1 Декември, 2021 10:23 9 711 8

Три съставки чистят токсините от тялото през зимата

  • алтернативна медицина-
  • токсини-
  • джинджифил-
  • лимони-
  • чесън-
  • зима-
  • здраве

Нужно е само да ги смесите в една чудесна напитка, от която ще останете удивени

Три съставки чистят токсините от тялото през зимата - 1
Снимка: shutterstock

Зимата е вече тук и пак говорим за вируси и натрупани токсини. Затова ви предлагаме отличен вариант да се справите и с двете с един замах.

Нужно е да си приготвите една домашна напитка, от която ще останете удивени. Тя е 100% натурална и почиства артериите от токсини, химикали и мазнини. Освен това успешно предпазва и от настинки и грип, регулира притока на кръв, почиства черния дроб и намалява въздействието върху свободните радикали.

За да си я приготвите, са ви нужни 8 скилидки чесън, 8 резена лимон (2 лимона), джинджифил корен (4-5 см) и 4 литра вода.

Започнете с измиване и почистване на джинджифила. Нарежете го на малки парчета и направете същото нещо с чесъна. Сложете лимоните с тяхната кора и нарязаните чесън и джинджифил в блендер. Разбъркайте добре получената хомогенна смес и я добавете в 4 литра вода. След това сложете в тенджера на умерен огън и изчакайте да заври.

Когато водата заври, отстранете от котлона и оставете настрани, за да се охлади. Прецедете течността и я съхранявайте в стъклен буркан или бутилки.

Консумирайте напитката всеки ден най-малко 2 часа преди хранене.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек от народа

    6 1 Отговор
    с такива измишльотини и бабини-деветини си увредих стомаха !

    Коментиран от #3

  • 2 Отново

    7 1 Отговор
    глупости на търкалета! Лимони с кора не се варят, отварата става горчива та не се трае!
    Направете си следното, за една доза от половин литър чай, джинджифил около 2см, нарязан на търкалца по 1-2 мм във вода се слага и го варите 1-2 минути, колкото повече, толкова по-"пиперлив" става чая. След като го махнете от котлона, сложете 1-2 резена лимон, само да се запарят. Подсладете си по желание с мед или захар. Става супер, ако ви остане го приберете в хладилника и студен е хубав. А чесънчето си го хрупкайте когато ви се дояде с манджа.
  • 3 БЪЛГАРКА

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "човек от народа":

    НЕ МОЖЕ ДА СИ УВРЕДИШ СТОМАХА № 1 ЗАЩОТО ЛИМОНА Е АЛКАЛЕН ПЛОД И НЕУТРАЛИЗИРА КИСЕЛИННОСТА В ОРГАНИЗМА И ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ВЯРНО.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лимона

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "БЪЛГАРКА":

    не е алкален, а киселинен, PH му е 3. Когато лимонената киселина се смеси със стомашните сокове се образуват алкални субпродукти. Затова казват, че лимона алкализира . И няма нужда да пишете с главни букви, не е учтиво.
  • 6 Сивата чапла

    0 1 Отговор
    А кое ги вкарва тия токсини, аман от чистене!

    Коментиран от #7

  • 7 Бай Шиле

    0 3 Отговор

    До коментар #6 от "Сивата чапла":

    Как така "кой ги вкарва тези токсини".Радев,кой друг ще е?
  • 8 ТRIF

    0 0 Отговор
    Темпертура над 45-50С денатурира витамини и активни био субстанции.От варен лимон какво очаквате?
    Опитвал съм посочените компонени в рецептата с добавка на мед и без варене нагладно сутрин.