Last news in Fakti

27 Октомври, 2022 10:49 1 046 8

Удължават COVID-мерките до 2 ноември

  • covid мерки-
  • удължаване-
  • 2 ноември

Остава изискването за носенето на предпазна маска в болниците и социалните домове, като изключение се прави за децата до 6-годишна възраст

Удължават COVID-мерките до 2 ноември  - 1
Снимка: БГНЕС

Противоепидемичните мерки у нас се удължават до 2 ноември със заповед на здравния министър. Остава изискването за носенето на предпазна маска в болниците и социалните домове, като изключение се прави за децата до 6-годишна възраст.

Всички лица, които не са от едно семейство/домакинство, когато се намират на открити обществени места, на които има струпване на хора да спазват физическа дистанция от 1,5 м.

Всички работодатели, органи по назначаване и ръководства на висши училища трябва да организират редовно проветряване и дезинфекция, недопускане до работните помещения и в помещенията на висшите училища на лица с прояви на остри респираторни болести (повишена температура, главоболие, хрема, кашлица, затруднено дишане и други). При възможност и по преценка да се организира и дистанционна форма на работния процес (надомна работа/работа от разстояние) и/или работно време с променливи граници или работа на смени.

Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти, които предоставят услуги на гражданите трябва да организират дейността си по начин, който осигурява спазването на дистанция най-малко от 1,5 м. между лицата, на които се предоставят съответните услуги в помещенията и прилежащите към тях площи на открито, да осигуряват дезинфектант за ръце на входа на обекта, както и да поставят на видно място информационни табели или информират по друг начин потребителите на услуги за задължението за спазване на физическа дистанция.

Лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда, допълват от БНТ.

В социалните домове трябва да се провежда ежедневен филтър.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вече се изтърка

    22 0 Отговор
    това
  • 2 Тошко

    9 0 Отговор
    Много ме знаете на два парацетамола дали съм болен хаха. Няма да ме допуснате, но си имам начини...
  • 3 АУУУУУ

    18 0 Отговор
    Ятаците на Торбалан се раздвижиха. Имало е приятелско напомняне. Да не се отпуска населението. Тормозът му е необходим от жизненоважно значение за служителите на мрака.
  • 4 ко ко ковид

    11 0 Отговор
    ко ко ко речи? ковид мерки ли? къде мааааааааааа?!
  • 5 Гнусари..

    12 0 Отговор
    За $ и децата си продавате,да ви ера на "дипломите" и на Хипократовата ви клетва..
  • 6 всеки

    7 0 Отговор
    Може да отвори сайта на НСИ и да види графиката за смъртността в последните 5 години и да си направи изводи за тази статия сам.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.