Last news in Fakti

15 Август, 2022 19:32 1 609 3

Как да спрем да ядем от стрес?

  • стрес-
  • емоционално преяждане-
  • ядене от стрес-
  • преяждане

Решението на проблема не е в това просто да спрем да ядем, а да установим причината за стрес в живота ни

Как да спрем да ядем от стрес? - 1
Снимка: Shutterstock

Стресът може да повлияе на хранителните навици и да предизвика така нареченото емоционално хранене. То води до преяждане с излишни калории, а както знаем, те от своя страна водят до наднормено тегло с всичките му странични ефекти, сред които и опасните сърдечни заболявания, пише trafficnews.bg.

Ако често се поддавате на този порив да хапвате обилна, калорична и задоволяваща храна, това може сериозно да повлияе на теглото ви. Решението не е в това просто да спрете да ядете, а в това да се справите с корена на проблема - овладяване на стреса.

Когато се стремите към баланс в живота и храненето, това прави управлението на стреса по-лесно. Не си забранявайте любимите храни завинаги. Не се самобичувайте, когато се изкушите. Просто приемете, че тези любими калорични и сладки храни ще са нещо, което ще си позволявате от време на време.

Хобита, разходки, спорт, любими занимания, общуване с приятели са само част от начините, по които да се борите със стреса. Няма как да го премахнете от живота си, защото е навсякъде в ежедневието ви. Вместо това се опитайте да го управлявате. Ако ви е трудно, няма нищо срамно или страшно да се обърнете към специалист, който ще приложи личен подход към това да стабилизирате психиката си.

Бавното хранене и съзнателното поглъщане на всяка хапка с внимание помага да се храните здравословно, пълноценно и осъзнато. Това ще ви предпази от преяждане, защото тялото ви ще има достатъчно време да усети сигналите, че сте сити.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    2 2 Отговор
    Като пием Розовите хапченцааа 5 пъти дневно! И вечер Зъл ракиджос 300.
  • 2 Пич

    3 1 Отговор
    Започвайте да ядете за кеф !!!
  • 3 Много просто

    2 0 Отговор
    Като вземем да пием по- сериозно 😆😆🇧🇬