Last news in Fakti

30 Декември, 2021 08:01 1 349 16

СЗО зове страните да намалят периода на изолация за безсимптомните пациенти с COVID-19

  • световна здравна организация-
  • пандемия-
  • омикрон-
  • ваксина

По-рано испанският премиер Педро Санчес също каза, че и там периодът на задължителна изолация за несимптомни пациенти ще бъде 7, вместо сегашните 10 дни

СЗО зове страните да намалят периода на изолация за безсимптомните пациенти с COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

От световната здравна организация призоваваха страните в условията на Covid криза да намерят баланс между грижата за здравето на хората и икономиките на държавите, където има опасност от недостиг на персонал.

На пресконференция директорът на програмата за извънредни ситуации в Световната здравна организация Майкъл Райън призова правителствата да намалят периода на изолация за безсимптомните пациенти с положителен Covid тест. Часове преди изказването му някои държави вече предприеха подобни стъпки.

В Румъния карантината ще бъде намалена от 14 на 10 дни убеди министърът на здравеопазването Рафила. Той се обоснова с факта, че подобен период на изолация е валиден за други страни-членки на Европейския съюз. Допълни обаче, че такъв период не може да бъде скъсен в Румъния поради нивото на ваксинация.

По-рано испанският премиер Педро Санчес също каза, че и там периодът на задължителна изолация за несимптомни пациенти ще бъде 7, вместо сегашните 10 дни.

Съединените Щати съкратиха този период над 5 дни в началото на тази седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Жарта

    28 1 Отговор
    Няма кой да бачка,а умници🇮🇱🇱🇷

    Коментиран от #2

  • 2 Раданч Татлъту

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Киро Жарта":

    И за кво требе да бачкаме?Ще живеем в Метавселената на Цукльо!🤡🥳👍
  • 3 БАЙ Х@Й‼

    18 1 Отговор
    Ваксинирайте се! ( че да не ме блокират пак) 😝 А нещо за намаляване печалбите на фарМАФИЯта! ПЕЧАЛБАТА на ваксиноментаците е ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ДОЛАРА В СЕКУНДА ‼️ По официални данни ‼️
  • 4 хубаво

    22 1 Отговор
    Но 3 дни е още по-добре. Точно да отшуми хремата. Така или иначе ще мине през всички.
  • 5 БАЙ Х@Й‼

    14 1 Отговор
    "Двойно ваксиран. Захранван от Janssen, подсилен от Moderna. Хей, Omicron: Удари ме с мокрите си сополи.
    Всичко, което трябваше да направя, беше да попълня този формуляр на език, който не мога да чета. Софтуерът за превод ми казва, че сега принадлежа към армията на BTS.“ –
    е написал в Истаграм Карлос Техада./ кой е Карлос и какво стана на другия ден - вижте сами/
  • 6 Госあ

    1 16 Отговор
    След като казват, че инкубационния период на Омикрон е по кратък, има логика да се намали на 10 дни, но единствения меродавен симптом е PCRa

    Коментиран от #7, #15

  • 7 БАЙ Х@Й‼

    23 0 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Ваксинирайте се! 😉😉😉😉😉 Те казват , че маските помагат - като бариера в полето ‼️ Казваха, че ваксинираните няма да се заразят, че няма да влязат в болница, че няма стигнат до интензивното, че няма да починат ‼️ Още ли има някой да им вярва ‼️‼️‼️

    Коментиран от #8

  • 8 Госあ

    1 19 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й‼":

    Маските определено помагат, особено когато имат някакъв филтър. Вирусния товар е много по малък, дори да проникне нещо и шансовете на имунната система са много по големи. Ваксините също имат ефект, подобен на този срещу грип, когато наистина са направени да пазят и да бъдат безопасни, а не за печалба. И когато се спазват немедицински мерки и се приложи разумна ваксинация се получава картина като в Китай. Впрочем, вътрешния културен живот там е отворен, а мерките са за клъстерно разпространение.

    Коментиран от #11

  • 9 Болница -мъртвълница

    14 0 Отговор
    Вижте интервюто на адвокат Денев.Лека му пръст на сина му.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Я виж ти

    11 0 Отговор

    До коментар #8 от "Госあ":

    Наистина имало хора, дето вярват на тази фарс... На таквиз не може да им се отворят очите за нищо на света.

    Коментиран от #12

  • 12 Госあ

    1 14 Отговор

    До коментар #11 от "Я виж ти":

    Ти като не вярваш, не ходи никога повече на лекар. Би трябвало да ви бъде забранена всякаква медицинска помощ.
  • 13 нннн

    11 0 Отговор
    Трябва да работим, за да има пари за ваксини.
  • 14 Госあ

    1 7 Отговор
    Простолюдието няма проблем да печелят търгашите и прекупвачите, но има огромен проблем, когато печелят учени, лекари и фармацевти. Това разбира се, си има кристално ясно обяснение - всеки от простолюдието може да стане търгаш, но не всеки може да стане учен, лекар или фармацевт ! Дет се вика - солидарност ! 😂 Не знам колко печелят бигфармата, но навсякъде най богатите са търгашите, особено на хранителните вериги. Това разбира се става с дрони на кожи за насъщния, компромиси с качеството, хормони, оцветители и консерванти. ГМО е най малкия проблем, за изненада на простолюдието. Без ГМО, по който и да е начин - класическа или молекулярна генетика, щехте да рупате троскот на поляната.
  • 15 КОКО

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Симптом си ти, PCR-а е метод за доказване в научната дейност!
    Не е за търсене на болни!
    Болните имат Симптоми!

    Коментиран от #16

  • 16 Госあ

    0 4 Отговор

    До коментар #15 от "КОКО":

    Освен за търсене на болни, PCRa е метод за доказване на престъпление и бащинство 💁 В науката се ползват по скъпи методи вече, защото не са масови. Та, с PCR ставаш баща и влизаш в затвора доживот, а един вирус да не можеш да хванеш, М ? Хващаш, хващаш и то много чувствително и точно. И Омикрона също хващаш, защото този, който се ползва , хваща няколко области - не е само за шипчето. Единствената грешка може да дойде от пробовземането и да доведе до фалшиво отрицателен резултат, всичко друго е бетон.