11 Октомври, 2021 17:54 6 439 15

Пърхотът се оказа симптом на нелечима болест

  • пърхот-
  • нелечима болест-
  • болест-
  • признак-
  • симптом

Британски медици стигнаха до интересно заключение

Пърхотът се оказа симптом на нелечима болест - 1
Снимка: Shutterstock

Точно както кашлицата може да бъде един от признаците на редица заболявания, пърхотът може да се появи по различни причини. Според британски експерти пърхотът в някои случаи може да е един от симптомите на болестта на Паркинсон, пише zdrave.to.

Това е нелечимо прогресивно заболяване на ЦНС и има няколко ключови характеристики. Говорим за тремор (ръкостискане), брадикинезия, нарушение на походката. Ранните признаци могат да се появят 6-7, а понякога и 10-15 години преди първите клинични симптоми.

По-рано американски учени съобщиха, че един от най-честите признаци, алармиращи за възможна поява на това заболяване, е необичайното изпотяване. Най-често не цялото тяло се изпотява много, а само горната му част и веднага трябва да обърнете внимание на това.

Болестта на Паркинсон се счита за характерна за възрастните хора. Лекарите обаче отбелязват, че болестта се проявява в отделни признаци много преди началото на стадия, когато ръцете започват да треперят.

Обърнете внимание на странната промяна в настроението, загуба на тегло (докато човекът не е на диета), асиметрично движение на ръцете при ходене (едната ръка е леко сгъната в лакътя и изостава).


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    16 1 Отговор
    пърхотът е символ на простата ни продажна медицина. имам пърхот цял живот-единственото което ми е помогнало е гел за бяла коса -ГОЯ/ 90 гогини го имаше-освен че връща цвета на косата и унищожава пърхота за година ./ може да се унищожи лесно но друго си е да си продаваш шампоаните..

    Коментиран от #2

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Всекидневно втривай в косата си ябълков оцет и след 2месеца няма да имаш пърхот!Полесно е да се острижеш и да направиш процедурата.За предпочитане,като е лято.сега ни нападна англосаксонски студ и дъжд!сода бикарбонат също помага!Въпросът е да не вярваш на лекари и реклами!ОТ Тук може да извадим Дебелооо заключение....Ябълковия оцет лекува ...Пракинсон...Логично нали?

    Коментиран от #8

  • 3 Някой си

    8 0 Отговор
    Статията не е много коректна. Може и пърхутът да е предвестник на паркинсон, но може да го има и при други случи. Аз го имам този проблем от поне 30 години и единствено ми помага морската вода като се кисна в морето по няколко часа на ден.

    Коментиран от #5

  • 4 ПЪРХОТ ПО ГОЛАТА МИ КРАТУНА

    9 1 Отговор
    ПРИЗНАК НА ЗАБОЛЯВАНЕ НА ЦНС ПРЕДИЗВИКАНО ОТ „ДЕМОКРАТИЧНОТО ”УПРАВЛЕНИЕ НА ДЪРЖАВАТА😤
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Някой си":

    Късметлия си ,че можеш всеки ден да влизаш в морето.Сега е студено и то не толкова във водата,а после ,като излежеш!морсата вода помага за много неща,но за пърхут оцет!От войнишкото кепе бях хванал и дълго време пробвах всякакви шампоани,същите ги рекламират и сега.това,което пиша е проверено действа!

    Коментиран от #15

  • 6 123

    6 1 Отговор
    Паркинсона ще се отключи от ковид ваксината о отровните храни. Статията е дезинформация. Почти всичко е дезинформация в медиите на Сатанистите.

    Коментиран от #10

  • 7 Лост

    6 0 Отговор
    Английските учени да си гледат жените. При тях пърхота са ситно смлени на прах рога.
  • 8 Rock

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Всекидневно и неразреден оцет ако втриваш можеш да изгориш косата- оцетът е киселина. Изплаква се косата след миене с една супена лъжица оцет- разреден с вода колкото да се облее и се ползва обикновен бебешки шампоан- Па- па. Оцетът прави косата блестяща и мека. С оцет се премахват старчески петна и свива разширени пори по лицето. Премахва гъбички всякакви.

    Коментиран от #11

  • 9 сашо

    1 0 Отговор
    Айде на ваксините и за пърхут ще има не бойте се.
  • 10 Чудя се

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    дали мога с ваксината да си отключа мазето?
    ... че съм си загубил ключа ...

    Коментиран от #12

  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Rock":

    Имам найсилния ябълков оцет в света и това го правя ежедневно и не съм се изгорил!Ако мажеш и меки тъкани може да се изгориш ,но това не е опасно изгаряне.Не може да се прави часове.Правиш го до 5 минути!За оцет,направа на оцет,шахмат и много други неща ,дори за гоблени недей да спориш с мен!За разлика от теб правя най качествения оцет от повече 20г!Имам оцет на над 20г....Слагаш оцет неразреден на тампон хубаво е да се острижеш гола глава,но и с коса става и разтриваш!
  • 12 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Чудя се":

    Най хубавите врати за мазе ги прави КАРакашев и СИН!!!
  • 13 Кой знае

    6 0 Отговор
    Пърхотът е автоимунно заболяване - реакция към едни дрожди, които са част от кожната флора. Не понасят кисела среда - така че, разтвор с оцет става. Особено ефикасно е да се комбинира с ниско въглехидратна диета. Не знаят или не казват защо кожата атакува тези дрожди. Подозирам финансови интереси на козметичните компании.
  • 14 тремор

    2 0 Отговор
    било ръкостискане?Пак сте се загубили в превода...
  • 15 Някой си

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Не, не мога всеки ден. Мога да си го позволя само една седмица в годината.