тея дето протестират срещу ковидваксините поне 90 процента не са антиваксъри по принцип, ами хора които се интересуват какви вещества има във ковидваксините, как действат, имат ли действително ефективност и тъй нататък. Това са хора които нещат да си бият "ваксини" с неизвестни дългосрочни ефекти. Има има много добри научни изследвания , които разясняват и показват опасността и няма кой да ги обори, просто защото немогат да се оборят фактите. Японците например направиха опити с Файзър върху животни и показаха резултатите. Страшно.. Ама ти си обзет от файзър и няма мърда не, затова няма смисъл да се занимавам повече.

    Коментиран от #97

  • 96 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #94 от "Ваксиниран1403":

    Иначе ако се следва логиката на твоето обяснение за производителите на ваксини и целта им за гарантирана дългосрочна печалба като разединяват хората с антиваксърски кампании, то и даже всички да се ваксинираме
    те и тогава могат да кажат че видите ли с два пъти или три пъти годишно ваксиниране на всички хора овладяваме положението, и трябва да продължаваме така всяка година 3 пъти боцкане примерно. И ето пак ще им вървят печалбите дълго и гарантирано. За какво са им да пидклаждат антиваксърски кампании. Тъй че не държи твойто обяснение с антиваксърските кампании на фармацията.
  • 97 Ваксиниран1403

    1 3 Отговор

    До коментар #95 от "Гост":

    Гледате много повърхностно на нещата.
    А защо ще се ваксинираш периодично ако вируса бъде унищожен с ваксинация на всичко живо? Защо изобщо вируса беше оставен да се разпространи така? Колкото да японците нищо не са доказали поредната сензация. Изследвали концентрацията в различните органи на опитни животни. Поставените ваксини в света са повече 3.76 милиарда на хора вие цитирате изследвания с животни които не доказват нищо което има значение. Защо не са установили с колко е скъсен живота на изследваните животни, а мерят концентрации на частици и развиват теории на базата на това?
  • 98 6924

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ваксиниран1403":

    Имаш нужда от помощ , трябва да си обърнеш внимание, прегледай се!