Last news in Fakti

30 Май, 2022 20:15 5 251 9

Специалист разкри как да се отървем от биреното коремче

  • бирено коремче-
  • затлъстяване-
  • здраве-
  • алкохол-
  • здравословни проблеми

Научно казано, това се нарича абдоминален тип затлъстяване, което е свързано с големи рискове за здравето и живота

Специалист разкри как да се отървем от биреното коремче - 1
Снимка: Shutterstock

От гледна точка на лекарите, "биреният корем" е коремен тип затлъстяване, когато мастната тъкан се натрупва в областта на талията, каза в интервю Андрей Демин, професор, кандидат на медицински науки, президент на Руската асоциация за обществено здраве.

Има такова всекидневно понятие - "бирено коремче". Научно казано, това се нарича абдоминален тип затлъстяване. При него отлагането на мазнини се случва предимно в областта на талията. Това е много неблагоприятно явление, свързано е с големи рискове за здравето и живота”, предупреди той.

"Обикновено абдоминалният тип затлъстяване се развива при мъжете поради специалната култура на пиене на бира", допълни лекарят.

"Появата на този вид затлъстяване при мъже, пристрастени към алкохола, се дължи на факта, че имаме култура, в която хората пият и ядат, седнали пред телевизора. В същото време калориите не се консумират и хората формират грешен стереотип на поведение", обясни Андрей Демин.

Ключът към премахването на "бирения корем" е частичният или пълен отказ от бира, казва лекарят. По думите му, когато човек спре да пие тази напитка, той намира сили да започне да се движи и да „изгори” натрупаните килограми, пише zdrave.to.

Докато човек пие бира, той постепенно отпуска. В това състояние той не иска да се движи. Това е много лошо състояние. Ако изключите бирата от диетата си, тогава няма да има риск от развитие на алкохолна зависимост, няма да има толкова висок апетит и ще имате сили да бъдете по-активни. Ключът към решаването на проблема с "бирения корем" е отхвърлянето на този вид алкохол, заяви Андрей Демин.

Според лекаря е по-добре да спрете да пиете всякакъв вид алкохол, това ще помогне за удължаване на живота и подобряване на качеството му.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОй

    16 20 Отговор
    Само една смотана ушанка може да измисли тая глупост....всеки нормален човек знае че като спре бирата(алкохола),му се вдига тонуса и спада корема.Няма нужда от такива "специалисти".....Ам те за тва са на тоя хал,къвто им е батмана такава им държавата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Е ЗА ТОВА СМЕ ТОЛКО "ЗДРАВИ"

    23 4 Отговор
    Ключът към премахването на "бирения корем" е частичният или пълен отказ от бира, казва лекарят............................ТОВА ЩЕ ТИ ГО КАЖЕ ВСЕКИ ....КА РУ ЦАР , ЕГА ТИ ДОКТОРА!!!
  • 4 Най-важното

    4 8 Отговор
    в написаното е, че доктора е ватник.

    Коментиран от #7

  • 5 пулсар

    12 1 Отговор
    Само да кажа на тоя специалист да дойде у нас и да види как народа изкупува като невидял бирата, която се оказа по-евтина от хляба. Като няма хляб пийте бира.
  • 6 √(n&Варна)

    11 4 Отговор
    Бирата не прави корема, а мезетата, дето ги плюскат пиячите с нея.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    4 0 Отговор
    И едно нещо разберете - не се казва бирен корем, а корем за бира!
    Лек ден!
  • 9 Селянин

    9 2 Отговор
    Рядко тъпа статия. Не бирата е проблем, а високият прием на въглехидрати. Всеки алкохол е проблем и то защото и той е въглехидрат, който вдига инсулина. А инсулина е хормона, който нарежда на клетката да съхранява мазнините вместо да ги изхвърля. Имаме супер ниска култура на хранене и затова сме първи по инфаркти и инсулти. А е толкова просто и ефтино да се живее здравословно.