Изданието „Sabah” публикува интервю с диетоложката Пакизе Гизем Акгюл, която говори за ползите от зеления чай.
Според нея, той помага за укрепване на имунната система, контролира кръвното налягане и нивата на кръвната захар, предотвратява затлъстяването и предпазва от рак.
„Черният и зеленият чай се различават по технологията на обработката им. Зеленият чай е богат на полифеноли, витамини B1, B2 и C. Освен това, съдържа повече теанин, който отговаря за облекчаването на стреса“, отбелязва лекарят.
Препоръчително е да варите чая четири до пет минути, но не пийте напитката от пластмасови и алуминиеви чаши.
Важно е да се знае, че не трябва да се консумират повече от три чаши на ден.
Пациенти с диабет, сърдечносъдови и бъбречни заболявания, и дисфункция на щитовидната жлеза, трябва да се консултират с лекар, преди да решат да пият чая. Също така, бременните не трябва да пият зелен чай през първите три месеца от бременността си.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.