Last news in Fakti

9 Септември, 2022 22:30 3 902 7

Как ни разболяват лошите мисли?

  • стрес-
  • психология-
  • натрапчиви мисли-
  • лоши мисли-
  • заболявания-
  • болести

Натрапчивите мисли, които ни тормозят, са способни да причиняват различни заболявания

Как ни разболяват лошите мисли? - 1
Снимка: Shutterstock

Всичко, което оказва влияние на мозъка, въздейства и на тялото. Така са смятали лечителите още в древността. Лошите мисли водят до болести, а лекарите в наши дни вече са убедени, че човек може да повлияе на своето здраве, съответно и на своите заболявания чрез мисловните си навици и дейност.

За да преодолеем по-лесно заболяванията, трябва да се избавим от негативните мисли, страхове, безпокойства, т.е. трябва да приведем в ред душата си, смятат психолозите.

Вижте на кои органи влияят нашите мисли и страхове и какви заболявания могат да се появят, описани от в. Струма.

Сърдечно-съдовите заболявания често възникват като следствие на недостиг на любов и чувство за безопасност, а също поради емоционална затвореност. Човек, който не вярва в силата на любовта или който си забранява да проявява любов, непременно ще се сблъска с проявите на сърдечно-съдовите заболявания.

Артритите поразяват хората, които не могат да кажат „не“ и обвиняват другите в това, че ги експлоатират.

Хипертонията възниква поради непосилното натоварване, постоянния труд без отдих, потребността да се оправдаят очакванията на другите, желанието да бъдеш значим и уважаван… и в резултат на всичко това собствените чувства и потребности се изместват на заден план.

Проблемите с бъбреците могат да бъдат предизвикани от разочарования или неуспехи в живота. Страдащите имат чувството, че някой постоянно ги лъже, а подобни емоции водят до определени химически процеси в тялото.

Сривът в имунната система и настинката като следствие са сигнал за необходимост от временен отдих. Астмата и проблемите с белите дробове са предизвикани от неумението или нежеланието да се живее самостоятелно.

Стомашните проблеми (язвен колит, запек) са следствие от преживените грешки в миналото и нежеланието да се носи отговорност за настоящето.

Стомахът винаги реагира на нашите проблеми, страхове, омраза, агресивност и завист. Потискането на тези чувства, нежеланието да ги признаем, опитът да ги игнорираме или „забравим“ могат да станат причина за различни стомашни разстройства. Продължителното раздразнение води до гастрит. Запекът свидетелства за натрупани чувства, представи и преживявания, с които човек не може или не желае да се раздели и не може да освободи място за нови.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей така

    5 12 Отговор
    Както путин го мори рак, параноя и комплексарщина от злоба към всички и всичко.

    Коментиран от #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Питър Макуилямс

    3 0 Отговор
    Лошите мисли са лукс, който не може да си позволим. - Книгата е супер...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иванушка 🇷🇺⁰⁰

    0 4 Отговор
    Путърина е евтаназирана още март месец, пълнят го със слама и ще го излагат по луна паркове и панаири!