Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 12:24 1 473 8

В САЩ одобриха трета бустерна доза с ваксина, различна от първоначалната

  • ваксина-
  • сащ-
  • коронавирус-
  • пандемия

Решението на американските власти се очаква да успокои притеснения за възможни рискове, получили се при поставянето на първите дози някои от ваксините срещу Covid-19

В САЩ одобриха трета бустерна доза с ваксина, различна от първоначалната - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Центровете за контрол и превенция на заболяванията в Съединените Щати одобриха бустерни дози на ваксините срещу Covid-19 на "Модерна" и "Джонсън и Джонсън". Центровете също одобриха допълнителните дози да бъдат различни от първоначалните.

Още от днес десетки милиони американци ще могат да си поставят бустрена доза от ваксините срещу Covid на "Модерна" и "Джонсън и Джонсън". Стъпката идва след единодушното решение на консултативен орган към Центровете за контрол и превенция на заболяванията. По-рано излезе препоръка на експерти, че дозите са безопасни и ефективни срещу коронавируса. Това означава, че американците, които са в рискови групи, могат да изберат всяка една от трите разрешени ваксини независимо от първите дози. Третата ваксина е тази на "Пфайзер/Бионтех", одобрението за чиято бустрена доза вече бе направено.

Следващата седмица Центровете за контрол и превенция на заболяванията може да публикуват подробна информация какви са предимствата на марките в различните случаи. Все още се работи за уточняване на въпроса дали е препоръчително някои групи от хора да се придържат по възможност към първоначалната ваксина.

Решението на американските власти се очаква да успокои притеснения за възможни рискове, получили се при поставянето на първите дози някои от ваксините срещу Covid-19.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 6 Отговор
    Ганчо ще му сложи френският ваксинатор едновременно и трите дози.

    Коментиран от #7

  • 2 zeus

    8 1 Отговор
    Няма какво да се лъжем, ваксините създават антитела, които изчезват за 6 месеца, така че ще има и 4та, 5та и т.н. игли.
  • 3 flipp

    6 2 Отговор
    Игли до смърт и стотици милиарди печалба за фармацевтичната мафия
  • 4 Грух Джуланов

    9 2 Отговор
    Изроди!
  • 5 Мда

    7 2 Отговор
    Тровене с инжекции. Това е целта. Никакви ваксини няма.
  • 6 Нормално

    5 1 Отговор
    Пак са защитени интересите на американските фирми спрямо другите предлагащи ваксини. Това отвращава.
  • 7 КОВИД ГЕНОЦИД

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Какво съм писал: "Мисля, че на всички ни е ясно, че ще одобрят 3-та дозичка. След това ще одобрят бодежа на деца от 6 до 11 години. След това е другата група (6 месеца до 5 години) - и тя ще бъде одобрена. После 4-та доза - и тя ще е одобрена. След това и 5-та и т.н... Да видим колко ще "позная" :) "
  • 8 Малииий

    3 2 Отговор
    зачаткаха ги..,до безкрай...