23 Август, 2022 15:26 1 956 16

Отменят маските в транспортните средства

  • коронавирус-
  • транспорт

Скоро коронавирусът ще се приравни с грипа

Отменят маските в транспортните средства - 1
Снимка: БГНЕС

Отменя се задължителното носене на маските в транспортните средства. Очаква се да се разпише заповедта, която ще важи от четвъртък. Това съобщи на брифинг пред министерството на здравеопазването проф. д-р Радка Аргирова. "Който иска, може да ги носи", припомни тя.

Маските остават задължителни за здравните заведения, оптиките и практиките, както и резидентните домове за възрастни хора.

„В страната има видимо намаляване броя на новозаразените и новооткритите лица. Имаме около 1000 дневно. Под 50 са в интензивните отделения. Днес можем да кажем, че можем да си позволим да кажем, че управляваме тази епидемия. Можем ние да кажем какви да са мерките, а не вирусът да ни ги налага”, посочи Аргирова.

По думите ѝ преминаваме към ендемичния му период, което значи, че скоро той ще се приравнява към другите респираторни заболявания или заболявания на дихателната система, какъвто е грипът. "Това много скоро ще стане и ще го видите към началото на учебната година", посочи проф. Аргирова.

Наблюдението на ситуацията в страната и по региони остава и ще се реагира според данните.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    48 0 Отговор
    С други думи
    Скоро истината ще излезе наяве‼️

    Коментиран от #4

  • 2 умзнае

    45 0 Отговор
    скоро ще дойде и вашият час,говоря за тези които пропагандират ковид истерията.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    44 0 Отговор
    " Можеш да излъжеш целия Свят за един ден , можеш да лъжеш един човек цял живот , но не можеш да лъжеш целия Свят цал живот ❗"
  • 4 Абсурд

    49 0 Отговор

    До коментар #1 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    И да не ги отменят 3/4 от хората не носят маски. Това беше преброяване на готовите за всякакво подчинение, немислещи, слушкащи и папкащи. На тия и противогаз да им нахлупиш на 40 градуса жега - ще си го наденат веднага. Нямат мозък да се сетят, че са ги оставили на хляб и вода, че зимата ще мръзнат като кучета ако нямат пари да си плащат, че са ги докарали едва да връзват двата края, но повярваха, че някой им причинява всичко това от грижа за ТЯХНОТО здраве - ти да видиш колко загрижени управници сме имали!
  • 5 КовидманЯк

    34 0 Отговор
    Че как ги отменят, след като никой не носи?Тук в Русе никой не ги бава за 5 стинки

    Коментиран от #6, #11

  • 6 РУСЧУК,1986/88

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "КовидманЯк":

    .....ДИШАЙ ДИШАЙ....😀
  • 7 Идън

    24 0 Отговор
    ,,Днес можем да кажем,че можем да си позволим да кажем...,,- цитат от изказване на професор баба Радка и как може с много думи да не се каже нищо съществено.Също така да си припише незаслужени заслуги от типа,че тя лично е омаломощила тоя вирус и се е справила с него довеждайки го до грипно състояние.
  • 8 Баба Радка

    23 1 Отговор
    Вече и аз съм антиваксърка, като Мангъров. А иначе овце да си берат последствията, кой се е набучил, набучил.Прибрахме парата.
  • 9 Гратис

    13 0 Отговор
    А билетите в транспортните средства, няма ли да отменят?
  • 10 Умници

    25 0 Отговор
    Мангъра от ден първи ви каза, че е сравнимо с грип. Всички викаха "уууу", а сега и професорката дойде на този акъл. Но още се чудят в лекарския съюз дали да го порицават, че е развалял дисциплината като е казвал истината.
  • 11 Ани

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "КовидманЯк":

    На 07.08 кацам на летище Бургас подготвена с маска в джоба. НА ЛЕТИЩЕТО НЕ ВИДЯХ НИКОЙ С МАСКА. в ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ НЕ ВИДЯХ НИКОЙ С МАСКА. НА АВТОГАРАТА НЕ ВИДЯХ НИКОЙ С МАСКА. НА ЖП. ГАРАТА НЕ ВИДЯХ НИКОЙ С МАСКА. ВЪВ ВЛАКА НЕ ВИДЯХ НИКОЙ С МАСКА. В ПЛОВДИВ НА ЖП ГАРАТА НЕ ВИДЯХ НИКОЙ С МАСКА. В ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ В ПЛОВДИВ НЕ ВИДЯХ НИКОЙ С МАСКА. В МАГАЗИНИТЕ И В АПТЕКИТЕ НЕ ВИДЯХ НИКОЙ С МАСКА. Само не ми ясно кокво отменят- измислената вълна или измислената статистика?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.