10 Януари, 2022 13:45 7 063 7

Отказът от захар води до значителни подобрения в организма

  • сладкиши-
  • захар-
  • отказ-
  • здраве-
  • подобрения

Ендокринолог призовава да се внимава какво пише на етикетите на продуктите

Отказът от захар води до значителни подобрения в организма - 1
Снимка: Shutterstock

Значителни подобрения в тялото се наблюдават след отказа от сладки лакомства, дори само за един месец, твърди ендокринологът Татяна Бочарова в интервю за агенция РИА Новости.

Тя призовава да се внимава какво пише на етикетите на продуктите. По думите ѝ, храните с над 22,5 грама захар на 100 грама са твърде сладки. Лекарката припомни, че захарта може да бъде описана с няколко различни наименования като хидролизирано нишесте, меласа, фруктоза, малтоза, пудра захар и др.

Според нея, месец след като човек спре да консумира сладко, ще настъпят забележими подобрениявъв всички системи на тялото му – от стомашно-чревния тракт до хормоналните нива.

Освен това метаболизмът ще се подобри и човек може да загуби до четири килограма тегло. Бочарова добави още, че кожата ще претърпи промени към по-добро, тъй като захарта помага за разграждането на колагена, който предотвратява появата на бръчки.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някои специалисти

    5 14 Отговор
    Твърдят точно обратното.
    Колкото повече захар толкова по-добре за организма.

    Звучи невероятно но проучванията са доказали точно това

    Коментиран от #4

  • 2 Вярно е

    8 2 Отговор
    Гледайте филма "Захарта - горчивата истина".
  • 3 Да, вярно е

    9 2 Отговор
    Препоръчва се от специалистите всички "товари", като захар и мазнини, които вкарваме в организма си да бъдат изгаряни като калории чрез физическа, умствена или спортна дейност. Иначе става натрупване, метаболизма складира веществата в организма ни под формата на мазнини и др. и това води до продължаване на порочната верига с поява на различни болести и състояния като хипертония, диабет и др. вследствие на затлъстяване и неизгарянето. Както казва и Киро Брейка: Една кола на която не гори двигателя по 50 гр. гориво да сипваш на ден, пак ще се прелее резервоара.
  • 4 Хаха

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Някои специалисти":

    Аутизма ли те цъкна пичага? Захарта води не само до така познатия диабет, но също така и рак, ендокринни заболявания и тн и тн. Хвани се образовай малко к не се излагай
  • 5 Васик атанасова

    5 0 Отговор
    Така е но за тялото
    А за мозъка и душата е зле
    Мозъка иска сладко това е горивото му
    А също и душата
    Човек който е хапнал сладко е щастлив
    А който не е мрачен и нещастни
    Важно е дозата и качеството на сладкото!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 КРУМ

    0 0 Отговор
    ПОСЕРАХА СЕ С ТИЯ ВАКСИНИ , ЕЙ ПОСЕРАХА СЕ !