Last news in Fakti

29 Септември, 2022 12:49 1 477 14

Д-р Мирослав Спасов: Расте скептицизмът към задължителните ваксини

  • ваксини-
  • лечение-
  • д-р мирослав спасов

Най-голямата драма е с морбилната ваксина. Повечето майки смятат, че тази ваксина причинява аутизъм

Д-р Мирослав Спасов: Расте скептицизмът към задължителните ваксини - 1
Снимка: БГНЕС

"От три дена случаите растат. Може би ще навлезем в поредната вълна, този път причинена от Кентавър. Дано се намери някой герой, който да се пребори с този вирус."

Това каза пред БНР д-р Мирослав Спасов, общопрактикуващ лекар и педиатър.

Категорично не всичко в момента е Covid, вървят си и обичайните инфекции, посочи той. По думите му се увеличават и повече случаи на варицела сред децата.

Спасов е категоричен, че лекарите вече имат достатъчно опит и разпознават кога се касае за коронавирус и кога - за някоя от обичайните вирусни инфекции. Характерно за Covid е, че температурата не е особено висока.

"Нашата имунна система е в постоянна бойна готовност. Носенето на маски не я отслабва", така общопрактикуващият лекар отговори на въпрос дали с продължителното носене на маски и локдауните имунната ни система не е станала по-слаба.

Педиатърът подчерта, че е нараснал делът на родителите, които не желаят да поставят на децата си задължителните ваксини.

"Българинът продължава да е скептичен не само към Covid ваксините, а и към задължителните ваксини по имунизационния календар. Скептицизмът ми за Covid ваксините си остава. На 4 октомври съм обявил дата за имунизация с адаптираната ваксина срещу Омикрон, имам записани 15 човека. Като цяло желание няма, хората попретръпнаха", сподели от практиката си д-р Спасов.

Той уточни, че "най-голямата драма е с морбилната ваксина - антиваксърски течения в социалните мрежи наливат масло в огъня, повечето майки смятат, че тази ваксина причинява аутизъм".


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    33 3 Отговор
    Разбирасе че ще расте, като всички са с една и съща "съставка" само етикетът е различен. Де имах познати подлъгани да се шприцоват, проклинят деня, в който са били малодушни.
  • 2 бегай от тука сатанист

    17 3 Отговор
    Като почнат да пушат и светат МБАЛО-вете и Кентаварът ще вземе да избега от конюшната.
  • 3 33г мъка

    41 1 Отговор
    Модерната медицина е толкова напреднала днес, че вече всички станахме болни.
  • 4 Охо-бохо

    21 2 Отговор
    Определен процент са без късмет и ваксините наистина причиняват аутизъм. Спорът е само в процента на увредени деца.
  • 5 мда

    25 1 Отговор
    В ваксините слагат отрови за да разболяват децата.
  • 6 Taka така

    27 0 Отговор
    Поставяйте си ги на вашите деца и се кефете на резултатите
  • 7 Лъжливото овчарче

    32 1 Отговор
    След 2 години истерия за експерименталките, как да ви вярват хората.
  • 8 Горно Уйно

    17 0 Отговор
    Ако почнат да ни насилват да ги слагаме, ще почнем да ги тепаме.

    Коментиран от #11

  • 9 Въздържател

    7 0 Отговор
    Ваксина стана мръсна дума. Никога вече. Нито за морбили нито за слонска шарка няма да разреша да бият на детето ми никаква отрова. Напълни се света с изперкали още не пораснали. Понеже на нормално забавление нв могат да ги водят, вече имат часова зона за аутисти - без музика и светлинни ефекти. Скоео нормалните ще са малцинство. Натам отиват нещата.
  • 10 Копипасте

    4 0 Отговор
    След Омикрона следваше да е пак буква от гръцката азбука /Епсилон или Омега, или ..../ за да се спази традицията, но не : кръстиха го новия вариант, щам, подвид ...... все е тая на митично същество от времената много преди изобщо да се появят гърците като такива на територията наречена Балкански полуостров! По важното е , че времето на КОВИД в ролята на Торбалан за страхуване на хората свърши! Но КОВИД истерията на управниците нанесе много щети : психологични, психиатрични, здравни, финансови ....! Да видим какъв ще е следващия Торбалан?!
  • 11 Анонимен

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Горно Уйно":

    Затова ти казват : БУСТЕР за тоя Омикрон дето вече му мина модата и е вече Кентавъра модерен, ако си сертифициран! Ако не си - отивай да ти бият там някаква и се сертифицирай! Което /право куме та в очи/ означава сегрегация на база зелен сертификат - имаш сертификат - има БУСТЕР ЗА ТЕБЕ; нямаш сертификат - отивай да ти сложат остарялата "ваксина" за Уханския, от която вече ползата е ..... ! И това, ако не е класика в жанра на т.нар. глобалистка конспирация - какво е?! Остава само да се изтупат пак тримата НОЩ-ни юнаци и да запеят на три гласа "Заблеяло ми агънце"!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 умзнае

    0 0 Отговор
    а дали това което смятат майките е вярно,ти би ли се заклел че ваксината е сто процента сигурна.а има ли ковид изобщо какво ще кажеш за това.ти си лекар значи трябва да знаеш,вирус изолация,вирус типизация,вирус идентификация за ковида няма такива изследвания.затова се налага следният извод,сарс ков 2 не съществува защото не е изолиран.всичко друго е лъжа.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.