Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 10:53 4 537 69

Д-р Гергана Николова: Системата рухва, ще има тотален локдаун

  • гергана-
  • николова-
  • системата-
  • рухва-
  • тотален-
  • локдаун

Локдаунът не решава проблема, но отваря решението. Няма друго решение освен ваксината към момента. Ще се изчака тази седмица да мине и ще има локдаун, категорична е д-р Мими Виткова

Д-р Гергана Николова: Системата рухва, ще има тотален локдаун - 1
Снимка: Нова телевизия

Правото на свободен избор никой не го отрича, но след него следват последствия в едната или в другата посока. Като нация взехме решение нашият, свободния избор да е да не се ваксинираме и сега последствията са, че случаите са много, смъртността е висока, а болниците са пълни. За да има ефект от мерките, то те трябва да се спазват. Ще се наложи да има локдаун, поради простата причина, че системата ще рухне. Не, защото хората в здравната система не искат да работят, а защото вече са на предела. Това коментира д-р Гергана Николова- общопрактикуващ лекар, член на УС на БЛС, в ефира на Нова телевизия. Заедно с нея по темата ваксини, ковид, сертификати в студиото своето мнение изразиха адвокат Валя Гигова и д-р Мими Виткова, бивш здравен министър.

Според адвокат Валя Гигова правото на живота е много по-важно от правото на труд. "Като не се спазват правилата - ще има по-сериозни ограничения. Ще има локдаун", каза още тя. По думите ѝ зеленият сертификат не е санкция. " В Италия в най-тежкия им период е имало избор на кого да се сложи апарат за дишане. Изборът е бил в полза на по-младия. Дотам ли трябва да я докараме, защото ваксинацията няма да стане задължителна", подчерта адвокат Гигова.

Локдаунът не решава проблема, но отваря решението. Няма друго решение освен ваксината към момента. Ще се изчака тази седмица да мине и ще има локдаун, категорична е д-р Мими Виткова, бивш здравен министър. По думите ѝ не е, че не сме информирани, а в политиците е имало страх. "Имахме достатъчно време да ги обясним и да ги въведем, но изчаквахме", коментира още тя.

"И в момента имаме задължителна ваксинация. Някой съобразява ли се с правата на новороденото - не, имунизира се за БЦЖ", категорична е още Виткова.

Д-р Николова е категорична, че не могат да откажат терапия на никого. "Не искам да се увеличава пропастта между хората, трябва внимателно да се приемат мерките и в едната, и в другата позиция", смята тя.

Виткова е на мнение, че трябва да се чуват повече мненията на специалистите, а не на политиците. "ЕК може да регистрира и руската, и китайската ваксина, за да се разнообрази арсеналът, както се казва. Има мечка в гората, който го е страх да не ходи", коментира Виткова.

Тази вълна засегна тежко младите. Ваксината няма да ги защити на 100 %, но няма да се стигне до нуждата от кислород, заяви още д-р Николова и призова хората да се доверяват повече на лекарите. "Няма лекарство за лечение на ковид, нямаме нищо специфично срещу него. Ваксината е единственото ни оръжие срещу него", каза още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айти

    18 12 Отговор
    Аз затова се изнесох в Неофит Рилски до най-големия Исторически парк в света до Варна. Тука не плащаме ток - има 5 мегавата ветрогенератор и 10 декара фотоволтаици. Не плащам за топлото,щото къщите са с термопомпи. Пия вода от чешмата,защото под селото има минерален извор. Не ходя на магазин, защото има био оранжерии. 0% са ваксаните тук,няма маски,няма сертификати,няма ковид. Това е паралелна държава!

    Коментиран от #4, #18, #20

  • 2 Ревячи

    58 4 Отговор
    Цялата икономика рухна, но никой и гък не каза, а тези плюскат като гьормедици и само реват за още.

    Коментиран от #62

  • 3 10 години грабене и ГЕРБ

    48 8 Отговор
    Това са последствията.
  • 4 фантазии

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Айти":

    ч не лъжи , аз съм от Ватна но такова нещо не съм чувал

    Коментиран от #14

  • 5 Псевдоним

    50 7 Отговор
    Плашат зайци. Нищо няма да рухне, ще пазят тази система до последно, защото именно тя генерира проблема "ковид". Дори с цената на човешки животи ще я пазят.
  • 6 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    60 3 Отговор
    Не може да рухне нещо, което вече е рухнало отдавна!
    Разказахте играта на здравната система, смея да кажа една от най-добрите в света и сега ми ревете!
    Кой превърна болниците в търговски дружества, кой създаде НЗОК, КОЙ закриваше болници, кой плащаше мизерни пари на лекари и сестри?
    КОЙ?

    Коментиран от #11, #56, #65

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 РАНО Е

    2 14 Отговор
    ИЗЧАКАЙТЕ КРАЯ НА НОЕМВРИ И ТОГАВА ЛОКДАУН!
  • 9 Възмутен

    39 1 Отговор
    За 2 години корона криза няма построена една болница. Медицински кадри никога не е имало достатъчно. Нищо не направиха по въпроса. Само знаят локдаун и ваксини, за да си вържат гащите. Как смеят да въобще да се оплакват като ние си мръднаха пръста 2 години? Чакат да дойде новата вълна и да затварят.
  • 10 Данчо

    24 3 Отговор
    Какъв локдаун нали след две седмици искате да гласуваме не това е збъркана държава с прости хора
  • 11 Щи кажа

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Драгалевския ман.гал и неговия зъболекар!

    Коментиран от #17

  • 12 Некой си

    36 1 Отговор
    Абе, д-р Виткова, а що не мъцнеш нещо за личните лекари?
    Кога те ще започнат да лекуват?
    Какво толкова ги пазите, след като тяхното поведение води до претоварване на болниците и лекарите в тях?
  • 13 ТяРухнаОтдавна

    23 2 Отговор
    Дали пък като рухне няма да е по-добре ?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 🍁🍁🍁🍁🍁🍁🌧🌧🌧🌧🌧🌧🌨🌨🌨🌨

    2 3 Отговор
    14.11.21 🔒🔒🔒🔒🔒🔒🆗🆗🎷🎸🎹🎰🎢🔔🎓💒🛣🛄⚽🎾🏆🏭🏔🍴🍴🍴🍴☕ 👋👋
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "Щи кажа":

    Така е, и ония дето скачаха...с брадите...
  • 18 Айаз

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Айти":

    аааа Фончоо таарикааат маашала
  • 19 Времеезабунт

    15 12 Отговор
    Нароно го направиха,точно за изборите тотален локдаун! няма да позволят на хората да гласуват нарочно за да остане Радевата глутница на власт и да налага зелени сертификати и локдауни,ваксинации и простотии. ГЕРБ-БСП-СДС-ДПС-ДБ са убийците на България! Тези ще фалират държавата в следващите месеци за пореден път!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бойко Разбойко

    3 25 Отговор
    Ако бях на власт още преди две седмици щях да наложа пълен локдаун и задължително ваксиниране.

    Коментиран от #55

  • 22 Един не

    33 3 Отговор
    Пак ще повторя. .....Ваксинират се за да пазят другите!??!........ваксинираните разпространяват също като неваксинираните!!!! Умират 86%неваксинирани..значи и ваксинирани също умират.....?!!!!!!?? Каква е файдата от ваксина???????

    Коментиран от #25, #57

  • 23 доктор Косев

    5 17 Отговор
    Тая откри топлата вода. Вече обясних, че го караме като в притчата за солта, тоягите и жълтиците. Накрая ще имаме и затваряния, и задължителна ваксинация, и съсипани бизнеси, и десетки хиляди умрели, и фрустрирано оскотяло население. Чудеса не стават, с тоя мятрал всяка криза е обречена да се превърне в трагедия.

    Коментиран от #27

  • 24 Гост

    29 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ваксината няма да ги защити на 100 %, но няма да се стигне до нуждата от кислород..."
    Залагаш ли си главата, д-р Николова?! А ако се случи, ще носиш ли отговорност?!

    Коментиран от #32, #35, #49

  • 25 ДедоПоп

    14 0 Отговор

    До коментар #22 от "Един не":

    Финансова,чадо, финансова...
  • 26 Целта на лекаря Проф и Доц.

    21 2 Отговор
    Как може във ВМА да има 20 легла за белодробни болести в 21в при 1.5 мил души.Абе 5000 бил ако се изпратят на война кво правиме .Няма детска болница а това означава че държавата и лекарите са партия за милиони от болни хора.Позора е пълен медицината е цел печалба лекарите също.Търсете билкари не хора които ще ви лъжат да се облжат.
  • 27 Ненаплюскан

    22 1 Отговор

    До коментар #23 от "доктор Косев":

    Подпиши се, че ти носиш отговорност за "ваксината" и аз ще дойда да се ваксинирам.

    Коментиран от #37

  • 28 Българка

    35 1 Отговор
    Въпросът е защо няма лекарство, а има ваксина? Логичен отговор е, че лекарството ще се прилага/ купува само за разболелите се от ковид, т.е върху малък кръг лица, а ваксините се изкупуват и прилагат върху милиарди хора в света. Това ли е истината. Да излезе някой учен и да ни обясни този парадокс

    Коментиран от #30

  • 29 🎃🇧🇬🎃

    10 2 Отговор
    :) 🎃🇧🇬🏴‍☠️ Това което е интересно е,: “ Кой ще отиде да Ви гласува господа управляващи, господа политици? До вчера всички ядяхме “шкембе чорба и свинско със зеле” в Закусвалнята за 0.50/0.60 стотинки с десерта и комат хляб обяда стигаше до 0.80/0.90 стотинки. Това беше до вчера!🎃Днес същите с които сте били на масата Ви предлагат да отидете да гласувте за тях като междувременно Ви успокояват че стойностите на “смърта” са във Ваша полза, и Ви напомнят да отидете да гласувате за Тях.🎃Аз специално ще помисля много сериозно има ли за какво и за кой да гласувам при тези “нива” на Пандемия/Зараза, Повишена Инфлация, “такси” мизерия, смърт и трупове.🎃

    Коментиран от #34

  • 30 3р45

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "Българка":

    Явно малко четеш колежке, има голяма статия точно по този въпрос за лекарство за корона!

    Коментиран от #33

  • 31 Мислете

    27 4 Отговор
    В България дори на 100% да се ваксинираме с по 5 дози,дори с по 10 дози ваксини пак ще имаме по 6 000 заразени на ден и по 250 починали! Какъв е смисъла на тези ваксини,след като изобщо не те пазят ни от смърт,ни от заразяване! И в момента голям процент ваксинирани умират от ковид,това изобщо не е нормално,но за нашата пропаднала здравна система е! Нито зелени сертификати,нито ваксини ще помогнат при сегашната съсипана здравна система,просто тук се оправдават с вируса,за да замаскират разсипаното здравеопазване! За 1 година в България от ковид са починали близо 10 000 души,а от рак 30 000,от инфаркт цели 75 000,защо са се загрижили толкова тогава за тоя ковид,не за друго? Защо в България има толкова много починали от друго,но не и от ковид,за това никой не си задава въпроси,ни управляващи,ни ония де ни натискат отвън да се ваксинираме с тия ваксини,дето явно не са за да те пазят,а за нещо друго,съвсем друга е целта на това ваксиниране!
  • 32 Цедка

    5 17 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Я да те питам като говотим за отговорност, ако ти ме заразиш защото не спазваш мерките, ако ти като неваксиниран, се разболееш тежко, влезеш в болница и за мен няма място, ти ще носиш ли тази отговорност, ще я поемеш ли? Не, нали?

    Коментиран от #50

  • 33 Българка

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "3р45":

    Не вярвам да сме колеги, но не това е въпросът. Прочети какво казва в тая статия д-р Николова- последното изречение:
    Публикувано във факти.бг:
    "Няма лекарство за лечение на ковид, нямаме нищо специфично срещу него. Ваксината е единственото ни оръжие срещу него", каза още тя."
  • 34 Гласувай

    14 1 Отговор

    До коментар #29 от "🎃🇧🇬🎃":

    Те това искат ,да не гласуваш! Затова гласувай за Възраждане или други,които са срещу изродиите,които ни готвят!

    Коментиран от #38

  • 35 чунчо мунес

    13 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    По индиректен начин тази каза,че ваксините не вършат работа!
  • 36 Пипи Чорапчето

    19 0 Отговор
    Система, която допуска:
    - здравноосигурени да "доплащат" около 50 % за лечението си;
    - чистачката с МРЗ да плаща ЗВ 8%, но държавни хрантутници - скъпоплатените, имам предвид, да се ползват с привилегията да не плащат, но да ползват;
    - заплащането на лекари да бъде от 1000 до 50 000;
    - заплатите на управителите на общински и държавни болници да бъдат десетки хиляди/ месец, докато болниците им едва кретат и все са със задължения;
    - да има 360 болници с 54 000 легла в тях, а болните да умират по стълбищата;
    ..............

    Ако за тази система жалите и пазите от рухване - няма да срещнете разбиране! Защото с нея или без нея( като рухне) ние продължаваме да сме все първенци по заболеваемост и смърт...
  • 37 доктор Косев

    1 9 Отговор

    До коментар #27 от "Ненаплюскан":

    Много филми гледаш, момченце. Моят проблем е, че задръсвате болниците и медицинските центрове и ми пречите на бизнеса. Цялата здравна индустрия е на сериозна загуба от тоя ковид. Ваксините са некакъв начин да излезем от дупката, но това може да стане при масово ваксиниране. Много ми дреме дали некакъв конкретен гащник се е боднал, та да седна да го убеждавам.

    Коментиран от #47

  • 38 🎃🇧🇬🎃

    5 10 Отговор

    До коментар #34 от "Гласувай":

    🎃🇧🇬🏴‍☠️:) ПП Възраждане е про - азиатска/руска/комунистическа шайка, в която е пълно с бифши ДС Агенти/Служители!🏴‍☠️🇧🇬🎃 Мисля да остана у дома на топло с интернет и видео и да гледам “шоуто” на Радевите Избори.🎃С чаша черен чай и ефтино Ирландско Уиски.

    Коментиран от #40, #42, #44

  • 39 меги

    18 0 Отговор
    Тази Николова изобщо работи ли? Тя е личен лекар,а е непрекъснато е в телевизиите. Дрънка, дрънка....Нали24 часа са на разположение..........? Тези измислени лични лекари нямат нищо общо с "личен лекар".Просто се водим в един списък и те ежемесечно получават пари за всеки от листата.4000 пациенти могат ли да бъдат прегледани профилактично? Дори само това е невъзможно,камо ли да посещават болни, да преглеждат.Тъпа система.
  • 40 Несивчас

    8 1 Отговор

    До коментар #38 от "🎃🇧🇬🎃":

    Явно нищо не си гледал,даже са срещу Русия! Те са за спазване на националните ни права,да имаме глас,който да се чува! Хвани ги проучи!

    Коментиран от #41, #43

  • 41 Фрг

    4 7 Отговор

    До коментар #40 от "Несивчас":

    Глупости, тези са по-голями предатели на националните ни интереси и от герп и бсп, щом целта им да измрат много булгари. Продали са се за копейки!

    Коментиран от #59

  • 42 учител

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "🎃🇧🇬🎃":

    Добре е да почетеш малко и правописния речник.

    Коментиран от #45

  • 43 🎃🇧🇬🎃

    1 6 Отговор

    До коментар #40 от "Несивчас":

    🎃🇧🇬🏴‍☠️ :) Не се връзвай на Българите, знам ги и тук и в Чужбина, Виждал съм ги във всякакви ситуации.🎃Българинът е “Професионален Предател” това е от много стотици години, не от вчера. Това че Възраждане са против днес не означава че ще са против утре.🎃В ДС са професионални предатели, :) “Вълкът, козината си мени но Зъбите и “Нравите” не.🏴‍☠️
  • 44 Госあ

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "🎃🇧🇬🎃":

    Ако беше така, би означавало че е единствената срещу статуквото и веднага бих гласувал за тях, но за съжаление не е !
  • 45 🎃🇧🇬🎃

    0 3 Отговор

    До коментар #42 от "учител":

    Цитат: “ Добре е да почетеш малко и правописния речник.” (:🎃🇧🇬🏴‍☠️:)Твоят коментар е безмислен както и ти самият. Не може да научиш “старо куче на нови трикове”.🎃Обиколил съм светът с моят правопис и без твойте съвети.🏴‍☠️
  • 46 вцбнм

    3 0 Отговор
    А защо ще се чака още седмица? За да може Мунчо да си проведе изборите и да си осигури втори мандат ли?
    Тъпа нарски народ, тъпа нари политици!
  • 47 Ненаплюскан

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "доктор Косев":

    Твоят проблем е, че си алчен и неук, защото и филми не гледаш! Липсата на отговорност е допълнителен "бонус".
  • 48 Тая е

    6 0 Отговор
    Доктор Ганчева от Орландовци поликлиниката. Няма по-некадърен лекар. Беше ми личен лекар, щеше да умори жена ми на 30 год от една настинка. Никакъв лекар не е
  • 49 Чичо Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Тая е Ганчева. Не е доктор. Има диплома
  • 50 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Цедка":

    А ако съм ваксиниран и въпреки това се заразя /напълно и доказано възможно/, а впоследствие заразя и теб, при което се наложи /не дай Боже/ да влезеш в болница, кой ще носи отговорност? Глупости пишеш!
  • 51 3232323232

    10 0 Отговор
    Спомням си при предните вълни заразените при пробите бяха по на 30-35%. Сега са под 15% и бързат да затварят. Това е защото се правят пред Европа на много загрижени.
  • 52 Тъмен субект

    5 1 Отговор
    Госпожата е личен лекар. Как може да съветва хората да се ваксинират в пик на епидемия от същото и то с двудозова ваксинация. И нито веднъж не споменава преболедувалите.
  • 53 Тони

    9 1 Отговор
    Защо рухва системата? Защото няма инфекционисти, които да лекуват хората. Защото няма индивидуално лечение, а се прилага едно и също на всички. Защото болниците са търговски дружества. Защото няма последователност при лечение. Защото всеки бяга от отговорност, като започнеш от някой лични лекари. Защото.......Бог да ни пази!
  • 54 Четеш

    5 1 Отговор
    в ефира на нова талавизия и всичко ти светва. И тая стрина се е продала на сатанистите. Ама ако не беше така, нямаше да я показват.
    Банално, отблъскващо, лъжливо.
  • 55 Баш софиянец

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Бойко Разбойко":

    Еми значи съвсем правилно не си на власт.
  • 56 Веднага

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    ти отговарям: Илко Семерджиев, сегашният здравен министър Ст. Кацаров, по време на управлението на Иван Костов.
  • 57 Веднага

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Един не":

    ти отговарям: Власт, разруха, робство и ДЕПОПУЛАЦИЯ, тотално контролиране на всичко от давоските сатанисти. Те дори не го крият. На много места можеш да видиш изказвания на тая тема от главния говорител на сатанистите, фашиста клаус швааб.
  • 58 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Некачественни медицински кадри-това е истината.медицинските сестри в софийските болници и вероятно в големите градове на бг са много качествени ,но другото барабар с лекарите е ....Бадева вземат пари,по добре да станат някакви журналисти.За журналист и 1ви клас е предостатъчен!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Друг вариант на заглавиего, по горе

    0 0 Отговор
    Българино, рекли, ще си спасиш живота, или кило сол да изядеш, или 100 тояги да изтърпиш, или 100 жълтици да платиш. Сегашен вариант: Има "РУБИКОН", който трябва да остане зад "гърба" ни. Всички зловещи предупреждения, мерки, вопли и "заклинания" са без полза, ако от всички и посевместно не се изпълняват ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ правила. Не съм този, който да каже какви са те, има си компетентни. Не се допуска "против", това е посоката. Е, ще дойде времеи на общо ваксиниране, но след сол и тояги, а ще си платим жестоко. Антиваксърите ни "приемат, ни предават", но си умират като другите.
  • 61 ИМА И ДРУГИ РЕШЕНИЯ

    1 0 Отговор
    КАЛАШНИК ЗА СЕКИ ЖЕЛАЕЩ И БОЙ ПО ПРОДАЖНИЦИТЕ....
  • 62 Д-р Хаус

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ревячи":

    Ами как няма да рухне като има такива некадърни " доктори" ,наречени " джи,-пи-та,които " преглеждат" и " лекуват" он лайн,по телефона!!??
  • 63 Беновска пита

    3 0 Отговор
    Тая гастрольорка по всички телевизии кога преглежда и лекува??

    Коментиран от #64

  • 64 Гергана Николова

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Беновска пита":

    Сънувам,че преглеждам и лекувам!! Като се събудя,бързам да не закъснея за някоя от телевизиите,където ръся глупости!! Ясно??
  • 65 Д-р Хаус - паметлив

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    През 1999г.,зъболекарят Илко Семерджиев и сегашният министър Кацаров / тогава Зам.министър!!/ въведоха КАСОВО осигурителния модел на здравеопазването,който смени работещия ДАНЪЧНО оосигурителен модел!! Тогава се създаде НЗОК,, от която се точи и краде " законно" !! / Виж изказването на проф . Камен Плочев,бивш шеф на НЗОК пред Сашо Диков, където казва: " Сашо,от НЗОК не се краде,а се ГРАБИ!;!! Схващаш ли бе тикво???

    Коментиран от #67

  • 66 Копипасте

    0 0 Отговор
    от 29.06.21г. Щoм излязoхa знaйни и нeзнaйни cпeцoвe пo мeдиитe дa aгитирaт зa вaкcинaции и дa плaшaт нaрoдoнaceлeниeтo c пoрeдния щaм, вaриaция, мутaция....- извoдa e eдин: щe имa пaк КПП-тa нaeceн! За локдауна наесен - нищо ново!
  • 67 Копипасте

    0 0 Отговор

    До коментар #65 от "Д-р Хаус - паметлив":

    Истина е! Единия зъболекар без един лекуван, изваден, пломбиран..... зъб! Другия лекар без един излекуван пациент!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 CoBolt

    0 0 Отговор
    Някои хора неистово искат да бъдат затваряни. Фройд е писал много по въпроса.