Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 17:27 2 978 2

Как да облекчите подутите крака

  • крака-
  • подути крака-
  • умора-
  • здраве-
  • съвети-
  • облекчение

Спането на една страна помага за оттичането на насъбралата се вода

Как да облекчите подутите крака - 1
Снимка: shutterstock

Подуването и отичането на краката е често срещан проблем. Може да се случи както при продължително седене, така и при стоене в изправено положение. Продължителни пътувания, в които нямате възможност да се разтъпчете, също са чест повод краката да се подуят.

Когато това се случи, има няколко начина да облекчите подутите и отекли крака.

Накиснете ги в тоник

Може да звучи странно, но тоникът, който обичате да пиете, съдържа хинин. Хининът има свойството да потиска възпалението в тъканите и да облекчава подутите крака. Напълнете леген с гореща вода. Излейте вътре една бутилка тоник. Добавете няколко капки етерично масло от мента. Нека краката киснат около 30 минути в този разтвор.

Английска сол

Разтворът с английска сол е класически метод при подуване на краката. Магнезиевите соли в английската сол помагат за потушаване на възпалението в краката и премахват подпухването. Разтворете половин чаша английска сол в легенче с вода. Потопете краката за 15 минути в горещата вода.

Масаж с масло от грейпфрут

Етеричното масло от грейпфрут има противовъзпалителни свойства. То помага за облекчаване на подуването и отичането на краката. Смесете 10 капки масло от грейпфрут с 2 супени лъжици бадемово или кокосово масло. С получената смес масажирайте краката в продължение на 10 минути. Никога не нанасяйте чисто етерично масло върху кожата. Винаги го смесвайте с масло носител, каквито са бадемовото и кокосовото масло, за да не предизвикате алергии и раздразнение.

Спете на една страна

Спането на една страна помага за оттичането на насъбралата се вода и лимфа в долните крайници. Страничната поза за сън спомага за облекчаването на подуването на краката за разлика от спането по гръб.

Променете храненето

Ако краката ви се подуват, много вероятно е да сте прекалили със солта в диетата си. Хранете се по-безсолно и не добавяйте излишна сол в ястията. Солта предизвиква задръжка на течности в организма и подуване на краката, пише az-jenata.bg

Повдигнете краката нависоко

Легнете по гръб и повдигнете краката си, така че да надвишават линията на тялото ви. По този начин ще подпомогнете кръвообращението и потока на лимфата в тялото. Насъбралата се вода в краката ще се оттече по-лесно, което ще помогне да спаднат и да се почувствате облекчени.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За жените

    12 1 Отговор
    Сложете си краката на раменете на мъж и го хванете за кръста. Контролирайте оттичането на лимфата с движения в таза, викайте ако ви харесва )))

    Коментиран от #2

  • 2 ЯБА ДА БА ДУУУ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "За жените":

    ....И СЛЕД УПРАЖНЕНИЯТА ИЗПИЙТЕ ТОНИКА С ДЖИН🍹