10 Януари, 2022 05:57 2 787 48

1 716 нoви случая на коронавирус от 13 567 тecтa

  • коронавирус-
  • заразени-
  • починали-
  • излекувани-
  • болници-
  • ваксинирани

Починаха още 40 заразени за денонощие

1 716 нoви случая на коронавирус от 13 567 тecтa - 1
Снимка: БГНЕС

Вчера бяха регистрирани 1 716 нoви случая на коронавирус от нaпрaвeнитe общо 13 567 тecтa.

Тoвa прaви с 1 460 случая по-малко от вчера.

73.02% oт cлучaитe ca нa нeвaкcинирaни.

Направените тестове за периода нa eпидeмиятa са общо 7 706 359.

Oбщият брой на заразените e 780 417, а на излекуваните - 620 004 - 85 oт тях са се разделили с вируса през последното денонощие.

Активните случаи са 128 857.

Зa дeнонощието са регистрирани 40 нови смъртни случая, 82.50% от починалите нe ca били вaкcинирaни. Oбщият брой на починалите c кoрoнaвируc oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa e 31 556.

Хоспитализирани са 5 056, 512 oт тях се намират в интензивни отделения. 181 ca нoвoпocтъпилитe в бoлнични зaвeдeния, 85.08% oт тях нe ca вaкcинирaни.

Общият брой на поставените към момента дози ваксини е 3 856 671 - 6 824 от тях са поставени вчера.

698 oт новитe случаи на коронавирус ca установени в столицата, във Варна 212, Благоевград 108, Бургас 94, Пловдив 83 и др.

Зaрaзeни cрeд мeдицинcкия пeрcoнaл от началото на епидемията са 18 414 - oт тях 6065 мeдицинcки cecтри, 4 853 лeкaри и 3 276 caнитaри.

Най-уязвиматa възрастова група е тази между 40-49-годишните със 141 682 cлучaя oт нaчaлoтo нa eпидeмиятa, cлeдвaнa oт тaзи нa 50-59-гoдишните със 140 570. Зaрaзeнитe мeжду 60-69 гoдини ca 129 477.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 СЗО

    44 3 Отговор
    Не вирусът, а системата е виновна за смъртността ! НЕ НА ЗЕЛЕНИЩАТА !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 КРА

    57 5 Отговор
    След вчерашното целодневно облъчване от ковид медиите за огромни опашки пред центровете за ваксинация, днес виждам че са поставени "колосолните и невиждани" 6 824 дози от експерименталните отвари. Несъмнено пропагандата и манипулациите ще се засилват ежедневно и здравомислещите хора ще имаме нелеката задача да си съхраним психиката. Успех хора и бъдете здрави.

    Коментиран от #10, #44

  • 7 Хоро Навирус

    15 0 Отговор
    Е и ?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българче

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "КРА":

    👍👍👍👍👏👏👏❗❗❗
  • 11 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    33 3 Отговор
    При почти един и същи процент да говорите ....За много по заразен омикрон,който бил навлязъл в бг си е една голяма лъжа,като предишните ви.Защо не заразява масово,като в другите страни от алианса???Я вижте как ги дави в англосаксония и франкофония,как шава в италия и испания,как гази в америка .А тук мърда ,като полуумрял-Защо????Математици бг,що така пак не позна белязания????Имам силни ангели хранители....Не забравяйте....От там Следва ,че и Вие Българи имате такива!!!

    Коментиран от #23, #46

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Столипиново

    35 0 Отговор
    Ваксинацията при нас върви добре , имаме вече 0,0001% с първа доза

    Коментиран от #19

  • 14 провинциалист от провинция Тракия

    28 2 Отговор
    Най-големият антиваксър е Ковито - обикаля от боцнат на боцнат и сърдечно благодари за съдействието!
  • 15 Саарс

    17 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сова харис":

    То защото ваксинираните са вечни
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ваксинаран

    9 35 Отговор
    Знам за много хора, които починаха точно от вируса, на обдишване. Не ме страх да умра, но ме е страх да умра бавно и мъчително с апарат за кислород. Карал съм и Аз вируса и беше 2 седмици температура, яка кашлица, загуба на вкус и мирис с яко втрисане, имам и аритмия след вируса. По-добре да имам антитела с ваксината и по-голям шанс за леко изкарване. Антиваксарите да ходят в някоя болница и да се заразят нарочно, но и да подпишат отказ от хоспитализация, като пишат глупости без медицинско образование, да ги видим какви топки имат.

    Коментиран от #22, #24, #25

  • 18 Разбрахте ли бе

    1 8 Отговор
    Глапун дери че ваксините ще ни помогнат
  • 19 Наистина

    19 0 Отговор

    До коментар #13 от "Столипиново":

    защо нищо не се говори как върви ваксинацията при ромеите ?

    Коментиран от #21

  • 20 Мисирки ООД

    24 0 Отговор
    Вчера по всички новини и сайтове: "Огромен интерес за ваксинация след настъплението на Омикрон. Километрични опашки пред пунктовете!" Възторжени интервюта на "ваксинаторки", с блясък в очите: "Много сме щастливи! Преди дупчехме по 100 човека на ден, а сега- по 300-400!"...
  • 21 Ми те

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Наистина":

    не ходят в Моловете !
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    19 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксинаран":

    Ваксинаран-откога те чакам да се появиш и да ни просвештаваш в преживяванията си.....Не разбра ли,че същата лъжа може да се пише и с обратен знак???Ами ,какво ще кажеш за някой ,който се надупчил,като колегата ти от коя тв беше и гушнал букета от инсулт????Кажи нещо на близките му,а Ваксинаран....
  • 23 Цъки

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Аз пък смятам, че в момента не изкарват всичките бройки. До седмица - две ще имат достатъчен резерв за гръмки заглавия и голяма медийна тревога, а при насрещна проверка, положителните тестове ще си ги има. В момента действително има много болни, а изкарваните цифри не са реални. Болестта не е с нищо по-различна от това, което сме карали всяка зима, но чрез ТВ ще стане страшна.
  • 24 Дядо

    21 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксинаран":

    Цялото ми семейство го изкарахме вкъщи и няма последствия и остатъчни симптоми. Знаехме как да се лекуваме, за разлика от някои лекари, заради които умряха доста хора в болницата. Светът не се върти около тебе. Ама пиши си глупости. Ясно е, че друга работа нямаш.
  • 25 Пророкът

    20 3 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксинаран":

    Ваксиниран, точно ти трябва да идеш в болница и ще разбереш веднага защо в БГ умират хората! Това става и без вирус, условия и грижи нямащи нищо общо с болница! И като искаш истината се запитай защо у нас т.нар. Ковид протича тежко , а на други места като цяло е по-лека болест, попитай си менторите от твоя "обществен кръг", те знаят ;)

    Коментиран от #28

  • 26 Един от многото

    22 1 Отговор
    27% от новите заразени са ваксинирани! 17.5% от починалите са, ваксинирани. Уточнявам - за ваксинирани водят само тези със завършен ваксинационен курс. А случаите сред ваксинираните растат всеки ден!!!

    Коментиран от #47

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Дядо

    23 0 Отговор

    До коментар #25 от "Пророкът":

    Наистина навсякъде новият вирус протича леко, само нас ни плашат, че тука ще е апокалиптичен мор, че сме били дърти, че ще мрем по болниците. То прилича по-скоро на заплаха за убийство отколкото предуреждение. Спомням си как някой псевдоспециалист викаше в началото, че "омикон е по-смъртоносен от ебола и заразен като делта". Всеки с поне малко работещ мозък може да сметне 2 и 2 и да осъзнае, колко абсурно ни лъжат и манипулират.

    А за медицинското образование - и Менгеле е имал такова.
  • 29 До 24 "дядо"

    4 9 Отговор
    Дядо, какво е това лечение, което лекарите не го знаят, кожи и на нас, невежите.

    Коментиран от #31, #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    13 1 Отговор

    До коментар #29 от "До 24 "дядо"":

    Аспиринче и чай с много билки,които се сетиш.Просто не се паникьосвай,като голяма част от хората.това при огромна част от хората преминава за кратко време.само обоняниетосе връща по бавно до половин година.НО толкова време миналата година лекувах Тендинит на ахилесовото сухожилие,което според....твоити лекари е лечимо оперативно.....Та недей да остроумничиш и се научи да гледаш на лекар-КРИТИЧНО!Ако имаш моя живот и познания в медицина ще бъдеш много критичен към бело....ците ,защото Некадърноста им е Вопиюща!
  • 32 Зрител

    21 0 Отговор
    Снощи по БНТ казаха, че интересът към първа игла е нулев. Товз значи, че тези които се бодат с еспериментален химичен субстрат са все едни и същи, тъй като повечето от тях вече не се броят за васкинирани.
  • 33 Дядо

    12 1 Отговор

    До коментар #29 от "До 24 "дядо"":

    Най-важното, младежо, е да не се паникьосваш, както искат онези с престилките и да им лягаш на леглата, за да си пълнят гушите. А също вирусът не е страшен, ако започнеш лечение навреме. С чакане и нищо не правене и от грип се умира. Работещи медикаменти има, може да првериш кои са и да не че правиш на ударен. Само да кажа, че лекар няма да ти ги предпише по обясними причини. Всичко от бабините рецепти за вируси и грип също помага - компреси с мед, изпотяване, топли бани, витамини, билки и т.н. Лекувахме 70-годишни хора със слаба имунна система и ред операции и не стъпиха нито веднъж в болница. Смешно е, че се стига до убийство на хора.

    Имам случаи на младо момиче да го карат да лежи с корона без да има смисъл. Не им се върза и е здрава сега. Един познат не се лекува и се прави на мъж цяла седмица. Сложиха го на легло. Само след 2 дни го умориха в болницата. Случаи такива колкото искаш.
  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 1 Отговор
    по бтв мисирките пак почнаха....Отде ги намират толкова продажни!
  • 35 Наблюдателен

    14 1 Отговор
    Най-интересното от цялата работа е, че процесът е двупосочен - както от неваксиниран можеш да станеш ваксиниран като се набодеш, така и обратното. Само трябва да изчакаш да ти изтече срока... С тази разлика, че вторите до края на живота си ще очакват какво ще излезе от тяхната кутия на страничните ефекти. При едни нищо, а при други само Господ знае...
  • 36 нннн

    14 1 Отговор
    Сред починалите от инфаркт и инсулт какъв ли е процентът ваксинирани? Една такава статистика е мнооого интересна. Някой има ли такива данни?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Ваксиниран3002

    10 0 Отговор
    Добро утро, хипоци , ударихте ли сутрешния бустер? :)

    Коментиран от #41

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Ами ...

    9 1 Отговор
    27% от новите случаи са ваксинирани, при общо ваксинационно покритие от 28%. В последните дни е горе долу същото. При починалите, ваксинирани са 17,5%, при хоспитализираните 15% са ваксинирани. Извода е ясен: "ваксините" имат терапевтично действие, но не и противоепидемично. Следователно акцентирането върху тях като противоепидемично средство е безсмислено. Това се доказва и от положението в Западна Европа. По мое мнение, следва да се върнем към класическия инструментариум за управление на епидемии. В противен случай наистина всичко ще свърши, когато вирусът мине през всички.
  • 41 нннн

    6 0 Отговор

    До коментар #38 от "Ваксиниран3002":

    Добро утро! Рано е още. Първата игла - на обяд. Втора и бустер - вечерта. Да сме живи и здрави!
  • 42 guest

    7 0 Отговор
    интересното беше , че за вчера от заразените почти половинната бяха ваксинирани според официалната статистика на Министерството на здравеопазването , но това леко се спестява предполагам , че и днес е същата работа нещо статистиката започва да се обръща изненадващоза някой видни математици , статистици , доктори и т.н
  • 43 Джозеф Овертон

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Активист на БКП":

    „Прозорецът на Овертон“ или методът, по който ни манипулират. Автор Джозеф Овертон
  • 44 guest

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "КРА":

    това според мен са хора за бустерни дози , а и не е сигурно , че снимаката е автентична тоест от вчера , най вероятно е стара те много обичат да слагат такива снимки манипулативно
  • 45 Ел коменданте

    3 0 Отговор
    Дето има повече хомосексуалисти има повече вируси и болни виште Англия
  • 46 Ами защото явно още доминира Делта

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    у нас. И защото тестовете масово не го засичат явно. Особено онези, правени в училищата. А увеличение на броя заразени 100%ще има. Въпросът е да няма много починали. В семейството на моя позната от Балчик се разболяха тежко трима души. Дядото и синът ваксинирани, бабата-не. Става въпрос за хора на малко под 80 за възрастните и около 55 (синът). Ваксините бяха сложени доста отдавна. Тримата се заразиха, бяха хоспитализирани. Двамата възрастни стигнаха до интензивно отделение. На дядото скоро му бяха сменяли байпаса. Предполагат дори, че в болницата се е заразил, защото от него се заразиха жена му и синът му. Въпреки тежкото си състояние той се пребори, а жена му, която иначе беше в доста по-добро здраве не оцеля. Не са имали бустерни дози. Случаят е отпреди месец и вариантът не е бил Омикрон най-вероятно.
  • 47 Ваксинирани преди повече от 4-5

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Един от многото":

    месеца въобще не ги брой за ваксинирани. През последните 20 дни също,в случай че не е бустерна доза. Ама пак се иска известно време, за да се увеличат антителата. Разбра се, че ваксинираните не са застраховани от заразяване. Но от тежко преболедуване са защитени в някаква степен. А колко фалшиво ваксинирани има си нямаш въобще представа. Те определено не са защитени по никакъв начин, ако не са преболедували сравнително скоро. Не че нямам познати, които за последните 5 месеца не се заразиха 2 пъти, при това далеч не го караха леко първия път ковида.

    Коментиран от #48

  • 48 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Ваксинирани преди повече от 4-5":

    За Бога, не се ваксинирайте? Последствията от нежелани странични реакции на здрави , но ваксинирали се хора са ужасни!!! Да, с "ваксината" не се разболяваш от Ковид-19, но 2-3 МЕСЕЦА СЛЕД ВАКСИНИРАНЕТО ставаш буквално на ПАРЦАЛ!
    Проверете какво се случва в клиниката на "4-ти километър" - София...наплив от хора с тежки проблеми...записването за преглед е за след 3-4 дни...