Last news in Fakti

9 Август, 2022 07:27 1 225 9

Разрешават нов метод за инжектиране на ваксина срещу маймунска шарка

  • сащ-
  • маймунска шарка-
  • ваксина-
  • метод-
  • инжектиране

САЩ обявиха маймунската шарка за извънредна здравна ситуация миналата седмица, в опит да се засили реакцията на Вашингтон за овладяване на епидемията

Разрешават нов метод за инжектиране на ваксина срещу маймунска шарка - 1
Източник: Shutterstock

Администрацията на президента Джо Байдън е взела решение да разреши различен метод на инжектиране на ваксината срещу маймунска шарка, при който се използва една пета от количеството на една доза, съобщи в. "Ню Йорк таймс“, като се позова на висшестоящи служители, запознати с планирането, предаде Ройтерс.

САЩ обявиха маймунската шарка за извънредна здравна ситуация миналата седмица, в опит да се засили реакцията на Вашингтон за овладяване на епидемията, съобщи БТА.

За да може Американската агенция по храните и лекарствата (FDA) да разреши интрадермална инжекция, която изисква инжектиране на една пета от дозата в кожата, а не цялата доза в основната мазнина, министерството на здравеопазването ще трябва да издаде нова декларация за извънредна ситуация, се казва в публикацията. Това ще позволи на регулаторите да се позоват на правомощия при спешни случаи на FDA.

Очаква се съобщението да бъде направено още днес следобед, твърди вестникът.

По-рано този месец Байдън назначи двама федерални служители за координиране на отговора на администрацията му срещу маймунската шарка, след като Калифорния, Илинойс и Ню Йорк обявиха извънредна ситуация.

В последно време повече от 80 държави, в които маймунската шарка не е ендемична, са съобщили за огнища на вирусното заболяване, което Световната здравна организация обяви за глобална здравна извънредна ситуация, като потвърдените случаи са надхвърлили 27 800, а неендемичните страни съобщиха за първите си смъртни случаи.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Масова, задължителна

    12 0 Отговор
    "Това ще позволи на регулаторите да се позоват на правомощия при спешни случаи на FDA." Превод в ефир - масова, задължителна. Мълиий, честно не знам от толкова грижи, как ще оцелеем тази зима. Хора, радвайте се оставащите дни от лятото, че не се знае какво ще бъде другото
  • 5 Таралеж

    17 0 Отговор
    Извънредна здравна ситуация? Леле. Това се предава само чрез полов контакт на мъж с мъж! Толкова ли са много тези палави господа в меката на демокрацията?
  • 6 Лично мнение

    17 1 Отговор
    1/5 от количеството ваксина! Това значи че изпитанията са дали фира с целия флакон, а? А сега като направят извънредно положение ще имат право да набодат всички поред. Браво бе! Нормалните пак ще го отнесат заради изтращеняците. Но в БГ ще има революция, да си го знаете. И първи ще го отнесат заразоразпространителите. Така, че съветваме нашите власти да не взимат пример от САЩ!
  • 7 Механик

    7 0 Отговор
    Виц:
    - Докторе, не може ли в дупето, бе?
    - Мооже, но първо си запретнете ръкава! Ще правим ваксинация.
  • 8 Българин

    0 4 Отговор
    Да си направите вие по една!
  • 9 пффф

    2 0 Отговор
    Аман от педалЕ...