Last news in Fakti

25 Май, 2022 20:31 4 199 10

Кой вид алкохол е полезен за червата?

  • вино-
  • черва-
  • здравословно хранене-
  • алкохол-
  • червено вино

Червеното вино има способността да възстановява чревната микрофлора

Кой вид алкохол е полезен за червата? - 1
Снимка: Shutterstock

Всички сме много добре осведомени, че алкохолът е вреден за нашето тяло, но той може да бъде полезен, ако имаме компетентен подход към пиенето на алкохолни напитки. И по-конкретно има алкохолна напитка, която повлиява благоприятно състоянието на червата и функционирането на храносмилателните органи. В малки дози влияе положително на чревната микрофлора, пише zdrave.to.

Какво да пием

Червата страдат от етанола не по-малко от черния дроб. Но компетентният подход може да гарантира положителен ефект от употребата на алкохол.

Човешкото здраве като цяло зависи от имунитета и обикновено е пряко свързано с чревната микрофлора. Доказано е, че ако периодично употребявате тази алкохолна напитка, чревната микрофлора се нормализира. Освен това спомага за намаляване на холестерола в кръвта. Предвид факта, че работата на червата е нормална, това означава, че храната се усвоява по-добре, а тялото получава всички необходими вещества. Освен това хората, които го приемат няма да имат проблеми с наднорменото тегло.

Оказва се, че червеното вино е добро за червата. Благодарение на съдържанието на полифеноли, виното възстановява чревната микрофлора. Освен това веществото влияе положително върху работата на сърдечния мускул.

Разбира се, положителният ефект на червеното вино ще бъде само ако използвате натурален продукт, получен в резултат на естествената ферментация на гроздето. Трябва да се консумира пестеливо, не всеки ден, през 4-6 дни, по една чаша. Това нормализира храносмилателните процеси и укрепва имунната система.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупав въпрос

    9 2 Отговор
    Не кой а количеството е важно...... Колкото повече толкова повече е казал мечо Пух. 😃😃😃😃

    Коментиран от #4

  • 2 Бесен _Язовец

    10 8 Отговор
    Руснаците лекуват червата на ук.ропите със 7,62× 39
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    Гроздомицин
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АБВ

    10 3 Отговор
    Няма полезен алкохол всичко е лъжа
  • 6 ха сега де!

    9 2 Отговор
    Ако ще я караме по една чаша на 4-5 дни няма да доживеем до момента в който бурето ще се изпразни, а новата реколта напира и ще трябва да отваряме собствен Винпром с хиляди бъчви, а това не е рентабилно. Едно време виното се е пиело с бакъра и са живеели по над 100 години.

    Коментиран от #7

  • 7 Запазена ма(я)рка

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "ха сега де!":

    Започваш като прадядо ми– за закуска дробиш един порезаник домашен хлебец в най– големата глинена паница и поливаш с винце. Преди това за децинфекция– юнашка глътка домашна ракия. До към обед си посвършваш работата, към пладне отпочваш със салата( от каквото има, даже и само лучец бива), ракийка( умерено), манджа– каквото има, пък и некое и друго спържено яйчице със сиренце върши работа. На според как ти понася може малко винце от мазата. Отпочиваш докъм икиндия, посвършваш некоя и друга работица по ладовинка и...дошло време за кръчмата или комшулъка– пак ракийцата е наред. Дорде видиш се мръкнеи станало време за вечеря, за нощувка и докато се усетиш – нов ден настанал.
  • 8 ЧОЧО

    1 1 Отговор
    Дълголетието на Испанците се дължи на червеното вино,зехтина и рибата.Пият всеки ден при хранене по една чаша .
  • 9 Псевдоним

    1 0 Отговор
    Чудомир дори има разказ на тази тема - "Специалитет против язва". Направо в зимника си провеждал "лечението" :)
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.