8 Ноември, 2021 07:48 7 027 131

Гломб: Няма грип в България, но COVID-19 сее смърт

  • коронавирус-
  • covid-19

Българският модел за справяне с коронавируса е висока заболеваемост, която ще води и до висок летален край

Гломб: Няма грип в България, но COVID-19 сее смърт - 1

Ръководителят на отдел "Вирусология" в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) доц. Любомира Николаева-Гломб заяви, че българският модел за справяне с коронавируса е висока заболеваемост, която ще води и до висок летален край. В Европа тестването е в ход, учениците над 12-годишна възраст са ваксинирани, тествани са два пъти седмично, така че независимо от ваксинираните, германските власти например си ги тестват, уточни тя пред БНТ.

По думите ѝ, тестването на учениците и имунизирането са противопожарни мерки. Доц. Гломб все още няма информация коя фирма е спечелила доставката на щадящите тестове, но е убедена, че ако всичко това се спазва, би могло да свърши работа. Няма абсолютно нищо вредно в щадящите тестове за децата, като специалистите от Националния център по заразни и паразитни болести предлагат да се включат на доброволни начала и да помагат на учителите за тестовете, каза ръководителят на отдел "Вирусология" в НЦЗПБ.

"За момента няма тест, който да каже дали антителата са неутрализиращи и индивидът, който ги притежава, е в много малък риск да предаде инфекцията. Нито една държава не е възприела теста за антитела като меродавен", подчерта тя.

Тя обясни, че зеленият сертификат възстановяване нормалното пътуване и придвижване навсякъде из света. Доц. Гломб не може да разбере защо хората се притесняват, при положение, че има много ваксини, наблюдават се резултатите от ваксините, описват се нежеланите реакции, ъпдейтва се и това, което се вижда, че нежеланите реакции от ваксините са малко.

Доц. Любомира Николаева-Гломб изтъкна, че ваксинираният човек може да се зарази, но неговата заразност е в пъти по-малка от тази на другите, които не са ваксинирани. Ваксинирането спасява обществото като цяло да продължи работата и да продължат учениците да ходят на училище, каза Любомира Николаева.

Доц. Гломб не вижда защо толкова много хората се притесняват от ваксинацията. Всяка ваксина иска няколко дози, срещу коронавируса има нетраен имунитет, посочи тя, добавяйки, че когато е нетраен имунитетът трябва да се подклажда и да бъде държан буден - чрез реваксинация.

"Сега вирусът танцува сред нас, защото среща податливи хора срещу него", каза доц. Гломб, която е убедена, че когато има повече неваксинирани, отколкото ваксинирани, на вируса ще му е далеч по-трудно. Най-разпространеният вариант на коронавируса в България е Делта вариантът. Не бива да се притесняваме от това, а че имаме много голям брой новозаразени, което означава, че вирусът се чувства добре сред нас, предупреди специалистът.

Тя посочи, че Делта вариантът показва, че бързо се разпространява, опасен е и е доста по-заразен. Доц. Гломб увери, че все още няма грип в страната ни, като тя се надява да няма грипна вълна.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Росен

    37 71 Отговор
    Браво, Служебните доста добре се справят. Може би причината е че крадат по-малко.

    Коментиран от #67, #78

  • 2 Тромб

    231 19 Отговор
    Професорката Тромб няма ли кой да я вкара в затвора за сеене на паника.

    Коментиран от #33

  • 3 Дедо Риц

    191 18 Отговор
    Ей затова не ви вярват хората- повечето имаме внуци на Запад и никой не им бърка в носа!! Просто лъжете!!!
  • 4 Дори няма

    166 14 Отговор
    Да си направя труда да чета лъжите на тази шарлатанка!

    Коментиран от #11

  • 5 Анонимен

    183 1 Отговор
    Къде е ваксинираният Кунчев?

    Коментиран от #21, #22, #41, #49, #60, #130

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Човек

    129 5 Отговор
    Лъжкиня.
  • 8 Петър

    62 9 Отговор
    Има много ваксини в България,но няна китайски ваксини,а аз искам китайса ваксина.

    Коментиран от #40

  • 9 Доцент Глъм

    116 5 Отговор
    А вие вирусолога имате ли изолат на вируса- на ковидчето?
  • 10 Докато ЕС

    118 3 Отговор
    Ни пращат пари за борба с ковида ще има заразени!

    Коментиран от #29

  • 11 Глупаци

    8 101 Отговор

    До коментар #4 от "Дори няма":

    Интересно ти дали си учил 20 години за да даваш коментар по тия въпроси.

    Коментиран от #19, #25, #63

  • 12 Антимилиционер

    46 11 Отговор
    Нито един сменям човек не е починал от Ковид тази година. Мре матрялът.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Антимилиционер

    5 17 Отговор
    вменяем
  • 15 Пипев

    101 3 Отговор
    Споко, квото е останало от днеска ще го извадят утре. И пак ще има заглавия от рода на "Невидимата заплаха настъпва...", "Ковид взе нови жертви ...", "Ние рекорд на починалите ...". Целта е да ви прикарат да ви надупчат с ваксините, които Тиквата разкарваше с микробуса за кренвирши "Леки".
  • 16 Реалност

    123 3 Отговор
    Единственото вярно в цялата статия е: "доц. Гломб, която е убедена, че когато има повече неваксинирани, отколкото ваксинирани, на вируса ще му е далеч по-трудно"...явно г-жата не блести с интелект и без да иска с едно изречение обори всички глупости, които е изговорила
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    90 1 Отговор
    То като ти гледаме налудничевата физиономия и сме готови да умрем. Стига сте всява ли паника сред народа не ви ли е срам, продажби и жалки.
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    56 2 Отговор

    До коментар #11 от "Глупаци":

    Интересно,колко време ти отне да напишеш това???Може би 20г???
  • 20 иверчо

    77 1 Отговор
    Странно как в Африка не е така. Някакви евтини хапчета пиели, а СЗО се дърпа да ги препоръча.
  • 21 Къде е

    62 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Порасна му много дълъг нос след третата доза

    Коментиран от #104

  • 22 нннн

    97 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Да бе! Къде е рекламното лице на ваксините Кунчев! Тройно ваксиниран и щастлив притежател на сертификат. Хората се вълнуват. Липсва им. Говори се, че е като жив, ама знам ли... Top secret. Строго пазена държавна тайна.
  • 23 Тихомир

    96 1 Отговор
    “Дoц. Глoмб нe мoжe дa рaзбeрe зaщo хoрaтa ce притecнявaт, при пoлoжeниe, чe имa мнoгo вaкcини, нaблюдaвaт ce рeзултaтитe oт вaкcинитe, oпиcвaт ce нeжeлaнитe рeaкции, ъпдeйтвa ce и тoвa, кoeтo ce виждa, чe нeжeлaнитe рeaкции oт вaкcинитe ca мaлкo.”
    Те, хората, точно от това се притесняват, че тепърва ги наблюдавате, какво ще се случи. Да не са морски свинчета, хора са!
  • 24 Xaxxaxax

    91 2 Отговор
    ТАЯ ИЗМИСЛЕНАТА ,ЗАЩО СИ МИСЛИ ,ЧЕ ВСИЧКИ СМЕ ПРОСТИ?

    Коментиран от #42

  • 25 Българин

    69 1 Отговор

    До коментар #11 от "Глупаци":

    Като и чета размислите на Гломб наистина ще да е учила 20 години средно образование - по 5 години на клас.
  • 26 ЕДИН ОТ МНОГОТО

    76 2 Отговор
    ПЪЛНИ ЛЪЖИ ,ЦЕЛТА Е ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ДАДАЧАТА С КОМПОТИТЕ ЧЕ ЕВРОПА НЕ ДАВА ПАРИ А В ДРУГИ СТРАНИ НЕ Е ТАКА ЗНАМ ГО ОТ ЛИЧЕН ОПИТ В ЮК ВСИЧКО Е ПО ИЗБОР ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМА ПО 50 000 НА ДЕН А МИНАЛАТА ГОДИНА ЗАТВОРИХА ПРИ 35 000,ТАКА ЧЕ ВСИЧКО Е ЕДНА ГОЛЯМА ЛЪЖА САМО КОРОНА ИМ Е В ГЛАВАТА ,МИ ДРУГИТЕ БОЛЕСТИ ВТОРА ГОДИНА ВРЪЩАТЕ ХОРАТА И ПОСЛЕ АРЕ ПИШЕМ ГО КОРОНА И ГОТОВО.А КЪДЕ Е КУНЧЕВ НАЛИ ИСКАШЕ ДА СЕ ПРЕГЪРНЕ С ВСИЧКИ ИЛИ МАЙ НЕ Е ТОЧНО ТАКА.
  • 27 Некой друг

    69 1 Отговор
    Грип има колко щеш, ама така им отърва на гадовете!
  • 28 До 2

    10 87 Отговор
    Ти не си в ред с мозъка.Не чуваш ли,не четеш ли каква голяма заболеваемост и смърт има по света,заради Ковид.Не вярвате,но много мои близки починаха от Ковид сега-НЕваксинирани.Хората си слагат трета игла ваксина,само българите са най-,,умни" .И после други са им виновни.Пфуууу,долно племе сме

    Коментиран от #38, #53, #96

  • 29 Чукча писател ...

    9 47 Отговор

    До коментар #10 от "Докато ЕС":

    Докато има предизборна кампания, ще има и антиваксъри - някои партии само на това си привличат избиратели, друго не могат да предложат.
  • 30 big

    76 4 Отговор
    Как така няма грип в България? Този вирус стотици години е шествал у нас и сега, хоп, изчезва яко дим! Явно вече грипа официално са го преименували в Ковид!

    Коментиран от #39, #88

  • 31 дебела кратуна

    46 4 Отговор
    Напишете нещо за съпруга ѝ, че тая фамилия нещо ме съмнява...
  • 32 Гост

    60 4 Отговор
    Тази комисионерка, феодална бабичка всеки понеделник ръси едно и също! Пуснете записа и от миналата седмица и ще се убедите! Каква е целта ви бе, мисирки?

    Коментиран от #75

  • 33 Къде го видя сеенето на паника?

    6 31 Отговор

    До коментар #2 от "Тромб":

    А плюсовете на коментара все от "панирани" ли са? Ако бяхте наистина уплашени щяхте да сте ваксинирани.

    Коментиран от #98

  • 34 Австрия

    6 45 Отговор
    Тук започнаха да слагат трета игла ваксина на всички възрастни-ДОБРОВОЛНО.И всички искат,само българите още се дърпат.

    Коментиран от #46, #52

  • 35 Трудовакъ

    47 2 Отговор
    "Сега вирусът танцува сред нас, защото среща податливи хора срещу него"- така е, за съжаление. Повече от 30 години намаляваме като брой население, ставаме все по-бедни и гладни, имунната ни система се срива, тъпчат ни с ГМО-отрова, страната ни е пълна с т.н. работещи бедни, над 2 млн. бяха прогонени в чужбина за времето на т.н. преход. Няма превантивна работа - миналите две лета матряла трябваше да се "изрине" с държавни ваучери за 3 седмици на море и планина-леглова база-бол, а и чужденците силно намаляха. Така щяха да си укрепят хората имунната система и да се икономисат пари от ваксини, ковид-отделения, ненужни хоспитализации и пр. Трябваше да се ремонтира и пусне в експлоатация болницата в с. Радунци - тя може да поема над 600 тежко болни, вкл. и тези на кислородно дишане. Там имаше всичко - магазини, кинозала, библиотека - всичко това е изоставено сега. Подобна болница имаше и близо до Своге, не знам дали и тя не е изоставена. Болните трябва да са на чист въздух за да им се възстановят белите дробове, горе високо в планината, а не в смрадта в близост до жълтите павета. Може да се изрежда още много, но кой да чуе? Бог високо, цар далеко...
  • 36 няма

    52 3 Отговор
    да е зле и да обясни как точно стигна до заключението, че заразността на ваксинираните е в пъти по-малка от тази на неваксинираните. Какви точно изследвания е провела, къде са публикувани?

    Коментиран от #105

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дедо Пене

    47 4 Отговор

    До коментар #28 от "До 2":

    Не е зле да се прегледаш при психиатър ;) Що не се беше загрижил кога умираха хора от свинския грип като мухи или тогава тънеше в блаженни неведение с сега квичиш като прасе щото ти промиха мозъка .Грип ще има и след нас и ще умират хора , с природата не може да се бориш а трябва да се научи е да живееме с нея !

    Коментиран от #43

  • 39 Все още не е масово разпространен и

    5 26 Отговор

    До коментар #30 от "big":

    затова не е засечен. И да има явно са изолирани случаи. Мерките срещу ковид, доколкото ги има водят и до намаляване на заразяването с грип. Грипът е с по-слаба вирулентност. Ако си в компанията на човек с грип и на такъв с ковид и не си ваксиниран срещу нито едно от двете е много по-вероятно да се заразиш с ковид, отколкото с грип. А ако си от най-големите каръци може да се заразиш и с грипен вирус и с коронавирус. Има подобни случаи макар и рядко засега.

    Коментиран от #66

  • 40 big

    41 1 Отговор

    До коментар #8 от "Петър":

    Няма и да има! Не само китайска, но и руска, дори българската няма да я има, ако я завършат! Тук вече не става дума за вируса, ясно е, че го има, ясно е, че някои хора умират с него, но тук става дума за много, ама много пари и се използват всички средства за елиминация на конкурентите.
  • 41 666

    44 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    От 1 месец го крият. Ако нещо му се случи ще бъде първият, който се е гътнал без Ковид. То други болести не останаха- преборим ли тази и ставаме безсмъртни.
  • 42 Антимилиционер

    3 11 Отговор

    До коментар #24 от "Xaxxaxax":

    Защото несъмнено сте такива, милиционери. Съветски и то. Няма никакво съмнение.
  • 43 Грип има и най-вероятно вече и ковид

    5 32 Отговор

    До коментар #38 от "Дедо Пене":

    ще има и след нас. Но ковид е по-смъртоносен от всички видове грип през последните 100 години. Какво не ти е ясно?
  • 44 Госあ

    8 17 Отговор
    Един единствен път беше дадено мнението на адекватен човек - Жоро Милошев. Та той говори за геноми. В Китай вече правят невронни мрежи за превантивна оценка на риска от протичане на тежко заболяване и маркери - ДНК и физиологични. Така както правеха оценка за хоспитализация с компютърна томография и невронни мрежи. Та всеки да си направи PCR или майкроарей и да види дали има рискове за тежко протичане при него. Такива хора трябва да спазват социална дистанция, да носят качествени маски и да си правят по често тестове, за да хванат заразата в самото начало и да се пристъпи към лечение.

    Коментиран от #111

  • 45 Hahah

    38 2 Отговор
    От 120 000 умрели миналата година 16 000 са ги писали ковид. Права е, ковида сее смърт. Останалите 110 000 са умрели от скука. Аман от пропаганда. Имам чувството, че пак сме в 1980г. А по дъртите може да се сещат за 1944 или дори 1934, ако има още живи.гьобелс може само да завижда.
  • 46 Гкккк

    12 0 Отговор

    До коментар #34 от "Австрия":

    Да ЕВАТРОЛАТИДОЛЕН
  • 47 Пффф

    31 2 Отговор
    Да си дойдем на думата за "ЩАДЯЩИТЕ" тестове за децата.Тям е заровено кучето.Какво ни вкарват с другите?Два месеца ме боли носа от "безобидния антигенен тест".Продажни гадове.

    Коментиран от #113

  • 48 qwerty

    24 1 Отговор
    на тази като и видиш фотото и се усмъртяваш-служебно. тия от канал1 трябва ди забранят със закон- само за К19 говорят, и има толкова много теми, като деня на пенсионера, защото днес раздават пенсиите, примерно
  • 49 УжАсен

    35 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Доцент доктор Ангел Кунчев главен здравен инспектор на република България е в тежко състояние интубиран в КОВИД отделението във ВМА. Затова го няма от 16 дни. Така че всеки един от нас може да бъде на неговото място.

    Коментиран от #59, #80, #119

  • 50 Кольо

    31 2 Отговор
    Да, с любезното съдействие на целия български народ. Сметката я плащат хората. Управляващите изглеждат по скоро като треторазрядни подизпълнители на глобално търговско споразомение, чиито залог е нашето бъдеще и земя. Глобална и тотална диктатура и цензура. Всеки който не е съгласен с канона на новите господари е ПРОСТ АНТИВАКСЪР или ако протестира ЗАПЛАХА ЗА ОБЩЕСТВОТО. Без човешки права, но с правото на избор, да останеш извън обществото на свободният избор на (ваксини) новия световен ред . Всички знаем какви ограничения и промени в живота донесе войната с/у тероризма и тя угодно никога няма да приключи.
  • 51 Цецо

    27 0 Отговор
    Представяте ли си какъв дюшеш дойде на крадливо герберската-депесарска върхушка ковид измислената пандемия!Всичко , което е окрадено, вече е замаскирано ,изпрано и изнесено в офшорни сметки!По медиите вече никой не говори за Главната Мутра-Рекетьор, който окради милиарди и съсипа и обзе бизнеси!А вие отивайте да се гърчите всеки ден на заплата, и да обикаляте големите магазини и да се молите без сертификат да ви обслужат, а за заведения не си помисляйте!
  • 52 Гост

    27 1 Отговор

    До коментар #34 от "Австрия":

    Слагайте си ако искате "доброволно" и кожени "инжекции" отзад в Австрия! Турците там с охота ще ви ги слагат! За мен грижа не бери - преболедувал съм и съм по-защитен от теб! Лелята дрънка глупости за антителата, а за клетъчния имунитет мълчи, щото не и се плаща! Има протекивен имунитет от антитела, които се целят след набождане, същите са и за преболедувалите!
  • 53 Трудовакъ

    28 1 Отговор

    До коментар #28 от "До 2":

    И какво пише в протокола за аутопсия - "Лицето починало по единствена причина заразяване с коронавирус"?! Едва ли. Всеки прокурор, съдия, адвокат, въобще юрист, знае, че причината за смъртта се установява ЕДИНСТВЕНО от заключението на патоанатома в протокола за аутопсия. Повече от една година съм обявил награда от 1000 лева за да видя такъв протокол с такова съдържание, засега никой не иска да вземе тези 1000 лева. Защо?

    Коментиран от #94, #102

  • 54 Некой си

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Антимилиционер":

    А твоите от оФчи кон.бг
  • 55 Hahah

    32 1 Отговор
    Намерих си стари броеве на Работническо дело. Чета си ги тях, щото пишат същите глупости, като сегашните вестници, но пропагандата е по-малко.
  • 56 БЕГАЙ БЕ

    18 1 Отговор
    1 седмица от какво боледувах, ако няма грип бе платен СЗО агент!!!
  • 57 Ха ха ха

    23 2 Отговор
    др Тромб- Нито една държава не е възприела теста за антитела като меродавен
    Ми аз ако слушам другите държави ТИ за къв Й си ми?
  • 58 Favorit

    31 2 Отговор
    Тази "прочута" професорка по какво позна,че обикновения грип е изчезнал или по-лесно е да го пишем ковид
  • 59 Дано

    16 2 Отговор

    До коментар #49 от "УжАсен":

    Бог да му помага.

    Коментиран от #85

  • 60 Не вярвай

    36 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Не вярвай на министри, които не ти казват къде е главния инспектор и карантинатор в разгара на пандемия, Кацаров не знаел, айде бе, вервайте, ама да
    не забравите и на ваксините да вервате
  • 61 набухвател

    36 1 Отговор
    "наблюдават се резултатите от ваксините, описват се нежеланите реакции, ъпдейтва се и това, което се вижда, че нежеланите реакции от ваксините са малко."И къде е информацията за това тъй стриктно наблюдаване?!?!Публиккувайте я плийз!И защо ако не припаднеш по време на боцкането се смята,че няма странични ефекти?!Истината е публикуване на всички починали ваксинирани,независимо от заболяването и коментар на близките им,без да им се оказва натиск!При мен починаха след ваксинация двама мой познати и двама от други заболявания,но писани от ковид.

    Коментиран от #107

  • 62 Геноцид

    30 1 Отговор
    Тази медийна звезда ще отговори ли на някои въпроси, които журналистите комфортно спестяват. Защо Ковид-19 има патент? Не можеш да получиш патент за вирус които съществува в природата, освен ако не си го модифицирал и за тази модификация искаш авторски права. Защо до момента никой не е успял да изолира този вирус? Това вирус ли е или нано-технологична разработка (за която вече може да получиш и патент)? Клиничната картина на болните от Ковид-19 не е ли нано-токсикологична реакция на организма, който се опитва да изхвърли чуждите частици?
    Какво ще каже за корейските PCR тестове които се използват масово в България. В документацията на тези тестове е обявено изрично че реагират освен на Ковид-19 и на около 10 други разновидности на инфлуенца?
    Искаме фактите такива каквито са, а не тези които вие искате да ни представите!!!
  • 63 Умнико

    26 1 Отговор

    До коментар #11 от "Глупаци":

    Ти явно си от "новото" поколение и не знаеш, че българската образователна система до 1989 г. беше една от квалитетните в света, с признание по цял свят. Българите превъзхождат с общата си култура много "напреднали" народи. Затова и след 1989 г. бяха добре приети навсякъде като специалисти и работници. После след като "захраниха" и попълниха празнините , "развитите" държави обърнаха посоката и започнаха да си внасят по-малко грамотни. Затова българите е трудно да бъдат манипулирани от рани промотъри
  • 64 ХА ХА

    25 1 Отговор
    Този Гломб е от семейството Адамс
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 big

    27 0 Отговор

    До коментар #39 от "Все още не е масово разпространен и":

    Мерките срещу Ковид? Сериозно? Маските: не помагат въобще, те дори не спират на 100% пепел и сажди, затова се използват на места с голяма замърсеност от прахови частици! Дистанция: кой я определи 1.5-2 метра? 1. Кихаш и лети по- надалече; 2. Духа вятър и отнася също надалеч; 3. Климатизирано помещение и въздуха се движи и разнася всичко; 4. Дори обикновената ествествена циркулация раздвижва въздуха на по-голяма дистанция! Как се спазват мерките когато: боравиш с пари, те са почти навсякъде; как се пазиш в магазина например - там всеки опипва продуктите, преди да си ги хареса и вземи. Да не забравяме, че преди да влязат там са минали през други десетки ръце! Пипаш автобуси, врати, бюра и т.н. Мислите ли, че дезинфектанта помага или честото миене на ръце? Не! Всички тия мерки се налагат само с едно единствено предназначение: да се покаже, че се вземат някакви мерки и се "грижат" за нашето здраве, но де факто, те го влошават!

    Коментиран от #99

  • 67 Служебните са

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Росен":

    пълна трагедия
  • 68 ДжафДжаф

    25 2 Отговор
    Тая изтепа рибата. Ваксинираните видите ли се заразявали, ама разпространявали вируса в пъти по-малко!!! До сега бях чувал, че карали по-леко и умирали по-малко....Това, обаче требе да е някакъв нов рекламен трик, освен ако госпожата не ни убеди, че е успяла да преброи вирусите в неваксиниран респективно ваксиниран заразен! Ужким вируса не е сезонен. В Индия и Бразилия си е перманентно топло. У нас, обаче вируса се оказва сезонен, като странно, но всички "вълни" до сега бяха в периоди, когато обикновенно и по правило си има грипни епидемии. Дали пък не са прави ония спецове, които твърдят, че PCR тестовете реагират положително и при грип!???
  • 69 Стрина

    25 0 Отговор

    До коментар #17 от "Муньо":

    Той нали беше болен от Ковид, но оздравя и кой знае ЗАЩО си сложи БУСТЕР? Гаси ли се пожар с бензин? Все пак класическата наука не трябва да се пренебрегва под натиска на "новите научни открития"
  • 70 Ама псевдопрофесорке с ненормалния грим

    25 0 Отговор
    В event201 тази п@ча я наричат "внедряване на "доверени"лица в масмедиите да опровергават, че фондация Гейтс произвежда, разпространява вируса и после налага диктаторски фашистки инжекционен паспорт и смъртоносните си ГМО биопрепарати"....а ковид го наричат капс....Искам да питам само, тая ли наричат "доверено лице" за България!? Тя прилича на избягала от психиатрията преди да си е доначертала очната линия до тила....да не й се смеем
  • 71 Съвсем официално

    26 0 Отговор
    Официално ни кажете: Ваксинирайте се за да ИЗКАРАТЕ Ковид по- леко, ЗА ДА НИ ИНФОРМИРАТЕ ЗА СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ а не за да не се разболеете въобще. Две игли болни. Три игли-пак болни! ЗА КАКВО ТОЧНО РАЗДАВАТЕ ТЕЗИ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ??? И НЕ ПРИЗНАВАТЕ АНТИТЕЛА НА ПРЕБОЛЕДУВАЛИТЕ ЗА ДА ГИ ДЪРЖИТЕ ВКЪЩИ ? Докато не Свършат Ваксените няма да миринясат.
  • 72 Azz

    16 0 Отговор
    Едни същи лозунги на партията...Нищо ново и различно не можете да измислите?
    Продажници!
  • 73 Защо

    23 0 Отговор
    Защо не кажат за Кунчев, ако е болен да кажат, ако е ваксиниран да кажат, аз не искам никой да е болен, аз не искам никой да има усложнения от Ковид или ваксина, аз не искам да тормозят и заплашват хората, толкова ли много искам?

    Коментиран от #100

  • 74 Голям Слон

    15 0 Отговор
    А няма? Грипът си е грип! Ковидът е пипнат грип :-) Миналият декември боледувах така, както винаги през последните 30 години. Правих си два теста - ковид нямах. Извод?
  • 75 Гостенка

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "Гост":

    Старо правило - Който плаща поръчва музиката
  • 76 Антимилиционер

    1 9 Отговор
    Вирусът почиства цялата паплач.

    Коментиран от #126

  • 77 Ха ха ха

    29 0 Отговор
    Академик Петрунов по нова:
    - Новите хапчета на файзер са много ефективни , безвредни и много помагат. Така казаха от там :)))))) -и тая патица като него същата.

    Коментиран от #83

  • 78 Ваксина

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Росен":

    Все за кражби мислите ве алоумните , мрете тогава
  • 79 100

    10 1 Отговор
    Що ли няма гпип...
  • 80 Ужас без край

    23 0 Отговор

    До коментар #49 от "УжАсен":

    На никого не го пожелавам, но друг вече е отсъдил...
    Ако това е истина, сигурно ще го държат в кома по-дълго и от Шумахер. В противен случай това ще е края на ваксинационната кампания.
  • 81 Event201

    21 1 Отговор
    Тая иска да ви каже, че грипа и ковида ги произвеждат и товарят на пръскащи те военни самолети едни и същи хора - гейт, Фаучи, Сорос, Пентагона, Ухан....И че сега не пръскат грип, а само ковид, защото целта е задължителното инжектирване на всички от 5 месеца до старци с биопреоаратите за депопулацията - наричат го операция "ковид" и тя е вербувана нацистка в плана за българия
  • 82 Познавах

    24 2 Отговор
    Наистина здрав, прав 90 годишен човек, не е боледувал откакто се помни, ваксина преди три месеца, чул от телевизора, че е добре за него, после втора игла, после се залежа изведнъж, погребаха го преди три дни, много ще кажат какво се учудвам, 90 години

    Коментиран от #103

  • 83 набухвател

    14 0 Отговор

    До коментар #77 от "Ха ха ха":

    Тя и жена ми казва,че не ми изневерява!Лично я питах,щото не вярвам на фейк информация.Сега съм спокоен.
  • 84 пак този

    18 2 Отговор
    Това, че всяка година ще се ваксинират е ясно отдавна. РНК вируси не са изчезвали досега, това важи и за грипа. Ако изчезне замалко значи преминава в животни до следващата мутация. А ваксини трябва да се тестват, защото 30-40% не развиват имунитет и зеления сертификат е пълна лъжа. И незнам кое кога е изчезнало щом хората умират от пневмония с ковид тест.

    Коментиран от #92

  • 85 Да му

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "Дано":

    помага да се възстанови и да преосмисли позицията си
  • 86 Ваксиниран

    3 8 Отговор
    Прост народ - слаба държава.
  • 87 До 52

    2 10 Отговор
    Пак се правиш на всезнайко.В Австрия има много малко турци.Турците са в Германия.Така е българина от всичко разбира-всезнаещ е и затова сме на това положение.Хахаха
  • 88 ИШИАЗ

    13 0 Отговор

    До коментар #30 от "big":

    И как установихте разликата между Грипа - Ковида ?
  • 89 Бе тая

    14 0 Отговор
    баба гломб, много си приличат с херото. Да не са роднини, брачедки?
  • 90 Просветен илюминат

    18 0 Отговор
    Изтрещяха яко.
    Няма и рак и инсулт и инфаркти,защото се появи чудото Ковид и сее смърт!
    А талибаните как са живи и при тях няма сеитба?
    Те и в Африка се оказа по-добре от Европа.
    Скоро ще давате обяснения на докторите с вашите платени изяви до къде я докарахте здравната система.

    Коментиран от #93

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Текотака

    18 0 Отговор

    До коментар #84 от "пак този":

    Всъщност НИКОЙ не трябва да се тества за кефа на политиците и техните пъдари и господари! Ако лекарите решат и в някои случаи го правят е нещо съвсем друго! Всичко останало свързано по някакъв начин с ограничения, сертификати, карантини и прочие е Нео Фашизъм от извратен тип и тези , които го подкрепят са по някакъв начин платени или неумни, а често и двете!!!!
  • 93 Гост$

    11 0 Отговор

    До коментар #90 от "Просветен илюминат":

    Или вируса е много смахнат и се е бъгнал или специалистите окупирали ефира откъдето само усложняват работата на медиците?
  • 94 NikNay

    6 0 Отговор

    До коментар #53 от "Трудовакъ":

    Увеличи наградата 10000 ! Тогава може нещо да излезе на бял свят .....
  • 95 Дудю

    1 8 Отговор
    Много обичам другаря Радев!Ако не спечели,какво ще правя без него?!Гласувайте за Йотов/Радева...или обратно ли беше!!!???
  • 96 Ти не може

    8 1 Отговор

    До коментар #28 от "До 2":

    да си от нашия народ, а от племето на предателите. Така че наистина нямаш нищо общо с нас.
  • 97 Мунчо

    10 1 Отговор
    Няма да са фъксинирам бе и да пукнете всички барабар с Кунчев пак няма да стане. Долна вещица...
  • 98 Не бъркай

    9 0 Отговор

    До коментар #33 от "Къде го видя сеенето на паника?":

    уплашен с глупав. Всеки може да се уплаши, но глупавия не може да разбере когато го лъжат, още по - малко защо.
  • 99 Просветен илюминат

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "big":

    И влизат в едни определени фирми пари за консумативи.
  • 100 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    11 0 Отговор

    До коментар #73 от "Защо":

    Защото,ако кажат истината и един няма да набодат!
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Stefan

    9 1 Отговор

    До коментар #53 от "Трудовакъ":

    1000 лева и от мен и хиляда плюса ти давам
  • 103 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 0 Отговор

    До коментар #82 от "Познавах":

    Прабаба, тъща ми над 90г...Колко здрава да е,неваксинирана ....В момента реже ябълки и не смята въобще да се чуе за ваксина...Много важно в живота е човек да има норма на ЛАКОМията,както на храна ,така и на парични знаци.....
  • 104 9999

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Къде е":

    Търсят му двойник
  • 105 Нищо не

    15 0 Отговор

    До коментар #36 от "няма":

    е изследвала бабата. Чете сводките, спуснати от Д. Хопкинс институт, които са изпратени от хамерика. Единствено се опитва да им придаде смразяващи краски, но поради силно ограничения си интелект, ефектът е слаб. Само как гротескно се е облещила на снимката. Все едно е изкочила от приказката за Хензел и Гретел.
  • 106 Теодоро

    6 0 Отговор
    Поредната ЛЪЖА ИЛИ МАНИПУЛАЦИЯ!!ДОЛУ герберастката КЛИКА.СКОР В КАУША
  • 107 Така е

    17 0 Отговор

    До коментар #61 от "набухвател":

    А не е зле баба Тромб да покаже договорът, подписан от ЕК и биг фармата. Да осветли хората по въпроса. Какво пише, та го крият, дори не го дават на депутатите от европарламента. ЗАСЕКРЕТЕН Е. Е дин евродепутат от Румъния го изискал и са му връчили листовете, зачернени над 90% от текста. Това също се крие, защото с това са подписани редица условия и мерките за насилственото инжектиране, начините за "борба" с пландемията и други престъпления. Цялата работа мерише за международен съд. Само да им лъснат повече престъпленията. Въпрос на време е.
  • 108 Спиро

    6 1 Отговор
    Гломб типично българско име. ЗАЩО ИМ ДАВАТЕ ТРИБУНА НА ТЕЗИ
  • 109 Д-р ТромП

    10 0 Отговор
    В средните векове такива вещици като теб ги иагаряли на клада! 😎
  • 110 Пипи Чорапчето

    13 0 Отговор
    "... каза доц. Гломб, която е убедена, че когато има повече неваксинирани, отколкото ваксинирани, на вируса ще му е далеч по-трудно." ;)

    Е, таман де - затрудняваме максимално вирусЪТ;)
  • 111 Учуден

    5 0 Отговор

    До коментар #44 от "Госあ":

    Какво ще лекуваш? Нали лечение НЯМА? Коктейли от буламачи и толкоз. Кой оцелее е ок, другите са ковид статистика. Парите обаче са усвоени.
  • 112 лъжци

    5 0 Отговор
    Най-нагли лъжци. Вмомента повечето колеги са с най-обикновен грип. Тестовете им за Ковид са отрицателни.
  • 113 тестван

    4 0 Отговор

    До коментар #47 от "Пффф":

    Какво ни вкарват не знам, ама откакто ми бръкнаха в гърлото за ПСР тест, вече всеки месец точно там поне по 2-3 дена ме боли гърлото. Няма оправия. Какво ли не пих, все едно са ми заболи някаква клечка там. На вид спокойно, няма възпъление, резултати добри, но се чувства, че нещо има. Премине, и след 1-2 седмици - пак.
  • 114 Вуте

    4 0 Отговор
    В България няма инфаркти инсулти рак спин катастрофи убийства и самоубийства ... само ковида ни остана ама като се справим с него ще сме вечни
  • 115 2121

    7 0 Отговор
    От всички коментарии,изводът е един-по-добре да не се ваксинираш.Но, трябва да съобщят кои и колко ваксинирани,в света са заминали за Оня Свят,от вредните ваксини.Това се пропуска.Непрекъснато,срещу заплащане,се явяват някакви професори /без познания на лекари,със специалност по микробиология,по вирусология/и говорят ли, говорят небивалици.Защо не обелват дума за Израел,че при 95% ваксинирани,евреи,сега умират именно ваксинираните.В Англия, сащ Бразилия е същото-умират ваксинираните.Защо,защото при ваксиниране с вредните ваксини/изключвам Спутник V/,и 6-тях причиняват тромбози, влошават психичните заболявания ,ИБС,МСБ,хемофилиите ,туберкулозата.Циганите ваксинирани ли са-НЕ! Арменците-НЕ!Ами,малко помислете.Изгледайте още веднъж предаването на проф. Минчо Христов-"Премълчани истини".В него трима италиански професора и френският проф.Люк Монтание/един от откривателите на СПИН,а/,в прав текст обясниха защо са вредни 6-тях ваксини.Колкото до д-рКунчев,той вероятно е имал противопоказание и не е трябвало да се ваксинира,дори с една ваксина/а той поставя три/и резултатът е налице.Коритаров от една доза ваксина ,умря набързо.Коронавирусът,ще мине и замине,но мъртвите ваксинирани,никой няма да върне към живот.Мислете!Хранете се правилно/без вегетарианство и веганство/,спортувайте, движете се, излагайте се на слънце и не се ваксинирайте.Живейте ,срещайте се с приятеле, четете книги,посещавайте концерти/ако ги има/,театри и опери/ако ги има/.Контактът с приятеле ,

    Коментиран от #124

  • 116 2121продължение

    9 0 Отговор
    Изгледайте още веднъж предаването на проф. Минчо Христов-"Премълчани истини".В него трима италиански професора и френският проф.Люк Монтание/един от откривателите на СПИН,а/,в прав текст обясниха защо са вредни 6-тях ваксини.Колкото до д-рКунчев,той вероятно е имал противопоказание и не е трябвало да се ваксинира,дори с една ваксина/а той поставя три/и резултатът е налице.Коритаров от една доза ваксина ,умря набързо.Коронавирусът,ще мине и замине,но мъртвите ваксинирани,никой няма да върне към живот.Мислете!Хранете се правилно/без вегетарианство и веганство/,спортувайте, движете се, излагайте се на слънце и не се ваксинирайте.Живейте ,срещайте се с приятеле, четете книги,посещавайте концерти/ако ги има/,театри и опери/ако ги има/.Контактът с приятеле ,е лечебно средство ,а не вредните ваксини.Носете маски ,по ваш избор/но вирусът минава и през маските/.Правилното хранене/месо-свинско,телешко ,пилешко, плодове зеленчуци/,поддържа силна имунната система.А,тя защитава човешкият организъм от болести.

    Коментиран от #128, #129

  • 117 Чук и Гек

    6 0 Отговор
    Причината е, че сте пишман ,,учени", аморални, бездуховни /което не означава, че не духате на силните на ситуацията/ и, че загубеното ви общество е същата напаст! Отдавна няма водачи - възрожденци, заради които да стъпиш в огъня! Стратегията ви е - ваксинирайте се, тактиката - всички болести са неглижирани, съществува ковид! Заразеният има нужда от добър кардиолог, вие го натъпчете в така нареченото ,,ковид отделение", където го поемат 2-3 нещастно попаднали там таласъма и за часове го уморяват!
  • 118 Профайлър

    3 0 Отговор
    Ако съберете в един фотоколаж всеки появил се платен професор да говори по медиите и видите какви черти и излъчване има всеки един от тях ще си дадете много отговори защо в енергетиката им нещо общо и точно такъв тип хора се продават за пари и не им пука за останалите.
    Не случайно има артисти във филмите които са подходящи само за ролята на лошия.
  • 119 УжАсене

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "УжАсен":

    УжАсене, това истина ли е, моля потвърди? Защо няма гласност, че той е болен? Това е като да е болен президента и никой да не го казва, мястото на този човек е ключово в пандемията
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Мъд Ю

    1 0 Отговор
    Ама моля Ви, не ми показвайте таз пача. Довечера пак ще сънувам, че Баба Яга иска да ме изяде.....

    Коментиран от #123

  • 122 Ханибал

    2 0 Отговор
    Награда за главите като този боклук по примера с тези на френските корумпирани ченгета.
  • 123 Че тя

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "Мъд Ю":

    не те ли е изяла вече веднъж?
  • 124 В Израел

    0 0 Отговор

    До коментар #115 от "2121":

    не са ваксинирани 35%. Познай кои.
    Значи ти си фен на Спутник V. Ваксиниран ли си?
  • 125 ОПТИМИСТ

    2 0 Отговор
    Щом тиквата, шиши и каскета са живи значи няма никакъв вирус - всичко е глобален сценарий ...
    как иначе ще се увеличат акциите на тесла ...
  • 126 редник джейн

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Антимилиционер":

    значи и теб скоро няма да те има
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Ъъъ

    0 0 Отговор

    До коментар #116 от "2121продължение":

    От това което си написал разбирам че си фен на Спутник. Я по-добре се информирай какво става с хората които са се ваксинирали с руската ваксина
  • 130 Потурко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Почива си на Малдивите далеко от Ковида! Многото Пари получени покрай ПЛАНдемията са за харчене все пак! Щрака с пръсти наравно с гладните чалгари които отмарят там редовно!
  • 131 5555

    0 0 Отговор
    Нещо за Ангел Кунчев не казаха ли, или ще продължава криеницата?