Last news in Fakti

15 Юни, 2022 12:08 1 449 0

След 4 месеца в Мали: Екип на ВМА се завърна на родна земя

  • вма-
  • мали-
  • медици

Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век

След 4 месеца в Мали: Екип на ВМА се завърна на родна земя - 1

Български военномедицински екип се завърна от четиримесечна мисия в Мали.

Българските военни лекари участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си, съобщават от пресцентъра на Военномедицинска академия (ВМА).

С „Добре дошли!” медиците бяха поздравени от генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, началник на ВМА.

Ротацията идва седмица, след като техни колеги заминаха, за да подсигурят Мисията на EС за обучение на силите за сигурност на Мали.

Задачата им е да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако, съобщиха от Военномедицинска академия (ВМА).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА