1 Октомври, 2021 18:32 4 689 7

Тези храни пазят бъбреците

  • бъбреци-
  • храна-
  • здраве

Бъбреците помагат за изхвърлянето на токсините от тялото.

Тези храни пазят бъбреците - 1
Снимка: shutterstock

Диета, богата на хранителни вещества, последвана от физически упражнения, е достатъчна, за да поддържа тялото ви здраво и лишено от всякакви заболявания. Здравословната диета, която включва питателни и полезни храни, е от съществено значение за изграждането на имунната система и борбата с множество заболявания.

Бъбрекът е орган, който помага за изхвърлянето на токсините от тялото. Важно е да се грижите за здравето на бъбреците си, за да подобрите цялостното си здраве и благополучие. Бъбреците могат да се увредят от лоша диета, нередовно хранене и вредни навици. Това може да доведе до бъбречни заболявания, камъни в бъбреците и други проблеми.

Ето 5 храни, които трябва да ядете, за да поддържате бъбреците си здрави:

Чесън

Чесънът има ниско съдържание на натрий, калий и фосфор. Чесънът по същество поддържа бъбреците ви здрави и функциониращи. Смята се, че е добре и за пациенти с бъбречно заболяване.

Тъмни листни зеленчуци

Зелените листни зеленчуци като спанак, зеле и кейл са основни храни, които поддържат бъбреците ви здрави. Те съдържат голям брой фибри и минерали, които са от съществено значение за вашето тяло.

Ябълки

Ябълката е здравословен плод, който трябва да се консумира всеки ден. Той съдържа фибри, наречени пектин, които са важни за намаляване на вредното увреждане на бъбреците.

Ананас

Ананасите са изключително здравословен плод. Наред с укрепването на имунната система, те са с високо съдържание на фибри, което помага за предотвратяване на бъбречни заболявания.

Чушки

Освен че са богати на антиоксиданти, те съдържат витамин С, който е от съществено значение за поддържането на бъбреците ви здрави.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Живко

    4 2 Отговор
    Защо държавата иска аз да живея зле ? Защо някои хора искат да ме умищожат ?

    Коментиран от #5

  • 2 Бари

    9 1 Отговор
    Когато има пия домашно вино, когато няма пия домашна ракия, всичко собствени производство.
    Те подсилват имунитета.
  • 3 Механик

    8 0 Отговор
    То хубаво бъбреците, ама какво да пием за да се предпазим от ГМО-то, химията, Е-тата, хормоните и антибитиците ( визирам в храните)?
    Стига сте ни предпазвали от това, което инак разрушавате и то целенасочено!

    Коментиран от #6

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    6 0 Отговор
    Това е най сложно устроеният орган в човешкото тяло!Преди години си играх специално да го изучавам.сега не помня много ,но за първото изречение съм убеден,че е така!за бъбрека ,който има два дяла е вредно да се пият Безалкохолни Кола,спрайт Фанта!Добрата стара лимонада от 60г не е вредна,но я няма вече и храни с Ета!
  • 5 Жжжжшжэо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Живко":

    Защото на никого не му пука за теб!
  • 6 Жжжшоаяа

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Ами ще се предпазиш като не ги ядеш ;)
  • 7 бай Гъдю

    1 0 Отговор
    Имаше едно кръчме във Варна, "Котва", на ул."Сан Стефано", то дробчета, то бъбречета, сърчица, дреболийки... Чудни вкусотийки. Някой им завидя и ги затвориха. Ех, минало незабравимо...