Last news in Fakti

25 Юни, 2022 08:39 1 277 14

Доц. Гломб: Нещата с COVID-19 са под контрол за момента, ако не си внесем нещо отвън

  • доц. любомира николаева-гломб-
  • covid-19-
  • спокойно

Тя посочи, че предпазните маски са загърбени, защото официално се разреши обществото да ги загърби

Доц. Гломб: Нещата с COVID-19 са под контрол за момента, ако не си внесем нещо отвън  - 1
Снимка: NovaNews

За момента нещата са под контрол, ако не си внесем нещо отвън, защото Гърция към момента е връхлетяна от новата вълна на субвариантите на Омикрон. Това заяви пред News.bg доц. Любомира Гломб, завеждащ отдел "Вирусология" в Националния център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) за увеличаващите се случаи на COVID-19 и за това дали няма да имаме лятна вълна на пандемията.

По думите ѝ само времето ще покаже дали ще имаме лятна вълна на коронавируса, или не. Западна Европа е доста заразена, покачва се заболеваемостта от новите подварианти на Омикрон, като няма причини това нещо да не се случи и у нас.
"Не очаквам да има някакво затягане на мерките, дано да не платим висока цена за това. Групите, които са лесно атакуеми от коронавируса, нека да се държат разумно, да си направят изискваните препоръчвани ваксинации и да запазят здравия си разум", изтъкна доц. Гломб.

За да не се стигне до някакво затягане на мерките, доц. Николаева призова: да се избягва събиране на много хора в затворено помещение, хората, които са с респираторни симптоми, да се изолират и да ограничат контактите си, докато се чувстват болни, който не се е ваксинирал, да се ваксинира, който не е направил подсилващата си трета доза, да я направи и да се изчака наесен дали ще има решение за поставяне на четвърта усилваща доза. Когато се реши, че това е добре, тези, които желаят, да направят и съответната четвърта доза, каза доц. Гломб.

Тя посочи, че предпазните маски са загърбени, защото официално се разреши обществото да ги загърби. Дали носим маска, или не, предлагам болните, когато се чувстват болни, когато контактуват с близките си, живеещи в едно домакинство, да ги предпазят и да носят маски, призова доц. Николаева.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тази

    21 0 Отговор
    Госпожа,щом се покаже и каже две думи,значи скоро ще обявят пан..демия.Тя е като чер.ния конник,вестоносец.Най-вероятно заплащането и е доста солидно.....
  • 4 Не ви стиска

    23 1 Отговор
    Да затворите сега, нали? Лесно беше през март и април 2020 за 13 случая да изпозатворите всичко и да обявите извънредно положение. Но както миналата година, така и сега, през лятото не смеете!
    Всичко са интереси, логика и разум няма... нямаше и тогава кога фалирахте всички. Но хотелите и ресторантите скачаха, а сега са в сезон.
  • 5 Ковид@рчето Калитко

    20 0 Отговор
    Доцент Тромб, Кантарджиев, Кунчев, всички ковидари пак изпълзяха, зер не се бучим достатъчно с екперименталки, таргет планове има да се изпълняват. Набучена Европа пак пламна и са вече на четвърта доза, ма то скай ис дъ лимит, ще ги бучат на 3 месеца, дорде не почнат да пикаят вакса.
  • 6 безхаберие

    2 13 Отговор
    Нещата са под контрол - никой нищо не знае, а пандемията се вихри. Но, заради туристите и политическата целесъобразност, ще си мълчим.
  • 7 Тази

    12 0 Отговор
    Госпожа,щом се покаже и каже две думи,значи скоро ще обявят пан..демия.Тя е като чер.ния конник,вестоносец.Най-вероятно заплащането и е доста солидно.....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 тая

    13 1 Отговор
    доцент тромб да ходи да си ги "лекува" в родината исраeл
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Възмутена

    7 0 Отговор
    Е то все отвън се внася....умирате си да внасяте паника...явно ви е скучно...