Last news in Fakti

5 Ноември, 2021 12:23 2 292 11

Фалшиви сертификати за ваксиниране и отрицателни COVID тестове се продават в интернет

  • гърция-
  • коронавирус-
  • зелен сертификат-
  • пандемия

Скандалът с фалшиви зелени сертификати в Гърция започна още през август, когато полицията разкри мрежа в центровете за ваксиниране, издавала удостоверения предимно на лекари и техни роднини

Фалшиви сертификати за ваксиниране и отрицателни COVID тестове се продават в интернет - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Медиите в Гърция разкриха още източници на фалшиви сертификати за ваксиниране.

След скандала със сертификат от България за 300 евро, сега вече и гръцка платформа предлага европейски зелен паспорт.

Фалшиви сертификати за ваксиниране и дори отрицателни тестове за Covid се продават без проблем в интернет, съобщава днес гръцката телевизия „Мега“. Журналистическо разследване доказа, че за 160 евро всеки може да получи валиден сертификат, че е ваксиниран.

Продават се също отрицателни антигенни тестове за 60 евро. Те се поръчват от хора, които знаят, че са с положителна проба, но трябва да работят или да посетят обществено място.

Скандалът с фалшиви зелени сертификати в Гърция започна още през август, когато полицията разкри мрежа в центровете за ваксиниране, издавала удостоверения предимно на лекари и техни роднини.

От няколко дни се твърди и за сертификати от България срещу 300 евро за услугата, но конкуренцията вече предлага фалшиви пропуски на половин цена, обясняват журналистите, участвали в разследването.

От министерството на правосъдието изготвиха предложение за промяна в закона срещу използване на документ с невярно съдържание.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    27 1 Отговор
    Само това да се чува

    Коментиран от #8

  • 2 flipp

    43 2 Отговор
    Интересна работа, лекари нарушават закона само и само да не се набодат с чудодейната течност. Явно не разбират от вируси и ваксини колкото математиците и журналистите..
  • 3 1100

    27 6 Отговор
    Така ще бъде,докато насила ваксинирате и заплашвате с уволнение.Ваксините /без СПУТНИК V/са вредни.Има информация,която се блокира,но има начин да бъде изтеглена.

    Коментиран от #7

  • 4 село

    4 1 Отговор
    Що не чувам, някой да продава сертификати в Турция?
  • 5 Верно ли

    9 0 Отговор
    Анатолка, я кажи сега - фалшиви, или валидни, щото няма как и двете накуп!
  • 6 Псевдоним

    18 0 Отговор
    Е защо в интернет? Най-добре е да се продават като самата "ваксина" - на сергия на улицата, без разрешителни документи. Явно най-фалшивите работи така се търгуват.
  • 7 фейкоман

    13 1 Отговор

    До коментар #3 от "1100":

    Виж сега аретлик! Самите руснаци смятат,че "руските ваксини" са забъркани от същата на бъчвичка..на Бил Гейтс,от която са забъркани всички останали"ваксини". Говорят за Кремълският кагал....и за юдо-гинзбургите.т.е евреинът уж създател на "Спутник". Товаришч Гинзбург..директор на института "Гамалея". А едва ли можем д СПОРИМ СЪС САМИТЕ РУСНАЦИ. Т е знаят най-добре.
  • 8 КОПУВАЧ

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    ДЕ ПРОДАВАТ И ИЗ ИСКАМ ДА КУПЯ?
  • 9 А като изменят закона

    11 0 Отговор
    срещу използване на документ с невярно съдържание, тогава ще бъдат ли наказани и депутатите за невярно съдържание в данъчните декларации и как точно ще бъдат наказани?
    За един познат питам - имал къща в Барселона и няколко милиарда и кюлчета злато, забравил е да ги впише в данъчната си декларация... 😎
  • 10 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    9 0 Отговор
    КОГАТО ИМА ТЪРСЕНЕ ИМА И ПРЕДЛАГАНЕ ЧАКАМ ДА СВАЛЯТ МАЛКО ЧЕ НЕ МИ СЕ ДАВАТ 500 ЛЕВА
  • 11 Само така

    10 0 Отговор
    Ако ваксините бяха наистина доброволни, както се твърди, това нямаше никога да се случи, защото кой е луд да плаща 300 евро за нещо, което е безплатно. Това е един правилен отговор срещу това невиждано насилие.