Last news in Fakti

5 Октомври, 2021 11:15 5 874 5

Ето как да облекчите синузита без медикаменти

  • синузит-
  • традиционни методи-
  • лечение-
  • здраве

Ако заболяването не е в етап на обостряне, лекарят може да препоръча използването на традиционни методи за лечение на синузит за успешно възстановяване

Синузитът е възпаление на лигавицата на максиларния синус, често придружено от други инфекциозни заболявания. Само след преглед и потвърждаване на диагнозата от лекар се предписва комплексно лечение. Ако заболяването не е в етап на обостряне, лекарят може да препоръча използването на традиционни методи за лечение на синузит за успешно възстановяване, пише actualno.com

1.Традиционни методи за лечение на синузит

Изплакване на носа с народни средства -това е най-простият и ефективен народен лек за синузит. Изплакването се извършва за отстраняване на гнойно отделяне от синусите. При измиване се използват различни антимикробни инфузии от лечебни билки, можете да използвате алкохолна тинктура от прополис, разредена с вода. Но най-често срещаният метод е измиване с трапезна или морска сол.

2.Капки за лечение на синузит по народни начини

1. Капки от лук, чесън и прополисова тинктура имат антибактериален ефект. Тези продукти се разреждат 1: 1 с вода.

2. Облекчете подуването с капки - от сока от алое, моркови, цвекло. Медът помага за разреждане на секретите.

3. Капките ментолово масло помагат добре. Във всяка ноздра капнете 3 капки и едновременно с това намажете челото и носа с тях.

4. За възстановяване на носната лигавица се препоръчва използването на капки масло от шипка. Обикновеното топено масло също може да помогне.

5. Сокът от циклама се счита за най-ефективен, той ефективно почиства носните проходи и облекчава главоболието. Слагат се 2 капки, след което пациентът киха, кашля, изпотява се и усеща топлина по цялото тяло. През следващия ден ще има голямо изтичане на течност от носа.

3.Тампони при лечение на синузит

Това са памучни тампони, които се навлажняват с определен лечебен състав и се поставят в носа.

1. Тампони от прополис: Смесете една супена лъжица слънчогледово масло и растително масло. Добавете чаена лъжичка настърган прополис, загрейте до около 40 градуса и оставете за 3 дни. След това навлажнете тампоните и поставете в носа за 2 часа.

2. Чеснови тампони: Смесете чесновия сок и зехтин 1:1, потопете тампоните и оставете за 10 минути. Също така можете просто да увиете нарязания чесън в тензух и да го задържите в носа си за 4 минути, след което трябва да започне силно кихане и да излезе ненужна слуз.

4.Вдишване при лечение на синузит

1.Сварете картофите с корите им без да ги изваждате от тенджерата, увийте се с кърпа и вдишайте пара за 10 минути.

2. Добавете половин чаена лъжичка прополисова алкохолна тинктура към 3 литра вода, след като заври се увийте с памучна кърпа, за да дишате.

3. Сварете 3 литра обикновена вода, добавете чаена лъжичка сода за хляб. Повторете същата процедура за вдишвания.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Blackthorn

    3 0 Отговор
    Още един вариант - вземете две бучки колкото грахово зърно захаросан мед, сложете във всяка ноздра и легнете докато се разтопят!
  • 2 Меги

    2 0 Отговор
    Дори без лигавицата да е възпалена да се промива носа с физиологичен разтвор 2 пъти дневно. Хормонални капки за нос,които са без рецепта и могат да се използват дълго.
  • 3 Коко

    4 0 Отговор
    Една 100%ефикасна рецепта в литър вода слагате бръшлян по вече завира и правите инхалации.След втората процедура всичката гнои изтича и забравяте за винаги
  • 4 синузитор

    5 0 Отговор
    Евала на автора. Препоръчвам му да си капне по 3 капки ментолово масло, и после като се възстанови - да напише нова статия.
  • 5 синузитор

    4 0 Отговор
    Въй пропуснах -чесновия сок също гори яко лигавиците, така че може да добави и него към ментоловите капки.