Last news in Fakti

3 Август, 2022 15:22 1 350 28

Проф. Аргирова: След седмица ще започне спад на хората с COVID-19 в болница

  • covid-19-
  • проф. радка аргирова-
  • pcr

Тя посочи, че много е намалена патогенността на вируса

Проф. Аргирова: След седмица ще започне спад на хората с COVID-19 в болница - 1
Снимка: БГНЕС

"Имаме разпространение на вируса, има неимунизирано население. Затова новите мерки, които влизат в сила от утре в София, са необходими. Слава Богу, вирусът е силно заразен и не протича тежко, но от епидемиологична гледна точка мерки трябват". Това каза пред БНР проф. Радка Аргирова, вирусолог. И прогнозира след седмица да започне спад на хората, които са настанени с Covid-19 в болница.

"Със започване на учебната година ще има ново покачване. Вероятно ще се наложат мерки за училищата".

Тя посочи, че много е намалена патогенността на вируса, но никой не може да даде гаранция, че няма да се появи мутация, която да причини по-тежко протичане на болестта.

"Голяма слабост е липсата на правене на диагностиката чрез PCR, не ни позволява да следим хода и динамиката на вирусните варианти".

Вирусологът припомни, че тестът, който определя дали в момента човек излъчва зараза, е антигенният, а PCR остава по-дълго положителен, защото в организма остават малки парчета от вируса.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Боруна Лом

    29 0 Отговор
    БАБЕЕЕ, БАБЕ ВЪРВИ НА ВЕТАР
  • 2 др Гей Билтс

    24 1 Отговор
    Кака Радка като я гледам пие по шише белина на седмица, иначе да е отишла на гости при инквизицията в Ковид отделението.
  • 3 1234

    22 1 Отговор
    Дърдорковци. Правите се на важни и плашите за да
  • 4 Провинция

    29 0 Отговор
    Проф. Аргирова дали знае, че те и сега хората в болниците изобщо не са много. Имам предвид тези с ковид. Дружно започнаха да пеят друга песен, защото видяха, че няма драма, само паника всяват. Те така са свикнали.

    Коментиран от #24

  • 5 Слипи Хоу

    19 0 Отговор
    Бана Радка е майката на Чъки
  • 6 Добавяйте

    25 0 Отговор
    Бойко Методиев Борисов, Ангел Кунчев, Венцислав Мутафчийски, Асен Балтов, Костадин Ангелов, Тодор Кантарджиев, Ива Христова, Любомира Гломб, Радка Аргирова, Радостина Александрова, Аспарух Илиев, Богдан Петрунов, Огнян Кунчев, Мира Кожухарова, Иво Петров, Богдан Кирилов, Геновева Тачева, Мирослав Спасов, Чавдар Ботев, Александър Симидчиев, Петър Марков, Мариана Мурджева, Христо Найденски, Христина Бацелова, Стойчо Кацаров, Стефан Янев, Младен Маринов, Николай Витанов, Николай Денков,Неделя Щонова, Йорданка Фандъкова, Кирил Ананиев, Гергана Николова, Николай Брънзалов, шефовете на всички РЗИ,
  • 7 Христова

    15 0 Отговор
    Тази и ония двамата скоро ще си ходят.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Доктор

    24 0 Отговор
    Това е някаква нова медицина, по-точно анти-медицина. Въведоха се нови определения и критерии за епидемия, ваксини, превенция. Никога досега, маски не са използвани за превенция на здрави хора от респираторни инфекции. Същите тези мекерета, до началото на ковид истерията разпалено убеждаваха хората, че маските са напълно безсмислени (съжалявам, че не мога да кача видео с лицето Ангел Кунчев, който в интервю с Кошлуков докаваше безсмислието на маските). Всички изследвания категорично доказват това. Широкомащабно епидемиологично проучване в САЩ, на института Браунстоун, публикувано през април 2022 г. заключава, че кумулативният процент на заразяване в хода на пандемията е идентичен в щатите със задължително носене на маски и в щатите без задължително носене на маски. Смъртността също е идентична (дори малко повече са смъртните случаи на глава от населението в щатите със задължително носене на маски).
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Плумпер

    5 0 Отговор
    терапи за теп
  • 13 Ми тъй де!

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Христова":

    Да взимат пример от австрийската си колежка!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Аргирова Фашист

    24 1 Отговор
    Такива лица нарекли св доктори сте за трепане!
  • 16 Демоназ

    19 0 Отговор
    Майко мила! Поредната медицинска комунистка,която иска отново да нарежда и да командва. Няма ви мине номера тоя път тролове в бели престилки. Вълната я издърпахте по-рано ,че да няма метежи зимата заради цените и лок-мок дауни. Само Пиночет можеше се оправи с вас.
  • 17 ???????

    14 0 Отговор
    бабатлъстуша дали е набодена с вълшебната течност дето така безочливо рекламира? Едва ли. Катоягледам каквалоенатопка е, няма начин да не е с много високхолестерол, та тромбите биха ядовършилиза нула времеследнабождането.
  • 18 Санитар

    13 0 Отговор
    Добре, щом ме триете, да опитаме така:
    „Слава Богу, вирусът е силно заразен...“ - „проф.“ Радка Аргирова
    ==============
    СЛАВА БОГУ?!?
  • 19 Тестове разни

    18 0 Отговор
    Днес думите на Кантара и на баба Радка за "точните" антигенни и "неточните" ПиСиАр тестове са едно към едно. Гледам и не вярвам на ушите си. Как може така за ПиСиАр? Нали беше Зевс сред боговете на тестовете? Само че и Хера (антигенния тест) на Байдън от последните дни е тука-има, тука-няма. Нещо като билетчетата на Божков. Търкаш и печелиш коVид карантина. Ако не, търкаш пак докато я спечелиш. Важното е че играеш по правилата, за да може да има игра. Спрат ли масово хората тази игра ще трябва да ги пренасочат към следващата. Тетсвайте се за КоVид и не забравяйте да си вземате нивата. Вече има много участници стигнали до 4-то такова. За Коледа вероятно ще пуснат пето на промоция. Я с ваучер за ток, я с ваучер за храна. Бъдете смели и от първите! Доверете се на науката!

    Коментиран от #20

  • 20 мдаа

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Тестове разни":

    Добре казано,приятел.
  • 21 Само децата не пипайте

    10 0 Отговор
    Щото е назряло много яко вече положението...
  • 22 Тъмен субект

    13 0 Отговор
    Абе тая жена не знае ли, че т.нар.ваксини са за варианта от Ухан и нямат никакво отношение към няколкото хремясали в момента? Като следи статистиката, не знае ли, че по-голямата част от болните в момента са инжектирани? Въобще що за професор е това, че и се изказва като експерт?
  • 23 Витанов врачката

    19 0 Отговор
    Здравейте пиша ви за да ви информирам че болните са в болницата и това го знам защото съм много умна врачка и виждам бъдещето а понякога и миналото. Вчера хвърлих боб и щом падна на земята разбрах че новите ковид болни са 3000. Ако бобът не беше паднал щеше да означава че болните са 1000. Мога да ви кажа че на 4.08 тоест утре ще имаме 2525 нови ковид заразени и този път разбрах тази цифра като погледнах към тавана и изведнъж ми падна един абажур на главата и всичко ми стана кристално ясно като бял ден. Понеже много обичам да давам прогнози ще кажа че Италия ще спечелят световното по футбол нищо че не успяха да се класират.
  • 24 Да ви информирам

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Провинция":

    "Псевдоним Вирус с окраска диверсия". Автор на приказката е една дърта комунделка Юлия Пискулийска". Книгата е посветена на баба Радка и е за епичните й усилия в борбата за изследване на Вируса на ХИВ, предизвикващ СПИН. "Младата специализантка" хахах през 1985 г., тогава на 41 г. как донесла вируса да го изследва и още куп небивалици, целящи да ни убедят какъв велик вирусолог е баба Радка, та сега се появиха, за да нямаме съмнение в приказките й за ковида. Представянето на книгата е на 11 август в Дома на архитекта в Стара Загора.Препоръчвам сериозна охрана да е изкарат беля на някой свестен човек с изпушени нерви и добре да пазят дъртата лакомница.
  • 25 ЧУЙ ЧУЙ

    8 0 Отговор
    ...утре НА велики четвъртък ЧЕТВЪРТИ се връща старото нормално...😷😷😷...👍
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Манци белия

    6 0 Отговор
    Къв е тоя дзвер
  • 28 селтак

    0 0 Отговор
    Пак ли ни пробутвате тоа дърт метил?