31 Януари, 2022 13:24 1 816 28

Четири от петте COVID региона в България са в червено

  • covid региона-
  • българия-
  • карта-
  • червено

Очакванията са и петият регион да премине в Етап 3 до дни

Четири от петте COVID региона в България са в червено - 1
Снимка: coronavirus.bg

Двуседмичната заболеваемост от COVID-19 в страната достигна 1752.41 на 100 хил. души население. Това сочат данните на Единния информационен портал, цитирани от Нова телевизия.
От петте региона, на които е разделена България в картата на епидемичната обстановка, само един – североизточният, е в Етап 2. Всички останали региони са в Етап 3 от Националния оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19. Прогнозата за Североизтока обаче е, че ще влезе в Етап 3 до 5 дни. Това означава намалени капацитет и работно време на заведенията, ротационен принцип на обучение на учениците между 5 и 12 клас. Едно от ограниченията при Етап 3 е задължително въвеждане на дистанционна форма на работа, където това е възможно. На този фон се заговори и за проверки на лица, работещи в домашни условия.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Грульо

    39 1 Отговор
    1,7% от настинка го водят за пандемия и червена зона? Продажни измамници.

    Коментиран от #6, #27

  • 3 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    28 0 Отговор
    Нашите учители по математика , като видеха ДРОБНИ ЧИСЛА отнасящи се за ХОРА и ни завъртаха ЦЯЛА ДВОЙКА без да проверяват решението‼️ И математиката вече не е същата , не само медицината ‼️
  • 4 Иван

    28 2 Отговор
    Безсрамни измамници. Откакто грипът стана К19 цели 2г. тормозят хората с глупости. Да ,има вируси и те са грипни...
    Няма К19 ,тъй като такъв вирус не е бил изолиран никъде и съответно няма как някой да се разболява от него.

    Коментиран от #14

  • 5 Реално

    32 0 Отговор
    За кашлица кихане и болки в гьрлото и хоп пандемия.Това са сезонни грипове които се срещаме през годините.Но сега плана е друг от Кукловодите трябва да си изпьлнят поставените цели.А те са Великото зануляване.
  • 6 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    1752,41 са общо за 14 дни ! Значи са 120 човека и някакви части от хора на 100 000 души дневно т.е. 0,12% ‼️ С новата медицина трябва да следим и новата математика 😉😉😉
  • 7 Абе

    21 0 Отговор
    Еее язък, толкова хора се ваксинираха и пак на червено
  • 8 Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер

    3 22 Отговор
    Вируса унищожи населението на старата столица Велико Търново! Роднини на починалите от коронавирус в града се организират да извършат граждански арест на Костадин Костадинов известен като Костя Копейкин и псевдо вирусолога подвел населението Атанас Мангъров - Близо 4 пъти повече погребения спрямо сватби в старата столица за последните 5 г.

    В разработката е посочено, че ръстът в тъжните ритуали през 2021 г. е в размер 23 процента спрямо 2020 г., а това се обуславя от повишената смъртност в резултат на пандемията от коронавирус. За да откликне на нуждите на населението, фирмата закупи още една катафалка и общият брой на специализираните автомобили, с които разполага, стана 5.

    Коментиран от #9

  • 9 Така е

    3 13 Отговор

    До коментар #8 от "Бай курти 46 год.ерген - 22 г. Ваш Лидер":

    Миналия ден 22 годишно момиче без никакви други заболявания почина в Сунгурларе от Ковид. Градчето бе потресено и затова от вчера тям обявиха пълен локдаун!

    Коментиран от #20

  • 10 beast

    18 1 Отговор
    Не съм болен от нищо , но съм сигурен , че ако си направя десетина теста в различни лаборатории все някъде ще ми лепнат к19 ... :)
  • 11 тарикату

    14 1 Отговор
    никой вече не го интересува това
  • 12 Статия преди във факти

    1 10 Отговор
    Голяма трагедия се стовари върху популярния фен на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето. Преди дни е починала неговата сестра Юлиана, съобщиха с прискърбие негови близки, пише БЛИЦ.

    Причина за смъртта ѝ е COVID-19. Тя се е заразила, докато е била на море заедно с дъщеря си, която в момента е интубирана.

    „Всички сме в потрес от тази новина, която попари Дучето", потресени са негови близки
  • 13 Почивай в мир Адмирале

    2 14 Отговор
    Зловещия КОВИД убиец взе и твоя живот -
    Треньорът на Монтана Никола Спасов почина тази сутрин след тежка битка с COVID-19. 61-годишният специалист бе диагностициран с коронавирус и в продължение на три седмици се лекуваше в пулмологията в Монтана от двойна бронхопневмония, съобщи gong. От клуба изказват съболезнования на семейството му и на неговите близки. На 15 декември той щеше да навърши 62 години.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Навърши се година от смърта му

    1 10 Отговор
    Депутатът от “Обединени патриоти” Валентин Касабов е починал от COVID-19. Това съобщи в началото на петъчното заседание на Народното събрание председателят на парламента Цвета Караянчева.

    “Снощи след кратко боледуване ни напусна нашият приятел и народен представител от 3-и Избирателен район - Варна Валентин Касабов. Поклон пред паметта му”, каза Караянчева.

    Коментиран от #22

  • 16 България си отива

    4 9 Отговор
    Преди 3 години преди пандемията починалите в България годишно бяха между 100 и 108 хиляди. Миналата близо 130 хиляди. Всеки да си прави изводи има ли вирус или не и обикновено гриПче ли е?
  • 17 1234

    4 1 Отговор
    Лъжци, продадох те се
  • 18 Кой даде минус на 12 и 13

    1 8 Отговор
    Тези хора си заминаха без време от смъртоносния вирус. Бог да ги прости! А те дават минус! Но всичко се връща върху вас и вашите близки.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Потресен

    2 9 Отговор

    До коментар #9 от "Така е":

    Вярно се оказа -
    22-годишно момиче, без придружаващи заболявания, загуби битката с Ковид-19
    От началото на пандемията жертвите на вируса са общо 33 705 души
  • 21 🇧🇬БАЙ Х@Й‼

    8 0 Отговор
    На всички писали над мен ! Да сте живи и здрави , повече дни на тази Земя ! Но никъде никой не споменава нищо. Че при К19 кръвната захар може да се повиши над 15 ПЪТИ, че може антибиотикът да доведе до Медикаментозен хепатит, че на места кислородът не е медицински а технически .... все неща след които в акта пишат К19 ‼️ БЛАГОДАРЕН СЪМ НА МЕДИЦИНСКИТЕ ЕКИПИ , които знаеха и седяха за тези неща ‼️ Още веднъж , хубав ден на всички‼️
  • 22 Лост

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Навърши се година от смърта му":

    А нещо за черния му дроб да каза?
  • 23 Червенушки

    6 0 Отговор
    Змията Кирчо хапе на изпроводяк, гладна завалийката!
  • 24 Читател на факти

    4 0 Отговор
    Ани и на теб д...о ти е червено но си носиш с гордост нали.Спрете да стресирате този клет народ мисирки с мисирки.
  • 25 нннн

    2 0 Отговор
    Толкова са откритите вирусоносители. А от тях болните са много по- малко. Съвсем за балъци ни имат...
  • 26 Матей преображенски

    2 0 Отговор
    Отново лиготии и мошенгии,измишльотини ,каква заболеваемост им се привижда,99% от тия са напълно здрави ,а останалите са грипясали и с др. простудни заболявания.А такива аномалии и разделение по измислени области хич да не ги правят,няма кого да излъжат,хората са здрави,всичко със здравето във вирусно отношение е тип-топ,само че много се лъже,безогледно.
  • 27 Фалш

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Грульо":

    Изнесеното в статията е фалшива новина! Защо? Защото има съществена между думите "Заболеваемост" и "Заразяемост". Хайде сега някой умен да каже, всички заразени ли са болни или ако не всички са болни, тогава защо се изкривява информацията. Колко от 1,7% от заразеното население е болно!

    Коментиран от #28

  • 28 Фалш

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Фалш":

    съществена разлика
    Извинявам се.