Last news in Fakti

23 Юни, 2022 13:57 1 787 7

Изплащането на £120,000 при смърт от ваксината AstraZeneca е „неадекватно“, според годеница на починал

  • певец сион-
  • вики спит-
  • смърт-
  • ваксината -
  • astrazeneca

Вдовицата на починалия рок певец Сион - Вики Спит, чийто партньор почина след инжекция с AstraZeneca, стана първият човек, получил обезщетение за смърт на близък от ваксина срещу Ковид-19

Вдовицата на починалия рок певец Сион - Вики Спит, чийто партньор почина след инжекция с AstraZeneca, стана първият човек, получил обезщетение за смърт на близък от ваксина срещу COVID-19, пише BBC News.

Певецът Сион, от Алстън, Камбрия, се разболя осем дни след като му сложиха инжекцията и почина през май 2021 г, на 48 години.

Годеницата му получи максималната сума от £120 000, но каза, че това не е достатъчно.

38-годишната Вики Спит каза, че е затънала в дългове, след като е загубила приходите на Сион и е трябвало да получи сума, по-близка до 180 000 паунда.

Г-жа Спит също каза, че е трябвало да чака твърде дълго за обезщетение според британското споразумение “Схема за изплащане на щети в следствие от ваксинация” от 1979 г., и крайната сумата не е определена предвид нарасналата инфлация откакто споразумението е влязло в сила.

Плащанията за щети от ваксина са достъпни за всеки, който е станал инвалид в резултат на ваксинация, и хората могат също да кандидатстват от името на някой, който е починал.

Схемата предлага еднократни, освободени от данъци суми до 120 000 британски лири и въпреки че плащанията не засягат правата на хората да предприемат съдебни действия, те могат да имат последици за техните ползи.

Източник: BBC News


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    47 1 Отговор
    Нали нямаше починали от ваксина?
    Какво става?
    Лъжите рано или късно излизат наяве!
  • 2 Про митак

    32 0 Отговор
    На мозе да баде! Тава е кунспирациа некаква. Ваксината дава зивот вечен

    Коментиран от #7

  • 3 Сляпо куче

    37 0 Отговор
    А тия от нас дето ще умрем след 5-10 години вследствие на принудителната ваксинация, за да имаме привилегията да работим... за семействата ни някакви обезщетения предвидени ли са?
  • 4 Карлсон на покрива

    24 2 Отговор
    Астразенека от три месеца произвеждат новата кромид вакса за есенната ваксинационна капмания във фащ. Да, отново ще има задължително ваксане, добър лобистки бизнес е това.
  • 5 мaлоумници

    20 2 Отговор
    а някой да ви е насилил да си правите боц с отровните течности?
  • 6 Механик

    10 3 Отговор
    То само му вижте сценичното име на тоя - "СИОН"!
    Баш от ц/сионистите идат пробемите. Ковидарията е тяхна работа, а и не само тя.
  • 7 Хихата

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Про митак":

    Мдаааа, наистина скоропостижно те праща във вечните ловни полета! :)))