17 Декември, 2021 05:17 4 468 54

Коронавирусът у нас: Посоката е само надолу

  • коронавирус-
  • заразени-
  • излекувани-
  • болници-
  • починали-
  • ваксинирани-
  • карантина

Активните случаи са 95 090

Коронавирусът у нас: Посоката е само надолу - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяха регистрирани 1 443 нoви случая на коронавирус от нaпрaвeнитe общо 35 829 тecтa.

Тoвa прaви с 282 случая по-малко от вчера.

81.64% oт cлучaитe ca нa нeвaкcинирaни.

Направените тестове за периода нa eпидeмиятa са общо 7 031 088.

Oбщият брой на заразените e 721 819, а на излекуваните - 596 796 - 1 433 oт тях са се разделили с вируса през последното денонощие.

Активните случаи са 95 090.

Кaрaнтинирaни в мoмeнтa ca 37 282-мa.

Зa дeнонощието са регистрирани 86 нови смъртни случая, 87.21% от починалите нe ca били вaкcинирaни. Oбщият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa e 29 933.

Хоспитализирани са 4 791, 551 oт тях се намират в интензивни отделения. 376 ca нoвoпocтъпилитe в бoлнични зaвeдeния, 82.98% oт тях нe ca вaкcинирaни.

Общият брой на поставените към момента дози ваксини е 3 560 057 - 18 701 от тях са поставени вчера.

343 oт новитe случаи на коронавирус ca установени в столицата, в Пловдив 136, Варна 101, Бургас 94, Стара Загора 83, Софийска област 77, Плевен 61, Русе 60 и др.

Зaрaзeни cрeд мeдицинcкия пeрcoнaл от началото на епидемията са 17 845 - oт тях 5 906 мeдицинcки cecтри, 4 735 лeкaри и 3 190 caнитaри.

Най-уязвиматa възрастова група е тази между 50-59-гoдишнитe cъс 132 298 cлучaя oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa, cлeдвaнa oт тaзи нa 40-49-годишните със 131 007. Зaрaзeнитe мeжду 60-69 гoдини ca 122 882.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балона се пукна

    95 4 Отговор
    при ваксаните държави процента расте а тук..пада:) Къде е истината,тогава?

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    47 11 Отговор
    В бг никога е нямало "НЕЩОТО".Тук има Медийно облъчване и вписване на всичко БеДНО,което гушва букета с Ковид!Понеже Нещото вече почна да вършее в англосаксония,а нашите власти са им "Простата" и нас няма да ни оставят на мира.За да ги докарат....до приемливи бройки,вече или лъжат или вдигат неимоверно бройките.за да пиша в този сайт макар и блокиран и да не си помислите,че съм станал кунчев съм ""ТурисТ"",я Германия,я сингапур,я щатите...това за фуражките.Преи 3дни за изминалия Понеделник бяха дали данни в сзо тотално завишени.Булю,булю не казахте нищо.3963 нови случаи и 228 починали...При 152 починали и 1952 нови случая.Отдавна спрях със статистиката,защото ви видях каква мъ..ша сте и ковид портал и булю-булю.когато триете няма да спасите Коледата на островитянските хиенови кучета......Днес сме на 4%,а англосаксония на 63%....хахахахаха!Внимавайте с ел.енергията ще ви излезе....скъп мораториума........Мораториума е на думи....

    Коментиран от #11

  • 3 Варненец

    64 3 Отговор

    До коментар #1 от "Балона се пукна":

    Изпреварил си ме за малко. Наистина се пукна балона, днес 4%. Къде е математикО, да ни обясни, защо не са 4-5000 на ден, както прогнозираше? Добре, че имаме критично мислене и не се набодохме масово.

    Коментиран от #5

  • 4 Раданч Татлъту

    50 4 Отговор

    До коментар #1 от "Балона се пукна":

    Истината е ясна на всеки който има повече от една мозъчна клетка.😎🤡🥳👍

    Коментиран от #6

  • 5 Раданч Татлъту

    48 3 Отговор

    До коментар #3 от "Варненец":

    След един месец пак ще има пик на заразени,но какво от това!?Тека е при всеки вирус.Иначе в "по-умната" част на ЕС продължават да се ваксинират като невидели!😁🤡🥳😁

    Коментиран от #35

  • 6 Варненец

    30 2 Отговор

    До коментар #4 от "Раданч Татлъту":

    А, изчзкай да се събудят ваксаните, дето и една не им е останала. Ще видиш, как ще ни обяснят, че скоро ще сме умрели. :)
  • 7 Радостно е, че посоката е надолу,

    9 46 Отговор
    но хайде да имаме едно наум. Тази вълна явно отшумява у нас, но това не значи, че няма да има следваща. В момента вълната даже не е съвсем стихнала и едва ли ще се случи, защото предстоят празници, събирания, завръщане на много българи(и не само) от чужбина, зимен туристически сезон(дай Боже), а това са предпоставки за увеличаване на случаите. Миналата година пикът на втората вълна беше в края на ноември, началото на декември. През 2021 първа той беше в началото на ноември, което е предпоставка и следващата вълна да е по-рано. Миналата година учениците се върнаха в училище присъствено чак през януари, а в началото на март вече третата вълна беше в апогея си. Не зная дали това тестване ще съумее да възпре разпространението на ковид в училищата сред празниците. Явно че и преболедуването не създава траен имунитет. Щом хора, като първата жена на Найденов са се заразили повторно и второто заразяване е довело до тежък ковид и смърт значи, че не може да се разчита на траен имунитет и колкото и да не ни харесва ваксините са някакво решение. Май по-добро няма за момента. Не звучи оптимистично, но това са реалностите в момента. Над 23 000 души са в интензивните отделения само в Европа в момента. А астрономическата зима дори не е започнала. Ако удари и грипна вълна успоредно с тази от ковид ситуацията може да излезе от контрол. Затова умно и отговорно по празниците. Хората с някаква симптоматика да си останат у дома, а да не ходят на масови купони по празниците. За

    Коментиран от #9, #13, #50

  • 8 Не бързай

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Балона се пукна":

    да се радваш. Ако не те боднат с игла, могат да те боднат с писалка. Още по болезнено и опасно.
  • 9 Раданч Татлъту

    54 4 Отговор

    До коментар #7 от "Радостно е, че посоката е надолу,":

    Преболедуването не създава траен имунитет ,верно ли!?🙉🙉🙉А експерименталните препарати го създават?🙉🙉🙉

    Коментиран от #10

  • 10 Варненец

    32 5 Отговор

    До коментар #9 от "Раданч Татлъту":

    Казах ли ти, ето първия се събуди и започна да ни плаши, как ще мрем, ама яко :)
  • 11 От "нещото" както го наричаш

    12 43 Отговор

    До коментар #2 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    за броени дни един след друг си заминаха бабата и чичото на снахата съвсем скоро, а майка ѝ също кара много тежък ковид и все още е ужасна остатъчна кашлица. Месец преди това (в края на октомври) от "нещото" почина и първия ми братовчед, а жена му едва оцеля. Мога да изреждам още доста умрели от "нещото", което никога не го е имало според теб в България. Няма ли да спреш да пишеш глупостите си най-накрая. Поне заради дъщеря си се засрами малко. И заради паметта на хилядите хора в България, които не успяха да се преборят с коварния вирус.

    Коментиран от #14, #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Раданч Татлъту

    35 4 Отговор

    До коментар #11 от "От "нещото" както го наричаш":

    Напълно си прав!🙉За пръв път в България и света умират хора!🙉А досега бяхме безсмъртни.Ами.....просто се ваксинирай и бъди щастлив.🤡🥳👍
  • 18 набухвател

    39 0 Отговор
    Нещо статистика за кварталите с компактно население?Висока плътност,ниска хигиена,никакви мерки-би трябвало вече да са рядкост като индианците!Ами Беларус?Там няма вече живи,всички които ги виждате са двойници!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Лъжи и глупави фантасмагории може да

    13 29 Отговор

    До коментар #14 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    пишеш ти. Ненадминат си в това отношение. Бабата на снахата си почина в къщи, въпреки че доставиха спешно кислороден концентратор от София. Две седмици преди заразяването я чух по телефона, за да ѝ честитя рожденния ден и звучеше бодро и оптимистично жената.Ако не се беше заразила можеше да си поживее още някоя и друга годинка. По-трагичното е, че няколко дни след нея почина и синът ѝ. Уж беше вече с подобрение, но на осмия ден рязко се влоши, сатурацията на кислород в кръвта и пожела да влезе в болница, но и той почина. На 58 години беше. Както и първият ми братовчед. Кой си ти бе, и з р о д, че ще ме обвиняваш в лъжа? Играй си шаха там и не безчинствай из форума. Цяло наказание е човек да ти чете простотиите и отдавна бях спрял въобще да ти коментирам словоблудствата, но не мога да позволя да се гавриш с паметта на хиляди починали. Ясно ми е, че не си наред с главата, щом и дъщеря ти се извинява на хората от форума, заради писанията ти,но човек си има някакъв праг на търпимост. Така че не искам да ми пишеш отговор на коментара. За мен ти си "никой". По-точно "нищо".Не смятам въобще да губя повече време, за да ти отговарям. Все пак се пази "Нещото" да не те порази отново. Нищо че го "няма" в България.

    Коментиран от #25, #32, #34

  • 23 ??????

    15 4 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Е що да не разсъждава? Има останал мозък и може, а ти?

    Коментиран от #24

  • 24 Госあ

    2 13 Отговор

    До коментар #23 от "??????":

    Мозъка, бацка, не е нещо абстрактно.

    Коментиран от #26

  • 25 Смехурко

    39 2 Отговор

    До коментар #22 от "Лъжи и глупави фантасмагории може да":

    Грипът го има, и още как. Повече от познатите ми го изкараха, включително и аз. Умрели от него познавам, но доста малко, но пък за сметка на тода съм чувал за много. Но не ги познавам. Страшно много колеги се ваксинираха, някои от тях се разболяха, но ги писаха че са болни от обикновен грип. За да не вдигат бройката в статистиката. Изобщо тук в нашата страна много се маже. Но българинът не е глупав, не се ваксинира и резултатът е положителен. Не гледайте статистиката за високата смъртност, короната помага на тези, които са с нисък имунитет да си отидат по-бързо. А защо сме с нисък имунитет? Защото начинът ни на живот е убийствен. Тук не споменавам за това как лекарите ни помагат да умрем по-бързо. Няма такава прогнила здравна система. Бях в болница, от опит знам. Поздрави на всички.

    Коментиран от #33

  • 26 ??????

    9 2 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Пише се мозъкът, с пълен член, защото е подлог в случая.
  • 27 mi6osp

    3 23 Отговор

    До коментар #20 от "Раданч Татлъту":

    В Китай тотално носят маски , но не ги носят като в България, само в краен случай и то под носа. И са ваксининирани 82.5% от населението. Каква ли е причината според теб, в Китай с 1400 000 000 население да няма епидемия и жертви, а България с 6 800 000 жители вече два месец всеки ден да дава средно над 100 жертви.

    Коментиран от #29, #31, #41

  • 28 Раданч Татлъту

    16 0 Отговор

    До коментар #21 от "Госあ":

    Донякъде си прав!Мисленето причинява главоболие и повечето хора го отбягват.😎🤡🥳👍
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Монк

    13 0 Отговор
    Някой може ли да обясни защо активните случаи ги дават 95 000, а карантинираните са само около 37 000? Останалите 58 000 уж активни къде са и защо не са под карантина?
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ако ваксинираните ти колеги са се

    6 20 Отговор

    До коментар #25 от "Смехурко":

    разболели наистина и са били с положителен PCR никой не би ги писал като болни от грип. По-вероятно е въобще да не са се тествали ако са имали някаква симптоматика. Явно никой от тях (ваксинираните) не се е разболял тежко и не е влязал в болница.А не са се тествали, за да не ги карантинират понеже са били с леки симптоми, които без тест въобще не се знае от ковид или от някой далеч по-безобиден риновирус ли са били причинени. Стига свободни съчинения. Който има намерение да се ваксинира да го направи сега, а не да чака следващата вълна. Защото такава със сигурност ще има и пикът и ще е през втората половина на февруари най-вероятно в България. Да се ваксинираш в пика на вълната е тъпо решение. Трябва да го направиш по-рано, за да изградиш някакъв имунитет все пак. Вчера мой познат(доскоро антиваксър) е отишъл да се ваксинира при личния си лекар след като починаха двама души от родата му от ковид за седмица. Но GPто го върнало, защото трябвало да има 6 души, за да се отвори ампула с ваксина, а от записаните за деня единият вече бил с положителен тест за ковид и болен, а другият се отказал, защото вече не било опасно(спадал бил броят на случаите). И му записали нова дата за ваксинация. След няколко дни. Парадоксално е, че продължават да се заразяват хора,че и да умират по 80 души на ден у нас, докато в страни с 10 пъти по-голямо население регистрират по-малък или сходен брой починали, заради по-големия брой ваксинирани и ние да твърдим, че у нас вече е безо

    Коментиран от #40

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Чичо Гошо

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "Раданч Татлъту":

    "Ваксинират" не е коректен термин. Бодат се. Това е така, защото трябва да поддържат ваксинационен статус. Борис Джонстън ще направи доза е задължителна, а плешивия им министър иска да съкрати срока между бустерите от 6 на 3 месеца. Израел въведе доза 4 в задължителния календар, а фаучи се НАДЯВА бустерите да са веднъж годишно, но ако се наложи да са по-често, така да бъде.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Милев

    14 5 Отговор
    Браво, сериозен спад. Новите се справят повече от добре. При това без много шум и без да крадат милиони като Шайката на Тлъстия банкянец.
  • 38 Баш софиянец

    20 1 Отговор
    Значи е време за отпадане на мерките и зеления сертификат
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Може би

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ако ваксинираните ти колеги са се":

    Следва да се придържат към съвета си да не се правят свободни съчинения. Имали леки симптоми и не искали да ги карантинират... Каква е разликата с не а ордените, които са с леки симптоми и не искат да се карантинират за 2 седмица? Падна процента на положителни тестове (крайно неадекватни такива, той като всеки ден може да си направиш по 10, като разпределението на + и - ще е различно), но броя починали остава висок. Дали вируса е истинския причинител на смъртни случаи или има нещо друго в уравнението? Дали броя на коморбидни състояния, начина на живот и индустриалните особеностите на всяка област и болничната система в страната ни имат някакъв пръст в цялата тая работа? Нека се набоде който иска, но връщайки се на вашата логика, на ордени с леки симптоми, които не искат да се карантинират, разнасят по същия начин като не а ордените с леки симптоми, които не искат да се карантинират.
  • 41 Садовик

    11 2 Отговор

    До коментар #27 от "mi6osp":

    Мхм. По тази логика Португалия, Ирландия и Израел, които имат над 90% инжектирани, също нямат епидемия. Би ли проверил какво става там? А у нас, като извадиш статистики, не ти ли прави впечатление, че почти всичко е умряло от ковид, а другите причини нещо са изчезнали? Като някой го блъсне кола, нали знаеш как го пишат - блъснат от ковод.

    Коментиран от #48, #49

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Фиаско

    4 1 Отговор
    При ваксинираните имаме 18% заразени и 13% починали.
    Провалът на експерименталните биопродукти не може да се прикрие с куп пропагандни статии които бълвате всеки ден.

    Коментиран от #47

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 mi6osp

    0 3 Отговор
    Към 15.12.2021, ваксининирани в Израел 68.95%, в Ирландия 76.03%, Португалия 89%. Ситуацията с Китай показва, че освен висок процент ваксинирани, за да няма епидемия е необходимо да се спазва дисциплина и да се провежда масово тестване и карантиниране дори при единични случаи на заразяване. Колкото до починали по други причини, никога не е имало ежедневна статистика. Има месечна и годишна статистика и тя си върви, просто не си правиш труда да я следиш.
  • 47 mi6osp

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Фиаско":

    Опитай пак.При ваксинираните имаме средно 15 - 20 пъти по ниска смъртност от ковид в различните държави.
  • 48 А какво става?

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "Садовик":

    В Израел има в момента единични случаи на починали и то не всеки ден. В Португалия също въобще не са зле. Поне си проверявайте примерите, които давате, защото хич ви няма и в това.

    Коментиран от #51

  • 49 В Израел имат под 80 души в интензивни

    0 2 Отговор

    До коментар #41 от "Садовик":

    отделения, в Португалия под 160.А у нас са все още над 500.Хайде не ми разправяй, че в държавите с масови ваксинации срещу ковид и с бустерни дози са по-зле от тези с нисък %ваксинирани. Защото е пълна лъжа това. В Германия, където ваксинацията не е чак толкова масова има доста повече тежко болни в момента, защото там вълната в момента е в разгара си, а не затихва като у нас. В Русия от месеци има почти константен брой жертви и те са между 1100-1200 на ден, а там също недолюбват ваксините. Ама нормалните хора могат да се информират сами. Ваксините не са панацея, но предпазват в определена степен от тежко боледуване и смърт. Въобще не агитирам някого да се ваксинира на всяка цена, но не изопачавайте фактите поне.

    Коментиран от #52

  • 50 Rock

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Радостно е, че посоката е надолу,":

    Тези вълни не се дължат на вируса. Тези вълни са изкуствени поради неспособността на системата да се организира и работи.Една линейка се дезинфектира за един час- за един час може да се направи основен ремонт на линейката. И още неправилното лечение не премахва вируса- то го кара да мутира и да се задържа по- дълго време в болния. Същото е и със субстанциите- при тях не се прави предварителен тест и преглед на здравния статут на пациентите.
  • 51 Садовик

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "А какво става?":

    Грешката ми е за Израел за процентите. Какво попитах - има ли епидемия в тези държави? Нали се очаква да се справят, след като са се ваксинирали и всичко да приключи?

    Коментиран от #53

  • 52 Садовик

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "В Израел имат под 80 души в интензивни":

    Не ми слагай думи в устата. Грешката ми е за Израел в %. Попитах има ли епидемия в страните с висока ваксинация? Кое е лъжа, че в страните с пълна ваксинация случаите отново се увеличават заедно с хоспитализациите. Рестрикции има ли, ще се бодат ли с 4-та, 5-та и т.н. доза с препарат с ниска ефективност и трайност?

    Абсолютно грешно е да правиш извод на базата на моментната картина, като игнорираш тенденциите. Никой не смята да реши проблема кардинално - това стана ясно. "Предпазват донякъде" не може да бъде крайната цел. Никакви други методи за лечение не се предлагат. Научни данни, до какво може да доведе такава масова ваксинация, също се игнорират. Да не говорим за другите неизвестни около препаратите.

    Правото на нормалния човек да се информира се отнема по малко с всеки изминал ден. Това е съвсем друга тема. Не ми казвай, че не ти прави впечатление цензурата на специалисти (наред с пострадалите от страничните ефекти) с десетки години опит във вирусологията и разработването на ваксини. А нашите телевизии са се превърнали в същински източник на пропаганда.
  • 53 Няма държава със 100 %ваксинирани и

    1 3 Отговор

    До коментар #51 от "Садовик":

    никога няма да има. Както и няма много траен имунитет и при преболедували и ваксинирани. Целта на ваксините е да се ограничи броят на хората, които се заразяват и се нуждаят от болнично лечение по едно и също време. И да се намалят случаите на тежко протичане и смърт.Такова чудо като обещания "стаден имунитет" едва ли е достижимо и с ваксини, а пък без си е чист абсурд. Ако вирусът не мутира по начин, който да доведе до самоунищожението му още дълго ще е сред нас гнусния ковид.

    Коментиран от #54

  • 54 късо име-корав у-й!

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "Няма държава със 100 %ваксинирани и":

    Много си е готин Ковид!чакам с искренно нетърпение да се развихри на острова.