Last news in Fakti

1 Юли, 2022 16:39 1 415 6

Гърция: Седми случай на маймунска шарка и скок на заразените с COVID-19

  • гърция-
  • ковид-19-
  • маймунска шарка-
  • скок-
  • заразени

Последният пациент, заразен с маймунска шарка, не е пътувал в чужбина

Гърция: Седми случай на маймунска шарка и скок на заразените с COVID-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Седми случай на заразен с маймунска шарка е регистриран в Гърция. Последният пациент, заразен с маймунска шарка, не е пътувал в чужбина, съобщават лекуващите лекари, предаде БНР.

Правят се изследвания на контактите на пациента, защото лекарите предполагат, че вътре в страната има огнище на този тип шарка. Не се очаква да се превърне в епидемия.

До средата на месец юли ще се увеличават случаите на заразени с Covid-19, показват проучванията на Съвета за контрол на пандемията. Последното денонощие 15 500 са новозаразените, като броят на хоспитализираните се увеличава всеки ден.

Лекарите препоръчват да се носят маски на обществени места и да се спазва дистанция. Увеличиха мобилните екипи за тестване на населението предимно в туристическите райони.

Общинските власти информират за увеличени инциденти на удавени хора в морето. Съветват туристите да посещават плажове със спасител. Последният случай на загинал турист е българин до Солун.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е...

    4 1 Отговор
    Тук COVD, на българското черноморско мини, както се казва, всеки сам си преценява...
  • 2 ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝

    1 12 Отговор
    И НА ЕСЕН ПАК ПИТАЙТЕ БУЛГАРТУРИСТ„ШО СТАНА ЧЕ ПАК СМЕ ЗАРАЗЕНИ🤔

    Коментиран от #3

  • 3 А сега що не сме бре,умен

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ ФОРЕВЪР☝":

    У нас 472, у тях 15 500. Хакайте поредна бустерица да не се мъчите много.
  • 4 Само седем ли

    8 1 Отговор
    Ами малко са като се имат в предвид дългогодишните традиции на гърците в мъжката любов още от времената на хеленизма.
  • 5 Шибидар Димитров

    6 0 Отговор
    Давам 1000000 драхми на този който ми покаже сцена от древногръцка ваза амфора или каквито и да е, дори и да не е древногръцка пак става, на която е изобразена любов между мъж и жена. Защо все излизат любовни сцени между мъже? Сега не ми казвайте, че това са жени, но древните елинки освен мустаци като сегашните са имали и бради. Едва ли е така, но кой знае....
  • 6 Чичко Кемал

    8 0 Отговор
    Абе с 300 зора за 500 години научихме гъркините да се епилират навсякъде, обаче така и не научихме гърците да ги ползват