Last news in Fakti

2 Ноември, 2021 17:48 1 361 4

БЛС и НЗОК не се видяха

  • нзок-
  • блс-
  • преговори

Като "обидно и неприемливо" окачествяват от БЛС провалянето на ключови преговори

Насрочени за днес преговори между Българския лекарски съюз /БЛС/ и НЗОК, на които трябваше да се обсъди разпределението на средствата за болниците, не се състояха.

От съсловната организация и от НЗОК изпратиха до медиите становищата си.

Преговорите са били насрочени за 14.30 ч. Надзорният съвет на НЗОК е заседавал по предвидения дневен ред, в пълен състав. Заради продължила по-дълго дискусия, представителите на БЛС са били поканени с 15 минути по-късно от първоначално обявения час, но те са отказали да се включат в срещата, съобщиха от пресслужбата на НЗОК.

От НЗОК отново канят на преговори БЛС. Като "обидно и неприемливо" окачествяват от БЛС провалянето на ключови преговори. Поканата за среща е била отправена към БЛС за 14.30 ч. днес, но след като са чакали отвън 20 минути и не са били приети, те са напуснали сградата на НЗОК, съобщиха от пресслужбата на БЛС.

Съгласно Закона за здравното осигуряване, задължителното здравно осигуряване се осъществява на принципите на публичност в дейността на НЗОК и публичен контрол върху извършваните от нея разходи, припомниха от БЛС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе да

    1 2 Отговор
    Аадд

    Коментиран от #2

  • 2 ????

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "абе да":

    Като гледам коментара не мога да преценя това човек ли го е писал или някоя избягал от приют за бездомни кучета.
  • 3 КАН КУБРАТ

    0 0 Отговор
    болниците да не са търговски дружества Казах!
  • 4 ПЕТЪР НИКОЛОВ

    0 0 Отговор
    абеее вие знаете ли какво крадене беше в болниците при Борисов ужасс карах една линейка в една болница едвам се накрадох и сега като си отиде Борисов ме уволниха