Last news in Fakti

12 Юли, 2022 18:54 2 933 32

9-годишно дете от Каварна получи инсулт

  • каварна-
  • инсулт-
  • добрич

Детето не е имало минали заболявания

9-годишно дете от Каварна получи инсулт - 1
Снимка: Shutterstock

9-годишно дете от Каварна е получило инсулт. Малкият пациент е консултиран в болницата в Добрич, но е транспортиран до клиника във Варна, където е настанен за лечение, съобщи бТВ.

Това е втори случай, в който педиатрите в Добрич се сблъскват с диагнозата при деца. През декември миналата година лекуваха момче на 12 години, което все още се възстановява.

Близките на детето разказали, че са ходили на плаж. След това му станало лошо, повръщало и вдигнало температура. Потърсили лекарска помощ, след като получило и гърч.

В спешното отделение установяват, че детето не е в добро общо състояние и имат съмнения за исхемичен инсулт, независимо, че направеният скенер не показвал огнище.

Детето не е имало минали заболявания.

"По-притеснителното беше, че имаше и неврологична симптоматика. Липса на рефлекси, възможност за придвижване, за извършване на действия, т.е. парализирано“, заяви д-р Яница Радева, педиатър в МБАЛ-Добрич.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 111111

    29 6 Отговор
    "Геомагнитните" бури са виновни за всичко. Кога ще кажете истината?

    Коментиран от #3

  • 2 Едно вЪпросТче

    50 12 Отговор
    Даде , само е било ваксинирано. А останалото с вината и причините , И "ВАКСИНАТА" го знаем.

    Коментиран от #7

  • 3 Ама си веселяк

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "111111":

    Тука е Бантустана , ейййй. Тук овцете с лоботомия , т.е. местното население никой не ги "бръсне за слива".
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    14 14 Отговор
    А,стига лъгали!белодрешковците ептен се опитват да ви правят на......маймуни.Колкотоновия ковид е ковид.Слънчасало на плажа в комбинация с някой вирус или бактерия и някой неграмотен доффтор му дал диагноза.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Винкело

    13 3 Отговор
    Е, в този случай - едно огромно браво на лекарите за диагнозата. И то - въпреки скенера...
  • 7 Да бе сигурно

    13 25 Отговор

    До коментар #2 от "Едно вЪпросТче":

    Странна работа като са виновни ваксините защо случаите на внезапни инсулти на млади и здрави хора зачестяват се когато се разгаря ковид вълна.
    Дали това е съвпадение или просто страничен ефект от “безопасния” ковид които се появява само при някои от хората?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    16 6 Отговор

    До коментар #7 от "Да бе сигурно":

    Скенерът не показал,но те решили -инсулт..........хаххах!само иди..ти могат да покажат такава ""Гениалност".Такова състяние се получава след натравяне и след какво ли не,но бг-лекари инсулт....Атерома става злокачествено образОООвание ,а инсулта отива при децата......Много мърша в бг,много титулована и мързелива мърша има в бг!!!

    Коментиран от #10

  • 9 Ваксиниран3002

    21 2 Отговор

    До коментар #7 от "Да бе сигурно":

    Вълните са на хипохондриците в главите. Нормалните хора си живеем и не ни пука, а най-вече не се тестваме, защото ни засърбяло между пръстите на краката.

    Коментиран от #12

  • 10 Да бе сигурно

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Запушването на най фините кръвоносни съдове не се отрива на скенер, но то лишава от кръвоснабдяване и съответно от кислород определени области и предизвиква смърт на мозъчните клетки. Съответно всички последствия и симптоми от това са налице въпреки, че на скенера няма видимо запушване на кръвоносен съд. При ковид обикновен се стига именно до запушване на тези най-фини кръвоносни съдове и ако тези съдове се окажат в белия дроб, мозъка или сърцето нещата често могат да станат много трагични. Тези случаи зачестява не само в България, а навсякъде по време на ковид вълна така, че не е причината в нашите лекари колкото и да са виновни за много други неща те.

    Коментиран от #22

  • 11 Да питам само

    24 5 Отговор
    А имало ли е боц?
  • 12 Да бе сигурно

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран3002":

    И понякога си умирате от нещо съвсем друго според вас, но по-често отколкото когато няма ковид вълна.След две години има статистика и се вижда зависимостта между общата смъртност през седмиците с когато има интензивна ковид вълна и когато няма такава това разбира се е пак съвпадение което според вас съществува само в главите на тези които наричате хипохондрици .

    Коментиран от #14

  • 13 А бе,

    12 1 Отговор
    от качествената храна е !
  • 14 Ваксиниран3002

    26 3 Отговор

    До коментар #12 от "Да бе сигурно":

    Преди уж ваксината нямаше млади хора и деца с инсулт, а ти си вярвай в хипохондрията и върви на осми бустер, ако искаш. То не е лесно да не си много умен. Бих се изразил директно, но ще ме изтрият. Сигурно за трети път карам настинката и не ми пука, всичко е в мозъка, който го има, оцелява, който го няма си отива.

    Коментиран от #16

  • 15 Ама си тъпак

    5 4 Отговор
    “Плачете и ридайте, защото яростта на Господния гняв няма да се отвърне.”

    Коментиран от #31

  • 16 Да бе сигурно

    4 20 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксиниран3002":

    И защо нарастването на общата смъртността в страните с най-ниска степен на ваксинация се оказа най-голямо? Да защото всичко е в главата безспорно. Това което човек си направи сам никой друг не може да му го направи.

    Коментиран от #17, #18, #21, #28

  • 17 Ваксиниран3002

    21 5 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе сигурно":

    Нали това ти казвам, ваксаните са най-засегнати, защо ли?? Защото ваксата помага? Тя помага, но за повишаване на смъртността. Имам много познати, които пострадаха от ваксите, пък ти ги рекламирай, колкото си искаш.

    Коментиран от #20

  • 18 Ваксиниран3002

    16 3 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе сигурно":

    И кой ти каза, че най-ваксаните са най-малко засегнати и с най-ниска смъртност??? Звездите ли ти го нашепнаха? Явно и в четенето те бива толкова, колкото и в мисленето, но то е от ваксата.

    Коментиран от #24

  • 19 Механик

    16 3 Отговор
    Детето пило ли е всеки ден по 10 изоспортчета и имало ли е бустерица?
  • 20 Да бе сигурно

    3 13 Отговор

    До коментар #17 от "Ваксиниран3002":

    Как ли не е така. Увеличението на общата смътност България спрямо 2019г. е в пъти по-голямо от колкото това примерно във Великобритания, Германия, Франция,Испания, Италия и т.н. Както винаги ние сме “хитрите”, а другите са “простите” какво да се прави ще си берем отново подовете на това.

    Коментиран от #23, #25

  • 21 Ваксиниран3002

    11 3 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе сигурно":

    Ъи защо си смени ника от Ваксиниран1403? Споко, всички те разпознахме. На кой бустер си вече? С какво ти помогна? Споко, скоро ше усетиш "ползите" от съмнителните препарати.
  • 22 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да бе сигурно":

    Сложи си маската и си удари бустер.Скенерът е за да се види всичко.Не са опасни ""Финните ти ""запушвания ,а са опасни ""големите запушвания""експерте,които не се правят от твоя ковид,а се правят от травми,или лекарства или Времето. бг медицината в последните 35години е бъкана с ""Експерти"" на твоето ниво.ЕЕ,лечението на инсулт се заплаща много по добре от НЗОК,от колкото прегряване на слънце......
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Да бе сигурно

    3 11 Отговор

    До коментар #18 от "Ваксиниран3002":

    Например във Великобритания е 16% увеличеното на общата смъртност за 2021 спрямо 2019 когато изобщо го нямаше пандемия. При нас аналогичното увеличение е 38%. Това е повече от два пъти по-голямо нарастване при нас, а ние изобщо не сме по-ваксинирани от тях.

    Коментиран от #26

  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Да бе сигурно":

    шиииизо,сега се появи под друг Ник......Помогна ли ти 4доза,а говежди мозък???За 2,5години ни процент овладя ни се научи да мислиш!По тъп ученик съм нямал!!!ПС.Голяма част от ""Заболелите"" отиват от страх в болница,а там ги""Лекуват"" с 4 антибиотика и после в чувал.......Шиизооо,страхът убива повече от Атомна война!Днес ти написах аксиома:Живота е 10пъти по силен от смърта-шииизооо!
  • 26 Ваксиниран3002

    10 3 Отговор

    До коментар #24 от "Да бе сигурно":

    Казах ти, хипохондрия и паник атаки, чак се чудя, как си оцелял. Не каза на кой бустер си? Бялата мафия и онези отгоре, разчитат на "високите" интелекти, като теб. Ако цитираш държава, яко набодена, която да има по-малък процент , новопапая заразени, ще си супер, ама няма такава.
  • 27 УчЕн

    8 3 Отговор
    "Неврологична симптоматика..".. явен признак на последствия от успешна и безопасна факсинация!
  • 28 чичо стамат шумов

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе сигурно":

    С ТЕЗИ ДВАМАТА ВАКСИНИРАН И ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА.ТЕ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ КАПАЦИТЕТИ И СА НА ВСЯКА ТЕНДЖЕРА ПОХЛУПАК.МОЖЕ ПЪК ДА СА НА ЯСЛА НЯКЪДЕ ЗНАЕ ЛИ ЧОВЕК./+

    Коментиран от #29

  • 29 Ваксиниран3002

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "чичо стамат шумов":

    Защото разсъждаваме логично, не сме стамати, които пасат магарета.

    Коментиран от #30

  • 30 чичо стамат шумов

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "Ваксиниран3002":

    НЕ РАЗСЪЖДАВАШ ЛОГИЧНО ЗАЩОТО НЯКОЙ ТИ ПЛАЩА ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ
  • 31 Фридерике Lab ч

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Ама си тъпак":

    Иеремия 4:27 Защото тъй рече Господ: цялата земя ще бъде опустошена, ала пълно изтребление няма да направя.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.