15 Октомври, 2022 15:03 2 858 10

Здравният министър: Обещаното увеличение на заплатите в здравеопазването не е осигурено

  • здравен министър-
  • увеличение-
  • заплати-
  • осигурено

В предишния кабинет предишният министър на финансите съвместно с министъра на здравеопазването направили са пиар-акцията да кажат: "Ние вдигаме заплатите!" Да, но нито е даден финансовия ресурс, да не кажа, знаете и проблемите с РЗИ. Напълно подкрепям исканията", каза Асен Меджидиев

Здравният министър: Обещаното увеличение на заплатите в здравеопазването не е осигурено - 1
Снимка: БГНЕС

Обещаното и разписано увеличение на заплатите в здравеопазването не е било финансово осигурено от предишното правителство нито за болниците, нито за спешната помощ. Това каза служебният здравен министър Асен Меджидиев в Сандански, по време на медицински форум, съобщават от БНР.

Подписаният Национален рамков договор в здравеопазването и заповедта на предишния здравен министър на практика ще отпаднат след второинстанционното решение на Върховния административен съд, заяви министър Асен Меджидиев. Той определи поведението на предишното правителство като PR - акция:

"Факт е, че са недостатъчно оценени и лекари, и медицински сестри. Нашият служебен кабинет е от два месеца, но ще го кажа в прав текст: В предишния кабинет предишният министър на финансите съвместно с министъра на здравеопазването направили са пиар-акцията да кажат: "Ние вдигаме заплатите!" Да, но нито е даден финансовия ресурс, да не кажа, знаете и проблемите с РЗИ. Напълно подкрепям исканията".

Министър Меджидиев не отрече, че е притеснен от назряващото и основателно напрежение в различни структури на здравната система, а единственият изход от ситуацията, според него е:

"Трябва да има бюджет, да се гласуват тези пари и затова искам максимално бързо парламент, за да може да се гласува бюджет и да бъдат компенсирани тези хора".

Регистърът на лекарските грешки и добрите медицински практики, които се обсъждат на форума в Сандански, трябва да бъде право и отговорност на самия Лекарски съюз, категоричен е министърът:

"Трябва да се дадат права на Етичната комисия на Лекарския съюз, да може Лекарският съюз да се самоконтролира".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НЯКОЙ

    7 3 Отговор
    Когато не можеш или не искаш да направиш нещо, намираш оправдание! А когато искаш да навредиш на някого, се оправдаваш с него! А всъщност поставената цел е да злепоставиш предходното правителство, като настроиш група хора срещу него, т.е. хем си оправдаваш некадърността, хем подливаш вода на Промяната! Така постъпват хора с много ниска морална стойност!
  • 2 хммм

    7 5 Отговор
    AМи осигури го бе.. нали затова са те сложили там? Или за красота ли си?
  • 3 Калитко

    8 6 Отговор
    Не се нареваха за пари тия. Не стига,че са некадърни ами и с претенции.
  • 4 ПП?

    5 3 Отговор
    Само ЛЪЖИ!
  • 5 5879

    5 1 Отговор
    "екарският съюз да се самоконтролира
    Учителите самоконтролират ли се?
    МВР сакомконтролира ли се?
    ДАНС
    Прокуратурата?
    Отговора и резултата го знаем!!
    В държава в която всички сме братовчеди(Иван Костов), без мсякакви традиции и взаимния контрол, като в САЩ е невъзможен
    За България отдавна всичко е загубено...
  • 6 Студопор

    3 1 Отговор
    ...Каква изненада!
  • 7 Факти

    4 1 Отговор
    Много бързо ще се намерят пари ! Просто не ходете на работа ! Всичко друго е лъжа !
  • 8 Само констатирам

    2 1 Отговор
    Няма ли радикални действия (ефективни стачки ) , няма да има и пари , ще продължават да се бъзикат с мед . работници !
  • 9 нормално е

    2 1 Отговор
    Забележете последните 33 години всеки който дойде на власт винаги обвинява предишните. Това е Комунистическа тактика. Затова и няма никой от тях в затвора, защото комунист не вкарва в затвора комунист. Уж предишните са крали,а в затвора никой. За всяко едно нещо се оправдават с предишните. Ами връщайте власта на предишните и да осигурят финансирането,след като вие сте некадърни
  • 10 вижте в нацид

    1 0 Отговор
    д-р Димитър Батуров от МБАЛ „Надежда“ е учил дълго медицина - от 1985 до 1993 г.
    Той е „доктор“ по национална сигурност от УНИБИТ и е доцент по туризъм, а не по медицина.