16 Септември, 2021 21:30 4 692 86

COVID-19 ваксинациите в ЕС разкриват стряскащи различия между Изтока и Запада, водеща е България

  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Първоначалните проблеми с обществените поръчки са преодолени и понастоящем няма проблем с доставките в Евросъюза

COVID-19 ваксинациите в ЕС разкриват стряскащи различия между Изтока и Запада, водеща е България - 1
Снимка: БГНЕС

Ваксинациите срещу COVID-19 разкриват стряскащи различия между Изтока и Запада в ЕС, пише "Анадолу".

Източните държави на ЕС едва успяват да ваксинират една трета от населението си за разлика от членове на западната част от блока, които близо до пълно покритие с ваксинация.

В началото на тази година в ЕС започнаха ваксинационни дейности, като някои държави в западната част на Европа успяха да ваксинират почти напълно цялото си пълнолетно население.

Ситуацията на изток на континента представлява ярък контраст, като по-малко от една трета са ваксинирани досега в страни като България.

Европейската комисия се съгласи да закупи милиарди дози от производителите за държавите членки, приблизително 2,4 милиарда дози от Pfizer-BioNTech, 460 милиона дози от Moderna, 300 милиона дози от AstraZeneca и 400 милиона дози от Johnson & Johnson.

Първоначалните проблеми с обществените поръчки са преодолени и понастоящем няма проблем с доставките в ЕС.

Ваксинациите в блока набраха скорост през пролетта и достигнаха своя връх до началото на летния туристически сезон, като Европейската комисия обяви през юли, че е постигнала целта си да ваксинира 70% от възрастните в района на около 450 милиона души.

Според последните данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, 77,6% от пълнолетните граждани на ЕС са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19, а 70,8% са получили две дози.

Западна Европа върви напред

Процентът на ваксинация е особено висок в западноевропейските страни, като броят на хората, които са получили една доза сега достига над 90% в някои държави и близо 90% за хората с две дози.

В Малта около 91,1% от населението е напълно ваксинирано, 89,8% в Ирландия и 87,4% в Дания, която наскоро стана първата държава от ЕС, която премахна всички ограничения на COVID-19.

Португалия е успяла да ваксинира напълно 86,5% от населението си, Белгия 83,9%, Испания 80,8%, Франция 79,7%, Холандия 77,2%, Кипър 75,2%, Швеция 74,1%, Германия 73,4%, Италия 72,8% и 72,4% в Люксембург.

В Източна Европа обаче повечето страни все още са доста под 50%.

България има най-ниския процент от 21,4%, следвана от Румъния с 32,6%, Латвия 47,3%, Хърватия 48,4% и Словакия с 50,2%.

България се бори със скептицизма към ваксините

България, страна с около 7 милиона души, отчита повече от 473 000 инфекции с коронавирус и над 19 660 смъртни случая до момента.

В момента страната има около 2000 нови случая и около 150 смъртни случая всеки ден, което прави много по-висок процент на смъртност в сравнение с много страни.

Въпреки безплатните ваксинации и възможността гражданите да избират от четирите одобрени от ЕС ваксини, българите проявяват тревожно отвращение към ваксините срещу COVID-19.

Усложняващи ситуацията фактори са, че мнозинството от хората са против указанията за безопасност, отказват да носят маски или спазват правилата за социално дистанциране.

Според здравното министерство на страната, около 98% от хората, умиращи от COVID-19, са неваксинирани, докато болниците са натоварени до краен предел, занимавайки се с пациенти с коронавирус.

Миналата седмица правителството наложи някои мерки за подобряване на ситуацията, включително ограничаване на посещаемостта на културни събития на закрито, забрана на зрителите за спортни събития на закрито, затваряне на ресторанти до 23 часа и временно затваряне на нощни клубове, дискотеки, казина и други места за забавление.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вмм

    112 5 Отговор
    Епа в нещо и ние да сме водещи , все сме на дъното.

    Коментиран от #81

  • 2 😷😷😷

    85 13 Отговор
    По-големи глупости и лъжи пишат само мошениците от DW ! А с какъв акъл, пардон $€£€ ги препечатват тук не знам? Анадолу !? ..ай стига ве!?
  • 3 Верно ли

    128 11 Отговор
    Стига вече с тази България! Нас нито ни е страх, че няма да ходим по кръчми, нито пък за първи път ще сме без работа и пари, така че плашете гаргите някъде другаде! Защо никъде не отразяват, че Сената е хванал Фаучи в лъжа за разработката на Коронавируса в Ухан с дейно негово участие? Защо никой не говори за естествения имунитет?
  • 4 Fen

    118 12 Отговор
    Личи си къде живеят дресираните овци. Всички са се набълбукали с кредити за коли,къщи, перални,хладилници,телевизори и знаят какво ще стане ако не им позволят да ходят на работа! Затова правят каквото им кажат! Елементарно Уотсън !
  • 5 Щом сте т--ъ--п--и

    12 105 Отговор
    И не се ваксинирате ще е така....мрете!

    Коментиран от #8, #10, #22

  • 6 Страххххх

    87 7 Отговор
    Отивам да се ваксинирам утре. Статията е прекалено убедителна. Не мога да и устоя.
  • 7 Не не и пак не

    123 13 Отговор
    Това показва, че българите не са никак глупави, а напротив доста по-умни от западняците.
  • 8 Верно ли

    78 3 Отговор

    До коментар #5 от "Щом сте т--ъ--п--и":

    Е, ти нали си умен и безсмъртен, какво си се притеснил за нас? К.етен!
  • 9 фен

    66 5 Отговор
    А кога ще приберат ковидарите където им е мястото ? Или още ще ги оставят да беснеят ? Хубаво ги зарибиха и после като дръпнат въдицата ще има гнусна картинка. Щото няма нищо безплатно.
  • 10 Не не и пак не

    67 4 Отговор

    До коментар #5 от "Щом сте т--ъ--п--и":

    Що бе вие ваксинираните безсмъртни ли сте? Не копай гроб другиму, да не паднеш ти в него.
  • 11 12345678

    81 11 Отговор
    САМО ИДИОТИ,КРЕТЕНИ И ОЛИГОФРЕНИ СЕ ВАКСИНИРАТ С ТАЗИ ОТРОВА,КОЯТО НЕ ВЪРШИ АБСОЛЮТНО НИКАКВА РАБОТА........ОСВЕН ПЕЧАЛБА ЗА ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ.

    Коментиран от #29, #52

  • 12 Еми

    88 3 Отговор
    Бай Ганьо се вълнува от други зарази.Примерно как да си плати скъпия ток и колко пари ще му останат за ядене.Ваксинацията е последна дупка на кавала.На тая скъпотия хич не му е до Ковид.
  • 13 железаров

    89 7 Отговор
    Голям процент в Европа са се ваксинирали,това е много добре.А моят дядо все ми казваше....Ако нещо върви много добре,да знаеш че,не е на добре.Предпочитам да вярвам на дядо си.

    Коментиран от #34

  • 14 Azaa

    82 7 Отговор
    Преди ковид умираха по 300 човека на ден без ковид. Сега умират по 150 с ковид и 150 без ковид и стана много страшно !
  • 15 Госあ

    59 4 Отговор
    В Турция смъртните случаи и заразените са в пъти по малко от Гърция ? Що ? Некой западняк ще отговори ли ? Или се затруднявате ?
  • 16 Чочко

    72 4 Отговор
    Абе, то,, простия,, българин ше излезе и по-хитър и по-умен от тия западни зомбита!
  • 17 Анонимен

    53 1 Отговор
    А има ли статистика,колко са преболедували в България? Там също сме на първо място, което обезсмисля ваксинирането! И въобще никой не е наясно, колко са заразени в момента, защото никой не се тества ей така... Тества се едва, когато попадне в болница човек.
  • 18 Aaa

    17 4 Отговор
    Анадолу явно са експерти по ваксините.
  • 19 Фрг

    20 29 Отговор
    България е и най-бедната, защото все още се управлява ДС, и е подвластна на КГБ! Това на първо място! А после идва ганьовския манталитет, това е истината, доста минуси ще събера, но докато не се отървем от тарикатщината, егоизма, нихилизма, селския хитрец на дребно, когато станем по съпричастни към общото благо, едва тогава всички и отделния индивид ще сме добре, ще дръпнем напред! Трябва да има силно гражданско общество, не търпящо измамниците, лъжците, тарикатите и престъпниците! От 30 години го разбиват гражданското общество, така нареченото задкулие от това го е най-страх. Има и още за писане…

    Коментиран от #20, #26

  • 20 Госあ

    5 9 Отговор

    До коментар #19 от "Фрг":

    Брей, извъдИ се комунист и ти бре !

    Коментиран от #21

  • 21 Фрг

    15 4 Отговор

    До коментар #20 от "Госあ":

    Това не е комунизъм, това е демокрацията! Потърси етимологията на думата демокрация! Комунизма е друго, не говоря за социализЪма!
    Комунизма е утопия която за да стане, трябва да нямаме стомаси и его!

    Коментиран от #35

  • 22 Абе

    32 1 Отговор

    До коментар #5 от "Щом сте т--ъ--п--и":

    С пълна сила да ти се връща “сладурче “ пожеланието ....
    Тройно и четворно ....
    Пак яко ....
  • 23 Лелеее....

    31 2 Отговор
    как сгреших-бях сигурен,че статията е на дойче веле!А може наистина да е тяхна,но да я пробутват от друг источник с цел да ни убедят,че и други мислят като тях.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Оххх

    54 3 Отговор
    Тия полудяха от яд че се прекараха ...
    Да им е честит течният алуминий !
    Аз обаче предпочитам домашна ракийка със сиренце и розови домати ...
  • 26 Е ЗА БЕДНОТО НЕ ПОЗНА

    6 11 Отговор

    До коментар #19 от "Фрг":

    КОКОРЧО ДНЕС КАЗА ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ Е БЕДНА

    Коментиран от #27

  • 27 Фрг

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "Е ЗА БЕДНОТО НЕ ПОЗНА":

    На кой викаш така, за да ти отговоря адекватно?

    Коментиран от #67

  • 28 бях в Малта

    32 2 Отговор
    Всички са с маски и са убедени,че тези които ги задължават,са непогрешими!Още се чудя кой ще се смее последен.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Фрг

    1 9 Отговор

    До коментар #28 от "бях в Малта":

    Няма да сме ние, като цяло! Не че сме цяло де!
  • 31 !!!?

    8 33 Отговор
    Проруската генералска хунта на Радев ползва Пандемията за да решава демографската криза със Сталински методи - няма човек, няма проблем !!!?

    Коментиран от #50

  • 32 Sieg

    51 2 Отговор
    Боли ме фаро кво мисли ЕВРОПА! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 33 Бай Кольо

    8 33 Отговор
    Българите сме най умни, най хитри,най големите тарикати на Европа, то за това сме и най бедни
  • 34 Хххх

    3 29 Отговор

    До коментар #13 от "железаров":

    Явно си наследил простотията на дядо си
  • 35 Госあ

    11 1 Отговор

    До коментар #21 от "Фрг":

    Демокрация е управление на гражданите. Буквално. Ценз и йерархия. Но по своето същество дори фашизма е много по човеколюбив. Защото е социална йерархия. В случая има социален елемент. Гражданите по демократичния принцип са предимно дребна и по едра буржоа или своерода простолюдие. Та както много пъти съм писал, демокрацията е управление на простолюдието. Това което може да се доближи до т.нар. от капиталистите демокрация, която рекламират по тоя начин е социалдемокрацията, но както много точно я дефинира Русо, тя не може да съществува с частна собственост.

    Коментиран от #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Грульо

    34 1 Отговор
    Като са ваксинирани над 70% на запад, значи са стигнали овчестадния имунитет и могат да си махат мерките, защо се притесняват? Ама като им слушам управниците, въпреки победата над ковид, пак си отварят устата да ги затварят и маскират зимата, а и за в бъдеще. :D

    Коментиран от #40

  • 38 Бай Кольо

    6 28 Отговор
    Народа ни е интелигентен като президента ни, станахме за резил на цяла Европа

    Коментиран от #47

  • 39 Фрг

    3 6 Отговор

    До коментар #35 от "Госあ":

    Добре де, като ти написах да потърсиш значението на думата демокрация толкова ли те домързя, че си правиш ентепретации? Ето ти го: “ Демокрацията (от гръцки: δημοκρατία, „народовластие“) е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа чрез консенсус консенсусна демокрация, чрез провеждане на референдуми пряка демокрация или избрани представители представителна демокрация.12”

    Коментиран от #43, #44

  • 40 Стоян

    4 15 Отговор

    До коментар #37 от "Грульо":

    Абе Гурльо, ми да ти кажа живея в Италия и тук за ваксинираните няма никакви ограничения

    Коментиран от #45

  • 41 Яверту

    28 1 Отговор
    Ваксините са първата стъпка към манипулиране на хората

    Коментиран от #48

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Фрг

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Фрг":

    Комунизъм: Според марксистката теория (философско-историческа система3), комунизмът е етап от историческото развитие, който възниква като неизбежен резултат от развитието на производителните сили, предизвикващо свръхизобилие на материално богатство и даващо възможност за разпределение, основано на нуждите („от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите“), и за обществени отношения, базирани на свободното сдружаване на индивидите, което предполага „отмирането на държавата“ като инструмент на политическата принуда.4 Според съветския марксизъм социализмът е преходен етап между капитализма и същинския комунизъм.

    Коментиран от #49

  • 44 Госあ

    9 1 Отговор

    До коментар #39 от "Фрг":

    Представителна демокрация на гражданите. Зная го, без да го търся. Дидро (мисля той беше) казва, че след революцията кичозните и безмислени бижута по улиците на Париж носени от буржоата са несравнимо повече отколкото са били във френския двор.
  • 45 Ами радвай се

    7 0 Отговор

    До коментар #40 от "Стоян":

    докато...
  • 46 Фрг

    4 0 Отговор
    Та ей тук точно е невъзможен при хората:” („от всекиго според възможностите, всекиму според потребностите“)”, както написах, ако нямахме стонади и Его!
  • 47 Ти не бери

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "Бай Кольо":

    грижа,скоро проблемите ти ще се решат,щом си вакснат.

    Коментиран от #54

  • 48 5768

    1 5 Отговор

    До коментар #41 от "Яверту":

    Хаха, до сега са те манипулирали над хичяда пъти! Мноо му е зор на бил или сам да те манипулира точно теб!
  • 49 Госあ

    3 1 Отговор

    До коментар #43 от "Фрг":

    Би трябвало да ти напомня за Китай в момента. Ако този модел е успее за 1,3 млрд, значи е съвършен. Но йерархия винаги ще има. Социалната йерархия изправи Китай на крака след болшевиките на мао.

    Коментиран от #51

  • 50 Булковид?!

    11 0 Отговор

    До коментар #31 от "!!!?":

    Нас червеното знаме роди ни,
    нас не ще ни уплаши смъртта -
    ние сме на всеки километър
    и така - до края на света.
    Пада другарят в смъртен бой,
    пада за теб, свобода,
    за да изгрее и стане той
    малка червена звезда.
  • 51 Фрг

    1 2 Отговор

    До коментар #49 от "Госあ":

    Къде прочете в моите писания, че не трябва да има йерархия?
    Май се отклоних от идеята за цивилизовано Общество, което ние не сме!
  • 52 ЯгТур

    15 2 Отговор

    До коментар #11 от "12345678":

    Че ваксините не са надежни е ясно! Но помисли какво ни пращат на нас от запад все некачествени стоки, все вредни продукти, все нови разработки и ни ползват за опитни зайчета. Ако ваксините са качествени и надежни няма да ги пратят на нас. Има надежни ваксини срещу коронавирус и други заразни болести но те не са за плебите както ни наричат на запад. Като чета какво се казва да са надежни ваксините по добре да не си слагаш защото може да предадеш богу дух. Според медицински източници нетрябва да употребяваш алкохол, нетрябва още хиляди неща от които не може да се откажем. И този вирус е дело на една страна която няма да спомена за да не ми изтрият коментара.

    Коментиран от #58

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бай Кольо

    4 12 Отговор

    До коментар #47 от "Ти не бери":

    Значи според теб( балканския гений) най развитите и богати държави които са ваксинирали почти 80% от населението си до 2 год.( както казвате умните) ще изчезнат като държави защото народите им ще изпратя от ваксините, евалла за нобелова награда си
  • 55 Актуални въпроси

    30 2 Отговор
    Какъв е начина цял свят мигновенно да изпълнява едни и същи заповеди,представени като препоръки?Стана ясно,че собственика на средствата за масова информация ,фармацефтичната промишленост и био-лабораторийте е един и същ-кой е той?Появиха се едни стотици милиарди долара и евро предназначени за пропагандиране и ваксиниране.От къде са тези пари и имат ли покритие,защото ако нямат-жална ни майка?!България е една изчезваща държава и то с помощта на ЕС.Защо Европейският съюз се е така загрижил за нас да носим маски и се ваксинираме,а не се поинтересува къде отиваха парите му последните десетина години,защо се горят боклуци,защо няма действащ контрол на храните,на пластмасовите отпадъци,на пречиствателните станции?!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 У нас

    2 10 Отговор

    До коментар #52 от "ЯгТур":

    Заразени 477 000, умрели 19800.
    Ваксинирани 1 200 000, умрели 64.
    Ти смятай.
  • 59 Западнали

    20 2 Отговор
    Затова ли Западна Европа иска еднополовите бракове ! Защото обичат да се боцкат! България е жива! Обединявайте се Българи!
  • 60 М а н а ф оглу

    20 3 Отговор
    Статията е преписана от долен гюлениски, разбирай сороски сайт. Нищо вярно няма в нея. Писача тук е бил яко мотивиран. Дава проценти, които ако са истински, нямаше да свирепстват в страни като Гърция и Франция. А що не дадете как мрът в най ашладисаната страна Израел. Или как мрът в Иран, Беларус, Търкменистан а, където няма ашладисване
  • 61 БЪЛГАРИ ЮНАЦИ

    28 1 Отговор
    Един път да съм горд с този народ!!!Браво Българи!!!
  • 62 Алеле

    19 0 Отговор
    "около 2000 нови случая и около 150 смъртни случая всеки ден".

    Бре, и аз я чета "дневната сводка" всеки ден, ама по 150 дневно чак...

    Във Вторник са обикновено най-много, ама, пак до 150 не ги добутаха, даже оня ден.

    За Събота и Неделя не говорим - тогава явно бацила си почива, както знаем.

    Братя ЕвроПейци - купуваме си съвестно боцовете. Плащаме си такса "глава на населението". Какво сте се загрижили дали ги ползваме...?
  • 63 Само Рай

    14 0 Отговор
    Другари ,еврогейски свини,Побарайте ми Масако Оя Твърдия като Катана!
  • 64 жалки пасквиладжии

    16 1 Отговор
    Значи в медийните пасквили,всяка статия за ковид си ходи с няколко служебни трола ваксъри!Няма сутрин ,няма вечер,налиния са и почват да пишст преди статията още
  • 65 БЪЛГАРИН

    21 1 Отговор
    Нека запазим гена на България ! Сребролюбците да се ваксинират!
  • 66 Xxxxx

    21 0 Отговор
    Разлика между запад и изток няма. На запад лъжат за да угодят на глобалните и да убедят не ваксинираните че са малцинство и трябва да се ваксинират. 12 години живея в Германия, тук всичко е лъжа, манипулация,западно лицемерие.живеят в информационно затъмнение като при комунизма. Тъпи ,наивни хора. Всичко е лъжа, 70-80 %ваксинирани?кога и кой? Тук много хора са вегани,внимават какво ядат,кога ще се подпишат за информирано съгласие? НИКОГА!

    Коментиран от #73

  • 67 Сигурно

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Фрг":

    За Асен Василев става въпрос.Днес той каза,че България била богата,но много крадена.Ама те си говорят каквото им хрумне,та...Ама много се смях на прякора
  • 68 Ставай Страна не очен Огромная

    11 0 Отговор
    Буам хабанеро яко и пърдя мощно..жена ми избяга,че вирус ли ще стои.Нямам милост към врага!!!
  • 69 горчив урок

    23 0 Отговор
    Когато някой се загрижи за мен си знам,че или ми такова жената,или ше ми иска пари назаем!Та грижата за българите е от този тип.Но ние понеже сме работени дълго време и трудно кълвем!

    Коментиран от #72

  • 70 Боко

    12 0 Отговор
    Които се ваксинираха пострадаха. БОГ да прости наивните нещастници.
  • 71 Ще ни опукат като нищо

    9 2 Отговор
    Ей ся след изборите ще ни оправят статистаката.Без значение кой ще спечели.Те са една пасмина алчни българоубийци създадени от ДС на БКП!Набързо ще изпълнят заръките на НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД!
  • 72 Така е

    16 0 Отговор

    До коментар #69 от "горчив урок":

    Сребролюбците са се загрижили, че заради нас не им разрешават да отворят и да печатат пари ! Не ,че някой го е еня за нашето здраве ! Просто не са добри дистрибутори на ваксини ! И всячески се мъчат да ни го забият!

    Коментиран от #75

  • 73 Бай Кольо

    0 5 Отговор

    До коментар #66 от "Xxxxx":

    Ми ко правиш там? Иди в Русия
  • 74 Просто не разбирам

    11 0 Отговор
    Как може да се ваксинират и да влизат да четат статия за това срещу което са ваксинирани! Нали всичко е наред!

    Коментиран от #76

  • 75 По зле

    15 0 Отговор

    До коментар #72 от "Така е":

    По-зле е! Ако беше за парите - ваксите си ги купуваме чинно. Ако толкоз ги дразни, че ги продаваме/даряваме - забраняват го, и толкоз.

    Все ще намерим приложение на литрите течност. В краен случай, ще ги мешаме с течността за чистачки, или добавка към антифриза в градския транспорт - разправят, не замръзвали дори на -70 градуса... Кво им пука?

    Ама не - квичат, че не ги и прилагаме...
  • 76 Амиии

    14 0 Отговор

    До коментар #74 от "Просто не разбирам":

    Амии... Това, че агитират за боцкане, не значи, че задължително са набодени...

    От години има едни симпатични девойки по бензиностанциите - цигари рекламират... Ама не съм виждал досега поне една да пуши зад станцията ;)
  • 77 феномен

    4 3 Отговор
    гейовете са на запад,а все нас ни таковат-явно в това съжителство сме избрали да сме пасивните
  • 78 Ивайло

    19 1 Отговор
    Горд съм, че съм част от най-трезво мислещи народ в Европа. Обичам народа си. Само Така!

    Коментиран от #83

  • 79 До 73 Бай Кольо...

    1 2 Отговор
    Бил съм и в Русия ,но не ми хареса.
  • 80 Хайл

    1 0 Отговор
    Като върне бай Юсуф сюнетчията кожичките на турците тогава ще се ваксинираме
  • 81 Прав им път

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "вмм":

    Cцeнaриcтитe им ca cлaби, рeшихa дa лъжaт cвeтa, и прeнeбрeгнaхa кaтo нecъщecтвeнa пcихoлoгиятa нa 6 милиoнa някaкви тaм бългaри. Caмo, чe дядo ви Пeткo Бочaрoв някoгa кaзa "Дa, aмa Нe!", нa друг eзик тoвa "Дa, aмa Нe" гo нямa и тoчнo тoвa им игрae лoшaтa шeгa. Нaрoд, кoйтo упрaвлявaщитe винaги ca гo лъгaли прeз пocлeднитe 650 гoдини, нaмa кaк дa бъдe хвaнaт кaтo шaрaн c прaвa лoпaтa!
    Дeйcтвaйтe, нo някъдe нa другo мяcтo, тук Нe минaвa тoя нoмeр!
  • 82 РСR не paзлuчaва ГPИП от кopoнкa

    3 1 Отговор
    19660 починали от около 7 млн. (според статията) са 0.28%. Това значи по почти 3-ма починали на 1000 души. Дайте да набодем останалите 997 души - звучи логично.

    Коментиран от #84

  • 83 КОВИД РОБСТВО

    9 1 Отговор

    До коментар #78 от "Ивайло":

    Може би затова БЪЛГАРИЯ никога не си е сменяла името и е издържала до днес, минавайки през векове РОБСТВА. И през КОВИД РОБСТВОТО ще минем.

    Коментиран от #85

  • 84 Звучи логично

    2 0 Отговор

    До коментар #82 от "РСR не paзлuчaва ГPИП от кopoнкa":

    19660 починали от 473 000 инфектирани
    64 починали от 1 200 000 ваксинирани
  • 85 Боце

    0 2 Отговор

    До коментар #83 от "КОВИД РОБСТВО":

    Трудно ще се мине през Ковид робството, защото на болшинството от хората тук не им дреме дали ще се заразят или не, а в Западна Европа ще направят така, че и до магазина няма да може да излязат без ваксинационен паспорт.

    Коментиран от #86

  • 86 У назе

    0 1 Отговор

    До коментар #85 от "Боце":

    кой умрял - умрял, па другите ше си щъкаме на воля