Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 09:54 3 149 17

Хасърджиев: Масово лекарите предписват една и съща комбинация на всичките си пациенти с COVID-19

  • станимир хасърджиев-
  • лекари-
  • комбинация-
  • пациенти-
  • covid-19

Пазаруваме лекарства все едно купуваме картофи, сертификатите да отпаднат, казва директорът на Националната пациентска организация

Хасърджиев: Масово лекарите предписват една и съща комбинация на всичките си пациенти с COVID-19 - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Над 330 лекарства липсват в аптеките. Това сигнализираха от Асоциацията на собствениците на аптеки. "Статистиката не е публична и не можем да се запознаем подробно с истинските числа. Става дума преди всичко за лекарства, които не са за COVID-19, а за всякакви заболявания. Вероятно в световен мащаб има недостиг в момента. Производствените мощности са засилени в посока производство на ваксини и лекарства срещу COVID", каза директорът на Националната пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев в "България сутрин". Според него може да е само началото на затрудненията, които ще виждаме. Продължава да има проблем с доставките на лекарства за ХИВ СПИН. Има случаи, в които се налага да се прекъсва терапията. Търсят се заместители на липсващите лекарства за деца.
"Пазаруваме лекарства все едно купуваме картофи. От години призоваваме законодателството ни да се промени, то е доста архаично", подчерта д-р Хасърджиев пред Bulgaria ON AIR.Не е ясно какво се случва със системата, която трябва да проверява наличности на лекарства, стана ясно от думите му.
"Няма как да прикрием високата смъртност, разочарованите от системата, от мерките и от хаоса, който се създаде. Това беше тотално дезинформационна кампания. Масово лекарите предписват една и съща комбинация на всичките си пациенти с COVID-19, включително и по телефона. Изключително погрешно, защото създава предпоставки да създаваш резистентни щамове. Две години след пандемията в България нямаме издаден гайдлайн, по който да се водят всички лекари", обясни гостът.
Д-р Хасърджиев е на мнение, че предстоящият анализ на смъртността от COVID-19 у нас ще се базира на изкривена информация заради липсата на електронизация.
"Базирана е на клинични пътеки, по които пациентите са приети в болницата. Куп лоши практики, за които всички си затварят очите и никой не взима мерки", настоя директорът на Националната пациентска организация.
Той за пореден път алармира, че проблемът с кадрите е много сериозен. При нас проблемът бил и с качеството на тези кадри. Липсват експертиза, знания и визия. В здравеопазването няма планиране, всеки университет прави доктори, но не се прави достатъчно да има сестри, изтъкна д-р Хасърджиев.
По думите му единственият ефект от "зеления сертификат" е, че е принудил малко повече хора да се ваксинират.

"Продължаваме да сме на пренебрежимо ниски нива, защото се провалихме в разговора с хората. Категорично трябва да бъдат премахнати сертификатите", посочи д-р Хасърджиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СЗО ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ

    47 1 Отговор
    РОБЕРТ КОХ СЪЩО СА ТЕРОРИСТИ,КЛАУС ШВАБ И КОМПАНИЯ В УРАНОВИ МИНИ И ВСЕКИ ТЕХЕН СЛУЖИТЕЛ ОТ БЪЛГАРОФОБСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО НАРОДЕН СЪД НЕ НЮРБЕГСКИ ПРОЦЕС!!!

    Коментиран от #12

  • 2 Ти па

    34 2 Отговор
    Лекарите играят с бялата мафия и са част от нея

    Коментиран от #4

  • 3 Едмонд

    26 3 Отговор
    Скоро около 20% от българите ще са болни от СПИН.

    Коментиран от #5

  • 4 Екарисаж

    25 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ти па":

    Лекарите са актьори, специализанти, студенти - опеарационни сестри. Болниците са превърнати в театри.
  • 5 Грешиш

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Едмонд":

    На югоизток ще са 50% .Там обичат заразен секс ,доказано е пич
  • 6 Браво

    29 3 Отговор
    Докторе,но ми се струва че като казваш изтината ще спат да ви канят по медиите.Който казва изтината е неудобен.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Лесно е

    22 0 Отговор
    Обърнете се към проф. Ботев. От една година гостува в телевизиите и предлага протокол за лечение на ковид-19, но никой не му обръща внимание.
  • 9 Ккккк

    12 0 Отговор
    И отказват преглед в кабинета , а аптекарите отказват да продават лекарства без рецепта.
  • 10 потърпевш един от многото

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чичо":

    Преди седмица убиха баба в болницата, точно месец след като й вдигнаха пенсията. Приоритетно ликвидирват пенсионери от български произход с по-високи пенсии. Така са им заръчали от ЕС, иначе няма Еврозона.
  • 11 Последния Софиянец

    11 5 Отговор
    Хората умират от пневмония ,а вместо антибиотици им дават витамини.Убийци.

    Коментиран от #15

  • 12 ТОЗ Е СЪЩИЯ

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "СЗО ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ":

    ИСКА ДА ЗАБРАНИ БЪЛГАРИТЕ СВОБОДНО ДА СИ КОПУВАТ ЛЕКАРСТВА САМО С РЕЦЕПТА А ТОВА Е ГЕНОЦИД !КАКТО В ГЕЙРОПА СВОБОДНО НЕ СЕ ПРОДАВАТ ЛЕКАРСТВА И ВСЕКИ СЕКТАНТ ХОДИ ЗА НАЙ МАЛКОТО ПРИ ЛИЧНИЯ ЛЕКАР МАФИЯ НАВЪРЗАНА КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА.
  • 13 опйкйбк

    26 0 Отговор
    "Няма как да прикрием високата смъртност, разочарованите от системата, от мерките и от хаоса, който се създаде. Това беше тотално дезинформационна кампания. Масово лекарите предписват една и съща комбинация на всичките си пациенти с COVID-19, включително и по телефона" - За какво са ни тези Джи-пи-та, като ни лекуват по телефона? Те затова ли взимат по толкова хиляди от Здравната каса, да ни лекуват по телефона? В болниците е пълен хаос! Кой как го лекуват, не се знае, но накрая всички починали - с КОВИД!? Няма ли Медицински надзор, няма ли прокуратура?
  • 14 КОВИД ГЕНОЦИД➡ВЕЛИКО НУЛИРАНЕ➡РОБСТВО

    8 0 Отговор
    "...Категорично трябва да бъдат премахнати сертификатите", посочи д-р Хасърджиев.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Пациент

    4 0 Отговор
    Личните лекари, след като не приемат болните си пациенти, да не получават пари за тях!
  • 17 Този

    2 0 Отговор
    самозванец е директор сам на себе си, не е упълномощен от нито един пациент,но лапа здраво от държавната софра.