Last news in Fakti

10 Декември, 2021 06:33 1 632 18

Днес в 11: Лекарите от "Лозенец" ще викат "Оставка" под прозорците на Кацаров

  • стойчо кацаров-
  • министър-
  • протест-
  • оставка-
  • болница лозенец

Те не са съгласни с вливането на лечебното заведение в Детската болница „Д-р Иван Митев”

Днес в 11: Лекарите от "Лозенец" ще викат "Оставка" под прозорците на Кацаров - 1
Снимка: БГНЕС

Протест пред Министерството на здравеопазването ще се проведе днес, предаде NOVA.

В 11:00 часа лекари от болница „Лозенец” ще се съберат пред ведомството на здравния министър Стойчо Кацаров с искане за неговата оставка. Причината - започнатата от него процедура по вливането на многопрофилната болница „Лозенец” в Детската болница „Д-р Иван Митев”.

Според недоволните медици няма как в сградата на бившата правителствена болница да бъде поместена и Педиатрията, защото няма достатъчно места и е невъзможно технически да се случи. Притесняват се и че ще загубят работата си. Според тях чрез действията на Стойчо Кацаров ще се стигне до закриването и на двете болници.

Идеята на здравния министър е в двора на болница „Лозенец” да бъде построена нова сграда за Педиатрията, това обаче ще отнеме няколко години, а дотогава двете болници трябва да съжителстват заедно.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Грозни

    33 3 Отговор
    Мамини синчета. Знаем кои работят в тази болница. Няма го Боко да му се мазните. Ще става така както реши правителството.
  • 2 Касапите от Лозенец

    31 3 Отговор
    Търговци на органи.
  • 3 Марш

    23 3 Отговор
    Тия бездарници от Правителствената направо ги разкарайте със зрелищен шут!
  • 4 Последния Софиянец

    20 3 Отговор
    Търсят си боя!
  • 5 От децата

    18 3 Отговор
    не могат да печелят толкова, колкото от възрастните, жалка карикатура на лекари, но за това също е виновен Кацаров!
  • 6 Браво мисирки

    11 2 Отговор
    Бойко да ги води
  • 7 Тикви и каскети

    15 4 Отговор
    ГЕРБ умре. Бойко в затвора
  • 8 Тошо

    17 2 Отговор
    От децата не могат да изкарват кинти , това е истината , кожодери !
  • 9 ДОИЧЕ ЗЕЛЕ

    3 6 Отговор
    МИНЕТЕ И ПОКРАЙ ДЕНКОВ И НЕГО ПОДСЕТЕТЕ ДА СИ ХОДИ ЧЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВА
  • 10 наско

    7 6 Отговор
    още едно доказателство , че да си ръководител в МЗ , трябва да си крадец или идиот! Димитър Петров си отиде заради корупционни практики. А Стойчо кацаров иска да унищожи трудно създадена добра структура и на мястото да настани друга структура, която не се вгражда в съществуващата. Защо, ти стойчо не започна строеж на нова сграда за детска болница цели осем месеца по време на твоето управление! Май имаш някакъв користен интерес , Стойчо, ти не си ли от групата на Илко Семерджиев, Бойко Пенков, Ваньо Шарков...., кажи бе нахален плъх?!
  • 11 БЯЛАТА МАФИЯ

    7 2 Отговор
    Като не ви изнася, на пуснете бе.
  • 12 Българка

    7 3 Отговор
    Боже и тези неги е срам но стига с облагите спокойствието и облагите им да лекуват само миропомазаните от влостта няма го тиквата да ги закриля нама да могат да вземат пари от дечицата нарушава им се спокойствието затова ще протестират но Децата на България имат нужда от тази болншца и нормални условия на лечение а тези да не провят панаири и като не им изнася да напускат има млади лекари които ще отидат и ще лекуват а тези пенсионери да се махат

    Коментиран от #13

  • 13 7596

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Ти май си българка, която не е с християнско вероизповедание? Ако е така, не отговаряш на критерийте за българка!
  • 14 7596

    3 5 Отговор
    Лекарите от болница"Лозенец" имат кауза! УСПЕХ!
  • 15 Перо

    7 1 Отговор
    Персонала на тази болница от много време си живее в социализма. Поради назначаването на некадърници с връзки е слабо посещаема,дори и от правителствени управници, но получават най-дебелите заплати и нямат работата и напрежението, на другите болници. Разкриха и занимаване с тежка криминална дейност на ръководството. Можеше да се ползва грубото строителство на старата болница.Едва ли има по-подходящо място от целия медицински многопрофилен комплекс!

    Коментиран от #18

  • 16 АЗ ПОДМЯНАТА

    1 3 Отговор
    МНОГО ВАЖНО ТЕЗИ СЛУЖЕБНИ ПРЕВРАТАДЖИИ ВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ 80 ГОДНАЗАД
  • 17 Към коментар #10 наско

    4 1 Отговор
    Твърде вероятно е доктор К.да е от групата на посочените в коментар 10. Най- малкото трябва да го опровергае, тъй като по тяхно време бяха въведени клиничните пътеки.Всички знаем до какво доведоха те.Необратимо посегателство върху здравето и живото на нацията.
    В момента този господин , използва остарели политически лостове, за да унищожи две болнични заведения.Какво удоволствие за един провинциален лекар да предизвика и види челния сблъсък на колегите си и то по време на пандемия.и още. Много от лекарите напускат болницата , заради по-високите заплати в частните болници,където хонорарите на добрите специалисти, повечето от които не работят със Здравната каса ,се движат от 100 лв. до 160 лв.Това е картинката- държавните и общински болници закриват цели отделения/ Първа градска болница остана без Урология/. Кой ще лекува неплатежоспособните пациенти. При децата положението е още по-плачевно. В София половината от педиатрите са лични лекари, а останалите са около 250 души за цяла София.Място за болница ще се намери, лекари за децата трудно.
  • 18 Нищо

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Перо":

    не знаеш mърльо!
    Любомир Спасов може да е взимал много пари но обикновените доктори не взимат. Болницата дори нямаше пари за заплати по едно време.
    Дайва и разбирачите, сичко знаете, ногу сте отворени а оставихте една тиква да ви върти 12 години.