Last news in Fakti

16 Януари, 2022 13:47 11 988 153

Мангъров: COVID би трябвало да се лекува така както и счупеният крак

  • атанас мангъров-
  • covid-
  • лекува-
  • счупен крак

Най-трудни са дните между 10-ия и 15-16-ия ден, когато симптомите са най-тежки и когато нещата могат да тръгнат накриво, анализира заразата доцентът 

Мангъров: COVID  би трябвало да се  лекува така както и счупеният крак  - 1
Снимка: БГНЕС

Доцент Атанас Мангъров, който е експерт на партия "Възраждане" по епидемичните въпроси, анализира на страницата си в социалната мрежа за пореден път COVID -19. Той даде мнение дали да се пият антибиотици по време на COVID.И ако да какви точно. Според него вирусът се лекуват така, както и счупеният крак. Правенето на рентгенова снимка или скенер, според него, е "безсмислено, тъй като по никакъв начин не сме в състояние да повлияем на това, което се вижда там".

Ето какво написа Мангъров във Фейсбук:

Материал за размисъл(от клинична гледна точка) :
Ковид-19 е остра вирусна инфекция, която се отличава от респираторните инфекции, с които сме свикнали по това, че е по-продължителна. При типичното симптомно протичане на Ковид (около 20% от случаите), острата фаза продължава около 15-16 дни. Симптомите (температура, отпадналост, главоболие, болки по мускули, кости, стави, кашлица и пр.) имат вълнообразен ход - обострят се и затихват през няколко дни. Има дни, през които човек се чувства като да е дошъл последният му ден и дни, когато все едно нищо не е било. Това е много разстройващо, защото точно когато си помислим , че ни е минало, болестта ни подкарва отново. Задържането на температурата до 15-16 дни и повече при Ковид не означава бактериална инфекция! Най-трудни са дните между 10-ия и 15-16-ия ден, когато симптомите са най-тежки и когато нещата могат да тръгнат накриво. След тези 15-16 дни има още 20-25 дни, през които от време на време има отпадналост, студени тръпки, температура (обикновено невисока), кашлица и пр. Като цяло сумарната продължителност на Ковид е около месец-месец и половина. Ковид-19 е вирус, който засяга белия дроб и при всеки, който е с Ковид, ако след края на първата седмица от началото на симптомите се направи рентгенова снимка или скенер, се откриват рентгенологичните феномени "матово стъкло", "натрошен паваж" и пр., които говорят за вирусна пневмония. Тази пневмония е вирусна, тя не се лекува с антибиотици и тя не е усложнение на Ковид, а е самия Ковид. Усложнението на Ковид се нарича дихателна недостатъчност и то възниква тогава, когато самият вирус, а не вторична бактериална инфекция както масово се мисли, обхване такава част от белия дроб, че останалата незасегната част не може да покрива нуждите на човека от кислород. Правенето на рентгенова снимка или скенер е безсмислено, тъй като по никакъв начин не сме в състояние да повлияем на това, което се вижда там. Важното е как работи белия дроб, което най-лесно се следи по насищането на кръвта с кислород, т. нар. "сатурация" с пулсоксиметър, който се продава във всяка аптека. Всичко, което е над 90% е норма. Задухът (дихателната недостатъчност) започва да се усеща, когато сатурацията падне под 90%, а нужда от подаване на кислород се появява, когато сатурацията трайно наближи 85%. При 85% сатурация човек се чувства като на трети базов лагер под Еверест, без кислороден апарат и трудно се придвижва до тоалетната. Единственото основание за влизане в болница е необходимостта от подаване на кислород. Престоят в болница за лекуване на "двойната" пневмония с поне два антибиотика (най-вероятно, защото е "двойна") е безсмислен, ако няма нужда от кислород (сатурация под 90%). По-добре е да се чувстваш зле в къщи и някой да се грижи за теб, отколкото да се чувстваш зле и сам в болница. Важно е човек да запази спокойствие, да се настрои психически да посрещне казаното по-горе и да се въоръжи с търпение. Всички рентгенови изменения изчезват след няколко месеца.
Все още няма достатъчно ефективни медикаменти за директно въздействие върху вируса и Ковид е така или иначе самоограничаващо се заболяване, което се лекува или би трябвало да се лекува както се лекува счупен крак. Какво правим, когато си счупим крак - не правим нищо, а просто стоим в гипс, защото това е което трябва да правим и чакаме да заздравее счупената кост.
Важни са покоят, (но не абсолютен - на всеки час поне 5-10 минути раздвижване - разходка, дихателна гимнастика, без спортни натоварвания), прием на течности (вода, чай), хранене (леки течни храни - супи, бульони). Болният трябва да продължи да взема всички медикаменти, които е получавал преди заболяването си от Ковид.
Като редовно назначение във връзка с Ковид е добре да се приема ацетил салицилова киселина (аспирин, ацетизал) в доза 80 -120 мг веднъж дневно или дипиридамол (антистенокардин) 3х2 табл. от25 мг. Това се прави защото вирусът засилва способността на кръвта да се съсирва, което е основен фактор в патогенезата на заболяването, а тези медикаменти намаляват тази способност. Те трябва да се приемат поне 3-4 месеца, понякога и повече колкото е времето за възстановяване на промените в белия дроб. Прилагането по-сериозни противосъсирващи средства, в домашни условия, без следене на хемостазата е рисково и опасно. Назначаването на антибиотици при Ковид е ненужно и вредно, освен ако няма данни за бактериална инфекция. (Прословутото "CRP" - С-реактивен протеин не е маркер за бактериална инфекция, а просто маркер за възпаление, каквото при Ковид има, но не е бактериално.) Назначаванета на кортикостероиди в домашни условия е опасно и е по-добре да не се прави особено при възрастни хора с латентен диабет. Приемането на хранителни добавки, витмини и пр. е излишно, тъй като повечето дразнят стомаха, и болният се чувства по-зле с тях, отколкото без тях, като ползите са повече от съмнителни. Добре е кашлицата да не се потиска, тъй като тя е гимнастика на белия дроб.
Повишената температура е физиологична защитна реакция, с която организмът се бори с инфекция- от една страна активира защитите си, от друга създава неблагоприятни условия за вируса и трябва да се сваля само в много краен случай, най-добре преди сън, за да може човек да поспи.
Колкото по-малко лекарства за Ковид приема болния, толкова по-щастливо живее и той и лекуващия го лекар.
Гледането на телевизия, особено на сутрешни блокове е противопоказано.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 168 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    245 60 Отговор
    Респект на този фон по физика ,но ТОЛКОВА ГОЛЯМ ЧОВЕК И БЪЛГАРИН!!!

    Коментиран от #3, #108

  • 2 Рошко

    249 61 Отговор
    Мангъра министър на здравеопазването
  • 3 Майна

    75 22 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Исках да кажа ФИН
  • 4 Асан

    224 54 Отговор
    Мангъра казва истината, трябва да му верваме!
  • 5 CoV TV

    222 27 Отговор
    Испания смята да приравни Ковид с обикновен сезонен грип :)

    Коментиран от #51, #60, #70

  • 6 !!!!!!!

    251 39 Отговор
    Зелените сертификати осигуряват на "ваксинираните" безпрепятствен достъп, без тест, до заведения и обществени сгради, където потенциално могат да заразят десетки хора. Сертификатът е лиценз за убиване! Да се отмени незабавно!

    Коментиран от #28, #71

  • 7 русенец

    54 216 Отговор
    Този ако беше в Китай до сега да е изгнил в земята.

    Коментиран от #15, #87

  • 8 Отряд К 19

    122 20 Отговор
    Аз пък си слагам каската , маската,три бустера и слизам в мазето до 2027. Само споко.
  • 9 малиии

    50 198 Отговор
    Тоа се повече заприличва на психопат ..

    Коментиран от #98

  • 10 Абе

    193 36 Отговор
    Ако не е ИТН, АБВ и Възраждате сега тук щеше да е ужас!
    Пълен локдаун и не дай си боже задължителна ваксинация :O

    Коментиран от #58

  • 11 сухитен съчки изгоРЕа

    41 211 Отговор
    това нищожество ли е идол на антивакса ? хахахахахахахахахаха

    Коментиран от #95

  • 12 Майна

    133 11 Отговор
    Бившият съветник на Тръмп по ,,ПЛАНДЕМИЯТА ,, относно ОТРИЧАНЕТО НА ЕСТЕСТВЕНИЯ ИМУНИТЕТ..,,„Отричането на това е просто безпрецедентно в съвременната история, доказан факт и десетилетия на фундаментална имунология по някакъв начин се отричат.

    „Ако сме общество, в което лидерите многократно отричат ​​факта, аз съм много загрижен за бъдещето на такова общество“ , добави той.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 нормален

    44 176 Отговор
    Лангъров !!! Спри се бе !!!

    Коментиран от #17

  • 15 Оня

    61 29 Отговор

    До коментар #7 от "русенец":

    Седи си у русито и не се опитвай да мислиш

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Оня

    52 14 Отговор

    До коментар #14 от "нормален":

    Абе не си нормален,хаххах
  • 18 русенец

    20 68 Отговор

    До коментар #15 от "Оня":

    Стой си в обора и не давай акъл какво да правят другите, че очевидно не ти е останал.

    Коментиран от #94

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Болен от КоВид

    33 119 Отговор
    Maнгo де поВервай че КоВид-а не се лекува като счупен крак. Аман от саморасляци.
  • 22 Майна

    135 13 Отговор
    В момента е ЖЕСТОКА БОРБА ,ЗАГЛУШАВАНА ОТ ВСИЧКИ Продажби медии между СВЕТОВНО ДОКАЗАНИ МЕДИЦИНСКИ КАПАЦИТЕТИ И ГЛОБАЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ НА ПРАВИТЕЛСТВЕНО НИВО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ!!! ПОДЦЕНИХА ЧОВЕЧЕСТВОТО ТЕЗИ САТАНИСТИ!

    Коментиран от #142

  • 23 Верно ли

    128 23 Отговор
    Добре обяснено е протичането на острата фаза от Доцента, лошото е, че повечето хора предпочитат да се паникьосват. Ние вкъщи го изкарахме доста по-леко по неговите методи + 1 антибиотик за успокоение на ДжПто, който беше абсолютно излишен.
  • 24 Дрън, дрън мангърщина

    35 152 Отговор
    Досега нищо вярно от прогнозите на този шарлатанин. Трябвало да се лекува за да скубе по 200 лв. на преглед, вместо да се ваксинира и да не се стига до лекуване .
  • 25 РЕАЛИСТ

    138 12 Отговор
    Не съм фен на Мангъра, но за едно е прав. Такива дълги рецепти изписват за Ковид, че после и стомаха и черния дроб страдат. От личен опит го знам. Презастраховат се.
  • 26 Последния Софиянец

    120 22 Отговор
    Мангъров ще разкъса докторчета с клишетата в комисията.Ще бъде като вълк сред овце .ха ха ха

    Коментиран от #74

  • 27 гост

    31 151 Отговор
    Тоя Мангърин е психопат и убиец.

    Коментиран от #43

  • 28 Психо от Курило

    27 32 Отговор

    До коментар #6 от "!!!!!!!":

    Стига глупости, нали всички в сградата са със зелен сертфикат. Кого ще заразяват , себе си ли?

    Коментиран от #39, #47, #73

  • 29 НЯКОЙ

    38 16 Отговор
    Има доказани практики за успешно лечение по света! Трябва да се проучат и да се приложат и у нас, а не всеки да прави каквото той мисли за правилно!

    Коментиран от #97

  • 30 Брилянтно!

    144 29 Отговор
    Браво! Поздравления за анализа на доц Мангъров! Супер точно. Който не може да разбере, да вземе да го прочете още няколко пъти
  • 31 Yoyo

    36 118 Отговор
    Аве, тоя нормален ли е да сравнява ковид(чумата) с чупен крак?!?! хаха

    Коментиран от #44

  • 32 Някой от тук

    99 15 Отговор
    Пратете го в Австралия, че там са яко изтрещели !
  • 33 Не знаех

    27 74 Отговор
    Че счупването на крак е заразно 😂😂😂

    Коментиран от #56

  • 34 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    104 20 Отговор
    точно ,кратко ясно!!!Това ,което ви меля от 2години без два месеца и нещо.Обяснявах ви и за матовото стъкло и защо е излишно да се дават пари за скенер на бял дроб и за сертификата и дупченето ви казах ,че е излишен!да не говорим за парцала и дълбокото бъркане в носа,което е жизнено опасно.който чул,чул и разбрал,който не да се боде и кланя на сатанистите!Желая здраве на един голям капацитет ръководител от берн........
  • 35 Абе, Манфъров

    32 115 Отговор
    Кви 15-16 дене,бе!Къв счупен крак,бе!?Нали преди две години фъфлеше как още първото лято този"сезонен" грип ще изчезне от само себе си ?Изкукуригляк.

    Коментиран от #48, #80

  • 36 Просто човек

    25 91 Отговор
    Да разбирам с гипс?! Стига вече с това разлигавено старче...
  • 37 Аман от мангъризми

    26 71 Отговор
    Кога ще карантиниране и тези със счупени крайници? Има ли вече ваксина срещу фрактури?
  • 38 Свети Мангърий

    23 68 Отговор
    Някой веднага да гипсиран костя 😂😂😂😂
  • 39 Цццц

    68 6 Отговор

    До коментар #28 от "Психо от Курило":

    Шаран, има ПРЕБОЛЕДУВАЛИ хора със сертификат, не всички са набодени с експерименталки.
  • 40 Диагноза

    24 102 Отговор
    Този е доктор Менгеле в български вариант! Фашизиран елемент!

    Коментиран от #85

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Браво бе мангър

    24 68 Отговор
    Значи да минем да гипсираме болните 🤣🤣🤣🤣
  • 43 Грета Тунберг

    95 14 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    Мило,защо обиждаш Мангъров?Той какво ти е виновен?Ти сам реши да се ваксинираш и ти омекна цевта на карабината.
  • 44 Пишеме без да мислим

    67 9 Отговор

    До коментар #31 от "Yoyo":

    Първо трябва да схванеш идеята за сравнение, а ти като не можеш да разбереш, не означава че и другите не разбират.
  • 45 Диди

    85 15 Отговор
    Браво Мангъров
    Не искат да те чуват защото финансово отслабват
    Бухат на хората по два антибиотика при хрема и гърло и казват това е застраховка
  • 46 Майна

    44 22 Отговор
    ИНЖЕКТИРАНИТЕ трябва да се събудят ако им е мил живота...ИЗНЕСОХА ФАКТИ,БЧЕ НЕ ВСИЧКИ ПАРТИДИ, КОИТО БУДНИТЕ И ИСТИНСКИ медици изследваха са съдържащи СМЪРТОНОСНИТЕ СЪСТАВКИ , планът е постепенно намаляване на НАСЕЛЕНИЕТО ЗА ДА НЕ ЛЪСНЕ ,,ЦЕЛТА на ,,ваксането,..ТАКА ЧЕ, ако сте имали късмет ,бъдете сигурни,бче няма да е задълго...
  • 47 Сертификатът УБИВА

    65 8 Отговор

    До коментар #28 от "Психо от Курило":

    Дори себе си могат да заразят, ваксината НЕ предпазва от заразяване, както добре е известно. Защо се дава възможност да претоварват здравната система, ако не и да убият някой?!
  • 48 Боцко

    41 9 Отговор

    До коментар #35 от "Абе, Манфъров":

    Слагай бустерчето и у лево !
  • 49 Армандо

    71 7 Отговор
    В момента съм с ковид и вземам антибиотик и аналгин хинин и витамини и съм относително добре малко инхалация и пробиотици но доцента е прав като казва за тежкото лечение защото при възрастните хора тежките антибиотици сриват всички други органи и трябва да се вземат мерки от самото начало преди болеста да се развие и многото гледане на телевизия е опасно повече от самия вирус.

    Коментиран от #59

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Рошко

    29 6 Отговор

    До коментар #5 от "CoV TV":

    Испания го е приравнила
  • 52 Да вземе да ми обясни Мангъров като

    20 58 Отговор
    вдигнеш CRP над250, когато си с ковид, но сатурацията ти е 90 това не е ли животозастрашаващо състояние? Не можеш ли да умреш от сепсис и без да се задушаваш непременно и да имаш нужда от кислород. Като си лежиш в къщи с високата температура дни наред и не пиеш антибиотик не може ли да се гътнеш без време. Мангъров не знае ли, че ковид може да увреди не само белите дробове, но и всички органи и системи в организма на човек. Един негов почитател слушаше и изпълняваше предишните му съвети. И е при св. Петър в момента. На друг сатурацията му до 10 тия ден беше 90.Но след това се срина за отрицателно време и умря в деня, в който го приеха в болница със сатурация 65.Виждам,че доста е попрочел вече Мангъров, но не мога да считам за експерт човек, който с поведението си, съветите си и непремерените си приказки доведе до смъртта на толкова много хора.
  • 53 ПСР

    17 49 Отговор
    Принудително и веднага за лечение на счупен мозък при д-р Гълъбова.Не спря да дрънка глупости.Но,поне му плащат и то дебело.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 При счупен крак за съжаление много

    30 2 Отговор
    често не стоим само в гипс, а преди гипса ни предлагат и операция(ако сме здравно осигурени) и може да си позволим имплант(титаниев ако ни е по джоба). За съжаление колегите му ортопеди отдавна не лекуват фрактури само с гипс, а дори за несложни такива предлагат я винт, я ортеза, я някаква друга екстра на цена от 1000 до 5 000,че и повече лв.
  • 56 ДА ЗНАЕШ!

    25 1 Отговор

    До коментар #33 от "Не знаех":

    ЗИМАТА КАТО СЕ ЗАЛЕДЯТ ТРОТОАРИТЕ ...НАПРАВО Е ПАНДЕМИЯ😱
  • 57 Освен,че е жив

    10 26 Отговор

    До коментар #50 от "Коко":

    И се е Еаксинирал,като временният си работодател Копейкин.
  • 58 Пълни простотии пишеш.

    18 19 Отговор

    До коментар #10 от "Абе":

    А лошото е, че има тъпанари, които вярват на подобни нелепи твърдения.
  • 59 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    24 4 Отговор

    До коментар #49 от "Армандо":

    как разбра,че е Ковид19???Ако не загубиш обоняние е много относително от пср- тест да кажеш ,че е ковид!!!какъв антибиотик пиеш ??? Защо???
  • 60 АААААААААа

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "CoV TV":

    ама КОЙ COVID? Квазитрон? А с АЛФА какво направи, а с ДЕЛТА? Стигнаха ли им гробищата???????
  • 61 Кога ли ще прочета

    9 55 Отговор
    "Доцент" Мангъров неочаквано ни напусна в неравна борба с КоВид 19. Бореше се мъжки и до самия си тъжен край казваше - КоВид няма.

    Коментиран от #66, #68

  • 62 Мангъров не счита ли, че е опасно

    15 24 Отговор
    аспирин да се дава на деца под 14 годишна възраст.

    Коментиран от #75

  • 63 MGewehr

    8 24 Отговор
    Защо показват такива снимки, какво общо има МангAров с орангутаните???
  • 64 tate

    43 7 Отговор
    Това да го прочетат дървените философи дето се отопляват и се затварят дома сакън да не изстинем ,чистият и хладен въздух е за предпочитане има повече кислород това и всеки тунинг майстор го знае ! Прав е Мангъров, прочетох разни "мозъци" писали тук най-вече глупости като сте толкова "Сведущи" какво търсите тук идете в някоя болница да лекувате хората а не да киснете и да коментирате да ви се смеят хората !! Чуйте гласа на разума не на финансите и спрете да цапате !!
  • 65 Плашимир

    37 3 Отговор
    Това е адекватно. Просто обяснено като за малоумни. Хипохондриците само няма как да схванат.
  • 66 tate

    21 2 Отговор

    До коментар #61 от "Кога ли ще прочета":

    Толкова ли ти е умственият багаж ??? С този мозък ли мислиш за роднините си???
  • 67 Дилдо

    38 11 Отговор
    Мангъров министър на здравеопазването след няколко месеца
  • 68 Hoho Boho

    38 2 Отговор

    До коментар #61 от "Кога ли ще прочета":

    Ти първо прочети статията и посочи къде Мангъров казва, че КоВид няма!
  • 69 Aлфа Bълкът

    32 3 Отговор
    56 000 човека са починали извънредно за 2г. От тях 31 000 се водят от Ковид. 25 000 извънредно са починали
    без Ковид. Това е защото като имаш Ковид те лекуват, че имаш счупен крак, ако имаш счупен крак те лекуват че имаш счупен нос, ако имаш счупен нос, те лекуват, че имаш счупено ухо! Ако не им се занимава да те лекуват, режат го и минава!

    Коментиран от #127

  • 70 Испания е с над 80%ваксинирани.

    11 40 Отговор

    До коментар #5 от "CoV TV":

    Над 35%са с бустерна доза. Приравняването му с грип по никакъв начин не отменя ваксинацията в Испания. Явно вече смярат, че при наличие на толкова много ваксинирани и преболедували смъртността от ковид става близка до тази на сезонния грип, а не 10-15 пъти по-висока както беше при предходните вълни, когато нямаше ваксинирани. Спрете да четете само заглавията и да вадите нещата от контекста им. Когато стигнем 80%ваксинирани и ние можем да си позволим лукса да говорим за подобно приравняване на ковид с грип. Но тъй като това не виждам как ще се случи като ви чета идиотските коментари ще продължаваме да бием рекорди само по смъртност. С такъв "вожд " като Костадинов, с "експерти" като Мангъров това е повече от сигурно. Да обясни Мангъров как се овладява цитокинова буря в домашни условия?

    Коментиран от #111, #153

  • 71 Бай Онзи

    21 7 Отговор

    До коментар #6 от "!!!!!!!":

    В хосочените места след като достъпа е само със зелен сертификат няма как да бъдат заразени такива без сертификат , защото те няма как да влязат !!!@@

    Коментиран от #77

  • 72 Именит

    7 22 Отговор
    Тоя "експерти на изборите лятото беше от АБЕ...подложа!
  • 73 Точно

    21 1 Отговор

    До коментар #28 от "Психо от Курило":

    Да, ще се заразят един-друг! Нали затова изолираха целия КСНС заради "заразения" председател на народното събрание.
  • 74 Тази твоя еуфория на какво е

    3 13 Отговор

    До коментар #26 от "Последния Софиянец":

    признак? На умствена шизофрения може би?
  • 75 Бай Онзи

    7 27 Отговор

    До коментар #62 от "Мангъров не счита ли, че е опасно":

    След като счита че коронавирус е равнозначно на счупен крак , би трябвало да се задействат някои институции
  • 76 Ххх

    26 5 Отговор
    Всички, ще седнат на твърдия Мангъров....акъл кой по рано, кой по късно, други, когато им спрат финансирането
  • 77 нзн

    18 1 Отговор

    До коментар #71 от "Бай Онзи":

    Ще се заразят един-друг, както на КСНС, плюс това може да заразят и преболедувалите притежатели на селен сертификат.

    Коментиран от #149

  • 78 Ветеран от Протеста

    9 38 Отговор
    2019 та общата смъртност е 105 хиляди Българи за година...2021 ва с общите усилия на Мангъровци и Кауните на Летеца погребахме 145 хиляди Българи....хиляди с Ковид инфекция лекувани все едно им е счупен крака и резултата е Чудовищен...

    Коментиран от #90

  • 79 Фин

    8 34 Отговор
    Тъпунгер и престъпник! Нанася само вреди на неуките хорица!
  • 80 Отдавна удобно е забравил какво е

    7 31 Отговор

    До коментар #35 от "Абе, Манфъров":

    говорил, пообразовал се е малко. Но вълкът кожата си мени, а нравът не. За съжаление умряха не само "сухи съчки", а и много колеги на този субект, който вече 2 години се прави на "есперт". Първо в шоуто на Слави, после в партия АБВ, сега експерт на партия Възраждане. Пълно падение.
  • 81 Дрън, дрън мангърщина

    5 30 Отговор
    помня още във началото тоя като казваше че щял да си скъса дипломата ако вируса не отшуми още лятото

    колко лета да чакаме да я скъса тая диплома ако изобщо има такава?
  • 82 Не не и пак не

    43 2 Отговор
    Който иска да се вакса, който не иска да не се вакса. Това е право и личен избор на всеки и никой никого не трябва да напада заради взетото свое решение. Вече на всички е ясно, че и ваксаните се заразяват, боледуват и мрат също както и неваксаните. Точно заради това никой не може да ме убеди, че ваксането си струва. Мангъров е един достоен човек и казва истината само да има кой да го чуе, но като гледам доста глухи има, но това си е за тяхна сметка. Желая здраве на всички и ваксани и неваксани.
  • 83 Всичко хубаво, само че...

    22 6 Отговор
    Австрия тръгна решително към задължителна ваксинация
    Законът, който по всяка вероятност ще влезе в сила от 1 февруари, предвижда максимум четири глоби на неваксинираните лица годишно - по една на тримесечие

    Коментиран от #88

  • 84 МАНГЪРОВ Е ПРАВ!!!

    44 7 Отговор
    ВКАРВАТ ПАЦИЕНТИТЕ В БОЛНИЦИ. УБИВАТ ГИ ПСИХИЧЕСКИ С ИЗОЛАЦИЯ..И СЛЕД ТОВА ГИ УБИВАТ ФИЗИЧЕСКИ С АНТИБИОТИЦИ И ХИМИКАЛИ!ВЕЛИК ЧОВЕК ДА СЕ ИЗПРАВИ САМ СРЕЩУ ЦЯЛАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ДА КАЖЕ ИСТИНАТА😇
  • 85 Мдааа

    5 41 Отговор

    До коментар #40 от "Диагноза":

    Няма ли лекарски съюз да отнеме лекарските права на един скандалджия и самозванец, който взема по 200 лева за преглед и лечение с чайче и аспиринче и буни народа срещу държавата!
  • 86 Браво на Мангъров

    37 6 Отговор
    Браво и на Джокович.Тези които се ваксинираха скоро ще трябва да се инжектират с Антидот за да се изчистят от съставките в ваксините
  • 87 Кочо

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "русенец":

    А ти вече си изгнил отвътре!
  • 88 Мдаааа

    35 1 Отговор

    До коментар #83 от "Всичко хубаво, само че...":

    Прочетох за Австрия. Ужасно е! Тези верно са ф.... сти от всякъде. Ако се случи и при нас това, не знам. И кой пък ти е сложил минус на една достоверна новина ? Някой неинформиран ще да е.

    Коментиран от #99

  • 89 Васил

    29 3 Отговор
    Мангъров ама у нас няма лекари а касапи в бели престилки мислещи само за пари.
  • 90 tate

    12 0 Отговор

    До коментар #78 от "Ветеран от Протеста":

    ТИ си от тези дето все някой им е крив ,пословично запушените !! Колко е чудовищен резултата ???КОЛКО БЕ ..?????? ТИ си от онези "политкоректните" дето всичко им е ясно ,и имат отговор на всеки въпрос ....... като американците и пословичното им O.M.G снимат с телефоните си как бият някой и само О..МАЙ..ГОД !! ЩО не кажеш колко човека са починали от глад ,убииство ,самоубиици ,катастрофи ?? Вие знаещите сте като БОЦЕ Президента с дрон му е сложил пачките и златото !! Мозъци безсмислени

    Коментиран от #117

  • 91 ха ха

    13 6 Отговор
    Без да съм доктор мога да добавя и бих следвал - витамин Ц, Д, цинк, кверцетин и ивермектин. Докторът разбираемо не би искал да се подложи на кръстосан огън. Който следи ситуацията по западната преса е запознат с цяло течение поддържащо ранната намеса и профилактика с ивермектин и цинк...
  • 92 Кочо

    35 5 Отговор
    Обръщам се към всички с негативни коментари за Мангъров! Не го слушайте, от сутрин до вечер гледайте БНТ, БТВ и НОВА,стриктно следете статистиките за заразени, умрели, влезли в болница, самоизолирайте се, за по сигурно влезте в гардероба и се заключете отвътре! Това по отношение на психичното ви здраве! А за физическото здраве си набийте по 7,8 дози изпитани ваксини, които не предпазват от заразяване, боледуване, предаване на заразата! Най-добре се ваксинирайте на всяко 31-во число от месеца! И слушайте специалисти по темата като Кунчев, Витанов, Радка, Бай Шиле, Мутафа и цялата плеяда от светли умове силно загрижени за вас! Успешно спасяване!

    Коментиран от #100, #102, #120

  • 93 Практическа психология

    37 0 Отговор
    "Гледането на телевизия, особено на сутрешни блокове е противопоказано."
  • 94 Как гу мааш

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "русенец":

    зелиту? С пили или без пили? А въри да далдисваш у Дунъвъ.
  • 95 Злоупотребата

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "сухитен съчки изгоРЕа":

    с химия, ще ти изпържи и минималното количество сиво вещество, останало между ушите ти.
  • 96 Не е само това

    7 9 Отговор
    В някои случаи, при възрастни хора вирусът замъглява силно съзнанието, отсича и блокира движенията. Това прилича на получен инсулт, но всъщност не е. Скенера на глава показва инсултоподобно състояние, но болния няма "крива" усмивка, говори адекватно, може да повтори фраза, вдига едновременно двете ръце или двата крака. Но не може да ходи. Тогава си трябва болница с компетентни лекари и възможности...

    Коментиран от #126, #139

  • 97 Е вярно

    20 1 Отговор

    До коментар #29 от "НЯКОЙ":

    Лечението "по протокол", е най-голямата глупост. Лекарите би трябвало да го знаят. Най-малко не можеш да сложиш на системи с глюкоза, човек който е с диабет. Те трябва да го изследват - тип 1, тип 2...

    Коментиран от #101

  • 98 Оппааа

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "малиии":

    Ти си мноу зле !!!
  • 99 tate

    21 5 Отговор

    До коментар #88 от "Мдаааа":

    Аз незнам на какъв език да се говори за ОБЕДИНЕнА ФАШИСТКА ЕВРОПА !! Всички си затварят очите за явни факти ,ще ги глобяват то е ясно това не е от човеколюбие ,никой не мисли за нас /тях !! Милиарди се усвояват с ваксините ,СЗО е една частна организация дето се финансира от Бил Гейтс и Рокфелер 80% ОСЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА .....20 % плащат държавите които са в нея !! Парите не миришат ,този фашизъм го докараха тези дето ще напишат 1984 година от гледна точка на жената в книгата ,тези дето прекроиха "10 Малки негърчета" в "Те бяха 10" !! Неолиберализма УБИВА не болестите ! За какво ми е НАТО и ЕС като когато ни трябват ги няма ?? ЗА КАКВО ?? Купуваме им строшените коли ,грамофони,телефони ,ядем им боклуците ИЗНАСЯТ НИ ЗАЛЕЖИТЕ ,изнасят ни парите за чии ми е Била,Кауфланд вансят боклуци продават ни ги и изнасят ПАРИ !!! Та така и искат да се боцкаме Коцето е прав "Експериментални течности" са тези така наречени "Ваксини" !! Вируса мутира е как няма да мутира като ваксините не го трепят ,то е като котката ми ако затворя вратата тя влиза през прозореца 1-2-3-4 дози ми бийте си ги да не ви глобяват ,другото е Бийте ги да не ВИ глобяват !И натам отиват нещата ..........
  • 100 Ха ха ха

    2 8 Отговор

    До коментар #92 от "Кочо":

    Много си тъп Саше, пардон Кочо! Не си оргинален!

    Коментиран от #104

  • 101 Е вярно 2

    19 0 Отговор

    До коментар #97 от "Е вярно":

    Всеки човек и организъм са уникални. Човек трябва да се изследва и проучи като влезе в болница. За алергии, предишни заболявания, поносимост към медикаменти, дори темперамент и тип нервна система, дори и битови проблеми. Лекарите би трябвало да знаят, че лечението "по протокол" е най-голямата глупост.
  • 102 tate

    13 1 Отговор

    До коментар #92 от "Кочо":

    Денят ми току що стана прекрасен!! Поздрави !
  • 103 другарят

    21 1 Отговор
    Гледането на телевизия, особено на сутрешни блокове е опасно за вашето здраве и може да ви доведе до неблагоприятен изход и ли най-малкото до полудяване!
  • 104 Кочо

    4 1 Отговор

    До коментар #100 от "Ха ха ха":

    Аз предлагам вариант! Няма да ти отвърна със същия просташки тон, просто кажи какъв е твоя вариант!
  • 105 Отмяна!

    9 7 Отговор
    Сертифициран или не ,няма значение, всеки трябва да се тества преди да влече в заведение или магазин! Ако ще се борим с разпространението, сертификатът трябва незабавно да бъде отменен. Той само облекчава разпространението!
  • 106 Снежана

    12 1 Отговор
    Тва за телевизията е много прав!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Оня

    19 5 Отговор
    Чудя се отде тая злоба у ваксаните,дали щото са се минали не знам
  • 110 набухвател

    18 4 Отговор
    Съветите му са ясни,точни,научнообосновани на лекар с голям опит.Така трябваше да започнат още преди две години от НОЩ!!!Статията не е за хипоци,защото противоречи на основния им девиз-Яко ще се мре!
  • 111 Rock

    2 3 Отговор

    До коментар #70 от "Испания е с над 80%ваксинирани.":

    Чети за цитокиновата буря- има информация. Някои медикаменти я предизвикват и се проявява при млади хора без съпътстващи заболявания. При стари хора и деца няма цитокинова буря или е рядкост. Затова Доцент Мангъров казва никакви лекарствал Антителата определят хуморалния имунитет - те са част отцитокините борещи се против вируса. Само преболедувалите имат клетъчен имунитет.

    Коментиран от #119

  • 112 набухвател

    9 3 Отговор
    Все пак за да има равнопоставеност и да се успокоят хипохондриците трябва по една статия на кака Радка,на математика,на оня от Швейцария и на мумифицирания академик,а като бустер някаква сълзлива история от дойче веле.
  • 113 Доктор Ох сърби

    5 6 Отговор
    Мангърче, ами дай лекарство, с което да лекуваме Ковида като счупен крак и ще го правим.

    Коментиран от #116, #150

  • 114 Доктор

    4 7 Отговор
    Много зле е този.. Как ще се разбере ако има наложена балтериална пневмония без КТ или рентген?
  • 115 Хитрия Мангър

    4 6 Отговор
    Аз съм пророк и лекувам с ЧАЙ! Само 💸 да има
  • 116 2222

    4 2 Отговор

    До коментар #113 от "Доктор Ох сърби":

    Е как не го ли знаеш лекарството ... ЧАЙ но само аз мога да го приготвям
  • 117 Ветеран от Протеста

    4 5 Отговор

    До коментар #90 от "tate":

    Ами колко да е Чудовищен - смъртността се е увеличила с повече от Една Трета.....с 40 хиляди за Една година....От 2000 та до 2019 та е около 105 хиляди ,а 2021 ва 145 хиляди...Малко ти се виждат 40 хиляди починали Българи за Чудовищен резултат???Малко ли ти се виждат,бе....Гнусни Червени цървули!!!!

    Коментиран от #118

  • 118 tate

    4 2 Отговор

    До коментар #117 от "Ветеран от Протеста":

    ТИ си по гнусен "Демократичен" не,ща,ст,нк ,народа мре от управлението на хубостника ТИ БОЦЕ заради неговите НОЩ и ДеН ! Заради всичките подлоги дето са на хранилката на здравеопазването ,заради спрените планови операции ,заради всико да те гледа под око ако не си платиш !! Заради назначените наши хпора некадърници ,мен щяха да оперират 3 импанта 3000 ЛЕВА само те Разбра ли бе шушляк дал съм 5000 лева за скенери подкупи на наши хора !!! ТОВА Е здавеопазването при ГРОБ !! Какво ми ревеш "Демократично " за починалите хора ,КОВИД ви е виновен за всичко ,сигурно ще кажеш че и Милен Цветков почина от ковид ,Бог да го прости !! Много ме радвате такива БОКОВИСТИ/Демокрасти дето ревете на чужди гробища !! Всичките демократично ни обяснявате че трябва ваксина а защо 4 игли ???ЗАЩО БЕ ГРУѝО как едно време с ваксина боц и е завинаги ,сега не 1-2-3-4-5 и кой знае още колко !! Червените са ви виновни ТЕ докараха ковид ,те докараха и кво ли не според БОЦЕ и такива като теб ТИКВЕНИЦИ добре че вече не ви гледам мазните мутри !!
  • 119 Чел съм предостатъчно.

    1 2 Отговор

    До коментар #111 от "Rock":

    Съседката ми на 61 умря от цитокинова буря, вследствие зараза с ковид. Нея за млада, стара, или на средна възраст трябва я броим?Първият младежна 19, който почина през юни 2020 от Велико Търново от какво умря според теб ако не от цитокинова буря?

    Коментиран от #123

  • 120 Мангъров

    3 1 Отговор

    До коментар #92 от "Кочо":

    Тях не ги слушай тия ... Аз ще те излекувам ако имаш пари де.. Направоооо за нула време си умрял |+|
  • 121 tate

    8 1 Отговор
    Ние в Конювица мрем от пиене не от ковид за 1 год зарових 3ма набори и какво сега да седна да се трушкам ли ! Живота продължава .обаче никой "демократично" не обяснава че сме нация от болни хора ! Всеки се грижи да сме здрави за да им РАБОТИМ ако ида на лекар ще ми открият и шап сигурно !НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНА СХЕМАТА На никой не му дреме да си здрав парата е важна и да си зависим ,да цакаш за всичко !! ТОВА ЧЕЛИ ЛИ СТЕ ГО "" Предефинирането на „напълно вaкcиниpан“ ще бъде средство за налагане на безкрайни бустерни вaкcини, тъй като вашият зелен ceртификат ще изтича през определено време след всяка дoза, а с това и всичките ви така наречени „свободи“.

    Съвсем ясно е, че цялата идея зад паспортите за ваkcини е да се създаде сегрегация.

    Големите здравни организации по света промениха няколко дефиниции на медицински термини, включително определенията за „вькcина“, „колективен имунитeт“ и „пaндемия“. Това от своя страна оказва значително влияние върху ежедневния ни живот. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията сега обмислят промяна на определението за „напълно вькcиниpaн“.
    Израел и Австралия вече започнаха. Гражданите трябва да получават бустерна дoза на всеки шест месеца след втората си вaкcина или да загубят всичките си „сертификатни свободи“. Премиерът на Австралия Даниел Андрюс заяви, че в бъдеще животът на гражданите ще представлява „поддържане на вaкcинaционния статус“.
  • 122 tate

    8 1 Отговор
    Всъщност, ако Световната здрaвнa организация не беше променила определението си за „пaндeмия“ през 2009 г., изобщо нямаше да сме в тази каша.

    Подобно на свинския грип преди него, SАRS-СоV-2 нямаше да се квалифицира като пандемия, ако CЗO не беше изтрила няколко ключови думи от определението. Преди 2009 г. официалното определение за пaндeмия беше:

    „…когато се появи нов грипен виpуc, срещу който човешката популация няма имунитeт, което води до няколко едновременни eпидeмии по целия свят с огромен брой смъртни случаи и заболявания.“

    След това, през 2009 г., CЗO премахна критериите за тежест и висока смъртност („огромен брой смъртни случаи и заболявания“), оставяйки определението за пaндeмия просто като „световна eпидeмия от болест“.
  • 123 Rock

    3 0 Отговор

    До коментар #119 от "Чел съм предостатъчно.":

    61 годишна не е възрастна. Правено ли им е изследване кое провокира активирането на имунните клетки и още, и още..
  • 124 Осман

    0 2 Отговор
    Вай- вай- вай! За какви 15- 16 дена, говори тоз човек? Пиеш Ивермектин, пак пиеш и пак и си здрав! Аман от абни докторя!

    Коментиран от #125

  • 125 Rock

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "Осман":

    Брей! Всеки човек е различен , но ти си измислил.... Те така и с ваксините....
  • 126 Идън

    5 0 Отговор

    До коментар #96 от "Не е само това":

    Той не е възрастен. Може би харесваш ония,пухкавите,с подпухналите очи и дебели сластни устни- облечени в скъпи костюми и разказващи вулгарни вицове. Не виждаш ли благото излъчване- излъчването на интелект и умората изписани на лицето му... Хора много- човеци малко... А той е Човек и е отделил от времето си да напише това. По- интелигентните са го разбрали!
  • 127 mi6osp

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "Aлфа Bълкът":

    31000 са починали от ковид в болница , останалите до 50000 са починали от ковид в къщи и не влизат в статистиката за епидемията.
  • 128 tate

    5 0 Отговор
    Доктор Мехмет Оз, който е американец от турски произход, е професор по кардиохирургия, университетски преподавател в Колумбийския университет и телевизионна личност. Заедно с това е и автор на повече от 400 публикации и медицински книги.

    В интервю за Newsmax TV от 14 януари, той коментира забраната на Върховния съд на противоконституционната заповед на Джо Байдън за задължителна вaкcинaция в частните фирми.

    „Всички тези изисквания за вaкcинaция и за тeствaнe са не само плод на гигантски бизнес интереси, но щяха да засегнат над 80 милиона души. Само си помислете, по-голямата част от работната сила в САЩ щеше да е потърпевша. Изобщо не трябваше да се стига до това.

    Като лекар и като учен, изобщо не виждам ползата. Заповедите не мотивират хората, не бива да насилваш хората да правят неща, което не искат, доста е злонамерено.

    Личният ви лекар е човекът, който трябва да ви даде съвет как да се предпазите, не правителството. Аз съм вaкcиниpaн. Ако сте уязвим, ако сте на възраст, е добре да се вaкcиниpaте. Но това е само моят съвет към вас. Какво да правите с тялото си е ваш избор.”Явно това предизвика д-р Оз да заяви:

    „Предизвиквам го на дебат. Дебат между двама доктори, които да обсъдят ползата от задължителната вaкcинaция.

    Дебат защо напълно игнорира естествения имyнитет. Как така ако си прекарал бoлестта не си защитен, след като имаме това знание, откакто има медицина.

    Искам да го попитам и на какво се дължи катастрофалната липса на доста
  • 129 tate

    10 0 Отговор
    Нобелистът ЛЮК МОНТАНИЕ на протест срещу зелените сертификати

    .

    Френският учен и носител на Нобелова награда за медицина за откриването на виpycа на CПИН – виpycoлогът Люк Монтание присъства на протестите срещу зeлeнитe cepтификати, проведени в Италия през този уикенд, предаде БНР.

    На площада в Милано пред демонстрантите той бе категоричен:

    „Противно на казаното, тези вaкcини изобщо не предпазват. Това става ясно постепенно и е научно признато днес. Това доказват не само научните eкcпepименти, но и тecтовете върху бoлните.

    Не само клиничните опити, но и всички бoлecти, които са причинили тези вaкcини, показват, че вместо да предпазват, за да предотвратят зapаза, те често правят точно обратното. Това води до нови инфeкции. За съжаление, те имат и много по-сериозни стpaнични eфeкти.“

    Коментиран от #135

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 tate

    0 0 Отговор
    А МАМА А??????
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Hoho Boho

    7 1 Отговор

    До коментар #129 от "tate":

    Виновните за неоправдания натиск върху българите да се ваксинират,
    трябва да понесат наказателна отговорност!

    НЕЗАБАВНО ваксинираните да бъдат извадени от Зеления сертификат!
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 незнайко

    8 1 Отговор
    Велик инфекционист затова го харесвам . Обяснава кратко и ясно . Всичко което е казал досега се е потвърдило, затова такива личности не са добре приети !!! Колективния ЕСТЕСТВЕН имунитет ще свърши работата на ваксините които само отслабват организмите !!! Другата крайност е ако спрат да ни РЪСЯТ !!!
  • 138 За овце

    3 0 Отговор
    Като лекар и преболедувал потвърждавам горното.
  • 139 За овце

    1 0 Отговор

    До коментар #96 от "Не е само това":

    Това е от хипоксията(липсата на кислород ).
  • 140 доц. Мангъров е неадекватен

    2 5 Отговор
    Точно тези "размисли" на Мангъров са причина за огромна част от смъртните случаи не само в България, но и по света. Да оставиш този вирус да си разиграва коня в организма ти 15 или 20 дни, без да прилагаш нищо, което повлиява вирусната репликация, без да предотвратиш цитокиновата буря, при все че и за двете неща има доказани медикаменти, е пълно безумие. После защо има толкова хора с дълъг ковид. Прегледайте протоколите от 2 години насам на д-р Зеленко, Макълък, на двамата доктори от южна Калифорния д-р Тайсън и Джордж Фариид, на Американската асоциация на лекари и хирурзи (AAPS) ,на доктор Пиер Кори и нa FCCC и резултатите, които постигат и ще разберете колко далеч от истината е Мангъров

    Коментиран от #143, #147

  • 141 ivo

    3 1 Отговор
    единственият нормален и честен лекар в цялата държава който се осмелява да каже че царят е гол тоест всичко е измама и игри на голямо ниво в които е замесена и бялата мафиа смъртността е голяма в бг защото хората ги заразяват и у биват с неадекватно лечение в болницитеи . роби не се страхувайте надигнете глави и всичко ще се оправи от какво толкова ви е страх какво имате да губите в тази изродска държава
  • 142 ЕвроЗона

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Майна":

    Или надцениха себе си и това, което могат! Туй дето Господ е създал да го манипулираш с човешки средства е самозаблуда.
  • 143 ЕвроЗона

    2 1 Отговор

    До коментар #140 от "доц. Мангъров е неадекватен":

    Тоя “турлю-гювеч” от информация го запази за себе си! Ние също четем, и това което казваш е чиста манипулация!
  • 144 Мангъров

    1 1 Отговор
    ъъъъОоо Ъъъъ ААА ъъъъ оооо Асса Ъъъ ААА ъъ 💸 💰💸💰
  • 145 Интензивното

    4 0 Отговор
    Когато влезете в болница се молете да срещнете такъв доктор,като Мангъров а не ваксърите Кунчев или Симидчиев,които няма да ви дадат никакъв повод за оздравяване.Такива,като Кунчев и Симидчиев не трябва да се наричат доктори.Болните имат нужда от спокойствие,някой да ги успокоява,за да оздравяват а не да ги плаши
  • 146 Умен, знаещ,

    4 0 Отговор
    смел, искрен, добре че го имаме в България.
  • 147 За овце

    2 0 Отговор

    До коментар #140 от "доц. Мангъров е неадекватен":

    И защо трябва да се "доверя" на хирурзи да лекуват инфекциозна болест, а не на инфекциониста? Като ти се повреди колата на дърводелец ли я караш? ( освен ако не е обикновена каруца 🤫😁 )
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Бай Онзи

    0 0 Отговор

    До коментар #77 от "нзн":

    "ще" е в бъдеще време !!! И много станахте виждащите бъдещето напоследък !!!
  • 150 Бай Онзи

    1 0 Отговор

    До коментар #113 от "Доктор Ох сърби":

    Гипс на гръдния кош до спиране на дишането ! Гипса се сваля след 30 минути в моргата !
  • 151 ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

    1 0 Отговор
    ГОЛЯМ Е ДОЦЕНТ МАНГЪРОВ,ГОЛЯМ! РЕСПЕКТ!
    СТИГА ЛЪЖИ И МАНИПУЛАЦИИ! 77г. КОМУНИЗЪМ СТИГАТ!
    ДОЛУ Ч€РВ€НИЯ ФАТМАК И З€Л€НИЯ $€РТИФИКАТ!
  • 152 Копипасте

    0 0 Отговор
    "Гледането на телевизия, особено на сутрешни блокове е противопоказано." И обиколки и кликане по информационните сайтове! Нямам какво да добавя!
  • 153 Смъртността

    0 0 Отговор

    До коментар #70 от "Испания е с над 80%ваксинирани.":

    При сезонния грип е между 4 и 6%. При ковид е 1.62% в световен мащаб и 2.5% в бг! Паниката ви е в повече! Хайде прави математиката! Високата смъртност в в началото дойфе от това, че сзо препоръчваше болните да се бухат с ударни дози витамин Ц, а той допринася до по - бързото съсирване на кръвта! С две думи по инструкциите на сзо докторите неволно убиваха пациентите в болниците, защото не знаеха, че трябва да им разреждат кръвта!