Last news in Fakti

7 Юли, 2022 14:20 875 2

Пет терена в София се проучват за изграждане на нова детска болница

  • проучване-
  • софия-
  • пет терена-
  • детска болница

Очаква се предпроектното проучване да приключи до края на юли, уточни началникът на кабинета на министъра на здравеопазването

Пет терена в София се проучват за изграждане на нова детска болница - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

Пет терена в София се проучват за изграждане на нова детска болница. Това каза пред журналисти доц. Васил Пандов, началник на кабинета на министъра на здравеопазването. „В момента сме в етап на предпроектно проучване на терените”, уточни той, цитиран от БТА.
Терените, които се проучват, са при болниците „Св. Анна”, „Лозенец”, Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация в ж.к. „Овча купел”, Университетската специализирана болница за активно лечение по ортопедия „Проф. Бойчо Бойчев” в Горна баня и Специализирана болница за рехабилитация в Банкя.
По думите му се очаква предпроектното проучване да приключи до края на юли. „Ако се установи, че тези недвижими имоти са неподходящи, Министерството на здравеопазването би трябвало да потърси съдействието на държавата или евентуално на общината”, каза още доц. Пандов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 0 Отговор
    А старата сграда трябва да се срути защото някой така иска ! Кой ще лапне средствата за строежа ? Смях отвсякъде ! Няма място за детска болница, но за молове ИМА !!! Да ама моловете са ЧУЖДИ и дават ПАРИ за да ги построят !!!
  • 2 Браво,

    1 0 Отговор
    браво! Хайде пак! Откога я слушаме тая песен? Ами поне мелодията да смените! Изпълнителите, уж различни пък пеят едно и също от татово време. Стига вече! Децата страдат!