Last news in Fakti

7 Август, 2022 15:49 5 449 8

Опасни странични ефекти от джинджифила

  • джинджифил-
  • странични ефекти-
  • здраве-
  • опасности

6 отрицателни свойства, които трябва да знаете

Опасни странични ефекти от джинджифила - 1
Снимка: Shutterstock

През последните години джинджифилът придоби особена популярност. Той обаче в никакъв случай не е напълно безвреден.

Ето и няколко негови отрицателни свойства, с които трябва да сте наясно:

1. Сърдечни проблеми

Ежедневната употреба на джинджифил (в големи дози) може да има отрицателни ефекти върху сърцето. Известно е, че джинджифилът причинява сърцебиене, проблеми със зрението и безсъние. Приемът на висока доза от тази подправка може да доведе до понижаване на кръвното налягане, което също увеличава риска от инфаркт, пише iwoman.bg.

2. Опасност за бременни жени

Консумиран във високи дози, джинджифилът може да доведе до преждевременни контракции на матката, така че се препоръчва да се избягва приемането му по време на бременност. Също така прекаляването с него може да провокира тежки киселини рефлукс при бременните жени.

3. Опасност за диабетиците

Ако сте диабетик, избягвайте джинджифила. В големи количества той може да бъде изключително вреден. Джинджифилът понижава кръвното налягане, което може да доведе до световъртеж и изтощение.

4. Стомашни разстройства

Прекомерната консумация на джинджифил може да причини стомашни проблеми. Той е една от тези съставки, които увеличават производството на жлъчен сок. Следователно, когато го консумирате на празен стомах, това може директно да доведе до свръхстимулация на стомаха, което от своя страна е възможно да причини храносмилателни смущения и разстройства.

5. Диария

Друг опасен страничен ефект от прекомерната консумация на джинджифил може да бъде диарията. При това състояние червата освобождават храната бързо и то често е придружено с повръщане.

Прекомерната консумация на джинджифил може да причини леки странични ефекти, включително киселини, диария, оригване и общ стомашен дискомфорт.

6. Алергии

Прекомерната консумация на джинджифил също може да доведе до някои алергии. Кожни обриви, зачервяване на очите, задух, сърбеж, подути устни и сърбящи очи са често срещани странични реакция след консумацията на тази подправка.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества консултацията със специалист!


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Афектите са:

    10 0 Отговор
    Изострен нос; Очи въртящи се по часовника; Уши клепнали от удоволствие и Ум блуждаещ между звездите;
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    13 1 Отговор
    То трекомерната консумация на всичко не е добре...
  • 5 Уса

    9 0 Отговор
    Джинджифила и аспирина имат сходни действия и противодействия.Поне да бяхте упоменали допустимата доза джинджифил в гугъл го пише
  • 6 да ама

    8 0 Отговор
    забравихте да пишете-преди прием на джинджифил е необходимо да се консултирате с вашия личен лекар или специалист. Хахаха...
  • 7 Полезно

    2 0 Отговор
    Статията е напълно вярна. Вземал съм джиндифил за главоболие (1/4 ч.л. в чаша вода). Наистина действа но дразни стомахът и червата.
  • 8 Ефект

    7 0 Отговор
    Едно нещо да има, дето да помага срещу вируси, нещо естествено, дето не е химическо средство от заводите на фармаф!ята и веднага - статия плашилка срещу него.

    Всеки нормален човек яде по малко джинджифил, не с килограми. Принципа е да се яде по малко, но редовно за да се поддържа имунитета. И да, има изключения, дето са чувствителни, както има и към всичко друго. Някак си обаче не върви толкова "странични ефекти" без преди това поне тройно повече информация за огромните ползи за здравето.