19 Юли, 2022 13:15 1 623 4

Ползи за здравето от лимоновата кора

  • лимонова кора-
  • ползи за здравето-
  • алтернативна медицина-
  • рак-
  • токсини-
  • витамини

Тя изчиства токсините и предпазва от рак

Ползи за здравето от лимоновата кора - 1
Снимка: Shutterstock

Както всички знаем, лимоните имат множество ползи за здравето поради витамин С, който помага за укрепване на имунната система, помага на тялото да се бори с инфекциите и насърчава загубата на тегло. Освен това съдържа вещества, които помагат за предотвратяване на рак, регулиране на кръвното налягане и дори се считат за косвено полезни за психичното здраве, тъй като помагат срещу стрес и депресия.

Най-добрият начин да извлечете максимума от лимоните и тяхната кора е да ги замразите, настържете и консумирате. Замразените лимони имат различен вкус от лимоните, съхранявани на стайна температура, поради разликите в нивата на киселинност. Замразяването на лимоните намалява тяхната киселинност, която ще се възстанови само когато плодовете се размразят.

Малко обаче са известни ползите от лимоновата кора и точно на тях обръща внимание „Локално“.

Лимоновата кора съдържа 5 до 10 пъти повече витамини от лимоновия сок, така че определено трябва да се използва, а не просто да се изхвърли. Замразената кора има страхотен вкус, просто се уверете, че сте измили добре лимоните, преди да ги поставите във фризера!

Лимоновата кора придава уникален освежаващ вкус на храните и напитките. Вкусът ѝ е страхотен в салати, като основна съставка на сладолед или като добавка към този деликатес и дори върви добре със спагети. Важно е лимонът да е напълно замразен, преди да го приложите към храната, тъй като замразената кора има много по-добър вкус от обикновената кора. Ето защо все повече хора използват този готварски трик, така че опитайте го сами!

Замразената лимонова кора съдържа основни съединения, които укрепват имунната система, нормализират нивата на холестерола и според някои изследвания допринасят за предотвратяване на развитието на ракови клетки. Богата е на хранителни вещества като витамини А, В6, С и Е, желязо, цинк, калий, фибри и протеини, пише БГНЕС.

Тъй като хранителните вещества присъстват в голямо количество в лимоновата кора, важно е да я измиете правилно в течаща вода и след това да я дезинфекцирате със сода за хляб или ябълков оцет. Измийте отново с течаща вода и сложете във фризера за една нощ. Когато замръзне, настържете лимоните в стъклен буркан и върнете буркана във фризера, след което го използвайте според нуждите: като дресинг за салати, супи, сокове, дори и в домашно приготвени сосове.

Според изследвания лимоновата кора показва голям потенциал за премахване на токсините от човешкото тяло, а в някои страни като Индия се използва в храната на пациенти с рак.

Базирайки се на практиката си, козметиците са на едно мнение, че лимоновата кора е отличен скраб, който не само премахва мъртвата кожа, но и я снабдява с влага.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    6 0 Отговор
    Да,ако е пресен лимона,а не този, който се пръска с всякакви отрови за да издържа дълго време
  • 2 Пръскана е с химикали

    4 0 Отговор
    Трябва да се измие поне 3 пъти със сапун. Миенето и не гарантира пълно отсраняване на химикалите.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 0 Отговор
    Не видях нищо за вредните вещества с които се третират цитрусовите плодове за трайност и търговски вид ‼️
  • 4 🍋🍋🍋

    1 1 Отговор
    Вадите лимон от хладилника, режете, поръсвате със сода за хляб и хапвате наведнъж.