3 Ноември, 2021 06:46 4 524 63

Д-р Миндов: Локдаунът нищо няма да направи, 85% не приемат нито мерките, нито че съществува вирусът

  • д-р георги миндов-
  • лекари-
  • здравна каса-
  • коронавирус-
  • локдаун

Това, което се случва в Здравната каса, саботира лекарите, заяви председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари

Д-р Миндов: Локдаунът нищо няма да направи, 85% не приемат нито мерките, нито че съществува вирусът - 1
Снимка: btvnovinite.bg

"Унижават се лекарите. По всякакъв начин в момента това, което се случва в Здравната каса, саботира лекарите. Това е, защото трябва да се покаже, видите ли, този министър и това служебно правителство не си върши работата. За мен то си свърши много добре работата. Това, че някой не иска да спазва мерките и да се ваксинира, не е виновен министърът", заяви председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари д-р Георги Миндов в "Денят ON AIR".

По думите му локдаунът нищо няма да направи, тъй като 85% не приемат нито мерките, нито че съществува вирусът.

"Ние не сме Китай да ги затворим хората по къщите и до един да ги тестваме, както направиха в Ухан. Ако хората не осъзнаят какво се случва, няма да стане това нещо. Ако те не го осъзнаят сами, ние никога няма да тръгнем в посоката на всички страни, които са нации, съхранили се в хилядолетията и показали, че точно затова оцеляват, когато има проблем, те се сплотяват - ние се разединихме", подчерта д-р Миндов пред Bulgaria ON AIR.

"Имам чувството, че сме станали контролна група - с най-висока смъртност, с най-малко ваксинирани, най-бедната страна в Европа, всичко най-лошо ни се струпва на нас и ние продължаваме да викаме: "Някой ни е виновен". Кой ни е виновен? Ваксини ли нямаше? Мерки ли не се наложиха? Какво още трябва да се направи?", попита той.

Д-р Миндов заяви, че първа вълна не сме имали, защото тогава затворихме всичко.

"В момента общественият живот продължава в пълна сила да върви, всички се движим навсякъде. Мерките се спазват проформа навсякъде. Дори контролът е проформа навсякъде. Всеки трябва да е отговорен. Локдаунът всеки си го прави за себе си", поясни още гостът.

"Места няма. Лекари няма. Кислород няма. И парите не им дават на лекарите. Това според мен е прекалено", обърна внимание д-р Миндов.

"Никой не може да предвиди как ще протече Ковид-19 при конкретния човек, при конкретната имунна система. Затова никой не трябва да се шегува и да се подиграва с това нещо и всеки трябва да е отговорен към себе си и към своите близки", изтъкна председателят на софийското сдружение на общопрактикуващите лекари.

Д-р Миндов коментира протестите срещу мерките с думите: Всеки прави каквото си иска, никой не върши каквото трябва, но всички участваме.

"Това, което вирусът прави и този щам, който е последният, е, че унищожава белия дроб", разясни той

"Сега разчитаме на моноклонални антитела при лечението. Много е скъпо лечението. За нас като най-бедната страна, пак не е достъпно това лечение. То трябва да се започне в по-ранните етапи. Трябва да се прави в болнична обстановка. Това е световно лечение. Има практика. Използва се в цял свят", обясни медикът.

"Ние в момента нямаме право нито административно, нито възможност по Здравна каса да изписваме безплатни лекарства. Имаме готовност техническа, но ще ги изписваме едва тогава, когато имаме готова амбулаторна процедура", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    132 23 Отговор
    "ниe никoгa нямa дa тръгнeм в пocoкaтa нa вcички cтрaни, кoитo ca нaции, cъхрaнили ce в хилядoлeтиятa и пoкaзaли, чe тoчнo зaтoвa oцeлявaт, кoгaтo имa прoблeм, тe ce cплoтявaт - ниe ce рaзeдинихмe", пoдчeртa д-р Миндoв прeд Bulgаriа ОN АIR."
    Абе, куку, че ние сме най-старата оцеляла нация във фашисткия съюз. Няма как да "тръгваме" тепърва в тази посока, ние винаги сме били там.

    Коментиран от #6, #39, #40

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    111 21 Отговор
    Как да Ви вярваме бе , как ❓ При 20% ФАКсиниеани , 10% от починалите са ФАКсинирани ‼️
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Jacques Yves Moineau

    87 13 Отговор
    Лекарите сами се унижават. Каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи.
  • 5 Петър

    107 18 Отговор
    Докторе,стига дава глупави примери с това как е в Европа.
  • 6 нашия

    98 12 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    и при 85% зелаещи едно и също тоя ни говори за разделение ....каква е тая негова логика...???!!!!
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    91 8 Отговор
    Как да вярваме , че някой иска да даде нещо на този изстрадал народ като вече век всеки само взима ‼️
  • 8 Грешка

    97 11 Отговор
    Напротив, хората са сплотени, че няма да се ваксинират, ако е грешка цената ще се плати и за напред, както се вижда от цифрите.

    Коментиран от #20, #21, #28

  • 9 Ти си

    68 16 Отговор
    Аз съм с ХОББ - рисковата група, преболедуват короната у дома без лекарства и без лекарски надзор а белият ми дроб не показва никакви изменения. Дори кашлица нямах !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 провинциалист от провинция Тракия

    32 5 Отговор
    Аз си спазвам всичко, док, я не ме обиждай!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 пръскат ни

    16 10 Отговор
    нека всички да се забавляваме навън до последната минута
  • 14 Турбо

    12 52 Отговор
    Затова сме на дъното
  • 15 ГEРБ

    15 51 Отговор
    Председателят на общопрактикуващите лекари призна че миналата година пролетта е нямало първа вълна защото Бойко затвори всичко и спаси хиляди човешки животи -Д-р Миндов заяви, че първа вълна не сме имали, защото тогава затворихме всичко.

    Коментиран от #22, #31

  • 16 За овце

    76 5 Отговор
    Подигравката с лекарите в територията никога не е спирала, но да се обвързва това със заболеваемостта от инфекциозно заболяване е некоректно. Високата заболеваемост се дължи на немедицинските "мерки", които се прилагат в разрез на всичко, което се учи по инфекции и епидемиология. Например, "набодените", сертифицирани, които могат да са преносители и да се разболяват щъкат повсеместно, без да спазват елементарни хигиенни мерки, тъй като се изживяват като безсмъртни на базата на получената индулгенция. В същото време се тормозят здрави хора, които не желаят да се набодат, както и преболедували такива, които не са "официално" "доказани". В световен мащаб вече е ясно, че експерименталните препарати за генно манипулиране не предпазват, а даже повишават риска от заболяване и то не само от "SARS-COV-2". Функционирането на здравеопазването се нарушава освен от търговския му характер, така и от безумните политически решения.
  • 17 Отровното трио

    30 9 Отговор
    Ма той наистина не съществува, бе гербав докторе
  • 18 mi6osp

    9 43 Отговор
    ,, Това, което вирусът прави и този щам, който е последният, е, че унищожава белия дроб". Последиците са във всички органи, но главните тежки последици след боледуване от ковид са в мозъка. Особено след тежко боледуване се констатира деградация на невроните , деменция и видимо оглупяване. Точно затова Китай хвърли толкова усилия, за да пресече епидемията с ваксиниране и масово тестване.

    Коментиран от #24, #47

  • 19 Тити

    6 39 Отговор
    Само че неправенето на нищо също не е от полза. Като постоят без работа и пари ще се замислят дали да се ваксинират

    Коментиран от #34

  • 20 БАЙ Х@Й‼

    43 5 Отговор

    До коментар #8 от "Грешка":

    При 80% НЕваксинирани има 90% НЕваксинирани сред починалите ‼️ При 20%ваксинирани , вместо 0 има 10% починали със ваксина ‼️

    Коментиран от #25

  • 21 Ами ...

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Грешка":

    И какво се вижда от "цифрите"? :) 😀
  • 22 Колос

    19 5 Отговор

    До коментар #15 от "ГEРБ":

    Първата вълна я проспсха. Беше края а февруари мин година. Когато казаха, че е втория грип.
  • 23 Пич

    22 7 Отговор
    И аз искам да се ваксинирам , ама нямам желание.
  • 24 Ами ...

    34 7 Отговор

    До коментар #18 от "mi6osp":

    Значи преболедувалите са огрупели, така ли? 😀 Обаче като ги боцнат и отново поумняват? 😀
  • 25 И к'во

    8 13 Отговор

    До коментар #20 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ко каза. Мрете а. Че ако ти го изкараш леко другия да мре а. Всеки да се спасява сам нали.повечето са със заболявания от ваксината. Значи да бяха умрели от тях 50% и щеше да си доволен ли

    Коментиран от #30

  • 26 Тик так тик так

    21 5 Отговор
    14 ноември. 11 дни. ГЕРБ умре. Бойкоооо
  • 27 Фен

    5 36 Отговор
    Благодарения на мъдрият юмрук на Др. Радев, за седмица имаме толкова починали, колкото в Германия и Италия заедно! Не на милион, а като абсолютна стойност!
  • 28 Денди

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "Грешка":

    Спокойно. Ще останете само Не ваксинирани те. Ще имате 20%повече място в страната, а и на континента. Там ще измират 80%. И България на три океанс
  • 29 Баш софиянец

    31 2 Отговор
    Кажете за преболедувалите, докторе. От вашите пациенти колко са преболедували и как стои въпроса с техния имунитет. Тези хора са огромен брой. Защо не ги слагате в сметките?
  • 30 БАЙ Х@Й‼

    38 3 Отговор

    До коментар #25 от "И к'во":

    Казвам , че за да се нарече нещо ВАКСИНА трябва първо да е ефективно и второ изпитано няколко години ‼️ Това колко е ефективно сам виждаш -от 100 човека 20 са ваксинирани, а от 100 починали - 10 ! Колко с ваксина против шарка са се разболее после ❓ А дали ще окаже вреда на организма след пет, шест години -все още никой не знае ‼️ Та когато някой иска да си опитен номер в негов тест -редно е сам да решиш ‼️ Аз като си купувам ютия за двадесет лева и ми дават гаранция, а тук ти дват нещо и те карат да подписваш, че никой не носи гаранция ‼️ Аз го преболедувах, при това НЕлеко , но нека всеки сам решава, а не да ме принуждават че правят добро за мен - знаел ли някой да са го принуждавали да взима заплата пенсия, помощи ...❓
  • 31 Пеперуда

    19 2 Отговор

    До коментар #15 от "ГEРБ":

    То по тая логика затваряме завинаги и сме се справиле. Нет человека, нет проблема.
  • 32 Механик

    46 3 Отговор
    Добре. Нека приемем, че сме лоши, недисциплинирани и прочее.
    Защо в съседната статия се казва, че в Нидералндия отново се въвеждат мерките? И те ли са "ганьовци"? И те ли не вярват във вируса? И те ли не са ваксинирани?
    Как ще ме убедите, че "мерките" помагат, след като виждаме какво става в Израел, САЩ, Австралия и пр?
    Защо ни правите на маймуни, а когато откажем да вивярваме, ни наричате "ганьовци"?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Баш софиянец

    39 3 Отговор

    До коментар #19 от "Тити":

    Значи не е важно дали ТАЗИ ваксина работи а дали си набоден.

    Коментиран от #37

  • 35 Въпрос

    37 3 Отговор
    Ей,трябва да се започне ,масово прибиване ,на такива ,всяващи паника и страх в хората.Друг път няма.Те воюват открито срещу нас.
  • 36 Ами ...

    23 3 Отговор
    Щеше да има някакви чували с трупове, камиони с черни брезенти. Българите просто не можете да ги уплашите.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 👍👍👍👍👍👍🇧🇬👍🇧🇬👍🇧🇬👍🇧🇬👍👍👍

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    Много съдържателен коментар. Историята си казва всичко.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 микимаус

    18 1 Отговор
    Ние искаме да ви направим живота по-добър ,ама нямаме желание. Това е реално политиката в България . Крадци ,измамници корумпирани .
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Гочо

    22 5 Отговор
    не НЕваксинираните а ВАКСИНИРАНИТЕ разпространяват заразата, започнаха масовите ваксинации и ръста на заразените нарастна пропорционално защото самата ваксина е ВИРУС, макар и отслабен...

    Коментиран от #45

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 копи пейст

    18 3 Отговор

    До коментар #43 от "Гочо":

    дeбили дa нe чeтaт!
    НAУЧEН УЖAC: Прoтeинът oт вaкcини влизa в клeтъчнитe ядрa, пoтиcкa двигaтeля зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa чoвeшкoтo тялo, щe oтприщи eкcплoзия oт рaк, имунoдeфицит, aвтoимунни нaрушeния и уcкoрeнo cтaрeeнe
    Тoвa oткритиe мoжe дa бъдe oпиcaнo caмo кaтo иcтинcки „ужac“ в нeгoвитe пocлeдици. Зaшeмeтявaщo нoвo изcлeдвaнe, публикувaнo в Virusеs, чacт oт издaниeтo SАRS-СоV-2 Hоst Сеll Intеrасtiоns нa MDPI (Оpеn Ассеss Jоurnаls) рaзкривa, чe вaкcиннитe шипoвe прoтeини нaвлизaт в клeтъчнитe ядрa и причинявaт хaoc върху мeхaнизмa зa възcтaнoвявaнe нa ДНК нa клeткитe, кaтo пoтиcкaт възcтaнoвявaнeтo нa ДНК c тoлкoвa мнoгo кaтo 90%.

    Изcлeдoвaтeлcкaтa cтaтия e oзaглaвeнa „SАRS–СоV–2 Spikе уврeждa възcтaнoвявaнeтo нa уврeждaнe нa ДНК и инхибирa V(D)J рeкoмбинaциятa In Vitrо“ и e aвтoр нa Джиaнг и Я-Фaнг Мeй oт кaтeдрaтa пo мoлeкулярни биoлoгични нaуки, Thе Wеnnеr– Grеn Institutе, Stосkhоlm Univеrsity, SЕ-10691 Stосkhоlm, Swеdеn, и кaтeдрaтa пo клиничнa микрoбиoлoгия, вируcoлoгия, Umеå Univеrsity, SЕ-90185 Umеå, Швeция

    Коментиран от #46

  • 46 ФЕЙК НЮЗ

    2 8 Отговор

    До коментар #45 от "копи пейст":

    Добре си я цитирал, но не си я прочел.
    Всичко, което е написано там се отнася за ВИРУСА, а не за ваксината.

    Коментиран от #62

  • 47 Оня

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "mi6osp":

    Според ме ти си го изкарал тежко тоя вирус,а след това и си се ваксал
  • 48 Факт

    7 2 Отговор
    Кво е това ваксина, за обуща ли е?
  • 49 Просветен илюминат

    2 3 Отговор
    Когато нападате някой или вас с критики и обвинения засилвайки чувството за вина как реагира другият или вие?
    Ето това осъзнайте при такива действия как работи спрямо вас и тогава се замислете има ли нужда да правите същото и с другите?
    Ако искам да спя и вие идвате да ме будите,аз ще скок на ли?
    Ами искам да спя,да бъда овца и това е,а вие искате да ме събудите и полза от напън има ли?
    Поставете се на мястото и ситуацията в която е другият и се замислете как ще де чувствате на негово място.
    Ако не съм гладен и вие насила искате да ям аз ще усетя ли вкуса и насладата на храната ако не ми се яде,а вие искате да ям.
    Ето така е моето мнение за това спорене и упрекване което не е от вчера между хората по света.
    Всеки вижда своя свят и го интерпретира през собствената си призма и ако неговото възприятие не е същото и за другите се почват безсмислени спорове,а живота ви тече и вие губите сили да убеждавате другите,че нещата не са такива каквито те ви ги представят.
    Единственият контрол можем да си налагаме на самите нас,не и на другите.
    Който не иска да бъде контролиран най-много се налага да контролира другите.

    Коментиран от #51

  • 50 минджов

    1 7 Отговор
    нека тая територия се изчисти от дефектните 80% и отново станем ДЪРЖАВА!
  • 51 Йо Несбьо

    2 11 Отговор

    До коментар #49 от "Просветен илюминат":

    Щеше да си прав в ситуация, в която става дума за лични цели, желания и амбиции, без засягане на чуждите права. Защото всички имаме правото да не бъдем заразявани и да не лежим вкъщи или в болница, губейки дни или седмици от живота си в пиене на чай и повръщане. Същото е и с цигарите - имаш право да запалиш, но не там, където димът ще достига до останалите, защото те пък имат правото да не бъдат тровени в резултат на твоето удоволствие. Като неваксиниран си в пъти по-рисков за разнасяне на заразата от всеки ваксиниран. Останалите нямат ли права?! Китай ваксинира близо 80% от населението, няма не искам, няма недей. В Европа ваксинацията е успешна, макар и с по-малък успех, отколкото в Китай. Просто тук се ползва убеждението, не диктат. В България ми дрънкат за права! А моите права?! А правата на другите?!

    Коментиран от #56, #57, #58

  • 52 Шоп

    4 10 Отговор
    Всички имаме права ,но имаме и задължения.Ясно е не искате да си сложите ваксини,добре но искам да гарантирате,че няма да се разболеете,че няма да пренасяте заразата и всичко ще е окей! Това,което се случи в света беше голямата лоша изненада за всички.Свари цялото общество неподготвено,даже и лекарите в началото се лутаха и търсиха правилното решение.Аз изкарах ковид,той мина през мен,като торнадо,а кога ще се възстановя един Господ знае,нямах ваксина! Кого да подкрепя,като с очите си видях какво стана в болницата?За това,нека да не хвърляме само обвинения,а да се вземат адекватни решения от всички не само да съдим! Безотговорност виждам навсякъде.Какво пречи,да си сложиш маска в магазина,какво пречи да си дезинфекцираш ръцете,да спазваш дистанция?И това ви пречи и протестирате,а нали така пазите и себе си!Не е нужно безразсъдно геройство то е за хора със самочувствие без покритие.Отстоявате си правата,а задължения имате ли към другите около вас?Аз не искам някой да ми кашля в лицето но го правят,не искам някой да е заврян в мен докато пазарувам но го правят,не искам всички да минават и да се правят на ударени и да не си слагат предпазни маски но го правят.Кой сега е прав?А до това, каква държава сме всеки нормален човек може сам да прецени,от пишман патриоти ми се гади вече!Какво направихте от държавата господа потриоти? Ако за тези 32 години се борехте така за правата си, сега щяхме да сме най -богатата държава и никой нямаше да си оставя децата и семей

    Коментиран от #54, #55

  • 53 flipp

    8 1 Отговор
    За пръв път в историята на медицината, за неефективноста на едно лекарство обвиняват хората които не го ползват.

    Коментиран от #59

  • 54 Човече

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "Шоп":

    Ти си умствено изостанал.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Просветен илюминат

    6 1 Отговор

    До коментар #51 от "Йо Несбьо":

    Не работи така болестта както си мислиш и това с цигарите и алкохола са зависимостти и те си имат своето подсъзнателно обяснение.
    По принцип средата в която живеем е болна и предразполага към един масов емоционален конфликт и поради тази причина грипа масово се появява като се застуди времето и хората изкарват повече от времето си в къщи.
    Едни характери боледуват от някои болести,другите пък от други
    Копирайки и подръжавайки на тези около теб живота ти придобива формата като на останалите.
    Ето така бедните са бедни и богатите са богати.
    За себе си прав,както и аз за мен.
    Въпросът е,че като всеки прави едни и същи неща няма как да получи различни резултати.
    2г въртене на един и същи сценарий няма да промени филма да е с различен край.
    Противоречие в мерки,днес едно утре друго,някой ти казва постоянно еди какво си и ти накрая от такива заповеди и стрес как ще си здрав?
    Инфлацията никой не коментира как ще се преодолее и днес правиш едно защото така ти нареждат,съгласяваш се,утре друго и така до кога бе човек?
    Чий живот живееш слушайки другите?
  • 57 Просветен илюминат

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Йо Несбьо":

    Всеки се ядосва на някой и се оплаква как някой му вдига кръвното.
    Отиваш на доктор и ти дава лекарство и ти лекуваш ли си кръвното с него като ядът и гневът са в теб,което е причината за кръвното ти?
    Колко хора страдат от високо кръвно и до живот са на хапчета?
    И сега ваксината как ще те предпази от вирус за който дори здравното министерство няма документ показващ неговото съществуване?
    Здравето в аптеката ли е или в главата?
  • 58 Илиян

    8 2 Отговор

    До коментар #51 от "Йо Несбьо":

    Че имаше ли такъв фши ъм за пушачи ве? Освен че направиха в заведенията отделни помещения за пушачи и непушачи имаше ли такава истерия и пропаганда?. Ама дима пак си влиза при непушачите. Гледай ся мой, ролята на една ваксина е да предпазва ваксинирания, не го ли пази, заразявали се и заразява ли и другите въпреки че е ваксиниран, не ми я хвали. Шарлатания. Няма и никакво морално задължение в тоя случай да се ваксинират тея дето не искат. Ти мажеш ли се на плажа със слънчево масло и заради другите да не изгорят и те? А пък и не забравяй и голямата вероятност здрав човек да бъде осакатен че и да умре от тея ковид инжекции. Не са малко, над един милион са вече в Европа с тежки последици от тез ваксини против ковид. Ай стига мята насам натам с права. Всички имаме правото да си пазим живота от зорлем осакатяване. Леля ми почина 6 дена след 2 ваксина на 58години в Германия. Здрава беше, никакви хронични заболявания. Вероятността да беше умряла от ковид е минимална, но се ваксинира заради ужким общото благо и умря заради него. Ся общото благо хич не му пука за семейството и. Няма обезщетения, няма нищо.
  • 59 mi6osp

    0 7 Отговор

    До коментар #53 от "flipp":

    Само държави с висока степен на ваксинация си позволяват разхлабване на мерките и нормализиране на живота, докато тези с ниска степен на ваксинация си разширяват гробищните паркове. По-добро доказателство за ефикасността на ваксината няма.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "ФЕЙК НЮЗ":

    Явнo някoй нe чeтe прeдупрeждeниeтo...Вcякa oт вaкcинитe e изгрaдeнa нa бaзaтa нa вируca...Oт eднa cтрaнa ce рeпрecирaт хoрaтa c лoкдaун, тecтoвe, ceртификaти зa дa ce избeгнe рaзпрocтрaнeниeтo, a пък cъщeврeмeннo ги бoцкaт c вируca зa "здрaвe"...
  • 63 по скъпо ли

    0 1 Отговор
    До момента тежките случаи са били 100 000 /при половин милион болни, доказани с лабораторен резултат и 85% каращи леко или безсимптомно/.

    Кoe му e cкъпo нa лeчeниeтo c мoнoклoнaлни тeлa? Cтрувa мeжду 1000 и 3000 eврo!

    Една пътека по КОВИД е 3200 лева, без да броим допълнителните разходи за пациента и ефекта от икономиката от излизането му в дълга карантина, боледуване и евентуални здравословни последствия. Като например почти сигурна смърт ако попадне на българско реанимационно легло. Как го каза професора вчера - 9 от 10 умират!

    Добавяме постоянните локдауни, блокираната здравна система и свързаните с това загуби от всякакъв характер, като например компенсации и мерки за бизнеса

    Е, 100 000 умножено по усреднено 2000 евро дава 200 000 000 евро, и според мен е десетки пъти по-малко финансовото измерение на корона-лудостта досега в изминалите две години. А какви са нематериалните щети да не говорим. Само съсипаното образование на цяло поколение стига.

    Дано всички са разбрали какава е истинската цел на зеления сертификат, васкинката, мерките и т.н. Ако има неразбрали, онзи ден в Европарламента се изнесоха скандални факти и обстоятелства.